Ev sahibi ve yedek anahtar

sen ugras yasal yollarla cnm be cok gördük onları isim yok bide masraf yapıp evi sigortalatıcam dedigim gibi biz kiracıyı seviyoruz o yüzden böyle sorunlar yasamayız tok satıcı derler ya aynen öyle evime iyi bakıcak biri otursun yoksa bos kalsın diyenlerden

cnm biz hep müstakil ve aile apartmanı olan bi semtte oturuyoruz bu bizim icin normal size garip gelebilir bizde ev sahibinde anahtar olur bu böyledir tanımadık birine verilmez ille ya köylü olucak ya akraba o yüzden böyle sorunlar yasamadık

kilidi değiştiririn, 15 yılda 4 ev değiştirdim hiç böyle bir adet duymadım, her taşındığım evde de ilk iş kilidi değiştiririm, ne malum ev sahibinde, önceki oturanda ya da emlakçıda anahtar kopyası olup olmadığı, millet hırsız mı sapık mı nerden bileyim.

E tamam evini istediğin kişiye verirsin istemediğine vermezsin ama herhalde kira sözleşmesinden, kontrattan falan haberiniz yok sizin genel anlamda, tanıdık kiracıları sözleşmesiz oturtmaya alışmışsınız herhalde bu kadar kafana göre konuştuğuna ve kendinde hak gördüğüne göre... Zaten aklı başında bilinçli biri "bende de yedek anahtar duracak" kafasında olan bir kişinin evini tutmaz. Limoncu yasalar çıkalı çok oldu. Bizim buralarda da yani 2015'in uğradığı yerlerde de insanlar ev kiraladıkları zaman kapı kilidini değiştirirler, bizde de adet böyledir ve sözleşmesiz oturulmaz. İnsanları suça, illegal yollara teşvik edici yorumlar yazıyorsun haberin yok.

Hanimefendi siz istediginiz kadar idda edin ama yasalarda ozel hayat dokunulmazligi diye birsey var. O evin ici insanlarin ozel hayati siz anahtar bulundurup o ev benim istedigim zaman girerim mantigi tasiyamazsiniz. Diyelim ki girdiniz eve anahtarla habersiz bir sekilde kiraci gidip polise sikayet etse haneye tecavuzden karakola cagrilirsiniz o zaman evin tapusu benim uzerime demeniz birsey ifade etmez hukuk onunde.

Yani sizin kiracalariniz bunun farkinda olmayabilir ama konuyu acan hanimefendi bu durumun farkinda ve ev sahibinde anahtarin bulunmasindan rahatsiz. Sonuna kadarda hakli.

Ya tangin cikarsa diye bir mantikla hukukun onunde kendinizi savunamazsiniz

22 yaşındayım, ailem profesyonel kiracıdır, bugüne kadar altlı üstlü oturduğumuz da oldu ev sahibiyle, uzakta oturduğumuz da. Az önce bizimkilere de sordum bu yedek anahtar meselesini, "ne münasebet?" dediler. Bugüne kadar hiçbir ev sahibiyle yedek anahtar konusu dahi olmamış ve taşındıkları her yeni evde yaptıkları ilk iş kapı kilidini değiştirmek olmuş.

girmem

[/QUOTE girmem neden giriyim ki o anahtar eve bisey olursa yangın su gibi olaylar icin yoksa kimse kirmez kimsenin evine

[/QUOTE girmem neden giriyim ki o anahtar eve bisey olursa yangın su gibi olaylar icin yoksa kimse kirmez kimsenin evine

Bunu bilemezsiniz benim bir akrabamin evine ev sahibinin karisi hirsizlik icin girdi. Yedek anahtar oldugunu bile bilmiyorlarmis. Akrabam eve gelip kapiyi acip iceri giriyor kadin saklaniyor tabi panikle birden akrabamin onune atliyor. Tabi akrabam cok korkmus ben sana saka yapmak istedim felan diyip kivirmis kadin. Hemen kocasina haber verdi kilidi degistirdiler. Sonrada ev bulup tasindilar.

eee tamam o zaman ev sahibi hadi cık evimdem dicek yada daha basta söylemese nerden bilcen kilit degistirir dediniz alt katımda kilit degistirse zatem görürüm ve derim degistiremezsin degistirirsen anahtarı vericem zaten girmem ama olmaso lazım kabul etmezsede yol orda cıkar gider bu kadar basit yani hala kavga atmek tartısmak istiyosuuz ama bunun ortası yok ya kiracı kabul eder yada etmez cıkar

bu binde bir bi olay

ne münasebet evimin anahtarı neden ev sahibinde olsun? hırlı mıdır, hırsız mıdır nereden bileceğim.. benim 10 sene içinde 2. evim, hiç böyle bir şey duymadım ki eve girmeden anahtarı değiştiririm ben.. ne malum eve girip yangını kendisinin başlatmayacağı.. mutlaka kilidi değiştirin konu sahibi, rezalet..

Kiracısını kontratsız oturtup kirayı cebe olduğu gibi indirip kanunları ihlal eden insanlar da böyle yangın sel gibi bahanelerin arkasına saklanıp içinde kiracı da olsa o ev benim mantığıyla yaklaşır olaylara. Belli ki sözleşme falan yapmadan oturtuyorlar milleti, yasadışı yani. Muhtemelen oradan ileri geliyor bu istediğim gibi davranırım düşüncesi. Tanıdık falan diye sözleşme falan yapmıyorlar muhtemelen, yapıyor olsa burda böyle konuşmazdı. İşlerine gelmediği için kiracı da sesini çıkarmıyorsa yapmıyordur.

Senin kira sözleşmesi diye bişeyden haberin var mı?

Biz kiraciyiz her tasindigimiz evde kilidi degistiririz.esim bu konuda asiri hassastir.
Bir kasabada otururken komsunun ev sahibi onlar memleketteyken sandigini filan karistirmis.

var ama yapmıyoruz

Sevgili KK okurları, bakın kira sözleşmesi yapmayan bir ev sahibinin yorumlarını gözden geçirin. "o ev benim, yedek anahtar bende duracak, kapı kilidini değiştirse neden değiştirdi diye kızarım, orta yolu yok kabul etmezse çıkar gider" tarzı söylemlere sahip ve kiracılardan aldığı kirayı da hiçbir vergi vs hükmünü yerine getirmeksizin cebine atıyor. Böyle ev sahiplerine fırsat vermeyin ve kiralayacağınız evler için MUTLAKA yazılı kira sözleşmesi yapın, yaptırın. Böyle bir ev sahibi siz yokken evinize girip hırsızlık da yapabilir, evinizde yangın da çıkartabilir, eşyalarınızı da kurcalayabilir, sizi istediği zaman kapının önüne de koyabilir. Yangın durumunda girmem için yedek anahtar durmalı laflarına aldanmayın. Böyle insanlara güvenmeyin. Lütfen kiracı olarak haklarınızı iyi anlayın ve takip edin, 1950 kafasındaki insanlara kendinizi ezdirmeyin. Kendisi kiracısını sözleşme yapmadan oturtuyor, kira üzerinden vergi ödemiyor, devletin ve vatandaşların hakkını yiyor, vergi kaçakçılığı yapıyor ve insanları da buna teşvik edici yorumlar yapıyor. Lütfen herkes görsün ve ders alsın.

benden alıntı yapma arkadasım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…