• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sorunu

ipekcigim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2018
300
186
103
30
Merhabalar ben yine buraya geldim. Dertleşmek gibi oluyor içimdekileri yazmak istiyorum ve farklı fikirleri okumak düşüncelerimi açıyor. Son günlerde bir sorunum var ondan bahsedeceğim, bir süre önce buraya da konu açmıştım evimin altındaki konfeksiyon dan ses geliyor ne yapacağımızı bilemedik diye önce onu söyleyeyim çok şükür sorun çözüldü sabah ses duyuyorum ama en azından gün içinde etraftaki sesler bastırıyor rahatsız etmiyor inşallah tekrar bu sorun gün yüzüne çıkmaz. Şimdi Asıl konumu açma sebebime geliyorum ben geçen sene evlendim evlenirken kayınvalidem oturduğu evden çıktı bana daireyi bıraktı kendi gittiği ev yine kendi evleri hatta bina onlara ait ama küçük bir daire ve bana bıraktığı 4 oda kocaman ev. Büyük evi bıraktığı için de düğünü nışan bohçasını her şeyi en ucuza getirdi altın falan takılmadı iki tane 10 gram altında bilezik taktılar (kayınvalidem hasır bilezik kolyeler gibi birçok altın sözü vermişti ben sormamıştım zaten hiç konusu açılmadı ama sonra düğün masrafına harcadım takmadım dedi başta söylediğini yapmadı yine çevirdi) ev eşyası sadece bir oda alındı (alınanları eşim kendi aldı bunları tekrar düzenleyip not olarak yazıyorum) benim ailem beyaz eşyaları yatak odası mutfak hepsini yaptılar. Küçük odadaki koltuğu aradaki halıyı mutfaktaki masayı falan kayınvalidem kendi eşyalarını bıraktı götürecek yerim yok dedi halıyı serecek yeri de yoktu sonra biz yeni halımaldık sevmedim çünpü kendi halısını geri istedi. Aşırı paraya mala düşkünler. Bunlar şimdi oturdukları binayı kentsel dönüşüme sokacaklar ve bu plan muhtemelen çok önceden beri var bana söylemediler şimdi hiçbir şey söylemeden oturduğumuz evi satmaya karar vermişler. Ben de duyunca çıldırdım eşimle bayağı tartıştık bu konuyu ama o ne yapsın ona da soran yok neymiş malı olan konuşurmuş. Kendileri de dedenin malını sahiplenmişler tamam tek oğlu sahiplensin ama insan kendi çocuğunu da düşünmez mi. Her şeyi geçiyorum beni yerleştirdiler şimdi fikir değiştiriyorlar bari bana söyleyin Di mi insanız biz de o kadar gururuma dokundu ki. Müteahhit girecekti oraya ama onlar daha çok daire çıksım diye küçük küçük daireler yapacaklarmış birinin tapusunu eşim alacak ama daireler çok küçük olacak bana verdikleri söz nerde şimdi yerleştirilen ev nerede. Sinirlerim bozuldu çünkü yalan söylediler ve şu an beni muhatap almıyorlar özellikle bilerek yanımda asla konu açmıyorlar eşimle konuşuyorlar sadece ben de eşime dedim ki ben yoksam sen varsın akıllı davran. Yapılan evlerde de oturmayacaklar köye taşınacaklar maksatları küçük daireler yapıp kira almak bizi düşünen yok çünkü ileride daireyi büyütmek için çok borca gireceğiz ama onların tek düşüncesi ceplerine giren para. Ya ben yanlış mı düşünüyorum kızmakta haklı mıyım haksız mı durumları olan insanlar bunlar biz yeni evliyiz araba borcuna girdik asla yardımcı olmadılar beklemedik de zaten çünkü yapmazlar. Bize dededen oturduğumuz bu daire kaldı şimdi sormadan satıyorlar asla kıyamadılar vermeye ama her şey dedeye ait zaten. Evlenirken toruna diye verildi bu daire burası gösterildi şimdi insanı yok saymak doğru mu?
Düzenleme yaptım büyüklerin maddi destekleriyle ilgili yazdıklarım yanlış anlaşılmış biz kimsenin parasını hesabını tutmadık bunlar sürekli konuşulan mevzular artık para lafı duymaktan bıktım başka şey konuşmuyorlar çünkü. Benim sadece kandırılmak zoruma gidiyor.
Şöyle oldu dede zengin oğluna yapmış ne varsa Doğal olarak biz de evlenirken oturduğumuz daireyi verdi güzelce yerleştik bir sene geçti bize verilen daireyi bize sormadan satmaya karar vermişler. Bunu ben yazdığım için milletin malı size mi soracak diyorsunuz peki yalan söylemek doğru mu? Ben kimsenin malında değilim onlara nasıl binaa bırakıldıysa iş yeri bırakıldıysa bize de evlenirken bu daire sizin dendi biz de tapunun kimin üzerine olduğu önemli değil sonuçta babadır dedik ama dedeyle konuşup bizim daireyi satıp üçte bir edecek yere bizi oturtacaklarmış. Arkadaşlar takıldığım nokta kandırılmak başta söylenen şeylerin yalan olması. Biz en başta kiraya çıkacaktık zaten eşimin babası bize ev vermedi dede öğrenince burası çocukların dedi bizi oturttu ama bir senede adamı ikna ettiler işte bir türlü kıyamadılar. Neyse eminim karşı taraf biz böyle yaptık gibi bir yazı yazsaydı siz nasıl yalancı insanlarsınız derdiniz

Son düzenleme:
Kpin annesi babası onlara ev de araba da poşet poşet altın da verir ve sizi hiç ilgilendirmez. Bunları değil buraya yazmaya düşünmeye bile hakkınız yok. Size ne adam arabasını nasıl almış, işini nasıl kurmuş.

Evini de istediği gibi yaptırır, size sormak zorunda değil.

Tek haklı olduğunuz nokta madem evi satacaklardı niye sizin taşınmanızı istediler dalga geçer gibi.

Kpin annesi babası onlara ev de araba da poşet poşet altın da verir ve sizi hiç ilgilendirmez. Bunları değil buraya yazmaya düşünmeye bile hakkınız yok. Size ne adam arabasını nasıl almış, işini nasıl kurmuş.

Evini de istediği gibi yaptırır, size sormak zorunda değil.

Tek haklı olduğunuz nokta madem evi satacaklardı niye sizin taşınmanızı istediler dalga geçer gibi.
Uzaklaşınca konu bu şekilde ben de yazarken böyle düşüneceğinizi düşündüm benim söylemek istediğim bu insanlar almaya alışmış ama artık kendileri kayın baba kayınvalide oldular insan diyor ki onlar da sonrakileri düşünsün. Aslında bu da değil başta bir söz söylendi sonra niye o kendi menfaatine çevrilmeye çalışılıyor. Bir sene yeni geçti sürekli orayı kiraya verelim orayı satalım diyorlar sizin bir sürü malınız eviniz var neden bunu yapıyorsunuz size yapılırken sorun yok siz neden bırakamıyorsunuz. Beni alakadar etmediğini söylüyorsunuz belki evet ama büyükler çocuğuna yapmış helal olsun bunlar istemezse yapmasın helal olsun mu oluyor bu. İnsanlar bencilliğe alışırsa öyle devam eder. Bu arada bahsi geçen daireler kendilerinin değil büyüklerin malı üzerine konuşuluyor dede zaten torunlara bırakıyor ama onlar bize bırakılan şeyi almak istiyorlar. Daireyi de bize dede bıraktı onlara binayı bıraktığı gibi ama şu an aklına girip bize hiçbir şey söylemeden satıyorlar. İçinde olunca bizim açımızdan sıkıntılı bir süreç

Size ne ki eşinizin babasına kalan mallardan vs ne çok hesap tutmuşsunuz.
Yok evlenirken büyük eve evet demişsiniz falan.
Kim paragöz burda anlamadım.
Eş ailesi de siz de aynıymışsınız ama mallar onun olunca istediğini yapar.
Eşime kalır ordan bana gelir demişsiniz sanırım ama belli ki onların tasarrufunda olacağı için daha beklemeniz lazım.
Dedenin mallarına,babaannenin altınlarına kadar hesap tutmanız da takdire şayan, ben hiç bilmem ilgilenmedim dedesinin mallarına kadar eşimin

Yani ev verecegiz diyerek size birsey yapmadilar ve simdi evden cikin diyorlar?

Sanirim sikintinizin temel noktasi bu, iste bu sebeple kimseye gebe kalmadan kendi ayaklarimizin uzerinde durabildigimizde evlenmemiz gerekiyor

Anladigim su esyalar sizin aileden, ev onlardan olmus adaletli dagitim yapilmis, ee siz bu evliligin neresinde harcama yaptiniz?

Uzaklaşınca konu bu şekilde ben de yazarken böyle düşüneceğinizi düşündüm benim söylemek istediğim bu insanlar almaya alışmış ama artık kendileri kayın baba kayınvalide oldular insan diyor ki onlar da sonrakileri düşünsün. Aslında bu da değil başta bir söz söylendi sonra niye o kendi menfaatine çevrilmeye çalışılıyor. Bir sene yeni geçti sürekli orayı kiraya verelim orayı satalım diyorlar sizin bir sürü malınız eviniz var neden bunu yapıyorsunuz size yapılırken sorun yok siz neden bırakamıyorsunuz. Beni alakadar etmediğini söylüyorsunuz belki evet ama büyükler çocuğuna yapmış helal olsun bunlar istemezse yapmasın helal olsun mu oluyor bu. İnsanlar bencilliğe alışırsa öyle devam eder. Bu arada bahsi geçen daireler kendilerinin değil büyüklerin malı üzerine konuşuluyor dede zaten torunlara bırakıyor ama onlar bize bırakılan şeyi almak istiyorlar. Daireyi de bize dede bıraktı onlara binayı bıraktığı gibi ama şu an aklına girip bize hiçbir şey söylemeden satıyorlar. İçinde olunca bizim açımızdan sıkıntılı bir süreç
Ne kadar üzüldüğünüzü hissediyorum ama tapu sizin olmadığı sürece söz hakkınız yok maalesef. Ölüm hak miras helal, şu an için hiç kimseyle didişmenin faydası olmayacak. Kendi imkanlariniza razı olun. Mal onların yapacak bir şey yok. Baştan dürüst davranmamislar o da onların ayıbı.

Daha adam ölmemiş ki , belki de ölmeden tüm malını mülkünü yiyecek yada vakıflara bagıslayacak eşinize hiç bisey bırakmıcak 🧐

Ortada sadece verilen ve tutulmayan söz var .
eşiniz babasını tanıyor olmalıydı arabasını kullanmasına bile izin vermeyen babası beleşten kocaman evi nasıl bıraktı acaba die bi düşünmeliydi

evlenirken kayınvalidem oturduğu evden çıktı bana daireyi bıraktı kendi gittiği ev yine kendi evleri hatta bina onlara ait ama küçük bir daire ve bana bıraktığı 4 oda kocaman ev. Büyük evi bıraktığı için de düğünü nışan bohçasını her şeyi en ucuza getirdi altın falan takılmadı iki tane 10 gram altında bilezik taktılar ev eşyası sadece bir oda alındı benim ailem beyaz eşyaları yatak odası mutfak hepsini yaptılar.
kadin size 20 gram altin takmis altin takmadi diyorsunuz. ev vermis icinde don olan bohcayi küçümsemissiniz. bir oda onlar almis bir oda sizinkiler almis gözünüze batmis. bir oda diye niye küçümsuyorsunuz ev dediginde zaten iki oda olur yatak odasi salon. e birini almışlar yine yaranamamislar.
Aşırı paraya mala düşkünler
bence sen de oylesin. bu ne açgözlülük
Bunlar şimdi oturdukları binayı kentsel dönüşüme sokacaklar ve bu plan muhtemelen çok önceden beri var bana söylemediler şimdi hiçbir şey söylemeden oturduğumuz evi satmaya karar vermişler. Ben de duyunca çıldırdım eşimle bayağı tartıştık bu konuyu ama o ne yapsın ona da soran yok neymiş malı olan konuşurmuş. Kendileri de dedenin malını sahiplenmişler tamam tek oğlu sahiplensin ama insan kendi çocuğunu da düşünmez mi. Her şeyi geçiyorum beni yerleştirdiler
iyi yapmışlar. baktilar verince yaranamiyorlar bari alalim demislerdir. bence akillilik etmisler. dede enayiymis ogluna dunyayi sermis bak yaranamamis adami gommüssün kac satir. keske o da satip yiyeymis senin kaynin gibi
Müteahhit girecekti oraya ama onlar daha çok daire çıksım diye küçük küçük daireler yapacaklarmış birinin tapusunu eşim alacak ama daireler çok küçük olacak bana verdikleri söz nerde şimdi yerleştirilen ev nerede. Sinirlerim bozuldu çünkü yalan söylediler ve şu an beni muhatap almıyorlar özellikle bilerek yanımda asla konu açmıyorlar eşimle konuşuyorlar sadece ben de eşime dedim ki ben yoksam sen varsın akıllı davran. Yani şu an evden çıkma kötü olmayı görsünler diyor ama bir yandan onların malı bunu nasıl yapayım.
boyle yapin da esinizin ustune yapacaklari tapuyu da yapmasinlar evden atildiginizla kalin
Yapılan evlerde de oturmayacaklar köye taşınacaklar maksatları küçük daireler yapıp kira almak bizi düşünen yok çünkü ileride daireyi büyütmek için çok borca gireceğiz ama onların tek düşüncesi ceplerine giren para.
ne kadar akillica dusunmusler her daireden bir kira alsalar enekliliklerinde rahat ederler zaten olunce de size gecer yaşlılığınizda rahat edersiniz ama sizde nerede bu öngörü
Ya ben yanlış mı düşünüyorum kızmakta haklı mıyım haksız mı
kesinlikle haksizsin
onca yakinmissin senin ailen ne yapti? madem araba borcunda zorlaniyorsun senin baban versin birkac taksidini de rahatlayin
senin deden de calissaymis babana biraksaymis, baban calissaymis sana ev verseymis yani ailenden gormedigini elalemden nasil bekliyorsun?
uzun zamandir okudugum en haksiz konu sahibi sizsiniz

Size ne ki eşinizin babasına kalan mallardan vs ne çok hesap tutmuşsunuz.
Yok evlenirken büyük eve evet demişsiniz falan.
Kim paragöz burda anlamadım.
Eş ailesi de siz de aynıymışsınız ama mallar onun olunca istediğini yapar.
Eşime kalır ordan bana gelir demişsiniz sanırım ama belli ki onların tasarrufunda olacağı için daha beklemeniz lazım.
Dedenin mallarına,babaannenin altınlarına kadar hesap tutmanız da takdire şayan, ben hiç bilmem ilgilenmedim dedesinin mallarına kadar eşimin
Bu yorumu çok ön yargılı yapmışsınız çünkü ben bir senedir bunları dinliyorum yazdıysam dinlediklerimi yazdım ve sürekli dedenin cimriliği söylerler bu da hoşuma gitmez eşimin anne ve babası asla doymuyor. Onlar o kadar almaya alışmışken bize evlilik hediyesi olarak yere de bir anda sahip olmaları sormadan sarmaları zorumuza gitti konu asıl bu.

Yani ev verecegiz diyerek size birsey yapmadilar ve simdi evden cikin diyorlar?

Sanirim sikintinizin temel noktasi bu, iste bu sebeple kimseye gebe kalmadan kendi ayaklarimizin uzerinde durabildigimizde evlenmemiz gerekiyor

Anladigim su esyalar sizin aileden, ev onlardan olmus adaletli dagitim yapilmis, ee siz bu evliligin neresinde harcama yaptiniz?
Alınan şeyleri eşim aldı zaten onlar geçtikleri daireyi yenilediler ben de kendi tarafındaki harcamalarda varım ne kadar birikimim varsa. Biz arabamızı da alıyoruz zaten şu an ona borçlandık şu an konu dededen kalan yeri satmaya çalışmaları. Evlilik hediyesiydi

Bu arada bahsi geçen daireler kendilerinin değil büyüklerin malı üzerine konuşuluyor dede zaten torunlara bırakıyor ama onlar bize bırakılan şeyi almak istiyorlar. Daireyi de bize dede bıraktı onlara binayı bıraktığı gibi ama şu an aklına girip bize hiçbir şey söylemeden satıyorlar.
arti olarak dede mirasta torununa mal birakmaz
benim de dedelerim öldü bana zirnik gelmedi - gelemez de hakkim yok
babalar cocuklarina mal birakirlar. cocuklari öldüyse hak torunlara gecer.
sizin kayinbaba masallah sapasaglam yani o ev onun hakki tüm miras da onun. yemedigi satamadığı kadari da onlar ölünce onlarin evlatlarına kalacak
tek bir istisnasi var dede yasarken miras birakmistir - evrak hazirlamistir ya da yasarken tapuyu üstüne gecirmistir. bunlar olduysa zaten ev sizin esinizin olur - söz hakki olur
bunlar olmadiysa da zırnık hakkı olmaz babasi göç edene kadar

Ne kadar üzüldüğünüzü hissediyorum ama tapu sizin olmadığı sürece söz hakkınız yok maalesef. Ölüm hak miras helal, şu an için hiç kimseyle didişmenin faydası olmayacak. Kendi imkanlariniza razı olun. Mal onların yapacak bir şey yok. Baştan dürüst davranmamislar o da onların ayıbı.
İnsanın zoruna giden bu zaten ve köye falan gittik hep eşimden beklediler harcamaları. Ben beklentili görünmüşüm ama asıl onlar öyle. Teşekkür ederim yorumunuz için

Ev onlarin evi..iş onlarin işi..araba onlarin altin onlarin ne verdiniz ki hesap soruyorsunuz he anne baba dir bi iyilik yapiyimder yapar ki yapmista her ay 20 30 bin kira verme derdinden kurtarmış sizi..bide bu cerceveden bakin insanlari kötülemektense..

Benim kp de var iki evi kimse gel birinde sen otur demedi 10 yil kira verdim bi kerede demedim evin birinide bize verin diye verdim kirami kimseye minnet de etmedim kusmedim de..cok şükür borçla harçla bir ay once evimi aldim simdi de borc ödüyorum kimse den destekte beklemiyorum siz neden herseyinizi büyüklerden bekliyorsunuz

İyi de evi satıp yerine yine fazla daire alıp size tapu vereceklermis? Demek ki böylesi onlara karlı gelmiş. Siz büyük evden küçük eve geçeceksiniz diye mi dert ettiniz yoksa ev yapilirken baska eve geçmek zorunda olduğunuz için mi? Kandırılma kısmı neresi? Belli ki sonradan ortaya çıkan bir durum bu eve birisi talip olmuştur vs. Evi size vermişler ama tapuyu üzerinize yapmadıkları icin söz haklari var tabii ki

İyi de evi satıp yerine yine fazla daire alıp size tapu vereceklermis? Demek ki böylesi onlara karlı gelmiş. Siz büyük evden küçük eve geçeceksiniz diye mi dert ettiniz yoksa ev yapilirken baska eve geçmek zorunda olduğunuz için mi? Kandırılma kısmı neresi? Belli ki sonradan ortaya çıkan bir durum bu eve birisi talip olmuştur vs. Evi size vermişler ama tapuyu üzerinize yapmadıkları icin söz haklari var tabii ki
Ben konu sahibini şöyle anlıyorum, yaşadıkları kültürde erkek tarafı birçok masrafı üstleniyor muhtemelen. Kayın aile de diğer şeyleri yapmayıp ev vermiş. Sonradan vazgeçip oradan çıkın evi müteahhite vereceğiz deyince hem düğün zamanı yapmaları gereken şeyleri (benim karşı olduğum bir sistem) yapmamışlar hem de ev konusunda söz hakkı onlarda olunca gelin hanım isyan ediyor. Haklı değil ama kayın ailenin yaptığı da biraz çakallık olmuş.

Maşallah daha geçen yıl evlenmişsin ama kimin nerde, nasıl, ne şekilde mal edindiğine kadar öğrenmişsin. Ben 4 yıllık evliyim daha kayın pederin nerde ne kadar malı var ne şekilde elde etmiş bilmiyorum beni de ilgilendirmez zaten daha adam yaşarken.

Ben sizi anlayamadım konu sahibi. Herhalde düşünce yapımız çok farklı.
Biz evlenirken ne eşim ne ben ailelerimizden bir beklentiyle yola çıkmadık.
Düğüne yakın eşimin annesi strese girdi altın yüzünden. "Biz alır sana veririz düğünde takmak istediğin altını sen mutluluğumuza ortak ol" dedik.
Size kayınvalideniz iki bilezik yapmış üzerine ev vermiş ve "bir şey yapmadı" diyorsunuz.
Geçiverin daha küçük bir eve, ne olacak? Ev yine sizin değil mi?
Mirasçı yine eşiniz değil mi? O yapılan binadaki evler günün sonunda yine size kalmayacak mı?
Yıllardır kira ödeyen, geçinmeye çalışan insanlarız. Şu an ailemizin on tane evi olsa ama bize küçük bir konteyner verse, buna ancak mutlu oluruz.
Bazı şeylerin kıymetini bilmek gerekir.
Bence ne kadar şanslı olduğunuzu yadsımayın.

Back
X