ev sahibinin evden çıkarması

Bel altı olacak ne var Allah aşkına abartmakta üstünüze yok. Takıksınız bu kadar basit. Boşandıysanız evet boşandım derdiniz. Aynen konunun bunla alakası yok. Çökecekmişsiniz adamın evine ama yapamamışsınız içinizde dert olmuş.

karmaya inanın hanımefendi. şimdi bunu yazdınız ya sakın unutmayın bu mesajı ve benim canımı ne kadar acıttığınızı. sizi allaha havale ediyorum
Ne yaptıki üye size Allah’a havale ettiniz? Annemin evi boş başka şehirde 14 yıldır. 12 yıl altta oturanın sesi çıkmadı. Kişisel doğalgazlı. Geçen yıl aradı . Kendi evi onun da. Neymiş biz evi kullanmadığımız için camları vs açmadığımız için doğalgaz yakmadığımız için yatak odası duvarı küflenmiş12 yıldır küflenmedi de son 2 yılmı küflendi bu mübarek? Boş evin doğalgazını mı yakayım? Ya yangın vs çıksa kimse oturmuyor. her hafta o şehire gidip camları mı açayım? Sonra anladım amacı başka. Daha çok doğalgaz yakıyor ya üst yanmadığı için. Satalım ya da kiraya verelim istiyor. Vermiyorum. Buyursun mahkeme orada. İki üsttekinin de çatısı yok . Ona da toplanıp çatı yaptırsınlar o zaman. Herkes kendini pek bi uyanık sanıyor.

E boşandıysan niye kırılıyorsun anlamadım

konu ev değil sizinle tekrar ediyorum hani şuan yaptığınız saygısızlığı çeviriyorsunuz ya. takık veya değilim szin burada bana hakaretleriniz benim zerre kadar umurumda olmaz.
umarım asla yaşamazsınız fakat hakkım size helal değil sadece kurduğunuz o cümleden dolayı. lütfen daha fazla yazmayın.

Başkasına kiraya verilmemiş, neyin davasını açacak, tadilat yapılacak usta belliyoruz, kredi çekip yaptırıcaz bank bekliyoruz dese ne diyebilir?
Beklesin birkaç ay. Baktı kızı tasinmiyor da başkasına kiraya veriyor. O zaman açabilir dava. Ayrıca siz niye bu kadar sinirlendi biz ev sahibi siz misiniz

ne yaptı? bundan 5 yıl önce aldatılmışım, zorlu süreçlerden geçmişim boşanmışım. zorlu süreçlerden geçmem de hiç sorun değil. aldatılmışım. gitmiş hiç işi yok belli ki eski konulardan aldatıldığım konuyu bulmuş bel altı vuruyor.
bi kendinize gelin ya insanlarla fikir ayrılığı yaşarsınız hayatın kanunu bu ama insanlara bel altı vuramazsınız bu kadar mı sevgisizsiniz

Onu okumadım. Böyle olduysa ayıp edilmiş . Bu konuda haksızsınız. Diğer konular karıştırılmamalı . Burada da haklısınız.

Hanımlar,
konu sahibi ve yorum yazan herkes bir sakin olsun lütfen.

muzdaripgelin,
evlilik hayatımın 18 yılı kiracılıkla geçti, 18 yılda 8 ev değiştirdim, kiminde 2 yıl oturduk kiminde 6 ayda çıktık, yeri geldi İstanbul’un kar altında olduğu Ocak ayının ortasında öncesinde hiçbir uyarı ikaz yapılmadan üstelik evi satıyorum ama sizi de mağdur etmeyeceğim denildiği halde 15 gün içinde evi boşaltın ihtarnamesiyle çıkarıldık.

Kötü ev sahiplerim kadar iyileri de oldu, helalleşerek ayrıldığımız ev sahiplerim var Allah gani gani rahmet eylesin onlara bu kadar detayı sizi anladığımı anlatmak için veriyorum.

Evet kiracılık zordur, iyi ev sahibiyle de karşılaşırsınız kötü ev sahibiyle de ama sizi çıkaran ev sahibi için peşin peşin yalan söylüyor önyargısına kapılmamalısınız, kızım oturacak deyip çıkardıysa zaten istese de şu an kızından başka kimseyi oturtamaz 2-3 yıl kadar da başkasına kiraya veremez, yalan söylüyor mu söylemiyor mu hüküm vermeniz için çok erken, tadilat dediğiniz şey ha deyince olmuyor hele bu mevsimde usta bulmak zor, kızı kiracı olduğu evi hemen tahliye edemiyordur, bakın sizde taşındınız nakliyesi evin peşinatı vs hemen ayarlanamıyor, ki zaten maddi olarak zorlayıcı bir şey olduğu için kiracılara evi boşaltmak için süre veriliyor, komşunuzdan haber alıyorsunuz diye okudum, şayet komşunuz sizi gaza getiriyorsa onun aklına uymayın, bugün gelir sizi gazlar yarın eski ev sahibinize sizin dedikodunuzu yapar.

Beklesin birkaç ay. Baktı kızı tasinmiyor da başkasına kiraya veriyor. O zaman açabilir dava. Ayrıca siz niye bu kadar sinirlendi biz ev sahibi siz misiniz
burada olay ne biliyor musunuz? sürü psikolojisi. daha önce da giriyordum bu siteye ki çok da güzel arkadaşlıklarım var sosyal medyadan takipleştiğim. fakat bir de bir konuya 2 kişi olumsuz - olumlu yorum yaptı mı diğerleri peşinden geliyor.
saygısızlık etmeden yazsalar ona da eyvallah ama akılları sıra ti ye alıyorlar. aslında seviyeli bir şekilde fikir alışverişi yapılıp " yanlış düşünüyorsunuz hanımefendi" tarzında yazışmalar olsa ortam da gerilmez kimse de üzülüp kırılmaz.

Usta bulmak kolay degil gerçekten
Banyoyu değiştirecegim usta ekime kadar gelemem gelemem doluyum dedi :)
Ben kendi evini yaptırırken, boyası kalmıştı en son 6 aya yakın usta bekledim, sinirden deli oldum ama yapacak birşey yok bulamadık kimseyi ..insanlar kolay sanıyor, belki kızının tayini çıkacak belki başka birşey bekliyor...bizim karşı apartman geçen yıl kiracıyı çıkarttı evi tadilat yaptıracağım, kendim taşınacağım diye adam daha bu yıl anca başladı tadilata

sevgili mune

yakın arkadaşımla aynı sitedeyiz ve sadece 1 defa geçen gün eve kimsenin taşınmadığını konuştuk :)
ben çok sakin bir şekilde yorumları okuyup yazıyorum, benim doğrum başkasının doğrusuyla bir olamaz. herkesin fikrine sonsuz saygım var sadece hakaret eden insanları anlamak zor.

sevgili mune

yakın arkadaşımla aynı sitedeyiz ve sadece 1 defa geçen gün eve kimsenin taşınmadığını konuştuk :)
ben çok sakin bir şekilde yorumları okuyup yazıyorum, benim doğrum başkasının doğrusuyla bir olamaz. herkesin fikrine sonsuz saygım var sadece hakaret eden insanları anlamak zor.

Ev ev sahibine ait olduğu için hiçbirşey yapamazsınız .Sizi çıkartıp başka kiracı soksaydı hakkınız olurdu ama bu durumda bir hakkınız yok.Önünüze bakın .

6000 tl kiraya 4 yılda her sene %100 yüz zam yapınca 12000 24000 48000 oluyor. Merak ettim, ne kadar kira öderken çıkarıldınız?

sevgili mune

Demek ki ev sahibinin başkasına da kiraya verme düşüncesi yok, yani sizin yalan söyledi demenizi gerektirecek bir şey yok şu an, genelde tayinlerin olduğu yaz döneminde okullar açılmadan aranır kiralanır evler, kaldı ki çoğu ev sahibi memura verir evini, şu an boştur tadilata başlayamamışlardır, bu mevsimde usta bulunamıyor adam bu hafta gelirim diyor sizi sallıyor haftalarca gelmiyor, kızı da kirada olduğu evi hemen boşaltamamıştır, nasıl ki sizin kendinize göre planlarınız var, onların da kendilerince bir planı programı vardır.

Evi tahliye kararı olmaksızın tahliye etmişsiniz haliyle yeniden kiraya verme yasağı gündeme gelmez. Evi başkasına dahi kiraya verse başvurabileceğiniz hiçbir hukuki yol bulunmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…