• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibi ve yedek anahtar

Eve tasinali 6 ay oldu benim ev sahibinin adetiymis yedek anahtar onlarda olurmuş güvenilir yaşlı insanlar ama ben tedirginim ,biz yokken eve girerler mi ,çoğu zaman yatagimizi bile toplayamadan çıkıyorum evden,ayni durumda olan varmı acaba
degistirin kilide diğer anahtarıda atmayın evden tasınırsanız eski kilidi takarsınız olur biter

eger aile apartmanına gelmisseniz her kezin vardır yedek anahtarı sen degistirsende isterler o evin parasını verdin aylık oturuyosun bi yangın cıksak su bassa ne olur sen yoksan kimse kimsenin evine girmez ama ev tutarken bunu bil yani

haa uzaktır sen ayda bi gider kirayı verirsin o ayrı ama altlı üstü malı yakın kimse asla anahtarsız olmaz sahsen bizim kilerde hep vardır kirayı vermezsin ee napcak insan sahsen bizim basımıza cok geldi kirayı vermediler esyaları tuttuk almasınlar diye ki kirayı versinler diye birazda ev sahibi acısındna bak

360 derecelik açıdan da bakılsa "BENİM" evimin anahtarının elin insanında ne işi var .... ?

360 derecelik açıdan da bakılsa "BENİM" evimin anahtarının elin insanında ne işi var .... ?
o ev benim se anahtarı tabıkı olucak sen kirala otur ama ya sen yokken bi sey olursa
bak ailen apartmanında oturanların cogu böyledir hatta bizimkilerden örnek veriyim evi kiralarken sigara icen istemez karı koca calısıyolarsa istemezler yani herkeze göre ev sahibide var kiracıda

eger aile apartmanına gelmisseniz her kezin vardır yedek anahtarı sen degistirsende isterler o evin parasını verdin aylık oturuyosun bi yangın cıksak su bassa ne olur sen yoksan kimse kimsenin evine girmez ama ev tutarken bunu bil yani

haa uzaktır sen ayda bi gider kirayı verirsin o ayrı ama altlı üstü malı yakın kimse asla anahtarsız olmaz sahsen bizim kilerde hep vardır kirayı vermezsin ee napcak insan sahsen bizim basımıza cok geldi kirayı vermediler esyaları tuttuk almasınlar diye ki kirayı versinler diye birazda ev sahibi acısındna bak
Aile apartmanların yangın çıkıyor, su basıyor da normal apartmanlarda olmuyor mu bu durumlar....
Ne saçma şey, o zaman tüm komşulara verelim bir yedek, onu bulamazlarsa öbürünü bulurlar, ne olur ne olmaz....

kliti değiştirin gitsin.onlardaki de cahil cesareti. eve hırsız girse,anahtar başka şu yaşlı çiftte var deseniz başları ağrır.

Aile apartmanların yangın çıkıyor, su basıyor da normal apartmanlarda olmuyor mu bu durumlar....
Ne saçma şey, o zaman tüm komşulara verelim bir yedek, onu bulamazlarsa öbürünü bulurlar, ne olur ne olmaz....
yaa bu tartısılcak bisey degil ki sen istemezsin ama nerden bilcen ev sahibinden anahtar olmadıgını ayrıca benim evimd degistirse tabıkı ben yedegini isterim hatta kızarım neden degistirdin diye yani cok sahsi bisey bu

o ev benim se anahtarı tabıkı olucak sen kirala otur ama ya sen yokken bi sey olursa
bak ailen apartmanında oturanların cogu böyledir hatta bizimkilerden örnek veriyim evi kiralarken sigara icen istemez karı koca calısıyolarsa istemezler yani herkeze göre ev sahibide var kiracıda
Kusura bakmayın ama bunlar fî tarihinden kalma saçma adetler, çok kiymetliyse eviniz, saklayın kiralamayin kimselere.....
Hem kirami vereceğim hem besleme muamelesi gorecegim... Veririm mahlemeye, ugrasamam medeniyet bilmezlerle

yaa bu tartısılcak bisey degil ki sen istemezsin ama nerden bilcen ev sahibinden anahtar olmadıgını ayrıca benim evimd degistirse tabıkı ben yedegini isterim hatta kızarım neden degistirdin diye yani cok sahsi bisey bu
Her gittiğim evde ilk iş kilit degistiririm, şimdiye kadar isteyen çıkmadı, çıkarsa da umrum olmaz, benim evim benim anahtarım....[/QUOTE]

Kusura bakmayın ama bunlar fî tarihinden kalma saçma adetler, çok kiymetliyse eviniz, saklayın kiralamayin kimselere.....
Hem kirami vereceğim hem besleme muamelesi gorecegim... Veririm mahlemeye, ugrasamam medeniyet bilmezlerle
ugras ugras kirayı vermezler evde kırmadık yer bırakmazlar tesisat bozulur banyo kırılır lavabo catlar her ev sahıbının kuralları vardır kimi aman parayı versinde kim oturursa otursun der biz öyle her gecene vermedigimiz icin ya tanıdık olcak ya kocasının isi iyi olcakki maası verebilsin biz sükür yasamadık ama yasayan insanlar cok cevremizde o yüzden ev sahipleri haklı zaten bu devirde kira ödicegime 800 istanbulda esenyırtta evler 120 bin gider 1000 lira öder alırım olmadı beylükdüzünde oturrum kirada oturulmaz zaten

siz onlara çaktırmadan anahtar göbeğini değiştirin evden ayrılırken yine eskisini takarsınız sizinde içiniz rahat olur :KK58:

Ev kiraladıktan sonra senin değil ki BENİM

Bizim adetmizde de ev sahibine yedek anahtar vermek yok deyin..boyle bir sacmalikda hic duymamistik Allah sabir versin aksam oturken biz geldik diye dalmasnlarda eve onuda yaprlar ev onlarnya adetlerinde vardir ...terbiyesizlik baska birsey degil.

Ev kiraladıktan sonra senin değil ki BENİM
bu konuda anlasamıcaz sen kiracısın o ev yandı yada tesisay bozuldu masraf cıktı vercen mi oturrken hayır ben kiracıyım dicen yada mutfakta yangın cıktı dolaplar yandı yaptırcan mı hayırr o zaman bana kiracı olarak o ev benim diyemez kimse

bu konuda anlasamıcaz sen kiracısın o ev yandı yada tesisay bozuldu masraf cıktı vercen mi oturrken hayır ben kiracıyım dicen yada mutfakta yangın cıktı dolaplar yandı yaptırcan mı hayırr o zaman bana kiracı olarak o ev benim diyemez kimse

Tabi ki ben yaptıracağım...
Başkasına yaptıracak halim yok
Şimdi sizin kiracınız olsam, hemen kilidi değiştiririm. Sizde gelip mesajınızda yazdığınız gibi bana kızsanız bende size sapık mısınız hırsız mısınız der kapıyı suratınıza çarparım. Kontrat bitene kadar da çatır çatır otururum. Evin içine bir kere bile bakamaz çatlar içini yer noldu evceğizime acaba diye.
Ama neyse ki ev sahibinin kiracıyı seçtiği gibi kiracı da ev sahibini seçiyor. Herşeye burnunu soka bir ev sahibiyle yapamazdım ben. Parasını veriyoruz sanki babasının hayrına

Tabi ki ben yaptıracağım...
Başkasına yaptıracak halim yok
Şimdi sizin kiracınız olsam, hemen kilidi değiştiririm. Sizde gelip mesajınızda yazdığınız gibi bana kızsanız bende size sapık mısınız hırsız mısınız der kapıyı suratınıza çarparım.
Ama neyse ki ev sahibinin kiracıyı seçtiği gibi kiracı da ev sahibini seçiyor. Herşeye burnunu soka bir ev sahibiyle yapamazdım ben. Parasını veriyoruz sanki babasının hayrına
valla cnm eskiler cok cekmis biz sadece yedek anahtar istiyoruz cünkü ne olur ne olmaz dedigim üstteki sebeplerden
ama annemlerin zamanınd aev sahipleri odaların belli bölümüni cogunlukla kilitler ya kızının ceyizliklerini koyarmıs yada gelen giden istemezmis misafir az olsun derlermis 1 .kattakiler hele mutfagıncna cesmeyi kullanır halı yıkar kapı önü yıkar parasınıda vermezlermis aman ev sahibini kızdırmayalım diye kimse istemezmis ooo neler var simdi herkez apartmandada kimse kimseyi görmüyo

Evini kiraya veriyorsa çok da peşine düşmemesi gerek ev sahibinin, sonuçta sen her ay paranı tıkır tıkır alırken iyi, atıyorum bi yerin prizi düştü kötü. Olmuyor öyle malesef. hem para getirsin hem anahtarı bende olsun, hem kiracıya sürekli müdahale edebileyim. Zaten adam dingo değilse anasına babasına birine anahtar bırakır evden uzaklaşacağı zaman. Tabi bu benim fikrim.(Reklamlar: bende kiracıyım, ama ev sahibi evini tanıyamamıştı laminat parke yapılmış(kendimiz yaptırdık), badanası yapılmış görünce:KK53:)

canım yapıyoruz dediklerini ama en son bırakan 1000 tl taktı çıktı şimdiki polisle kapısına dayandık kontratı falan takmıyorlar başınıza gelmez umarım beni anlamassınız. sen eletrik su ve doğalgazı 3 ay ödemeyip kapatılan su elektriğin ve doğalgazı tıpatısını çıkarıp kaçak göçek kullanırsın eve gelince kira isteyince kovarsın ararsa açmassın ee napalım protesto falan çeksen ne ki adam faturaya bakıyor ona mı bakacak satıp kurtulucaz oturdugumuz evi yenileyeceğiz malesef üçüncü evi alacaktık yatırım için vazgeçtik. keşke prosedürü bilen Allah korkusu olan utanma duygusu olan bir kiracımız olsa kirayı bile çekine çekine gidip alıyoruz
bazı insanlar gerçekten can sıkıcı olabiliyor haklısın, yalnız tam olarak anladığım şekilde mi bilmiyorum ama, kiranın banka üzerinden hesabınıza yatırılması zorunluluğu var, vergi ile alakalı olarak, aksi takdirde hem ev sahibi hemde kiracı için cezai yaptırımı var diye biliyorum, "gidip alıyoruz" cümlene istinaden söyledim. Yanlış anladıysam kusura bakma.

ugras ugras kirayı vermezler evde kırmadık yer bırakmazlar tesisat bozulur banyo kırılır lavabo catlar her ev sahıbının kuralları vardır kimi aman parayı versinde kim oturursa otursun der biz öyle her gecene vermedigimiz icin ya tanıdık olcak ya kocasının isi iyi olcakki maası verebilsin biz sükür yasamadık ama yasayan insanlar cok cevremizde o yüzden ev sahipleri haklı zaten bu devirde kira ödicegime 800 istanbulda esenyırtta evler 120 bin gider 1000 lira öder alırım olmadı beylükdüzünde oturrum kirada oturulmaz zaten

Baştan sona kadar haksızsın.
Bir kere yasal olarak mülk sahibi de olsan içinde kiracı varsa o eve hiçbir sebeple izinsiz giremezsin. Yangın, sel falan gibi durumlara karşı ev sahibi evini sigortalatabilir. Sigortalatmamak aptallık zaten madem bu kadar tedirgin?Ayrıca diyelim ki yangın çıktı, o yangının çıkma sebebi araştırılıyor ve ortaya çıkarılıyor. Başına böyle bir durum gelse sorumlusu er ya da geç ortaya çıkar, hakkını alırsın zaten. Şahsi bişey falan değil tamamen yasalarla alakalı yani bu tarz durumlar, sen ev sahibisin diye istediğini yapamazsın, kirayı ödediği sürece o ev kiracınındır. Ayrıca eskidenmiş o, artık yasalar falan hep kiracılardan yana. Neden kirada oturulmasın? Belki tayinci, belki semt değiştirmeyi çok seviyor, belki ev değiştirmek için kendine göre sebepleri var nerden biliyorsun sen insanları? Senin İstanbul dediğin yer bugün bi deprem olsa en az yarısı haritadan silinecek kadar yerle bir olacak bir yer, dünya kadar çürük, sağlam olmayan, eski püskü ev var. Neden İstanbul gibi bir yerden 120 bin liraya kıytırık bir ev alıp ömrümün sonuna kadar orada oturayım? Düzgün evler en az 400-500 bin oralarda. 120 binlik evde sırf "benim" olsun kafasıyla oturacağıma değeri 500 bin olan sağlam, deprem yönetmeliğine uygun yapılmış, yeni ve kral gibi bir evde ayda 1500-2000 ya da neyse parası kira verip otururum 3 sene... Ömrüm boyunca küçük ve dandik bir evde yaşayacağıma neyse kirası öder kral dairesi gibi bir yerde 3 sene 5 sene otururum kime ne? İstanbul'da insanlar dişinden tırnağından arttırdığı parayla biraz da banka kredisiyle mezar satın alıyor sendeki bu "kirada oturulmaz" mantığıyla senin bundan haberin var mı? Senin yasalardan haberin yok galiba, kiracın kira ödemiyor bile olsa kafana göre kapının önüne koyamazsın. Neyse sıkıntın yasal yollarla çözeceksin, 100 yıl öncesinde yaşamıyoruz, 2015'teyiz.

Ayrıca merak ettiğim bişey var, diyelim ki evime hırsız girdi ben de polise bildirdim. Olay soruşturulmaya başlandı, polise dedim ki benim ev sahibim limoncu28 limoncu28 'dur ve kendisinde evin yedek anahtarı var. Kendisinde anahtar olduğu için ben yokken evime girip hırsızlık yapmış olabilir, şüphelendiğim ilk insan o desem ne yaparsın?

Back
X