- 16 Ekim 2015
- 2.860
- 2.429
- 133
- 43
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Bunları biliyorum ama 5 seneyi geçti süremiz. Hep insanlar yazmışlar ev sahipleri ne yapsın, onlar da kira ile geçiniyor diye. O yüzden yazdım. Kira ile geçinmeyen ev sahipleri de aynı zamları yaptı.Çevremde de %25 artıran görmedim ne yazık ki.. O biraz lafta kaldı.Merhaba. Ev sahibiniz en çok %25 oranında zam yapabilir. Yani en fazla 487,5₺ zam yapabilir. Ancak 5 yılı aşkın bir süredir oturuyorsanız emsâl karar ile istediği zammı gerçekleştirebilir. Fakat böyle bir durum yoksa ortada, dava açıp hakkınızı arayabilirsiniz. Ancak mahkemede bunları sunamazsınız, eşinin emekli maaşı var geçimini bizim kiramızla sağlamıyor gibi. Çünkü bunlar kişinin özel hayatıdır. Malesef kimseyi alakadar etmez, hükmünüz yoktur. Sevgiler
1950 den 3500 e çıktı kiramız. Ev sahibimizin 4 tane evi var. Kendisi yüksek bir kademede memur. Eşinin emekli maaşı var. Yani kira ile geçimini sağlamıyor. Birikim yapıyor. Gitti bizim üç beş kuruşluk maaş zammı
Malesef fırsatçılar çok. İstanbulda ev sahibiyiz. Bi biz karşımızdaki insanların insan evladı olduğunu unutmuyoruz herhalde. Allah yardımcınız olsun.Bunları biliyorum ama 5 seneyi geçti süremiz. Hep insanlar yazmışlar ev sahipleri ne yapsın, onlar da kira ile geçiniyor diye. O yüzden yazdım. Kira ile geçinmeyen ev sahipleri de aynı zamları yaptı.Çevremde de %25 artıran görmedim ne yazık ki.. O biraz lafta kaldı.
O da doğruŞanslıymışsınız. Yüzde yüz zam yapmamış , insaflı davranmış yine de.
Hangi şehirdesiniz ?O da doğru
Amin inşallahMalesef fırsatçılar çok. İstanbulda ev sahibiyiz. Bi biz karşımızdaki insanların insan evladı olduğunu unutmuyoruz herhalde. Allah yardımcınız olsun.
OrduHangi şehirdesiniz ?
İnsanlar sunu anlamyr evet onlar "ev sahibi" ama biz değil Allah acgözlüleri cimrileri ıslah etsin.Bunları biliyorum ama 5 seneyi geçti süremiz. Hep insanlar yazmışlar ev sahipleri ne yapsın, onlar da kira ile geçiniyor diye. O yüzden yazdım. Kira ile geçinmeyen ev sahipleri de aynı zamları yaptı.Çevremde de %25 artıran görmedim ne yazık ki.. O biraz lafta kaldı.
Onu diyemez, çünkü büyükşehirde çalışıyorlar ve işleri iyi. Bulunduğumuz il onlarin mesleğine uygun değilEn azından "oğlum gelecek, kendinize ev bakın" dememiş ; şanslısınız.
Evini hangi fiyattan vereceğine karar verebilmesi için illa kirayla geçinmesi mi lazım? Ya da birden fazla evi, iyi bir maaşı var diye evin birini size hibe mi etsin? Tabi ki evinin ederi olan kirayı istemek hakkı insanların.Bunları biliyorum ama 5 seneyi geçti süremiz. Hep insanlar yazmışlar ev sahipleri ne yapsın, onlar da kira ile geçiniyor diye. O yüzden yazdım. Kira ile geçinmeyen ev sahipleri de aynı zamları yaptı.Çevremde de %25 artıran görmedim ne yazık ki.. O biraz lafta kaldı.
Hem iyi baksın hem ederini versinEskiden evime iyi baksın kiracı yeter diyenler şimdilerde çok versin de ağzına bile etsin evin diyor sanırım
Bizim de 2000’den 3500’e çıktı.1950 den 3500 e çıktı kiramız. Ev sahibimizin 4 tane evi var. Kendisi yüksek bir kademede memur. Eşinin emekli maaşı var. Yani kira ile geçimini sağlamıyor. Birikim yapıyor. Gitti bizim üç beş kuruşluk maaş zammı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?