Evcil Hayvan Beslediğim İçin Evden Çıkarılabilir miyim?

BenOzgurce

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2007
2.870
11
116
51
İstanbul
Arkadaşlar yardımcı olur musunuz lütfen. Evimde 2 kedim var , eve girerken kedilerimizin olduğunu belirttik ve sakıncası olmadığı söylenince evi kiraladık.
Ekimde bir yılımız dolacak ama bir ay önce evden kediler yüzünden ayrılmamız gerektiği söylendi.
Ev sahibimiz bizden memnun aslında , kiramızı gününden önce veriyoruz. Evimiz sessiz sakin bir ev, üstelik tek bir çivi bile çakmayız zarar vermemek için.
Kendi halimizde yaşayıp gidiyoruz yani.
Bize söylenen evi bu ay boşaltmamız gerektiği, kontratımız yok nedense ev sahibimiz yaparız dedi ama yapmadı. Sadece biz doğal gaz alırken formalite icabı yaptık. Ev sahibimizin imzası yok.
Neyse şimdi benim kedilerim yüzünden evden çıkarılmam mümkün mü?
Mahkemeye verebilir miyim ? Ne kadar sürede sonuçlanır?
Mahkemeye verebilirler mi? Kazanma ihtimalleri var mı?
Kediler sessiz sedasız hayvanlardır biliyorsunuz :)

Bizim apartmanda köpek besleyen 3 komşu var..
Apartman toplantısında genel karar aldık "izin veriyoruz" diyerek her mülk sahibi imza attı..
Bildiğim kadarı ile kedi için de aynı kararı aldırırsanız sorun olmuyor. Ama eğer komşular razı olmazsa uygun değildir diye geçiyor...
Ben bu kadar biliyorum,uzmanlar gelince daha yeterli,kapsamlı ve gerçek yorumlar yazar sanırım..gamyoncuiremsu

Yahu kime ne çıldıracam ya.

Hayır kocaman bir köpek beslersin evde devamlı havlar tamam şikayet et(Ki ona da karşıyım ama neyse)

Ama kedi bahane edilir mi yahu sesleri bile çıkmaz, nasıl insan bunlar ya.

Bence kediyi bahane etmiş sizi evden çıkarmak için.

İşte benim merak ettiğim de mahkemeye versem ki sinirleniyorum öyle bir şey yapabilirim :) acaba kazanabilir miyim?
Ya da bunlar kedileri bahane ediyorlarsa mahkemelik olursak kazanabilirler mi?
Çünkü başka hiç bir neden yok yerimseniben
Bir de öyle insanlarla muhatabım ki bana kirayı ve anahtarı aşağıdaki markete bırakırsınız diyor :roflol::roflol:
Yahu ben kiramı verip öyle oturuyorum oturmadığım, ayın kirasını neden vereyim üstelik içerde 850 ytl depozitom var:)Evde en küçük bir çivi bile çakmadım boyayı kendim yaptım boyasız teslim aldım.
Üst kattaki kiracıya depozitosunu vermemişler, o yüzden 2 ay oturmayı düşünüyorum ama işte ya huzursuzluk çıkarırlarsa diye de düşünüyorum bir yandan.

canım siz 850 ytl yi verirken karşılığında imza almışmıydınız imza aldınız inşallah bu bir belge olur hiç değilse canım amcam avukat bana ne sormak istersen sor ben ondan alırım cevabınıa.s ayrıca bence bırak mahkemeye versin bu sana zaman kazandırır kimde görülmüş bir ayda evden çıkarttmakklava: mahkeme devam ederkende siz ev bulursunuz bu arada kontratta yapmamış bu onun aleyhine bence Şenizçok öptüm

Kontrat yapalım dedim kiralarken, yaparız bir ara dedi.Kirayı da depozitoyu da elden verdik. Sonra da öyle kaldı görüşmedik. Kirayı da altta oturan annesine verdik hep.
Yani belgem yok elimde.
Şikayet etmelerini gerektiren bir şey yok, kedilerin onlara bir zararı yok, evimde kavga yok döğüş yok, sessiz sedasız oturuyoruz.
Neyi bahane edip imza toplanabilir ki :)
Kontrat yoksa ve bunu vergi kaçırmak için yaptıysa o zaman mahkemeye veremez zaten öyle mi ?
Öyleyse tek düşünmem gereken, ekimin 14 üne kadar bizi huzursuz edip etmeyecekleri sanırım.

Özgürcem , apartman yönetim planında hayvan beslenmeyeceğine dair bir madde var mı ? Bu da önemli .Bizim sitede hayvan beslenemez diye bir madde var ama kedisi ,köpeği olan insan çok .Bu nedenle rahatım .Yöneticiye kalsa minicik felçli bir köpeğin bile tekerlekli arabası ile çimlerde gezmesinden rahatsız .Sevgisiz insanlar ne olacak .Minicik bir hayvanın başını okşayıp o sıcaklığı alamadıktan sonra ne desek boş .:1hug:

Allah allah kedilerin onlara ne zararı varki, hadi köpek olsa havlıyor gecenin bir yarısı dicem ama kedi bu..Bir söz bile var, "kedi gibi sessiz"

Mahkemelere ev hayvanlarının tahliyesi için açılan davalarda adeta standarta dönüşmüş olan uygulama , tapudan apartman yönetim planının getirtilerek orada yasak hüküm olup olmasına göre değişmektedir. Apartmanda bulunan tüm kat malikleri toplanıp hayvandan şikayet etmediklerini yazılı olarak beyan etseler ya da tanık olarak ifade verseler bile yıllar önce tapuya bir şekilde dercedilmiş apartman yönetim planının bu yasağını aşamamaktadırlar. Bir diğer değişle , apartman ya da site yönetim planında kimi durumlarda “kedi köpek tavuk keçi vs gibi hayvan beslenemez” ibarelerinin bulunması mahkemelerin bu kadar kolay tahliyeye karar vermelerine neden olmaktadır. AMA BURADA TAHLİYE EDİLEN SİZ DEĞİL HAYVANLAR !

bu insanları anlamıyorum ben arkadaşım.neden çoğu kimsede hayvan sevgisi yok..bizimde köpeğimizden rahatsız komşularımız.üstelikte aynı apartmanda olanlar değil yan binada oturanlar.tamam geceleri bazen havlıyor çatıda besliyoruz ve kapalı bir alan, biz bile zor duyuyoruz sesini onlar nasıl rahatsız oluyo anlamadım ya neyse...

Canım hayvan sevmeyenler için , sorun havlama değil ki ! Hiç sesi çıkmasa bile varlığından rahatsız oluyor , tiksiniyor .Öyle garip insanlara rastlıyorum ki , yanından kedi geçerken çığlık çığlığa bağıran " ay ne iğrenç "diyen tipler var .Bu insanlara neyi anlatacaksın .Avrupa da olan hayvan hakları bizim ülkemizde olsa bütün bunlar olmayacak .Avrupa da gezdiğim ülkelerde kedi ve köpekler sahiplariyle beraber metro , otobüs heryere biniyorlar ,Her yere giriyorler .Kime ne zararları var .Onlardan tiksinen insanlar çok mu temiz ? Ayrıca oralarda başıboş gezen birtek hayvan göremezsiniz .Neden ? Çünkü sokak hayvanları barınaklarda .Bizdeki gibi belediyenin çöp arabalarına konulmuyorlar .Canlıya önce canlı gözüyle bakalım .İnsan hayvan diye ayımıyalım .Hayvan bir canlı türüdür .Hele kedi ve köpekler hisseden, herşeyi anlayan canlılardır .Bir insana vurunca nasıl canı yanıyorsa ,kedi köpeğinde canı yanar .İnsan aç kalınca nasıl perişan olursa hayvanlarda perişan olur .Aradaki tek fark onların konuşma yeteneği yoktur , derdini anlatamaz .Lütfen hayvanlara karşı daha duyarlı olalım .Onları sevmeseniz bile , hiç değilse seven insanlara saygı gösterin .Acıma duygularınızı sadece insanlar için değil , tüm canlılar için duyun .

Seni çıkartıp evi başkasına daha pahalıya kiraya verecektir, kedileri de bahane etmiştir. Bu evsahipleri hep aynı...
Evden çıkmayın, dava açarak sizi çıkartabilir ama hukuk sistemimiz malum bu tür davalar uzun sürer. Hele ki arada kontrat yoksa.
Ancak kiraları elden verdiğiniz için sorun olabilir, hem evimde oturdu hem kira vermedi diyip sizden ecrimisil (kira bedeli) talep ederse aksini ispatlayamayacağınız için, borçlu çıkma ihtimaliniz yüksek.

Hayvan sevmeyen insanları anlamıyorum nasıl bir vicdanla yaşıyorlar oturduğum sitede kedi yavrularını besleyememiştim site yöneticisi manyak gibi söylenip durdu bide anneme şikayet etti siteye kedileri alıştırıyormuşum diye

Şahitlerim var ama gerçi zannetmiyorum bizi mahkemeye vereceklerini ama bilgim olursa ona göre konuşacağım :) Herşeye hazırlıklı olmak gerek yine de :)Teşekkürler:)

Canım ben de anlamıyorum hayvanları sevemeyen , korkan, tiksinen insanlar olabilir de benim evimin içindeki kedilerden ne istiyorlar buna anlam vermek daha zor :)
Bir köpek birinin bodrum girişinde doğum yapmıştı bir kaç gün baktım ciğer , su, süt filan verdim altlarına yün örtü filan serdim o bile rahatsızlık vermiş :)
Yani hayvanlar göz göre göre ölecekler ve kimse kılını kıpırdatmıyor. Ben yardımcı oldum diye de kayınvalidemlerin kulağına şikayet gelmiş , nasıl bir dünyada yaşıyoruz.

Özgürce bizim gibi hayvanseverleride işte böyle eli kolu bağlı hale getiriyorlar küçücük bir yardım bile etsek tepki alıyoruz neler oluyor bu insanlara neden hayvanlarla beraber yaşayamıyoruz neden bi kap yemek vermekten aciziz onlara bütün hayvan severlere sevgilera.s.

Özgürceden alıntıdır:
Canım ben de anlamıyorum hayvanları sevemeyen , korkan, tiksinen insanlar olabilir de benim evimin içindeki kedilerden ne istiyorlar buna anlam vermek daha zor :)
Bir köpek birinin bodrum girişinde doğum yapmıştı bir kaç gün baktım ciğer , su, süt filan verdim altlarına yün örtü filan serdim o bile rahatsızlık vermiş :)
Yani hayvanlar göz göre göre ölecekler ve kimse kılını kıpırdatmıyor. Ben yardımcı oldum diye de kayınvalidemlerin kulağına şikayet gelmiş , nasıl bir dünyada yaşıyoruz.
[/QUOTE]

pes ya bu kadar acımasızlık :mymeka:bu kadar merhametsizlikklava: o köpecik anne be anne onlar hiç anne olmamışlarmı:çok üzgünüm:senağlama acaba Allahlarından bulsunlarKötü Kazen hayvana acımayan hiç insana acırmı

Son düzenleme:
öncelikle arkadaşım ben bi hayvansever olarak inan çok üzülüyorum benimde bi köpeğim vardı 14 yıl onun için bi çok kez bu tarz durumlarla karşılaştım.İmza toplamışlardı binadan atmak için başaramamışlardı.Öncelikle kedinizi evden tahliye etmek istiyolarsa öncelikle bunun için mahkemeden karar aldırmaları lazım.Öyle kafalarına göre çıkartamazlar.Kimsenin sahip olduğu hayvan ihtarname ile ya da site veya apartman olağan toplantsında alınan karar ile ya da belediye zabıtasının kararı ile ya da imza toplanarak hayvanların TAHLİYE EDİLMESİ mümkün değildir. Tahliye edilecek hayvan için muhakkak mahkemeden karar almaları gerekmektedir.

Diğer konu Bir evde kiracı olarak oturabilmek için kira sözleşmesi şarttır. Ancak kira sözleşmeleri sözlü de olabilir. Sizinkinin de sözlü olduğu anlaşılıyor. Siz de yazılı sözleşmesi olanlarla aynı haklara sahipsiniz. Yani evsahibi sizi ancak kanundaki sebeplerden birine dayanarak çıkarabilir yoksa çıkaramaz.

Arkadaşım umarım halledersiniz.İnsan sevgisi hayvanları sevmekten başlar diye düşünüyorum.Hayvanları sevmesinler ama sevene koruyanada mani olmasınlar üstelik seninki kediymiş.ne zararı olucak hayvanın seside çıkmaz ben bu insanları anlayamıyorum.Sonuna kadar dayan derim.Türkiyede maalesef yeterli bi hayvan hakları yasası yok.Ama sen şartlarını zorlarsan öyle kolay çıkartamazlar.Hem bu konuda aleyhe çok olsada leyhede yargıtay kararları var.
:a015:

Son düzenleme:
Ozgurcecim,

Eger apartmanin ilk yonetim planinda boyle bir karar alinmamissa biz hayvanseverler icin her turlu yol acik. Imzadir, site iznidir vs gibi seyler baglamaz.

Sikayeti ogrenmek lazim, ona gore de yol bulunur. Gurultu derse, belediye tespiti istersin. Koku derse onun icin de tespit istersin. Yani uzatir durursun. Hakim hayvansever ise cikmama karari da verebilir sonucta.

Nefret ediyorum boyle insanlardan, ne diyim ki beter olsunlar.

1. kontrat yok, ev sahibi suclu vergi kaciriyor
2. kedi degil kopek bile olsa evden cikarmak zor is.
3. oncelikle sizi sikayet etmeler gerekli. ses icin sikayet edebilirler, tuy icin... bunlarin sonucunda eve belediyeden ekip gelebilir. ama kediyle suclu bulunmaniz nerdeyse imkansiz ama hani olurda suclu bulunursaniz 50 ytl gibi cezasi var ama bunu da odemeniz gerekmiyor (kesinlikle odeme) cunku hicbir baglayiciligi yok bu cezanin. size dava acilmasi gerekli iste o andan itibaren baglayici kararlar aliniyor.
4. apartmanin insa edilirkenki ilk toplantisinda evcil hayvan beslenemez diye sart kosulmussa isiniz zor ama ilk toplanti disinda boyle bir karar alinirsa onemli ama oyle evden cikarmaya gidecek bir onemde degil
5. bence evden cikarmak icin bahane araniyor gibi geliyor
6. varsa kafana takilan sorun sorulari beklerim bu arada her evde 1 evcil hayvan beslemek yasal rahatsizlik boyutu vermedigi surece. kediden de ne rahatsizlik duyuyorlar kafam basmadi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…