• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibi ve yedek anahtar

Öyle adet mi olurmuş ne kdr saçma siz kilidi değiştirin bencede yasli olablrler ama nasıl insanlar olduğunu bilemezsiniz

Her tasindiginiz evde mutlaka kilidi degistirin. Ev sahibinde olmaz eski kiracida olur. Ayrica ev sahibi boyle bir hakka sahip degil tapu onun uzerine olabilr ama kira sozlesmesi yapip kiranizi odediginiz an o ev size ait. Sizden izinsiz giremez gelip kapinizi acamaz sikayet etseniz haneye tecavuz sayilir. Kiranizi odemezseniz bile gelip eve girip esyanizi cikarma hakki yok notere gider 3 kere protesto ceker hala odenmezse icra yokuyla cikartir. Yani anlayacaginiz kilidi degistirin kanunen orasi sizin ozel haneniz oyle anahtar baskasinda kalamaz.

Kesinlikle kilidi değiştirin.geçen yaz ben tatildeyken eski ev sahibim bana haber vermeden evime girmişti.inanılmaz şaşırmış ve şok olmuştum.evimin bir boş Odasında fayans duruyordu,neymiş ihtiyacı olmuş.neyse bayağa söyledim,şikayet edecektim ama vakti zamanında çok yardımları dokunduğu için ileri gitmedim ama sonraki Günler'de çok huzursuz oldum dışarı çıkarken.sanki hep evime birisi girecek gibime geliyordu.velhasıl 1 Ayı bulmadan yeni bir ev buldum ve oradan taşındım.şimdiki evimin kilidini de değiştirdim.içim çok rahat:21:

Bizde de yedek anahtar var girmeyi hiç düşünmedik hatta yerini bilmiyoruz o derece bazen onlar çoğaltıp çıkarken veriyor genelde bize borç takıp 2 ayda çıktıkları için bizde bulunduruyoruz.Bir defasında 3 ay kira ve fatura ödememişti gittik eve yeni kiracılar bakıyoruz kovuyoruz adamları çıkmıyorlar.kiracıyla beraber kovdu beni kapıyı bir çarptı çıkarken de evde eşyalar bozuk mu diye bakılması gerek verdikleri depozitodan düşüp kalanı vermek için de yedek anahtar tutuyoruz diyorum ya eve insan gibi giremiyoruz giren çıkmıyor sizin ki farklı olabilir tbi satıp farklı bir yatırım yapacağız darülaceze den hiç farklı yok çok zarar ettik

Ben yurtdışında yaşıyorum burda evi kiraladığımız emlakçıda mutlaka olur yedek anahtar kanunen bana haber vermeden giremez 6 ayda bir evi check yapmaya gelirler onuda 2 hafta önceden mektup yazarlar eğer o gün müsait değilsen bizdeki anahtarla gireceğiz yazar kanunu bu çünkü ama türkiyede annemin kpederimin kiralık evlerinin yedek anahtarları asla olmaz onlar yaşlı diyorsunuz ama yaaa kötü niyetli biri koydukları yerden anahtarı alıp sizin eve girse:eek:kimseye güven yok bu devirde ben olsam gider söylerim hiç çekinmem sonuçda kirasını ödüyorum demiiii amaaa:KK50:

Bizde de yedek anahtar var girmeyi hiç düşünmedik hatta yerini bilmiyoruz o derece bazen onlar çoğaltıp çıkarken veriyor genelde bize borç takıp 2 ayda çıktıkları için bizde bulunduruyoruz.Bir defasında 3 ay kira ve fatura ödememişti gittik eve yeni kiracılar bakıyoruz kovuyoruz adamları çıkmıyorlar.kiracıyla beraber kovdu beni kapıyı bir çarptı çıkarken de evde eşyalar bozuk mu diye bakılması gerek verdikleri depozitodan düşüp kalanı vermek için de yedek anahtar tutuyoruz diyorum ya eve insan gibi giremiyoruz giren çıkmıyor sizin ki farklı olabilir tbi satıp farklı bir yatırım yapacağız darülaceze den hiç farklı yok çok zarar ettik

Yaptiginiz yasal degil kiraci sikayet etse suclusunuz. Kirayi odemeyen kiracinin evine girip kovamazsiniz. Noterden protesto cekersini cikmasi icin. Yine cikmiyorsa 2. Protestoyu cekersiniz yine cikmiyorsa 3. Protestoyla beraber icraya verirsini ve devlet cikarir evden icra yoluyla (protesto cekme sayisi yanlis olabilir ben boyle biliyorum). Kiraci esyalari tamamen bosalttigi zaman girer eve kombiyi vs kontrol eder ona gore depizitodan kesinti yaparsiniz. Bu islerden anlayan bir kiraciya denk gelirseniz basiniz derde girer benden soylemesi.

Benim ev sahibim evime anahtarla girip beni kovsa solugu poliste alirdim. Belki benim haberim yok kocam odemiyor kirayi ve ben evde yanlizken gelip girdiniz? Dava acsam ev sahibinin burnundan gelir.

Ya oglu damadı yiğenoğlu eşi dostu girse tecavüz etse oldurse hirsiLik yapsa eve siz yokken karı kız atsa hemde yataginiza söz hiç müge anlı falan izlemiyomusunuz insanlari 5 tl için öldürüyorlar ben şimdiye kadar coktaaaaaan kilidi degistirmistim çok merak ediyorsa evini ben varken gelir bakar gider bitti.....

Yaptiginiz yasal degil kiraci sikayet etse suclusunuz. Kirayi odemeyen kiracinin evine girip kovamazsiniz. Noterden protesto cekersini cikmasi icin. Yine cikmiyorsa 2. Protestoyu cekersiniz yine cikmiyorsa 3. Protestoyla beraber icraya verirsini ve devlet cikarir evden icra yoluyla (protesto cekme sayisi yanlis olabilir ben boyle biliyorum). Kiraci esyalari tamamen bosalttigi zaman girer eve kombiyi vs kontrol eder ona gore depizitodan kesinti yaparsiniz. Bu islerden anlayan bir kiraciya denk gelirseniz basiniz derde girer benden soylemesi.

Benim ev sahibim evime anahtarla girip beni kovsa solugu poliste alirdim. Belki benim haberim yok kocam odemiyor kirayi ve ben evde yanlizken gelip girdiniz? Dava acsam ev sahibinin burnundan gelir.

canım yapıyoruz dediklerini ama en son bırakan 1000 tl taktı çıktı şimdiki polisle kapısına dayandık kontratı falan takmıyorlar başınıza gelmez umarım beni anlamassınız. sen eletrik su ve doğalgazı 3 ay ödemeyip kapatılan su elektriğin ve doğalgazı tıpatısını çıkarıp kaçak göçek kullanırsın eve gelince kira isteyince kovarsın ararsa açmassın ee napalım protesto falan çeksen ne ki adam faturaya bakıyor ona mı bakacak satıp kurtulucaz oturdugumuz evi yenileyeceğiz malesef üçüncü evi alacaktık yatırım için vazgeçtik. keşke prosedürü bilen Allah korkusu olan utanma duygusu olan bir kiracımız olsa kirayı bile çekine çekine gidip alıyoruz
çekitiğimiz protestolardan sonra dava açarız canım evde tek de olsan zaten o zamana kadar bırak tek olmayı çıkması gerekiyordu yasal olarak sizin durumunuz çok farklı ben tamamen yasal prosedürü takmayan keyfi ödeme yapmayan tüm yasal işleyiş çık demesine rağmen oturan ve çıkarken de evdeki 3 aylık kiracı edecek eşyaları çalıp kaçanlardan bahsediyorum genellemiyorum bazen olabilir insanın durumu olmaz ama bize hep tuhaf insanlar denk geliyor

Ne zaman yeni eve taşınsak eşimin ilk işi kapı kilidi değiştirmek ;)
Tadilat yapılmıştır anahtar vardır ellerinde kopya olur allah korusun ben değiştireyim de der.
Adet bizde böyle çok saçma bir bahane.
Siz gidin değiştirin ev onların olabilir ama kirayı verdiğiniz sürece sizin.

ne münasebet olur mu ole saçmalık bu konuda polemiğe girmeden kilidini değiştir benimde adetim bu benden başkasında anahtar olunca uyuyamıyorum de:)

Ay çok saçma yaşlı bile olsalar güvenemem napcan evini mi söküp yerinden kaçırcan yaşlı da olsa haddini bilsin ne hakla alır kiracısın diye ev sahibinin kölesi de değilsin anahtarını iste vermesi kirayı düşür de o ev senin namahremin ne yaşlı haberleri okuyoruz valla genç yaşlı fark etmiyo artık evin Kilidini değiştir en iyisi bu nerede görülmüş ayıp denilen birşey var Allah korusun Yarın birgün evine hırsız girdiğin de zan altında kalmaktan hiç mi çekinmiyor siz illa ki tatile falan gideceksiniz yada misafirliğe insanoğlu bu herşey onun için yaratılmış çok ayıp ya

Yeni taşındığımız evlerde anahtarı teslim aldıktan sonra yapılacak ilk iş kilidi değiştirmek olmalı.
Çıkarken eski kilidi takıp anahtarı teslim edersiniz.

Benim evimin yedek anahtarı ne annemde vardır nede kayinvalidemde, ev sahibi de olsa sonuçta yedi kat el ,asla olmasına izin veremem. Tez elden kilidi değiştirin.Kafaniz rahat eder.

yurtdisindayim burada kiracinin kilidi degistirmesi suc. 4 tane ev sahibim oldu, hepsinde anahtar vardi.
bir densiz harici giren olmadi.
(biz tatildeyken habersiz gidip tadilat yapmis !)

o yaşlı başlı insanların genç torunları olur. git bi bak bakayım eve der.

ya he teyzecim de al anahtarını. ayıptır bu yaptıkları.

Kimseye guvenilmiyor ma arkadasimin evinde su ile ilgili sorun oldu eve zarae vermeden once yedek anahtarla hallettiler yurtdisindaydi onlar.

Bizde adettir ilk iş evin kilidi degistirilir. Kilidinizi degistirin tabiki de.
Basima gelen Bir olayi anlatayim.
Daha yeni evliyiz. Dogalgazimiz sorunlu bizim tabi. Neyse esim demis dogalgaz sorunlu yaptirin. Zaten sayac kapinin onunde.
Neyse bi gun baktım biri anahtarla kapiyi acmaya calisiyor. Tabi biz kilidi degsitirmisiz. Kim o diyorum, adam bi kendine geldi, guvenlikci ve dogalgazci, dedim siz ne yaptiginuzi saniyorsunuz, ne hakla anahtarla evime girmeye kalkarsiniz.
Neymis iste ev sahibi demis ki gidin evde kimse yoktur kadin okulda kocasi da iste!! Daha da delirdim, esimi cagirdim.
Iceri giremezsiniz dedim. Icerde de vanalar var.
Esim geldi ona ilk soylemedim sonra soyledim de gitti adamlara bagirdi ama adam suratina tukursen yarabbi şükür diyecek.
Ha biz tabi sansliyiz ilk evi tuttugumuzda kilidi degistirdik.
Benim komsu degistirmemis, evine ikidebir giriyorlarmis yok iste buna bakacaktik bilmem ne diye. En son kadin bagirmis sonra da kilidi degistirdiler zaten.

Demem o ki kesinlikle kilidinizi değiştirin, kimseye guvenmeyin..

Ay bir yaşıma daha girdim böyle saçmalık mı olur kanunen bile suç bu.
Bunu kabul edip nasıl taşındınız o eve asıl sizin durumunuz acayip

Back
X