- 26 Temmuz 2012
- 1.399
- 2.227
- 358
- Konu Sahibi Deniz8Nisan
-
Haklisiniz. Bu konuda çok haklısınız. Adam parayı vermem. Ben o parayla kizimi umreye gönderdim diyor. Evin şu anda yaklasik uc bin lira masrafı var.Ev sahibini tabiki haklı bulmuyorum ama gerçekten yıllık tutup eline para vermek yalnis bir davranış yarın ne olacak kim bilebilir. Yapılabilecek en mantıklı yol bu malesef .. mahkeme uzun sürer ne karar çıkar belirsiz ki git gel uğraş onlarda bir ton iş zaten ..
İnşallah. Söylemesi gerekiyordu. Zaten eve giren hemen çıkıyormuş. İki üç oturup. Neyse. Pazartesi bı olsun da yasal haklarını bı arastiralim.Yani evle alakalı bu kusuru size söylememesi bence sözleşme ihlalidir.
Tabi ki yasalarca durum nasıl işliyor bilemem. En iyisi profesyonel olarak bilgilendirme almak.
Umarım parasını geri alabilir.
Hiç sormayin. Çok detayi var. Anlatmak istemedim. Kesinlikle oturulmaz. Biz çok büyütmüşuz. Adam oyle diyor.Parayı alır mı almaz mı bilemiyorum ama o adamın evinde oturulmaz belli. Öyle evsahipleri düşman başına
Teşekkür ederim . Sanırım bu işin sonu mahkeme olacakEğer sözleşme yapılırken ev sahibi ve kiracı arasında üçüncü bir şahit varsa her türlü resmi olarak sayılıyor. Ama bir resmi sözleşme varsa işin içinde çok rahat bir şekilde evle ilgili sorunları belirtebilirsiniz ve eğer inatla yapmazsa bunla ilgili mahkemeye verebilirsiniz.
Ev sahibinim ne zarari olacak ki bundan?Diğer eve taşınsın
O evi de boşalttığını söylemesin. 1 yıl boş boş dursun o ev.
iste türkiyede olmuyo o is elinde kagıt olsun olmasın millet deli gelir bi pataltır kafasına bi sise al basına belaEşim avukat gerçi Türkiye’de değiliz ama yine de orda da öyledir diye düşünüyorum .
Söz bile bir sözleşme sayılıyor (yani burda öyle ) misal evlilikte bir sözleşme , ve nikah memuruna evet dendiğimde bile o sözleşme kurulmuş oluyor .ellerinde Zaten yazılı sözleşme var , ben parayı geri alabileceğini düşünüyorum kardeşinizin .
Ev sahibinim ne zarari olacak ki bundan?
Zaten parasini almis adam?
eğer parayı peşin vermeseydi durum tamamen kardeşinizin lehineydi. Evin bu gibi kötü koşullarının bulunması kardeşinize tek taraflı fesih hakkı verecekti. Aynı durumu biz de yaşadık. Ama kira 1 yıllk ödenmiş bu durumda izlenecek yol ne olur bilemiyorum.Merhabalar .
Kizkardesim yeni evlendi. Ev tuttular üç ay once . Evi tutarken bir yıllık kirayı peşin vermişler. Bundan haberimiz olmadı. Haberimiz olsaydı aylik vermelerini tavsiye ederdik. Kizkardesim üç haftadır evinde değil bizde kaliyor. Çünkü evin iki odası da şu şu aliyor pencere ve duvardan. Çünkü ev sahibi balkonu içeri aldırmış iki odanın da . yaptırayım dedi .iki hafta beklediler biri anca geldi. Biraz uğraştı gitti. Su yine giriyor. Kizkardesim perdelerini bile yeni aldi iki ay once. 3800 lira para verdi. Hepsi islandigi icin kuflenmesinden vs.korktugu icin kullanmiyor.
Dün başka ev tuttular. Bugün de ev sahibine kalan parayı vermelerini istedik. 9 aylık para. 4150 lira yapıyor. O parayı vermicem diyor. Avukat tanidimlarim var bu parayı benden alamazsiniz dedi . Biz de aliriz deyince sıkıysa gelin alın dedi. Kira sözleşmesi var ama noter onaylı degil. Kisisel bir sözleşme. Evin su aldığına dair fotoğraflar da var. Bu durumda ne yapabiliriz bu parayı alabilmek için ?
Son olarak kirayı toplu ödediklerine dair kağıt var ellerinde.
Tamam sözleşme işte. Niye alamazsın.Kira sözleşmesi var. Ama öyle kirtasiyelerde satilam sozlesmelerden. Noter onaylı falan defil. Kendi aralarında olan bir şey. Alamaz mi yani ?
Öyle olursa başkasının da hakkına girerler. Giren en fazla üç ay oturup çıkmış. Yazık gercekten. İnsanların durust olmamasi bu duruma sokuyor. Teşekkürler zaman ayırdığınız için.Kardesin evi baskasina kiralasin bir yil. Oyle de cilgin bisey geldi aklima.
Ayip ihbari mi. Araştıralım bunu . Bu kadar kolay mı gerçekten. Çok teşekkür ederim. İnşallah çok maliyetli bir işlem olmazAyip ihbari yapin kontrati feshettiginizi bildirin. Ev sahibine icra takibi baslatin. İtiraz ederse itirazi iptal davasi acilir. Etmezse daha cabuk hallolur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?