- 15 Nisan 2017
- 13.625
- 16.048
- 298
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Öyle yapmadık tabiki,ne kadar hizli anlamında söyledim anneme.Bir öksürük diyorsunuz da bir öksürük ile covid teşhisi konuyor insanlaraİşte bu da doğru birşey değil. Siz bir öksürük yüzünden kırmızı vakalı hastaları bekletiyorsunuz.
Onu espri olarak söyledim annemeBu hem doğru bir davranış değil, hem de her zaman çözüme ulaşılmıyor. Göz problemim için muayene etmezler beni acilde. Uzman doktorun görmesi lazım.
Covidden şüpheniz varsa ona ayrı bir birimde bakıyorlar zaten. Hem diyorsunuz mr tomografi ekg gerek olmadı. Hemde acile gidiyorum. Ben şahsen ufak şeyler için acile gidenleri de uygun bulmuyorum. Ani şiddetli bir kusma, ani ağrı, düşme vs olunca acile gidilir. Kan idrar tahlili için değil.Öyle yapmadık tabiki,ne kadar hizli anlamında söyledim anneme.Bir öksürük diyorsunuz da bir öksürük ile covid teşhisi konuyor insanlara
Tabii ki doktor önemli ama burada tartıştığımız daha ziyade hastane koşulları. Ben de her zaman araştırırım doktorları, yorumları okurum. Yaşadığım şehirde özellerde çocuk alerji uzmanı olmadığı için devlettekilere de baktım bir süre ama randevu alamadım. Ben bundan bahsediyorum.Haklısınız ama biliyor musunuz doktor aslında en önemlisi.Benim bir velime dr daha biyopsi bile almadan sen kansersin iki hafta içinde karar ver gel ameliyat edelim demiş.Kadin helak oldu çocuklarim ne olacak diye düşünmekten ( özel değil)
Başka hastaneye gitti (yine özel değil) orada da enfeksiyon denmiş ve ilaç ile yok ettiler.Doktor o kadar farkediyor ki
Elbetteki özelde her şey çok daha hızlı.İnsallah çok mecburi durum yaşamayız bugüne kadsr arada özel arada devlet (üni hastanesi) gidip geliyoruz.Oldugum yerde 15 gün sonrasına randevu da verilmiyor zaten.Oyle durumda randevu yoksa ve ciddi bir şey varsa özel tabiki ama bir soğuk algınlığı için özele pek gitmiyoruzYetişkinlerde devlet hastanelerinde 3 aydan erkene randevu bulabilmek mucize oluyor annemden biliyorum, kronik hastalıkları var uzman doktora gitmesi gerekiyor ve annemin gittiği toplum sağlığı merkezindeki doktor uzman hekim değil, mecburen bazı ilaçlarını bile yazdırmak için hastaneye gitmesi lazım, göz, dahiliye vb bölümlerden en erken 3 ayda randevu alabildi hep, ki annem şanslılardan.
6 aydan önce usg mr gibi görüntüleme randevuları alamayanlar, acil ameliyat kararı verilip 1 sene sonrasına gün verilenler var maalesef
Hımmm hatırladım şimdi bu üyeyi. İsmini değiştirmiş.Çocuğuna vuran komşu çocuğu ile görüşmede ısrar ediyordu. Evine bir zıp zıp alınca herşeyini tam zannediyor.Eski konusundan ;
Eki Görüntüle 3113194
Çocuğun ateşi varsa gidilir.Kırık çıkık ile gelmiyor ki herkes.Niye geldiniz de denmiyor çocuğun özellikle de hafta sonu gece rahatsızlanmasi sebebiyle gidiyoruz işler aksamiyo herkes bu gibi şeylerle geliyorCovidden şüpheniz varsa ona ayrı bir birimde bakıyorlar zaten. Hem diyorsunuz mr tomografi ekg gerek olmadı. Hemde acile gidiyorum. Ben şahsen ufak şeyler için acile gidenleri de uygun bulmuyorum. Ani şiddetli bir kusma, ani ağrı, düşme vs olunca acile gidilir. Kan idrar tahlili için değil.
Yaşadığım ilde çok sayıda hastane ve Dr var her bölüm de var.Belki ondan ihtiyacim.karsilaniyor.Su an memleketteyim burada özel tercihimdir mesela.Yasadigim ilde duruma göre ikisini de tercih ettiğim oluyor. Hangisi olursa olsun isinde iyi olanlara denk gelelimTabii ki doktor önemli ama burada tartıştığımız daha ziyade hastane koşulları. Ben de her zaman araştırırım doktorları, yorumları okurum. Yaşadığım şehirde özellerde çocuk alerji uzmanı olmadığı için devlettekilere de baktım bir süre ama randevu alamadım. Ben bundan bahsediyorum.
Bu yorum uygulamaları çok güzel bir şey bu yüzden çok iyi yerleri çok daha uyguna bulabiliyoruz. Diğer türlü isim yapmış diye Nusret de et yiyeceğime aynı eti daha uyguna yerim düşüncesi bu işler..Günü birlikle elbette alakası var. Yemeklerden de kazanıyor havuzlar. Aqua parklarda kalite kalite tabi. 4 gecesi 100 bin otel de bulurum ben size gidebilirim derseniz. Zaten konu da tam olarak bu. Çocuğu bir şekilde büyütmek ile biraz para harcayıp büyütmeye çalışmak bir değil. Dediğim gibi lekeli giydirirsin, pazardan giydirirsin. Aktiviteye gitmez çocuk. Meyve tüketmiyordur. Dışarıda gezerken dondurma almamaya alıştırırsın. Ayakkabı markasından haberi yoktur. O zaman zaten 6000 olmaz masrafı. Herkesin standardı bir değil ama çocuğun herşeyi tam diyerek sadece kreş parasına çocuğu büyütmekle çocuğun gerçekten herşeyi tam ve eksiksiz olmuyor. Kaldı ki her ailenin gereksinimi de farklıdır. Çocuk büyütme şekilleri de apayrıdır. Soruyoruz mesela ne yapıyor bu çocuk. Havuza gitti bir kez ama korkmuş. Sen merdiven altı havuza götürürsen olacağı budur. Çocuk spordan da herşeyden de soğur. Sadece kreşe başlayacak. Havuzu da kreş, jimnastiği de kreş olacak. Hastanede saatlerce yerleri yalayacak. Bu herşeyi tam olmuyor bana kalırsa.
Anladım da. Çocuğunuzu rutin olarak göz ve diş muayenesine de götürdünüz mü? Kaç ayda bir gittiniz?Çocuğun ateşi varsa gidilir.Kırık çıkık ile gelmiyor ki herkes.Niye geldiniz de denmiyor çocuğun özellikle de hafta sonu gece rahatsızlanmasi sebebiyle gidiyoruz işler aksamiyo herkes bu gibi şeylerle geliyor
Yorumlarına bakmaya gerek bile olmayan çok otel var da neyse konumuz bu değil. Sanırım anlaşmamız zor.Bu yorum uygulamaları çok güzel bir şey bu yüzden çok iyi yerleri çok daha uyguna bulabiliyoruz. Diğer türlü isim yapmış diye Nusret de et yiyeceğime aynı eti daha uyguna yerim düşüncesi bu işler..
Hatta bununla ilgili video editleyim buraya birazdan..
Ne gerek var ki, dişleri sağlam görünüyordur, gözleri de kör değildir. Muayeneye ne gerek varAnladım da. Çocuğunuzu rutin olarak göz ve diş muayenesine de götürdünüz mü? Kaç ayda bir gittiniz?
Götürdüm, altı ayda bir.Anladım da. Çocuğunuzu rutin olarak göz ve diş muayenesine de götürdünüz mü? Kaç ayda bir gittiniz?
Süt dişleri dökülüyor zatenNe gerek var ki, dişleri sağlam görünüyordur, gözleri de kör değildir. Muayeneye ne gerek var
Acile miGötürdüm, altı ayda bir.
Herkes zaten bir grip veya basit sağlık sorunlarında direkt özele gitmiyordur, bu gibi durumlarda özele giden sayısı çok değildir ama ne yazık ki devlet hastanelerinde yetişkinler için randevu almak tam bir eziyete döndü, randevu yok, ölüyorum deseniz bulamıyorsunuz, hadi çok şükür kronik hastalığı olmayanlar bekler belki lakin sürekli doktor gözetiminde olması gereken hastalar zor durumda.Elbetteki özelde her şey çok daha hızlı.İnsallah çok mecburi durum yaşamayız bugüne kadsr arada özel arada devlet (üni hastanesi) gidip geliyoruz.Oldugum yerde 15 gün sonrasına randevu da verilmiyor zaten.Oyle durumda randevu yoksa ve ciddi bir şey varsa özel tabiki ama bir soğuk algınlığı için özele pek gitmiyoruz
PolikliniğeAcile mi
Onlara bakmadık bile. Tatile bu sene de gidemedik hanımefendi. Çocuğu 2 gün kaplıca oteline götürdüm altı üstü. O da mı lüks oldu?Tatil bölgesi 3 gece 66 bin e de var o da rayiç?
5 seneyi geçmiş olsa bile kendi kafasına göre zam belirleyemez..gider dava açar ve emsal zammi da mahkeme belirler.. siz yalnızca tüfeye göre gereken zam neyse onu kabul edeceginizi.. çikın derse adliye ve yine 5 sene üstü mubabbeti yaparsa adliyenin yolunu gösterinBunları biliyorum ama 5 seneyi geçti süremiz. Hep insanlar yazmışlar ev sahipleri ne yapsın, onlar da kira ile geçiniyor diye. O yüzden yazdım. Kira ile geçinmeyen ev sahipleri de aynı zamları yaptı.Çevremde de %25 artıran görmedim ne yazık ki.. O biraz lafta kaldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?