Ev sahibi olmak konusunda

Sizin duygusal bulduğunuz düşünce bana gayet mantıklı geldi Ben sizin yerinizde olsam eve kesinlikle tadilat yaptırmam. İlerde sorun yaşarım korkusuyla değil gençsiniz ve hayalleriniz/çocuğunuz için en çok para biriktirmeniz gereken/biriktirebileceğiniz zamanlardasınız o yüzden.

Ayrıca "eski bi evin içinde evliliğinin ilk yıllarını, eşyanın evinin hevesini alamadan geçir" lafınıza çok takıldım. Ailem ve onların neslinin bir çoğu sizin kötü bulduğunuz o güzelim evinizden çok daha kötü şartlardan iyi şartlara geldi. Tokgözlü olursanız, sahip olduklarınızın değerini bilirseniz ve çalışırsanız özendiğiniz şeylere kavuşursunuz. Bence sorun sizin durumunuzda değil bakış açınızda :26:

Eşimin düzgün işi yok demedim.
Eşim 10 senedir aynı mesleği yapıyor, geçerlide bir mesleği var üstelik sabah 9 akşam 11 arası çalışıyor, çalışkanlığına laf söylemem söyletmemde, ama esnaflığın zor tafarları işte bunlar. Bir günü diğerine uymuyor. Ve dükkanımız yeni.
Banada güvendiğini düşünmüyorum.
Bugün işten ayrılsam, dur yapma demez.
Konumuz bu değil, ben mevcut şartların farkındayım zaten. Bu şartlartlarda ne yapmam daha mantıklı olur diye sordum sadece.

Kusura bakma canım eşine laf söylediğim için.
Bence çocukta yapın ev de alın..sonuçta ikiniz de çalışan insanlarsınız,gayet rahat geçinirsiniz.

Haklı olmadığınızı söyleyemem. Evet bakış açısı çok önemli. Ama buda benim bakış açım.
Annelerimizin dönemiyle kıyaslama yaparsak ozaman, burda kayınvalidesi kayınpederi tarafından baskı gören hanımlara nasıl tavsiyeler veriyoruz, birlikte oturma ayır evini diyoruz, kendini ezdirme diyoruz, ozaman eskiden hep birlikte otururlarmış gelinler kv ye hizmet edermiş falan...

Yani demek istediğim eskide yaşamıyoruz artık. Ben durumumu bugünkü şartlara göre değerlendiriyorum. Çevremdeki tüm yeni gelinler yeni evlerde otururken allaha çok şükür başımızı sokacak bi evimiz var ama ben kendimi bu evde mutsuz hissediyorum.

Ve 2 seçeneğim var, bu 2 seçenekten biri doğrultusunda kendime yol çizmek istiyorum. Kötümü yapıyorum?

Fotoğraflarına bakltım,hiç te oturulmayacak bir ev değil bence.
Anlıyorum gençsin daha yeni ve modern bir ev isteyebilirsin ama eşyaların çok güzel bence
bi sıkıntı yok.
Ben elindeki tek birikimini bu eve yatırmanı mantıklı bulmadım açıkcası.
O paraya ileride ihtiyacınız olabilir dursun bi kenarda.
Ayrıca bu evden ileride çıkarılma ihtimaliniz olabilir mi,bunu da gözönünde bulundurmak lazım.
Eşinin kardeşleri veya bizzat ailesi sizi çıkarmak isteyebilir mi veya büyüklerin vefatı ile
satışa çıkarılması sözkonusu olabilir mi?Tapu kimin üstünde.?
Eğer böyle bir ihtimal varsa harcama yapmana değmez.
Ha kırığı,döküğü yaptırırsın o ayrı,ama kapıdır,penceredir, dolaptır vs. gibi ağır tadilatlara girme bence.
Sen çalışıyosan ve çalışmaya devam edeceksen birikiminizi yapmaya devam edin,ileride elinizdeki ile birleştirirsiniz.
Kapıları boyama ihtimaliniz varsa araştırın,tek bu değişiklik evin havasını bak gör nasıl değiştirir:))

Bence tadilat yaptır.kendi zevkine göre yaptırınca seversin evini.bu zamanda ev almakta zor.hele faizlerin yükseldiği bu zamanlarda

ben diyorum ki: lola kendini kandırma. durumunuz belliyse ki en çok senin iş bulma kısmında takıldım.
insanla plan yapıyor işte işe gireceğim şöyle olacak böyle olacak.
daha önce iş tecrüben var mı? varsa ne? vs vs bir sürü detay var bununla ilgili. rakiplerine bir baksan hepsi o kadar donanımlı ki artık. artık okul bitirmek yetmiyor, insanları kurs kesmiyor yurt dışına gidiyor. morali bozmak için söylemiyorum ama her aradığında iş bulman tam bir hayal. ama bim gibi yerlerde çalışırım diyorsan o başka..
kvalidenlerle sorunlarınız da yoksa huzur batar derim resmen.

Yaptımak istediğim, fotoğraflarda bulunmayan kısım.
Yani mutfak ve banyo.
Kapıları zaten her halukarda değiştiricem.
Şuan ikilemdeyim, aslında tamamiyle yaptırmak niyetindeydim ama kırıp tamamiyle yapmak değilde ufak tefek değişikliklermi yapsam acaba diye düşünüyorum...

Mesela banyoyu tamamen değiştirmek yerine duşakabinini falan mı değiştirsem... gibi

Hayır tabi ki de kendinize bir yol çizmeniz kötü bir şey değil sadece bu yolu kendinizi ve çevrenizdekileri yıpratarak çizmeye çalışmanız kötü. Ayrıca kayınvalidesi kayınpederinden baskı görenlere ayır evini kendini ezdirme gibi bir yorumum benim hiç olmadı :) Tam tersini yap kendini ezdir ezdirebildiğin kadar da demedim kimseye. Bence insanın şartlarını bilip ona göre davranması gerekir, duygusal davranıp yanlış kararlar alan yanlış tepkiler veren o kadar çok kişi var ki. Ayrıca ben sizin durumunuzda olsaydım sizin gibi düşünmezdim, yaşınızı bilemiyorum ama tahminimce yakın yaşlardayız. Derler ya hani samanlık seyran olur diye. Herkes saraylarda yaşa ben sizin beğenemediğiniz o evde yaşasam yine de kendime dert etmezdim, sevdiğim adamla olduktan sonra. Çünkü ben maddi şeylere değer vermem. Herkeste olan şey bende de olmak zorunda değil. Anladığım kadarıyla utanıyorsunuz yaşadığınız yerden, misafiriniz geldiğinde kendinizi kötü hissediyorsunuz ama bunlara inanın gerek yok. Çünkü ilerde bir gün olur neden olmasın?

Ayrıca son olarak eşinizin durumunu bence dert etmeyin. Yeni bir yer açıp onu tutundurmak öyle 1-2 senede olabilecek bir şey değil genelde gördüğüm kadarıyla. 3-4 senede ancak istediğiniz karı elde edebilirsiniz gibi geliyor bana. Ama şöyle de bir şey var ki eğer bu tavrınız devam ederse size o da yetmeyecek. Dediklerime lütfen alınmayın ama insana sahip oldukları yetmiyorsa sahip olacağı şeyler de yetmezmiş gibi geliyor bana. Çevremde gördüğüm bu, kusura bakmayın

Şuan çalışıyorum canım. Doğumdan sonra niyetim daha iyi bi işe geçmek, tabi dediğin gibi hayat bu biz plan yapıyoruzda...

Sanırım elimdeki birikimimi harcamadan ufak tefek tadilatlar yapıp, evi daha temiz ve bakımlı hale sokmaya çalışmalıyım.

hımm o zaman da dediğimiz gibi evdeki hesap hiç bir zaman çarşıya uymayabilir.
ben hayata karşı çok garanticiyim.
kendini garantiye al gerisi kolay..

Tespitleriniz yanlış değil. Ben herzaman kendimin farkında olan biriyim.
Bazen mükemmelliyetçi olduğumu düşünürüm bazende hayır lola sen doyumsuzsun diye öz eleştiride yaparım.
Ben bu eve girerken bir pirizini bile değiştirmeden girdik, üstelik sıfır bi evden geçtim. Elimde değil gözüme batan okadar şey var ki, ve bu evde nekadar oturacağım belli değil. Bilsemki 3 sene sonra kendi evimi alıcam, ozaman sabredicem. Ama bu belirsizlik beni mahvediyo.

Şuanki fikrim küçük değişiklikler yapma yönünde ilerliyor...
Önerileriniz, fikirleriniz ve yorumlarınız için gerçekten çok teşekkür ediyorum.

İnsanız tabi hep daha iyisini ve güzelini isteriz.
Sen de genç ve yeni evlisin seni anlayabiliyorum.
Ancak bu maddi şartlar içerisindeyken ,oturacak bir eviniz olduğuna da şükretmelisin.
şimdi diyeceksin şükretmediğimi nerden biliyosun diye.
Bilemem tabi ama evini fazla kafana taktığını görebiliyorum.
Kendi öz eleştirini kendin yapmışsın zaten.Biraz da içinde bulunduğumuz şartları değerlendirerek
düşünmemiz gerekiyor veya isteklerimize ket vurmamız gerekebiliyor.
sormuştum ama atlamışsın ev kimin üstüne,çıkarılma ihtimali var mı diye bu önemli bence.
tadilata gelinde ufak tefek tadilatlar yapabilirsiniz.
bir duşakabin dediğin maliyeti fazla değil.bunun gibi evi derleyip toparlayacak ufak masraflarla
idare edebilirsiniz.
ama benim fikrimce elindeki tüm birikimini bu eve yatırma,mantıklı değil.
dünyanın binbirtürlü hali var

Ben sizden bahsettiğim olumsuz enerjinin yanında çok da pozitif şeyler aldım şu anda. Bence sizin yapmanız gereken tek şey içinizdeki savaşın galibi olmanız. Durun bir sakinleşin, düşünün. Bir şeye takılıp kalmayın. O şey olmadığında olması için kendinizi yiyip bitirmeyin bu şekilde daha sağlıklı sonuçlar alırsınız diye düşünüyorum. Ayrıca sizin düşüncelerinizin pozitifliği inanın eşinizin işine de yansıyacaktır.

Bazen düşünüyorum, bu ev olmasaydı max. 500 liralık bir eve kiraya çıkacaktım. Ve o ev bu evden daha iyi olmayacaktı.
En azından bu ev var diye şükrediyorum.
Beni çok iyi analiz etmişsiniz :)
Evet birşye takılıp kalıyorum.
Mesela şuan takıldığım şeyde ''benim evim kötü, bakımsız, çirkin, biri evime geldiğimde yeni gelin gibi gerinemiyorum, hep eksiklikler gözüme batıyo'' ve bunun için bi çözüm arayışındayım. Kendimi bi çözüm bulmaya şartlandırıyorum buda içimi kemiriyor.
Buraya konu açmamın sebebide bu zaten, benim göremediğim kısımlarla ilgili gözümü açmanız. Ki öylede oluyor zaten.
Evet bu evde değişiklikler yapıcam, 5 sene sonra çıkacak bile olsam evimi bana güzel göstericek ama elimdeki birikimdende olmayacağım değişiklikler.
En azından oturduğum süreye sayarım, içime sinerek oturmuş olurum ama ev almak içinde acele etmem

ev kayınpederimin. eşimin başka kardeşleride var. çıkarılma ihtimali hayat şartlarına bakılınca olabilir, benim bu ihtimali düşünmeyişimin sebebi eşimin ailesinin iyi niyetli insanlar oluşu. konuşulduktan sonra tamam oturun derlrse bidaha çık demezler. ama sanıyorum vazgeçtim köklü değişiklikten, ufak tefek tadilatlar yaptırabilirim.

yani? :)

yaptır evi oturmu diyorsunuz

çok fazla masrafa girmeden ufak tefek değişiklikler mi yap diyorsnuz

yoksa ne diyorsunuz :) net bi yorum alsam

Yaşın geçkinse çocuk doğur derim..
Sonrasında pişman olmamak adına..

Biz de bu konuyu çok düşünüp çocukta karar kılmıştık
Yaşım 24 ama içim bebeğimin aşkıyla dolu

Yaşın geçkinse çocuk doğur derim..
Sonrasında pişman olmamak adına..

Biz de bu konuyu çok düşünüp çocukta karar kılmıştık
Yaşım 24 ama içim bebeğimin aşkıyla dolu

Benim sorum çocuk yapsam mı yapmasam mı değil.
Çocuk yapıcaz zaten.
Ne zaman ev alırız belli değil, bulunduğum evi tadilat yaptırsam mı yaptırmasam mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…