- Konu Sahibi mylittlepeony
-
Sizde küçük çocuk yok herhalde, yoksa bu iş çocukla 5 saatten aşağı sürmez :)Gayet kolay aslında . Çocuğun eline poaça veriyorsunuz ama oturarak bir örtü yada tabakta yemeği öğretmeniz şart . Kendinizin ve eşinizin aldığınız eşyaları yerlerine koymayı öğrenmeniz şart . Eşimde bende aldığımızı yerine koyarız gece yatağa gitmeden çevreye bakarım yastıkları düzletmeden yatmam .Tezgah üzerinde kirli birşey bırakmam anında elimdeyken makinayı açar koyarım yoksa dağ gibi olur yapmak istemez insan. 2 güne bir temizlik günüm Pazartesi Çarşamba Cuma . Evi temizlemem tam 2 saat sürüyor . İlk önce evi güzelce süpürürüm mobilyaların üzerini makinanın fırça ucuyla süpürüyorum. Sonra temizlik kovasına deterjanlı su yapar kapıların camların önünün ve elektrik düğmelerinin tozunu alırım . O suyu döker yine bir su yapar mobilyaların tozunu alırım . Ardından yerleri silmek için vileda suyu yaparım hemen yerleri silerim . Ardından bi temizlik suyu yapar halıları silerim ( evim cadde üstünde ve kirli bir şehirdeyiz düzgün halı yıkama firması yok . Tüm evdeki halılarım beyaz . 2 güne bir sildiğim halde inanılmaz kir çıkıyor su çamur gibi oluyor . ) sonra hemen vileda suyunu klozete dökerim . Banyoyu klozeti ciflerim yerlerin suyunu siler işimi bitiririm. Bunların hepsi 2 saatimi alıyor . Çocuğunuzu ile bunu eğlenceye dönüştürebilirsiniz ben dizi izleyerek yapıyorum yada YouTube den bir video açarım sesi yeter illa görmeme gerek yok . Ev tertemiz oluyor kolayca misafir ağırlıyorum. Kendimde temiz ortamı sevdiğim için mutlu oluyorum
ben ev hanımı değilim çalışan bir kadınım ama evimi asla dağınık bulamaz kimse hafta içi akşam eve gider yemek hazırlarım sofra kurarım yemekten hemen sonra bulaşıklarımı toplarım asla sonra toplayayım demem, çayımızı yaprım çay faslıda bittikten sonra çıkan bulaşıkları hemen toplar ocağımı ve tezgahımı siler çıkarım, yatmadan önce hasta da olsam yorgunda olsam oturma odamı toplarım bir gırgr yaparım, cumartesi pazar tatilim var cumartesi asla 12 ye kadar yatan keyif yapan bir insan olmadım eşim8.30 da gider o gidince kalkarım mutfağım dolabım temizlenecekse hemen 1 saatte temizlerim sonra dip köşe bütün evi siler süpürürüm max. 1 de bütün işim gücüm biter, biraz düzen tertip ve alışkanlık meselesi, keşke ev hanımı olsam her gün bir odamı dip köşe temizlemek max 30-45 dk mı alır çalıştığım halde byleysm evde olsam evim bal dök yala olur herhaldeMerhaba kızlar. Ev temizliğini yaparken çok zorlanıyorum. Her yer dağınık, yerler kırıntı dolu. Mutfağım, buz dolabım iyi bir temizlik istiyor. Ev hanımıyım ama nasıl oluyor bilmiyorum ama istediğim gibi yapamıyorum evimin temizliğini. Kızım küçük dağıtıyor. Şimdi bir de bronşit olmuş iştahı kapalı. Belki yer diye eline poğaça filan veriyorum. Eşim de ben de çok dağınığız. Komşuya gittiğimde evleri bana tertemiz görünüyor. Siz nasıl temizlik yapıyorsunuz? Bir motivasyona ve düzene plana ihtiyacım var aslında..
maşallahhhGayet kolay aslında . Çocuğun eline poaça veriyorsunuz ama oturarak bir örtü yada tabakta yemeği öğretmeniz şart . Kendinizin ve eşinizin aldığınız eşyaları yerlerine koymayı öğrenmeniz şart . Eşimde bende aldığımızı yerine koyarız gece yatağa gitmeden çevreye bakarım yastıkları düzletmeden yatmam .Tezgah üzerinde kirli birşey bırakmam anında elimdeyken makinayı açar koyarım yoksa dağ gibi olur yapmak istemez insan. 2 güne bir temizlik günüm Pazartesi Çarşamba Cuma . Evi temizlemem tam 2 saat sürüyor . İlk önce evi güzelce süpürürüm mobilyaların üzerini makinanın fırça ucuyla süpürüyorum. Sonra temizlik kovasına deterjanlı su yapar kapıların camların önünün ve elektrik düğmelerinin tozunu alırım . O suyu döker yine bir su yapar mobilyaların tozunu alırım . Ardından yerleri silmek için vileda suyu yaparım hemen yerleri silerim . Ardından bi temizlik suyu yapar halıları silerim ( evim cadde üstünde ve kirli bir şehirdeyiz düzgün halı yıkama firması yok . Tüm evdeki halılarım beyaz . 2 güne bir sildiğim halde inanılmaz kir çıkıyor su çamur gibi oluyor . ) sonra hemen vileda suyunu klozete dökerim . Banyoyu klozeti ciflerim yerlerin suyunu siler işimi bitiririm. Bunların hepsi 2 saatimi alıyor . Çocuğunuzu ile bunu eğlenceye dönüştürebilirsiniz ben dizi izleyerek yapıyorum yada YouTube den bir video açarım sesi yeter illa görmeme gerek yok . Ev tertemiz oluyor kolayca misafir ağırlıyorum. Kendimde temiz ortamı sevdiğim için mutlu oluyorum
Evet yok ama benim annemde böyleydi biz küçükken birlikte yapardık . Kardeşimin eline bez verirdi oda gider orayı burayı silerdiSizde küçük çocuk yok herhalde, yoksa bu iş çocukla 5 saatten aşağı sürmez :)
Tam bi kabus hergün ayni şeyler ayni insanlarKeşke ev hanımı olsam
gunde sadece ıkı saat ayırıp evımı tertemız tutardım
diğer kalanda da keyif yapardım , akşam olmasına yakın da yemeklerımı yapardım
çalışan insanlar için de hergün aynı şey aynı insanlar :)Tam bi kabus hergün ayni şeyler ayni insanlar
Pislikten ziyade dagınıksınız bence. Esyaları azaltmaya bakın ıvır zıvırı kaldırın.Bos alanı temizlemek de kolay olur. Goze de batmaz fazlaMerhaba kızlar. Ev temizliğini yaparken çok zorlanıyorum. Her yer dağınık, yerler kırıntı dolu. Mutfağım, buz dolabım iyi bir temizlik istiyor. Ev hanımıyım ama nasıl oluyor bilmiyorum ama istediğim gibi yapamıyorum evimin temizliğini. Kızım küçük dağıtıyor. Şimdi bir de bronşit olmuş iştahı kapalı. Belki yer diye eline poğaça filan veriyorum. Eşim de ben de çok dağınığız. Komşuya gittiğimde evleri bana tertemiz görünüyor. Siz nasıl temizlik yapıyorsunuz? Bir motivasyona ve düzene plana ihtiyacım var aslında..
Benim duvarlarda sanatsal calismalar var. :) Genelde 1m ve altindaki hizada. Kirlenmis saymiyoruz. Hatta oglumun anlattigi gemileri gormeye calisiyoruz. Demek benim evime gelseniz, iceri girmeyeceksiniz :))Valla cnm benimde iki kızım var biri bir biri iki yaşında mümkün deil yetişemiyorum bi yeri topluyorum 3 yer bozuluyor.. Ama benşmde öğrendiğim bişey varsa Temiz bir duvar temiz perde temiz halı şu üç şey temizse her yer kirli olsa da evin tertemiz görünür ve tabiki tozu alınmış dolaplar.. Sana tavsiyem şu saydıklarımı temiz tut bak bakalım evin nasıl olacak
Valla bizimki de çiziyor temizliyorum ama eskisi gibi temiz olmuyor tabi boyamak istiyorum biraz daha büyüsünlrr güzel bi renk yapayım temiz dursun diyorum. Benim temiz demedim sadece temiz ewlerin sırrı diye düşünüyorumBenim duvarlarda sanatsal calismalar var. :) Genelde 1m ve altindaki hizada. Kirlenmis saymiyoruz. Hatta oglumun anlattigi gemileri gormeye calisiyoruz. Demek benim evime gelseniz, iceri girmeyeceksiniz :))
Merhaba kızlar. Ev temizliğini yaparken çok zorlanıyorum. Her yer dağınık, yerler kırıntı dolu. Mutfağım, buz dolabım iyi bir temizlik istiyor. Ev hanımıyım ama nasıl oluyor bilmiyorum ama istediğim gibi yapamıyorum evimin temizliğini. Kızım küçük dağıtıyor. Şimdi bir de bronşit olmuş iştahı kapalı. Belki yer diye eline poğaça filan veriyorum. Eşim de ben de çok dağınığız. Komşuya gittiğimde evleri bana tertemiz görünüyor. Siz nasıl temizlik yapıyorsunuz? Bir motivasyona ve düzene plana ihtiyacım var aslında..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?