Evcil Hayvan Beslediğim İçin Evden Çıkarılabilir miyim?

oğlum benden dolayı hayvanları çok seven bir çocuktur.ona hep şunu söylerim.hayvanlardan korkma,onlara zarar vermediğin sürece sana birşey yapmazlar.korkulacak birşey varsa o da insanlardır:1rolleyes:
umarım bu durum en kısa zamanda tatlıya kavuşur canıma.s.
.
apartman yönetmeliğine bakın. Siz taşınmadan önce imzalanan yönetmelikte, evcil hayvan beslemek yasaktır ibaresi varsa birşey yapamassınız. Ama yoksa problem olmaz.

Yanlis bilmiyorsam evsahibi iseniz besleyebiliyorsunuz ama kiraci iseniz ve digerleri evsahibi ise yaptirim uygulayabiliyorlar

bir de başka bir sitede şöyle bir yazı buldum
umarım işine yarar canım

Türk hukukunda apartman dairelerinde evcil hayvan barindirmayla ilgili tahdidi mutazammın herhangi özel bir düzenleme mevcut değildir. Yani ne Medeni Kanun ne de Kat Mülkiyeti Kanunu bu hususta herhangi bir hükmü havi değildir. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun 1982 tarihli bir kararında, "yönetim planında kat maliklerinin kendi bağimsiz bölümlerinde kedi, köpek ve tavuk gibi hayvanları beslemeleri yasak edilmişse buna uyulması zorunludur." biçiminde bir içtihata varilmiştir.

"Yönetim Planı"kat maliklerinin oybirliği ile yapillir ve 4/5 inin oyu ile değiştirirebilir. Şu halde Yönetim Planında evcil hayvan beslenemeyeceğine ilişkin bir hüküm yer aliyorsa, buna karşi apartman sakinlerinin 4/5 inin rizasını almayı denemek dişinda yapilabilecek bir şey yoktur. Böyle bir borç bakımından ise kiracilar ve malikler arasinda herhangi bir fark yoktur. Her ikisi de uymakla mükelleftir. Buna mukabil, yönetim planı bu hususta açikca bir yasak içermiyorsa, kural olarak kimse dairenizde kedi beslemenize engel olamaz.

Bununla beraber böyle bir hüküm yönetim planında yer almasa dahi istisnaen gayr-i menkul mülkiyetinin genel bir sınırlaması niteliğindeki Medeni Kanun'un 737. maddesine müsteniden kendi dairenizde evcil hayvan beslemenize komşularınız müdahele edebilir. 737. maddenin malike yüklediği mükellefiyet, kendi gayrimenkulünü kullanırken komşusuna zarar verecek taşkınlıklardan sakınmaktır. Komşular arasındaki hoş görülebilecek derecedeki gürültü v.s ise taşkınlık teşkil etmez ve komşular buna katlanmak zorundadır. Buna göre, kedi beslenmesi kaideten taşkınlık sayılamaz ise de, örneğin 24 saat boyunca bütün apartmanda sesini duyuracak şekilde aci aci miyavlayan yahut evden sık sık kaçarak komşulara çeşitli suretlerde zarar veren bir kedi, apartman sakinlerinin mezkur maddeye binaen yapacakları başvuru üzerine mahkeme kararıyla evinizden zorla çikartilabilir...

merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım benim bir sorunum var umarım sizlerle bir çözüm yolu bulabiliriz... benim 10 aylık bir yorkshire terrier oğlum var bilirsiniz belki küçük bir ırk 2,5 kilo şimdi ben nişanlıyım ve bir kaç ay içersinde evlenicem sorunum şu.
oturacagım daire anneme ait geçen gün aidat ödemeye gittiğim de yöneticiye köpegim oldugunu söylediğim de kesinlikle hayvan yasak dedi bu yönetmelikte var dedi birşey demeden eve geri geldim netten bir kaç araştırma sonucunda bu yönetmeliğin resmiyeti olması için tapuda bir örnegi olması gerektiğini öğrendim bu doğrumudur?
ve bu gün yöneticiye tapu da yönetmelik örnegi var sanırım diye sordugum da hayır tapu ile ne alakası var dedi bizim bir defterimiz var dedi bişiler bahsetti ama anladıgım kadarı ile bu yönetmeliğin bir resmiyeti yok bu konu hakkın da bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilir mi??

merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım benim bir sorunum var umarım sizlerle bir çözüm yolu bulabiliriz... benim 10 aylık bir yorkshire terrier oğlum var bilirsiniz belki küçük bir ırk 2,5 kilo şimdi ben nişanlıyım ve bir kaç ay içersinde evlenicem sorunum şu.
oturacagım daire anneme ait geçen gün aidat ödemeye gittiğim de yöneticiye köpegim oldugunu söylediğim de kesinlikle hayvan yasak dedi bu yönetmelikte var dedi birşey demeden eve geri geldim netten bir kaç araştırma sonucunda bu yönetmeliğin resmiyeti olması için tapuda bir örnegi olması gerektiğini öğrendim bu doğrumudur?
ve bu gün yöneticiye tapu da yönetmelik örnegi var sanırım diye sordugum da hayır tapu ile ne alakası var dedi bizim bir defterimiz var dedi bişiler bahsetti ama anladıgım kadarı ile bu yönetmeliğin bir resmiyeti yok bu konu hakkın da bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilir mi??

apartman yönetmeliğinde usulüne uygun olarak alınmış bir karar varsa hayvan beslemeniz mümkün değil
tahliyenizi talep edebilirler köpeğinizden vazgeçmemeniz halinde
üzücü ama maalesef yasal
ya başka yerde oturacak ya da köpeğinize başka yerde bakacaksınız
Av.Merve Gurcan
merve@mervegurcan.av.tr

Back
X