Ev sahibi olmak

Manolya--

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2016
1.627
2.547
133
İyi aksamlar. Ben evlenmeden önce maddiyatı hiç düşünmezdim. Yani evleneceğim kişinin işi olsun yeterdi. Cevremde evlenen kuzenlerim arkadaşlarım eşlerinin ailesinin evi vardı hiç kirada oturmadan yeni ev sahibi oldular. Biz memuruz oradan oraya taşındık kiradayiz ev almamız için birikmiş paramız yok aileden destek yok. Olurda ileride ev sahibi olsak yıllarca kredi. Herşeyden kısarak kredi ödemek. Sağlık olsun diyorum ama bazen de böyle düşünüyorum.

bu devirde ev almak zor. kredi çeksen bi tane de bankaya ev alıyosun resmen öyle bi faiz. eğer ilerde ev alma düşünceniz varsa altına yatırım yapın şimdi elinizden geldiğince. ne kadar çok birikmiş paranız olursa o kadar az kredi çekersiniz.
ikiniz de memurmuşsunuz ne güzel elinizdekilere şükredin. sağlık olsun da gerisi olur. allah çalışıp kazanacak sağlık versin önce.

Bizde herşeyi eşimle el ele vererek beraber yaptık. Herkes öyle aile desteği göremeyebiliyor. Yıllarını alıyor belki ama, olsun varsın. Birbirinizin ve emeğinizin kıymetini daha iyi biliyorsunuz. Her şeyden önemlisi sağlıklı ve huzurlu olmak. Gerisi zamanla olur gider zaten. Umutsuz olmaya gerek yok. Biraz daha çalışıp, çabalamakla, sizinde eviniz olur inşallah. Hem de en iyisi, en güzelinden.

İnşallah olur. Evet en önemlisi sağlık huzur..
Ama insan kendinden iyi durumda olanlara da özeniyor.
Sağlıklıysanız sevdikleriniz yanınızdaysa gerisi çok mühim değil diye düşünüyorum, kendinizden iyi durumda olanlara bakmak her zaman sizi üzer, elinizdeki güzelliklerin kıymetini bilmek ve onların kaybetmemek daha önemli. Ev olmayıversin yani, hem yüzde kaçtır ki aileden zengin olup hiç uğraşmadan ev alan insan oranı. Benim çevremde yok da, herkes dişiyle tırnağıyla arttırıp pesinata yatırıyor gerisini de krediyle hallediyor

Şimdiden birikim yapmaya başlayın.
Belli mi olur belli ailelerde yardım eder birgün.
Kiraya vereceğiniz parayı eve verirsiniz.

Ev almak cok büyütülüyor insanların gözünde. Evlenir evlenmez kredi cekilip ömür boyu taksit ödeniyor. Kira ödemekten korkmayın. Kiraya verdiğiniz parayı da boşa diye düşünmeyin. Bir sorununuz olsa çıkıp baska eve gecebilirsiniz. Geçim sıkıntınız yoksa huzurunuz varsa hic dertsiz basiniza dert acıpta kredi ödemeyin. Birikim yapın illa ev alıcam diye de değil yurtdışına gidersiniz gezersiniz.

Ev almak cok büyütülüyor insanların gözünde. Evlenir evlenmez kredi cekilip ömür boyu taksit ödeniyor. Kira ödemekten korkmayın. Kiraya verdiğiniz parayı da boşa diye düşünmeyin. Bir sorununuz olsa çıkıp baska eve gecebilirsiniz. Geçim sıkıntınız yoksa huzurunuz varsa hic dertsiz basiniza dert acıpta kredi ödemeyin. Birikim yapın illa ev alıcam diye de değil yurtdışına gidersiniz gezersiniz.
Aynen ya. Herkeste bir ev alma telaşı. Hadi birikmisin olur alırsın evini. Ama bırak birikmisi kenara 1000 tl atamayıp kredi çekmek istiyorlar. 1000 değil 10 bin degil 100 bin degil offf ben yazarken garip oldum. Onca para nasil odeniyor. Kac sene hep akılda borc. Allah huzur versin dünya malından bir şey götüren yok henüz.

Aynen ya. Herkeste bir ev alma telaşı. Hadi birikmisin olur alırsın evini. Ama bırak birikmisi kenara 1000 tl atamayıp kredi çekmek istiyorlar. 1000 değil 10 bin degil 100 bin degil offf ben yazarken garip oldum. Onca para nasil odeniyor. Kac sene hep akılda borc. Allah huzur versin dünya malından bir şey götüren yok henüz.
Ben de aynini diyorum ya. Yani ben hayatimin en güzel yillarini niye krediyle öldüreyim.30 yaşında gezemedikten sonra 50 yasımda evim olsa ne olacak. Borçsuz harçsız beni bir yere bağlamadan gezmek varken üstelik

Ben de aynini diyorum ya. Yani ben hayatimin en güzel yillarini niye krediyle öldüreyim.30 yaşında gezemedikten sonra 50 yasımda evim olsa ne olacak. Borçsuz harçsız beni bir yere bağlamadan gezmek varken üstelik
o hatayi biz yaptik maalesef daha dugunumuz yapilmadan ev borcuna girdik dustuk bi gecim sıkıntisinin icine tatile gidicem yok disarda bir cay iceyim diyosun icimden annem cikiyor "o paraya bir kilo çay alir evde demler demler icerim"
hersey kursaginda kaliyor insanin 5 sene sonra borc bitecek ben 38 yasimda olacagim
evliligimin en guzel yillari borc yuzunden heba oldu resmen

o hatayi biz yaptik maalesef daha dugunumuz yapilmadan ev borcuna girdik dustuk bi gecim sıkıntisinin icine tatile gidicem yok disarda bir cay iceyim diyosun icimden annem cikiyor "o paraya bir kilo çay alir evde demler demler icerim"
hersey kursaginda kaliyor insanin 5 sene sonra borc bitecek ben 38 yasimda olacagim
evliligimin en guzel yillari borc yuzunden heba oldu resmen
Ya bilmiyorum ben borçtan nefret ediyorum birine bir tl borcum olsun rahat uyuyamam. Kredi karti borcum olsun hep fazla fazla öderim taksidini. Hep benim huzurumdan önemli bir sey yok diye düşünüyorum huzurum olmadiktan sonra nilyoner olsam ne olacak. Zaten farkindaysaniz hepimiz öğrenciyken zar zor geciniriz ama hayatimizinda en güzel yillari olur :) Demek ki mutluluk parayla malla mülkle olmuyor

Ya bilmiyorum ben borçtan nefret ediyorum birine bir tl borcum olsun rahat uyuyamam. Kredi karti borcum olsun hep fazla fazla öderim taksidini. Hep benim huzurumdan önemli bir sey yok diye düşünüyorum huzurum olmadiktan sonra nilyoner olsam ne olacak. Zaten farkindaysaniz hepimiz öğrenciyken zar zor geciniriz ama hayatimizinda en güzel yillari olur :) Demek ki mutluluk parayla malla mülkle olmuyor
evet malla mulkle alakasi yok
mesela benim annem kadin almis evi cocuklarima kalsin diye sıkıntisini cekmis e ben niye ayni sıkıntiya girdim zaten bir evim olacakti.
kizima kalsin ilerde basi sıkısirsa kafasini sokacak bir dami olsun dedik yarin oda eminim ayni seyi yapacak kisir bir döngü bu ya.
kizim buyuyunce ona ye iç gez toz hayatini yaşa evin yazligin kisligin olmak zorunda degil diyeceğim
hayatta herkes evlenmek zorunda degil diyecegim
ben yandim kizim yanmasin bari ☺

evet malla mulkle alakasi yok
mesela benim annem kadin almis evi cocuklarima kalsin diye sıkıntisini cekmis e ben niye ayni sıkıntiya girdim zaten bir evim olacakti kizima kalsin ilerde basi sıkısirsa kafasini sokacak bir dami olsun dedik yarin oda eminim ayni seyi yapacak kisir bir döngü bu ya.
kizim buyuyunce ona ye iç gez toz hayatini yaşa evin yazligin kisligin olmak zorunda degil diyeceğim
hayatta herkes evlenmek zorunda degil diyecegim
ben yandim kizim yanmasin bari ☺
Mükemmel bir annesiniz 🌸

Evet ben de borcu sevmiyorum. Yıllarca borç ödemek çok zor. İlla şimdi olsun diye bir derdim de yok. Para biriktiriyoruz yavaş yavaş ne yapalım.

Ev almak çok önemli değil gezin eğlenin ne demek ya. Evet gezin eğlenin yıllar sonra elinizde koca bir hiç kalsın aaa olur mu gezdim dersiniz. Hayat laylaylom değil. Çok saçma gerçekten. İki maaş giren evde de çok güzel birikim yapılır kafayı kullandıktan sonra.

Back
X