- Konu Sahibi mylittlepeony
Sizde küçük çocuk yok herhalde, yoksa bu iş çocukla 5 saatten aşağı sürmez :)Gayet kolay aslında . Çocuğun eline poaça veriyorsunuz ama oturarak bir örtü yada tabakta yemeği öğretmeniz şart . Kendinizin ve eşinizin aldığınız eşyaları yerlerine koymayı öğrenmeniz şart . Eşimde bende aldığımızı yerine koyarız gece yatağa gitmeden çevreye bakarım yastıkları düzletmeden yatmam .Tezgah üzerinde kirli birşey bırakmam anında elimdeyken makinayı açar koyarım yoksa dağ gibi olur yapmak istemez insan. 2 güne bir temizlik günüm Pazartesi Çarşamba Cuma . Evi temizlemem tam 2 saat sürüyor . İlk önce evi güzelce süpürürüm mobilyaların üzerini makinanın fırça ucuyla süpürüyorum. Sonra temizlik kovasına deterjanlı su yapar kapıların camların önünün ve elektrik düğmelerinin tozunu alırım . O suyu döker yine bir su yapar mobilyaların tozunu alırım . Ardından yerleri silmek için vileda suyu yaparım hemen yerleri silerim . Ardından bi temizlik suyu yapar halıları silerim ( evim cadde üstünde ve kirli bir şehirdeyiz düzgün halı yıkama firması yok . Tüm evdeki halılarım beyaz . 2 güne bir sildiğim halde inanılmaz kir çıkıyor su çamur gibi oluyor . ) sonra hemen vileda suyunu klozete dökerim . Banyoyu klozeti ciflerim yerlerin suyunu siler işimi bitiririm. Bunların hepsi 2 saatimi alıyor . Çocuğunuzu ile bunu eğlenceye dönüştürebilirsiniz ben dizi izleyerek yapıyorum yada YouTube den bir video açarım sesi yeter illa görmeme gerek yok . Ev tertemiz oluyor kolayca misafir ağırlıyorum. Kendimde temiz ortamı sevdiğim için mutlu oluyorum
kısaca aldığınızı yerine koyun, asla hiçbir işi ertelemeyin hemen yapın, akşam eşiniz gelince bebekle ilgileniversin sizde evinizi toplayın, çocuğunuzu ve eşinizide tertip, düzene alıştırın tek derdiniz bu olsun
o yüzden biz alışkınız bu tempoya . Şimdi çocuğum yok diye sabah çok aylaklık ediyorum uykum olmadığı halde yatarım filan. Çocuk olsa yatmayıp sabah kahvaltıdan sonra hemen işleri çözmeye öğlen çocuğu uyutmaya bakarım herhalde. Temizlemek yerine biraz kirletmemeye çalışmak önemli bence . Konu sahibi kendi diyor biz kocamla dağınız diye . Onu çözmek lazım çocuğa yemek eğitimi vermek elinde geze geze yedirmemek lazım. Evde ufak pratik süpürge olması lazım döküleni çekmek lazım