• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibiyle sorun yaşayan var mı?

Bizimde boyle problemli bir evsahibimiz vardi ayni seyler olmustu babam arayip dediki;
Devlet bana ne zam yaptida siz benden artis bekliyorsunuz? Tamam hemen yarin cikariz evinizden ama hemen kiraci bulamazsaniz 2 ayda odeyeceginiz yakit-aidat bizden beklediginiz 1 yillik artis miktarina esit gelir. Hem aldiginizdan olup hemde cebinizden odemek zorunda kalacaksiniz ama bu hesabi sizde yaparsiniz eminim. Neyse sizde dusunun sonra konusalim dedi ve kadin aynen cark etti... Kararli durun. O sizden korkmali :) sevgiler

enflasyon oranın da artırmış ama ne biliyim insan bi sorar gibi yapar yani.
ben böyle karar verdim diye olmazki bu işler.
bizim de ilk ev sahibimiz değil bu kadın sonuçta.
insan evine düzgün bakan, çocuğu olmayan, ödeme problemi olmayan kiracısına ona göre davranır.
tabi sadece o konuda haklı zaten diğer tavırları hiç hoş değil. benim de kiracım var ama ne zaman ödemiş hiç bakmıyorum bile onun ödeme süresi ayın 20 si, benim ev kredim ise 1 inde çekiliyor. ayın 1 inde bakıyorum ödemiş mi diye birkaç gün geç olsa da umrumda olmuyo.

Ev sahibinin kiracıyı evden çıkarması o kadar kolay değil yasalarda kiracılar ev sahiplerine göre daha avantajlı kafalarına göre artış, evde bir odayı kapatmak falan bunları öyle kolayca yapamazlar..yani siz o eşyayı kapı önüne koysanız bile sizi çat diye kapı önüne koyamaz bence bi avukata bu durumu danışın derim ve korkusuz olun..Ha bu arada bir dönem bende ev sahibiydim kiracılarım çok iyilerdi ödemelerini bi kaç gün aksatmalarını da çok normal karşılardım hatta son aylarında kira bile almadım..Allah herkese karşılıklı anlayış nasip etsin..

Keşke baştan eşya koyulduğunu gördüğünüzde tutmasaydınız evi ev sahipleri böyle maalesef bir evleri olunca kiracılar sanki bedava oturuyor muamelesi yaparlar kiracı olduğunuz sürece nereye giderseniz gidin illa bir sorun çıkar kadının da huyunu biliyorsanız keşke arttırmayın bu ay demeseydiniz. Ya arttıracaksınız ya da çıkacaksınız başka çare yok çözüm de yok kış ortasında da çıkamazsınız bahar gelince biraz havalar ısınınca bakarsınız bir ev çıkarsınız

Ev sahibinin kiracıyı evden çıkarması o kadar kolay değil yasalarda kiracılar ev sahiplerine göre daha avantajlı kafalarına göre artış, evde bir odayı kapatmak falan bunları öyle kolayca yapamazlar..yani siz o eşyayı kapı önüne koysanız bile sizi çat diye kapı önüne koyamaz bence bi avukata bu durumu danışın derim ve korkusuz olun..Ha bu arada bir dönem bende ev sahibiydim kiracılarım çok iyilerdi ödemelerini bi kaç gün aksatmalarını da çok normal karşılardım hatta son aylarında kira bile almadım..Allah herkese karşılıklı anlayış nasip etsin..
teşekkür ederim. avukata filan gerek yok aslında. ben sana söylediği sözleri haketmediğimizi düşünüyorum.
arayıp sadece bunu izah edicem. zaten artışı kafasına koymuş artık oturduğumuz sürece bunu kabul etmek zorundayız.
ama haksızlık yapılmasına dayanamıyorum :(

3+1 kirası mı 2+1 kirası mı alıyor önce ona bakarım 1 odayı kapatıp 3+1 piyasasına paralel kira alıyorsa ağzıma geleni sayarım..

merhaba arkadaşlar.
dünden beri yazıyım mı diye düşünüyorum.
dün eşim kirayı aidatı ve yakıtı yatırdım diye ev sahibini aradı.
bayan da bu ay artış olacağını ve artış miktarını söyledi.
eşim de usulen bu sene artırmasak dedi.
bayanın dedikleri şunlar: ben her sene sizle uğraşamam.
istemiyorsanız çıkın.
sürekli problem çıkarıyormuşuz ki hiç bir ay hiç bir ödememizi aksatmadık.
ha bir iki gün gecikmeli yattığı oldu onu da arayıp izah ettik.
ilk eve bakmaya gittiğimiz gün kontratı yapalım ama biz ayın 15 inden önce kira ödeyemeyiz dediğimiz halde sonraları bize kirayı geç ödüyormuşuz muamelesi yaptı.
kontrat ayın 10 unda yapıldığı için kira da o gün ödenecekmiş biz geç ödüyormuşuz.
oysaki bunlar o gün konuşulmuştu.
dün çok canımız sıkıldı hemen ev baktık ama bi hesap ettik şu ara taşınmamız imkansız görünüyor.
ama bu kadın da bize evinde bedava oturuyormuşuz muamelesi yapıyor.
ayrıca oturduğumuz yer şehir merkezine çok uzak.
not: kadının bize zıtlaşma sebebi ilk eve bakmaya gittiğimizde ev 3+1 yazılmış nete ama bunlar bir odaya eşya doldurup kapısını da kitlemişler. içime sinmese de fazla vaktimiz olmadığı için evi tuttuk. bize eşyaları mayıs ayında alacaklarını söylediler. tabi biz eve sığmakta zorlandık ve mayıs ayında arayıp eşyaları almalarını söyledik. kadının annesi eşyaların sürekli durmasını istemiş eşim de yok demiş. çünkü biz baştan 3+1 ev aradık sığacak olsak 2+1 bakardık değil mi?
şimdi ben ya da eşim bu kadını arayıp kafamıza takılan içimize sinmeyen şeyleri söylesek mi?
yoksa kendimizi toparlayana kadar sabredip çıkarken mi söylesek?
iki üç aya toparlanıp çıkmayı düşünüyorum artık.
Ev sahibine bu evi 3+1 olarak tuttuğunuzu o şekilde kirayı verdiğinizi,mayısta boşaltılacak sözüyle tutulduğunu ama mayısta verilen sözün yerine getirilmediğini söyle.Eşyalar çıkmadan da zam yapmam de.

Ev sahibine bu evi 3+1 olarak tuttuğunuzu o şekilde kirayı verdiğinizi,mayısta boşaltılacak sözüyle tutulduğunu ama mayısta verilen sözün yerine getirilmediğini söyle.Eşyalar çıkmadan da zam yapmam de.
yok canım aldılar eşyalarını da ondan sonra kadın bize bilendi :KK64:

teşekkür ederim. avukata filan gerek yok aslında. ben sana söylediği sözleri haketmediğimizi düşünüyorum.
arayıp sadece bunu izah edicem. zaten artışı kafasına koymuş artık oturduğumuz sürece bunu kabul etmek zorundayız.
ama haksızlık yapılmasına dayanamıyorum :KK43:

Ben sizin yerinizde olsam vermem. Ne demek kafasina koymus bunu kabul etmek zorundayiz. 50 tl 100 tl derken kiralar ucup gidiyor. Her sene 100 100 zam yapilsa kiralarin hali ne olur

eşyalar durduğu sürece 50 tl eksik aldı.
bir odanın fiyatı 50 tl miymiş...resmen kandırdıklarını sanıyolar insanları 2+1 ev ile 3+1 ev arasındaki kira farkı 50 liramıymış Allahtanda korkmuyorlar artık.

bir odanın fiyatı 50 tl miymiş...resmen kandırdıklarını sanıyolar insanları 2+1 ev ile 3+1 ev arasındaki kira farkı 50 liramıymış Allahtanda korkmuyorlar artık.

evet ne yazıkki.
ilk bu olay söylendiğinde hiç bulaşmasaydım diyorum şimdi.
sanki ev mi yoktu orası olmaz başka bir ev olurdu nolcak.
ama o an bunu düşünemedik işte.

merhaba arkadaşlar.
dünden beri yazıyım mı diye düşünüyorum.
dün eşim kirayı aidatı ve yakıtı yatırdım diye ev sahibini aradı.
bayan da bu ay artış olacağını ve artış miktarını söyledi.
eşim de usulen bu sene artırmasak dedi.
bayanın dedikleri şunlar: ben her sene sizle uğraşamam.
istemiyorsanız çıkın.
sürekli problem çıkarıyormuşuz ki hiç bir ay hiç bir ödememizi aksatmadık.
ha bir iki gün gecikmeli yattığı oldu onu da arayıp izah ettik.
ilk eve bakmaya gittiğimiz gün kontratı yapalım ama biz ayın 15 inden önce kira ödeyemeyiz dediğimiz halde sonraları bize kirayı geç ödüyormuşuz muamelesi yaptı.
kontrat ayın 10 unda yapıldığı için kira da o gün ödenecekmiş biz geç ödüyormuşuz.
oysaki bunlar o gün konuşulmuştu.
dün çok canımız sıkıldı hemen ev baktık ama bi hesap ettik şu ara taşınmamız imkansız görünüyor.
ama bu kadın da bize evinde bedava oturuyormuşuz muamelesi yapıyor.
ayrıca oturduğumuz yer şehir merkezine çok uzak.
not: kadının bize zıtlaşma sebebi ilk eve bakmaya gittiğimizde ev 3+1 yazılmış nete ama bunlar bir odaya eşya doldurup kapısını da kitlemişler. içime sinmese de fazla vaktimiz olmadığı için evi tuttuk. bize eşyaları mayıs ayında alacaklarını söylediler. tabi biz eve sığmakta zorlandık ve mayıs ayında arayıp eşyaları almalarını söyledik. kadının annesi eşyaların sürekli durmasını istemiş eşim de yok demiş. çünkü biz baştan 3+1 ev aradık sığacak olsak 2+1 bakardık değil mi?
şimdi ben ya da eşim bu kadını arayıp kafamıza takılan içimize sinmeyen şeyleri söylesek mi?
yoksa kendimizi toparlayana kadar sabredip çıkarken mi söylesek?
iki üç aya toparlanıp çıkmayı düşünüyorum artık.

Ben de evsahibiyim .Ufak tefek hepimizin kusurları var bu kadar sıkmamak lazım kiracıları .
Hem evi 3 +1 diye pazarlayıp bir odayı zapdetmek de nedir?
Ben olsam yeni bir ev bulup çıkar evini başına çal derdim ama bu işler maddiyata bakıyor kolay değil .

evet ne yazıkki.
ilk bu olay söylendiğinde hiç bulaşmasaydım diyorum şimdi.
sanki ev mi yoktu orası olmaz başka bir ev olurdu nolcak.
ama o an bunu düşünemedik işte.
keşkeye gerek yok şimdi yaşamışsınız nasipte o ev varmış ve olmuş kış günü ev taşınmaz demeyin kesinlikle nakliye şirketlerinin fiyatları daha düşük oluyor ..ben de evimden ötürü memnuniyetsizliklerim oldu şimdi ev bakıyorum kış mış demem ev sahibine aidat doğalgaz kalacakmış demem vallahi bulsam,ben ev için kira bedelini ödüyorsam evde gerçekçi bir sıkıntı varken ev sahibi malıyla ilgilenme mecburiyetinde..biz hem para verelim hem evine bakalım hem içinde yaşayalım bir de kaprisini çekelim ,bu huyları biz kiracılar kazandırıyoruz onlara maalesef.

Ben de evsahibiyim .Ufak tefek hepimizin kusurları var bu kadar sıkmamak lazım kiracıları .
Hem evi 3 +1 diye pazarlayıp bir odayı zapdetmek de nedir?
Ben olsam yeni bir ev bulup çıkar evini başına çal derdim ama bu işler maddiyata bakıyor kolay değil .
bende bunu yapıcam da zamanı var.
şimdi uğraşmak istemiyorum.

keşkeye gerek yok şimdi yaşamışsınız nasipte o ev varmış ve olmuş kış günü ev taşınmaz demeyin kesinlikle nakliye şirketlerinin fiyatları daha düşük oluyor ..ben de evimden ötürü memnuniyetsizliklerim oldu şimdi ev bakıyorum kış mış demem ev sahibine aidat doğalgaz kalacakmış demem vallahi bulsam,ben ev için kira bedelini ödüyorsam evde gerçekçi bir sıkıntı varken ev sahibi malıyla ilgilenme mecburiyetinde..biz hem para verelim hem evine bakalım hem içinde yaşayalım bir de kaprisini çekelim ,bu huyları biz kiracılar kazandırıyoruz onlara maalesef.
evet kış demem bende çıkarım da şimdi nerden baksanız 2000, 2500 lira lazım o da yok malesef :(

bence depozitonuz falan varsa onu falan alın ondan sonra içinizdekileri söyleyin

Back
X