Ev sahibi sorunu

Yani evle alakalı bu kusuru size söylememesi bence sözleşme ihlalidir.
Tabi ki yasalarca durum nasıl işliyor bilemem. En iyisi profesyonel olarak bilgilendirme almak.
Umarım parasını geri alabilir.

Haklisiniz. Bu konuda çok haklısınız. Adam parayı vermem. Ben o parayla kizimi umreye gönderdim diyor. Evin şu anda yaklasik uc bin lira masrafı var.

Yani evle alakalı bu kusuru size söylememesi bence sözleşme ihlalidir.
Tabi ki yasalarca durum nasıl işliyor bilemem. En iyisi profesyonel olarak bilgilendirme almak.
Umarım parasını geri alabilir.
İnşallah. Söylemesi gerekiyordu. Zaten eve giren hemen çıkıyormuş. İki üç oturup. Neyse. Pazartesi bı olsun da yasal haklarını bı arastiralim.

yasal olarak bilmiyorum ama 1 yillik anlasmislarsa alamazlar bence.belki adam o parayi harcadi yada kiraci nerde bulacak bu kisin ortasi.su aldigina dair belgeniz varmis o işe yararsa olabilir

Eğer sözleşme yapılırken ev sahibi ve kiracı arasında üçüncü bir şahit varsa her türlü resmi olarak sayılıyor. Ama bir resmi sözleşme varsa işin içinde çok rahat bir şekilde evle ilgili sorunları belirtebilirsiniz ve eğer inatla yapmazsa bunla ilgili mahkemeye verebilirsiniz.

Teşekkür ederim . Sanırım bu işin sonu mahkeme olacak

iste türkiyede olmuyo o is elinde kagıt olsun olmasın millet deli gelir bi pataltır kafasına bi sise al basına bela

Evin kötü şartları sebebiyle kardeşini
eğer parayı peşin vermeseydi durum tamamen kardeşinizin lehineydi. Evin bu gibi kötü koşullarının bulunması kardeşinize tek taraflı fesih hakkı verecekti. Aynı durumu biz de yaşadık. Ama kira 1 yıllk ödenmiş bu durumda izlenecek yol ne olur bilemiyorum.

Benim ilk evime hırsız girdi onlarda hırsıza kaptırdık desinler artık sinirlerini bozmasınlar ben ev sahibinin dengesiz oğlu vardı ondan şüpheliyim inş geri alabilirler alamazsa o evden huzursuzluktan iyidir

Bu iş mahkemede çözülür. Mesela siz adama noterden evin 2 odası su alıyor, şu aldığı için parkeler kalkti evi kullanamıyoruz. 1 hafta içinde yaptır. Biz Yaptırmazsan da taşınma masraflarını emlakçı masrafı ödediğimiz ayların kirası bilmem ne senden talep edeceğiz gibi bir ihtar gönderin.

Kira kontratı ile ilgili bilgim yok. Balkonu odaya dahil etme konusu biraz karışık, şikayet edildiğinde bu konuda değişik kararlar çıkabiliyor. Bazı durumlarda yıkım kararı veriliyor. Yanlış hatırlamıyorsam balkonu kapatmak için kat maliklerinin oy birliği gerekiyordu. Eğer bu izni almadıysa şikayet edin.
Kira ile ilgili dava açacaksanız balkon konusunu da ekleyin. Gidip kafasına göre kapattıysa şikayetçi olacağınızı söyleyin. Balkonu odaya mı dahil etmiş ya da balkondan yeni bir oda mı yaratmış bilmiyorum ama dava durumunda işinize yarayabilir. Bu konuda size bilgi verilmediyse evin metrekaresi veya oda sayısı hakkında yanıltılmış oluyorsunuz çünkü.

Ayip ihbari yapin kontrati feshettiginizi bildirin. Ev sahibine icra takibi baslatin. İtiraz ederse itirazi iptal davasi acilir. Etmezse daha cabuk hallolur.

Kardesin evi baskasina kiralasin bir yil. Oyle de cilgin bisey geldi aklima.
Öyle olursa başkasının da hakkına girerler. Giren en fazla üç ay oturup çıkmış. Yazık gercekten. İnsanların durust olmamasi bu duruma sokuyor. Teşekkürler zaman ayırdığınız için.

Ayip ihbari yapin kontrati feshettiginizi bildirin. Ev sahibine icra takibi baslatin. İtiraz ederse itirazi iptal davasi acilir. Etmezse daha cabuk hallolur.
Ayip ihbari mi. Araştıralım bunu . Bu kadar kolay mı gerçekten. Çok teşekkür ederim. İnşallah çok maliyetli bir işlem olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…