Merhabalar ben yine buraya geldim. Dertleşmek gibi oluyor içimdekileri yazmak istiyorum ve farklı fikirleri okumak düşüncelerimi açıyor. Son günlerde bir sorunum var ondan bahsedeceğim, bir süre önce buraya da konu açmıştım evimin altındaki konfeksiyon dan ses geliyor ne yapacağımızı bilemedik diye önce onu söyleyeyim çok şükür sorun çözüldü sabah ses duyuyorum ama en azından gün içinde etraftaki sesler bastırıyor rahatsız etmiyor inşallah tekrar bu sorun gün yüzüne çıkmaz. Şimdi Asıl konumu açma sebebime geliyorum ben geçen sene evlendim evlenirken kayınvalidem oturduğu evden çıktı bana daireyi bıraktı kendi gittiği ev yine kendi evleri hatta bina onlara ait ama küçük bir daire ve bana bıraktığı 4 oda kocaman ev. Büyük evi bıraktığı için de düğünü nışan bohçasını her şeyi en ucuza getirdi altın falan takılmadı iki tane 10 gram altında bilezik taktılar (kayınvalidem hasır bilezik kolyeler gibi birçok altın sözü vermişti ben sormamıştım zaten hiç konusu açılmadı ama sonra düğün masrafına harcadım takmadım dedi başta söylediğini yapmadı yine çevirdi) ev eşyası sadece bir oda alındı (alınanları eşim kendi aldı bunları tekrar düzenleyip not olarak yazıyorum) benim ailem beyaz eşyaları yatak odası mutfak hepsini yaptılar. Küçük odadaki koltuğu aradaki halıyı mutfaktaki masayı falan kayınvalidem kendi eşyalarını bıraktı götürecek yerim yok dedi halıyı serecek yeri de yoktu sonra biz yeni halımaldık sevmedim çünpü kendi halısını geri istedi. Aşırı paraya mala düşkünler. Bunlar şimdi oturdukları binayı kentsel dönüşüme sokacaklar ve bu plan muhtemelen çok önceden beri var bana söylemediler şimdi hiçbir şey söylemeden oturduğumuz evi satmaya karar vermişler. Ben de duyunca çıldırdım eşimle bayağı tartıştık bu konuyu ama o ne yapsın ona da soran yok neymiş malı olan konuşurmuş. Kendileri de dedenin malını sahiplenmişler tamam tek oğlu sahiplensin ama insan kendi çocuğunu da düşünmez mi. Her şeyi geçiyorum beni yerleştirdiler şimdi fikir değiştiriyorlar bari bana söyleyin Di mi insanız biz de o kadar gururuma dokundu ki. Müteahhit girecekti oraya ama onlar daha çok daire çıksım diye küçük küçük daireler yapacaklarmış birinin tapusunu eşim alacak ama daireler çok küçük olacak bana verdikleri söz nerde şimdi yerleştirilen ev nerede. Sinirlerim bozuldu çünkü yalan söylediler ve şu an beni muhatap almıyorlar özellikle bilerek yanımda asla konu açmıyorlar eşimle konuşuyorlar sadece ben de eşime dedim ki ben yoksam sen varsın akıllı davran. Yapılan evlerde de oturmayacaklar köye taşınacaklar maksatları küçük daireler yapıp kira almak bizi düşünen yok çünkü ileride daireyi büyütmek için çok borca gireceğiz ama onların tek düşüncesi ceplerine giren para. Ya ben yanlış mı düşünüyorum kızmakta haklı mıyım haksız mı durumları olan insanlar bunlar biz yeni evliyiz araba borcuna girdik asla yardımcı olmadılar beklemedik de zaten çünkü yapmazlar. Bize dededen oturduğumuz bu daire kaldı şimdi sormadan satıyorlar asla kıyamadılar vermeye ama her şey dedeye ait zaten. Evlenirken toruna diye verildi bu daire burası gösterildi şimdi insanı yok saymak doğru mu?
Düzenleme yaptım büyüklerin maddi destekleriyle ilgili yazdıklarım yanlış anlaşılmış biz kimsenin parasını hesabını tutmadık bunlar sürekli konuşulan mevzular artık para lafı duymaktan bıktım başka şey konuşmuyorlar çünkü. Benim sadece kandırılmak zoruma gidiyor.
Şöyle oldu dede zengin oğluna yapmış ne varsa Doğal olarak biz de evlenirken oturduğumuz daireyi verdi güzelce yerleştik bir sene geçti bize verilen daireyi bize sormadan satmaya karar vermişler. Bunu ben yazdığım için milletin malı size mi soracak diyorsunuz peki yalan söylemek doğru mu? Ben kimsenin malında değilim onlara nasıl binaa bırakıldıysa iş yeri bırakıldıysa bize de evlenirken bu daire sizin dendi biz de tapunun kimin üzerine olduğu önemli değil sonuçta babadır dedik ama dedeyle konuşup bizim daireyi satıp üçte bir edecek yere bizi oturtacaklarmış. Arkadaşlar takıldığım nokta kandırılmak başta söylenen şeylerin yalan olması. Biz en başta kiraya çıkacaktık zaten eşimin babası bize ev vermedi dede öğrenince burası çocukların dedi bizi oturttu ama bir senede adamı ikna ettiler işte bir türlü kıyamadılar. Neyse eminim karşı taraf biz böyle yaptık gibi bir yazı yazsaydı siz nasıl yalancı insanlarsınız derdiniz
Düzenleme yaptım büyüklerin maddi destekleriyle ilgili yazdıklarım yanlış anlaşılmış biz kimsenin parasını hesabını tutmadık bunlar sürekli konuşulan mevzular artık para lafı duymaktan bıktım başka şey konuşmuyorlar çünkü. Benim sadece kandırılmak zoruma gidiyor.
Şöyle oldu dede zengin oğluna yapmış ne varsa Doğal olarak biz de evlenirken oturduğumuz daireyi verdi güzelce yerleştik bir sene geçti bize verilen daireyi bize sormadan satmaya karar vermişler. Bunu ben yazdığım için milletin malı size mi soracak diyorsunuz peki yalan söylemek doğru mu? Ben kimsenin malında değilim onlara nasıl binaa bırakıldıysa iş yeri bırakıldıysa bize de evlenirken bu daire sizin dendi biz de tapunun kimin üzerine olduğu önemli değil sonuçta babadır dedik ama dedeyle konuşup bizim daireyi satıp üçte bir edecek yere bizi oturtacaklarmış. Arkadaşlar takıldığım nokta kandırılmak başta söylenen şeylerin yalan olması. Biz en başta kiraya çıkacaktık zaten eşimin babası bize ev vermedi dede öğrenince burası çocukların dedi bizi oturttu ama bir senede adamı ikna ettiler işte bir türlü kıyamadılar. Neyse eminim karşı taraf biz böyle yaptık gibi bir yazı yazsaydı siz nasıl yalancı insanlarsınız derdiniz
Son düzenleme: