- 1 Mayıs 2013
- 7.132
- 4.597
- 398
- Konu Sahibi belirsiz123
-
sen ugras yasal yollarla cnm be cok gördük onları isim yok bide masraf yapıp evi sigortalatıcam dedigim gibi biz kiracıyı seviyoruz o yüzden böyle sorunlar yasamayız tok satıcı derler ya aynen öyle evime iyi bakıcak biri otursun yoksa bos kalsın diyenlerdenBaştan sona kadar haksızsın.
Bir kere yasal olarak mülk sahibi de olsan içinde kiracı varsa o eve hiçbir sebeple izinsiz giremezsin. Yangın, sel falan gibi durumlara karşı ev sahibi evini sigortalatabilir. Sigortalatmamak aptallık zaten madem bu kadar tedirgin?Ayrıca diyelim ki yangın çıktı, o yangının çıkma sebebi araştırılıyor ve ortaya çıkarılıyor. Başına böyle bir durum gelse sorumlusu er ya da geç ortaya çıkar, hakkını alırsın zaten. Şahsi bişey falan değil tamamen yasalarla alakalı yani bu tarz durumlar, sen ev sahibisin diye istediğini yapamazsın, kirayı ödediği sürece o ev kiracınındır. Ayrıca eskidenmiş o, artık yasalar falan hep kiracılardan yana. Neden kirada oturulmasın? Belki tayinci, belki semt değiştirmeyi çok seviyor, belki ev değiştirmek için kendine göre sebepleri var nerden biliyorsun sen insanları? Senin İstanbul dediğin yer bugün bi deprem olsa en az yarısı haritadan silinecek kadar yerle bir olacak bir yer, dünya kadar çürük, sağlam olmayan, eski püskü ev var. Neden İstanbul gibi bir yerden 120 bin liraya kıytırık bir ev alıp ömrümün sonuna kadar orada oturayım? Düzgün evler en az 400-500 bin oralarda. 120 binlik evde sırf "benim" olsun kafasıyla oturacağıma değeri 500 bin olan sağlam, deprem yönetmeliğine uygun yapılmış, yeni ve kral gibi bir evde ayda 1500-2000 ya da neyse parası kira verip otururum 3 sene... Ömrüm boyunca küçük ve dandik bir evde yaşayacağıma neyse kirası öder kral dairesi gibi bir yerde 3 sene 5 sene otururum kime ne? İstanbul'da insanlar dişinden tırnağından arttırdığı parayla biraz da banka kredisiyle mezar satın alıyor sendeki bu "kirada oturulmaz" mantığıyla senin bundan haberin var mı? Senin yasalardan haberin yok galiba, kiracın kira ödemiyor bile olsa kafana göre kapının önüne koyamazsın. Neyse sıkıntın yasal yollarla çözeceksin, 100 yıl öncesinde yaşamıyoruz, 2015'teyiz.
cnm biz hep müstakil ve aile apartmanı olan bi semtte oturuyoruz bu bizim icin normal size garip gelebilir bizde ev sahibinde anahtar olur bu böyledir tanımadık birine verilmez ille ya köylü olucak ya akraba o yüzden böyle sorunlar yasamadıkAyrıca merak ettiğim bişey var, diyelim ki evime hırsız girdi ben de polise bildirdim. Olay soruşturulmaya başlandı, polise dedim ki benim ev sahibimlimoncu28 'dur ve kendisinde evin yedek anahtarı var. Kendisinde anahtar olduğu için ben yokken evime girip hırsızlık yapmış olabilir, şüphelendiğim ilk insan o desem ne yaparsın?
sen ugras yasal yollarla cnm be cok gördük onları isim yok bide masraf yapıp evi sigortalatıcam dedigim gibi biz kiracıyı seviyoruz o yüzden böyle sorunlar yasamayız tok satıcı derler ya aynen öyle evime iyi bakıcak biri otursun yoksa bos kalsın diyenlerden
E tamam evini istediğin kişiye verirsin istemediğine vermezsin ama herhalde kira sözleşmesinden, kontrattan falan haberiniz yok sizin genel anlamda, tanıdık kiracıları sözleşmesiz oturtmaya alışmışsınız herhalde bu kadar kafana göre konuştuğuna ve kendinde hak gördüğüne göre... Zaten aklı başında bilinçli biri "bende de yedek anahtar duracak" kafasında olan bir kişinin evini tutmaz. Limoncu yasalar çıkalı çok oldu.cnm biz hep müstakil ve aile apartmanı olan bi semtte oturuyoruz bu bizim icin normal size garip gelebilir bizde ev sahibinde anahtar olur bu böyledir tanımadık birine verilmez ille ya köylü olucak ya akraba o yüzden böyle sorunlar yasamadık
bu konuda anlasamıcaz sen kiracısın o ev yandı yada tesisay bozuldu masraf cıktı vercen mi oturrken hayır ben kiracıyım dicen yada mutfakta yangın cıktı dolaplar yandı yaptırcan mı hayırr o zaman bana kiracı olarak o ev benim diyemez kimse
Hanimefendi siz istediginiz kadar idda edin ama yasalarda ozel hayat dokunulmazligi diye birsey var. O evin ici insanlarin ozel hayati siz anahtar bulundurup o ev benim istedigim zaman girerim mantigi tasiyamazsiniz. Diyelim ki girdiniz eve anahtarla habersiz bir sekilde kiraci gidip polise sikayet etse haneye tecavuzden karakola cagrilirsiniz o zaman evin tapusu benim uzerime demeniz birsey ifade etmez hukuk onunde.
Yani sizin kiracalariniz bunun farkinda olmayabilir ama konuyu acan hanimefendi bu durumun farkinda ve ev sahibinde anahtarin bulunmasindan rahatsiz. Sonuna kadarda hakli.
Ya tangin cikarsa diye bir mantikla hukukun onunde kendinizi savunamazsiniz[/QUOTE girmem neden giriyim ki o anahtar eve bisey olursa yangın su gibi olaylar icin yoksa kimse kirmez kimsenin evine
[/QUOTE girmem neden giriyim ki o anahtar eve bisey olursa yangın su gibi olaylar icin yoksa kimse kirmez kimsenin evineHanimefendi siz istediginiz kadar idda edin ama yasalarda ozel hayat dokunulmazligi diye birsey var. O evin ici insanlarin ozel hayati siz anahtar bulundurup o ev benim istedigim zaman girerim mantigi tasiyamazsiniz. Diyelim ki girdiniz eve anahtarla habersiz bir sekilde kiraci gidip polise sikayet etse haneye tecavuzden karakola cagrilirsiniz o zaman evin tapusu benim uzerime demeniz birsey ifade etmez hukuk onunde.
Yani sizin kiracalariniz bunun farkinda olmayabilir ama konuyu acan hanimefendi bu durumun farkinda ve ev sahibinde anahtarin bulunmasindan rahatsiz. Sonuna kadarda hakli.
Ya tangin cikarsa diye bir mantikla hukukun onunde kendinizi savunamazsiniz
[/QUOTE girmem neden giriyim ki o anahtar eve bisey olursa yangın su gibi olaylar icin yoksa kimse kirmez kimsenin evine
eee tamam o zaman ev sahibi hadi cık evimdem dicek yada daha basta söylemese nerden bilcen kilit degistirir dediniz alt katımda kilit degistirse zatem görürüm ve derim degistiremezsin degistirirsen anahtarı vericem zaten girmem ama olmaso lazım kabul etmezsede yol orda cıkar gider bu kadar basit yani hala kavga atmek tartısmak istiyosuuz ama bunun ortası yok ya kiracı kabul eder yada etmez cıkarHanimefendi siz istediginiz kadar idda edin ama yasalarda ozel hayat dokunulmazligi diye birsey var. O evin ici insanlarin ozel hayati siz anahtar bulundurup o ev benim istedigim zaman girerim mantigi tasiyamazsiniz. Diyelim ki girdiniz eve anahtarla habersiz bir sekilde kiraci gidip polise sikayet etse haneye tecavuzden karakola cagrilirsiniz o zaman evin tapusu benim uzerime demeniz birsey ifade etmez hukuk onunde.
bu binde bir bi olayBunu bilemezsiniz benim bir akrabamin evine ev sahibinin karisi hirsizlik icin girdi. Yedek anahtar oldugunu bile bilmiyorlarmis. Akrabam eve gelip kapiyi acip iceri giriyor kadin saklaniyor tabi panikle birden akrabamin onune atliyor. Tabi akrabam cok korkmus ben sana saka yapmak istedim felan diyip kivirmis kadin. Hemen kocasina haber verdi kilidi degistirdiler. Sonrada ev bulup tasindilar.
Kiracısını kontratsız oturtup kirayı cebe olduğu gibi indirip kanunları ihlal eden insanlar da böyle yangın sel gibi bahanelerin arkasına saklanıp içinde kiracı da olsa o ev benim mantığıyla yaklaşır olaylara. Belli ki sözleşme falan yapmadan oturtuyorlar milleti, yasadışı yani. Muhtemelen oradan ileri geliyor bu istediğim gibi davranırım düşüncesi. Tanıdık falan diye sözleşme falan yapmıyorlar muhtemelen, yapıyor olsa burda böyle konuşmazdı. İşlerine gelmediği için kiracı da sesini çıkarmıyorsa yapmıyordur.Hanimefendi siz istediginiz kadar idda edin ama yasalarda ozel hayat dokunulmazligi diye birsey var. O evin ici insanlarin ozel hayati siz anahtar bulundurup o ev benim istedigim zaman girerim mantigi tasiyamazsiniz. Diyelim ki girdiniz eve anahtarla habersiz bir sekilde kiraci gidip polise sikayet etse haneye tecavuzden karakola cagrilirsiniz o zaman evin tapusu benim uzerime demeniz birsey ifade etmez hukuk onunde.
Senin kira sözleşmesi diye bişeyden haberin var mı?eee tamam o zaman ev sahibi hadi cık evimdem dicek yada daha basta söylemese nerden bilcen kilit degistirir dediniz alt katımda kilit degistirse zatem görürüm ve derim degistiremezsin degistirirsen anahtarı vericem zaten girmem ama olmaso lazım kabul etmezsede yol orda cıkar gider bu kadar basit yani hala kavga atmek tartısmak istiyosuuz ama bunun ortası yok ya kiracı kabul eder yada etmez cıkar
var ama yapmıyoruzSenin kira sözleşmesi diye bişeyden haberin var mı?
haa yapan oldumu oldu dayımlar öyle yaptı ne oldu adam kira ödemedi faturaları taktı sonra dayım ugrastı durdu bosa masraf ne onlardan paar oldu bide acukat isiyle bosa ugrastı o yüzden biz tanıdık birini alırız sorun yasamayızvar ama yapmıyoruz
var ama yapmıyoruz
Sevgili KK okurları, bakın kira sözleşmesi yapmayan bir ev sahibinin yorumlarını gözden geçirin. "o ev benim, yedek anahtar bende duracak, kapı kilidini değiştirse neden değiştirdi diye kızarım, orta yolu yok kabul etmezse çıkar gider" tarzı söylemlere sahip ve kiracılardan aldığı kirayı da hiçbir vergi vs hükmünü yerine getirmeksizin cebine atıyor. Böyle ev sahiplerine fırsat vermeyin ve kiralayacağınız evler için MUTLAKA yazılı kira sözleşmesi yapın, yaptırın. Böyle bir ev sahibi siz yokken evinize girip hırsızlık da yapabilir, evinizde yangın da çıkartabilir, eşyalarınızı da kurcalayabilir, sizi istediği zaman kapının önüne de koyabilir. Yangın durumunda girmem için yedek anahtar durmalı laflarına aldanmayın. Böyle insanlara güvenmeyin. Lütfen kiracı olarak haklarınızı iyi anlayın ve takip edin, 1950 kafasındaki insanlara kendinizi ezdirmeyin. Kendisi kiracısını sözleşme yapmadan oturtuyor, kira üzerinden vergi ödemiyor, devletin ve vatandaşların hakkını yiyor, vergi kaçakçılığı yapıyor ve insanları da buna teşvik edici yorumlar yapıyor. Lütfen herkes görsün ve ders alsın.haa yapan oldumu oldu dayımlar öyle yaptı ne oldu adam kira ödemedi faturaları taktı sonra dayım ugrastı durdu bosa masraf ne onlardan paar oldu bide acukat isiyle bosa ugrastı o yüzden biz tanıdık birini alırız sorun yasamayız
benden alıntı yapma arkadasımSevgili KK okurları, bakın kira sözleşmesi yapmayan bir ev sahibinin yorumlarını gözden geçirin. "o ev benim, yedek anahtar bende duracak, kapı kilidini değiştirse neden değiştirdi diye kızarım, orta yolu yok kabul etmezse çıkar gider" tarzı söylemlere sahip ve kiracılardan aldığı kirayı da hiçbir vergi vs hükmünü yerine getirmeksizin cebine atıyor. Böyle ev sahiplerine fırsat vermeyin ve kiralayacağınız evler için MUTLAKA yazılı kira sözleşmesi yapın, yaptırın. Böyle bir ev sahibi siz yokken evinize girip hırsızlık da yapabilir, evinizde yangın da çıkartabilir, eşyalarınızı da kurcalayabilir, sizi istediği zaman kapının önüne de koyabilir. Yangın durumunda girmem için yedek anahtar durmalı laflarına aldanmayın. Böyle insanlara güvenmeyin. Lütfen kiracı olarak haklarınızı iyi anlayın ve takip edin, 1950 kafasındaki insanlara kendinizi ezdirmeyin. Kendisi kiracısını sözleşme yapmadan oturtuyor, kira üzerinden vergi ödemiyor, devletin ve vatandaşların hakkını yiyor, vergi kaçakçılığı yapıyor ve insanları da buna teşvik edici yorumlar yapıyor. Lütfen herkes görsün ve ders alsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?