• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibi ve 12 yıllık kombi

Kiracınız şu anda 2000 liraya oturuyorsa o evin kira değeri 7000 lira olamaz,tamamen şişirme bir rakamdır.Ayrıca kombi evin demirbaşı olup,kullanıcı hatası kaynaklı arızalar hariç,tüm masrafı ev sahibine aittir.
7 bin şişirme değil, 2 bin bedava. Neye göre şişmiş. Talep neyse o evin fiyatı odur. Talebe göre evin fiyatı artar. Enflasyon da var ayrı konu. Herşey üçe katlayacak ama ev fiyatı şişirme. Markete gidince peyniri sisirmissiniz diyemiyorum ama. Bundan üç yıl önceki kirayla şimdi aldığımı alamıyorum. Önceden ne eksikse yapardım. Şimdi istemiyorsanız çıkın kiradan düşerseniz problem yaşarız diyorum. O bana piyasa fiyatına göre kira vermeyecek ben aldığım iki kuruşu tekrar eve vereyim. O zaman ne anlamı kaldı? Elaleme mi ev aldık?

7 bin şişirme değil, 2 bin bedava. Neye göre şişmiş. Talep neyse o evin fiyatı odur. Talebe göre evin fiyatı artar. Enflasyon da var ayrı konu. Herşey üçe katlayacak ama ev fiyatı şişirme. Markete gidince peyniri sisirmissiniz diyemiyorum ama. Bundan üç yıl önceki kirayla şimdi aldığımı alamıyorum. Önceden ne eksikse yapardım. Şimdi istemiyorsanız çıkın kiradan düşerseniz problem yaşarız diyorum. O bana piyasa fiyatına göre kira vermeyecek ben aldığım iki kuruşu tekrar eve vereyim. O zaman ne anlamı kaldı? Elaleme mi ev aldık?
Piyasayı bu hale getiren benmiyim hanımefendi?Ben geçen sene 1300 liraya girdim,bu sene 2500 oldu kiram.2000 liradan birden 7000 liraya artması normal mi sizce?

Kiradan bağımsız bu ev sahibinin sorumluluğudur. Beş senesi dolunca güncelleyebilirsiniz kiranızı. Kiracılarımdan elektrik, su tesisatı, kombi vs gibi demirbaşların arızalarında para almıyorum, zaten olması gereken budur. Ya ben yaptırıyorum ben yoksam onlar yaptırıyor faturasını atıp kiradan düşerek kirayı yatırıyor. Bu işin jargonu, usulü budur.
Bu jargon ve usul sadece türkiyede var. Hiç de kendimi ezdirmeye niyetim yok. Yabancı ülkede kiracı 5 sene oturamıyor. Süreye ev sahibi karar veriyor. Yani ben kontrata 1 yıl yazdıysam sonra iki taraf da gonulluyse uzuyor.istersen 6 aylık bile kiraya verebiliyorsun. Enflasyon 5 ayda bile kirayı eritiyor. 5 yılda kuşa çevirir. Herşey kuralına uygun ya biz de jargona uyalım. Bir kere yasalar baştan aşağı yanlış ve taraflı. Almanyada teyzem sorunlu kiracısını hemen evden çıkarabiliyor. Burada iki sene sürünürsün mahkemede.

Piyasayı bu hale getiren benmiyim hanımefendi?Ben geçen sene 1300 liraya girdim,bu sene 2500 oldu kiram.2000 liradan birden 7000 liraya artması normal mi sizce?
Kiracı da ev sahibi de suçlu değil. Ama orta yolda da buluşmak lazım. Yan ev 7 bin iken benimki 2000 tl ye oturuyor. Ettiğim zarar yılda 30 bin. Bu işte bir terslik var.

Kiracı da ev sahibi de suçlu değil. Ama orta yolda da buluşmak lazım. Yan ev 7 bin iken benimki 2000 tl ye oturuyor. Ettiğim zarar yılda 30 bin. Bu işte bir terslik var.
İyi de eviniz madem o kadar değerli,neden 2000 liraya verdiniz?Arz talep meselesi bu.Semtine,evin durumuna göre değişir kira bedelleri.

Merhaba hanımlar, oturduğum evde dördüncü yılım. Kombi 12 yaşında. Özellikle belirtiyorum. Haziran ayından beri arıza yapıyor. Ev sahibi ile konuştum, kiracı yapar dedi 1000 TL ödedim. Şimdi yine arıza yaptı..Bunun usulü nedir lütfen yardımcı olun.
Yaptırdığınız bakımlara dair faturaları ev sahibine gönderin. Sizin üzerinize düşeni yaptığınızı bilsin. Ondan da bu sebeple tadilat masrafını karşılamasını istediğinizi söyleyin. Gerekirse tadilatı ben yaptırayım, her ay 100 lira kiradan düşeyim siz de etkilenmezsiniz gibi konuşabilrisiniz. Sakince, inatlaşmadan iletişim kurarsanız anlaşırsınız. Bıgün inatlaşıp kavga dövüşe girerseniz seneye kiranın muadillerinin seviyesine çekilmesi aşamasında çok sıkıntı çekersiniz.

Bir de yeni kombi taktır demenizi hiç önermem. Bağlantı noktaları birebir aynı olmazsa yeniden proje çizilmesi gerekebilir diye biliyorum. Eğer yenileme istemeyi düşünüyorsanız bunu çok iyi araştırın.

Bu jargon ve usul sadece türkiyede var. Hiç de kendimi ezdirmeye niyetim yok. Yabancı ülkede kiracı 5 sene oturamıyor. Süreye ev sahibi karar veriyor. Yani ben kontrata 1 yıl yazdıysam sonra iki taraf da gonulluyse uzuyor.istersen 6 aylık bile kiraya verebiliyorsun. Enflasyon 5 ayda bile kirayı eritiyor. 5 yılda kuşa çevirir. Herşey kuralına uygun ya biz de jargona uyalım. Bir kere yasalar baştan aşağı yanlış ve taraflı. Almanyada teyzem sorunlu kiracısını hemen evden çıkarabiliyor. Burada iki sene sürünürsün mahkemede.
Evet biliyorum. Almanya’da evim yok ama Avrupa’da yaşadım. Türkiye’de evlerim var, yarım asırdır inşaat yapıyoruz, bizim de mağdur olduğumuz durumlar oldu;ama demirbaşı da gidip kiracıya kitlemedik. Bunlar bambaşka mevzular.

Siz kullanırken bozulacak doğal olarak çünkü siz kullanıyorsunuz. Kombinin bir ömrü vardır, kendi kendine veya ömrünü doldurmasından kaynaklı arızaları elbette ev sahibi öder. Siz evden çıkınca kombiyi yanınızda götürmüyorsunuz doğal olarak.

Merhaba hanımlar, oturduğum evde dördüncü yılım. Kombi 12 yaşında. Özellikle belirtiyorum. Haziran ayından beri arıza yapıyor. Ev sahibi ile konuştum, kiracı yapar dedi 1000 TL ödedim. Şimdi yine arıza yaptı..Bunun usulü nedir lütfen yardımcı olun.
Evin demirbaşlarından , ev sahibinin yenilemesi gerek aslında , aynı durumu bizde yaşadık kiracı da olsa adam alıp götürmeyecek sonuçta , kiradaki evimiz için yenisini alıp taktırmıştık

Back
X