- 16 Ekim 2012
- 32.409
- 95.793
- 598
- Konu Sahibi AklinYolu1
-
Şu an iki tane kuşum var bir de balıklarim , kedimi almıştım ama bebeğimde kedi tüyü alerjisi çıktı anneme geri vermek zorunda kaldım tüysüz kedilerden önerdiler bakalım onlardan almayı düşünüyorum... Ben çok fazla duyarsız insan görüyorum hayvan konusunda... Haftada bir kere elbet birisi ile kavga ediyorum... Hayvanlara karşı davranış bozukluğu olanları sindiremiyorum.. oturduğum yerde çok şükür herkes hayvan seviyor, belediye başkanımız bu konuda çok hassas kışın dağlarda besleme yazin sokaklarda besleme yapıyor... Konu komşu heryere su kapları koyuyoruz artan yemeklerimizi de indiriyoruz kimsenin kimseye bişey dediği yok çok şükür...
Kapısının önü kirlenir lütfen ! Bende anlamıyorum, kendisinin yasama hakkı varken hayvanlara bu hakkı görmüyorlar bu kafalara anlam veremiyorum ben ...Insanlar bi tuhaf orada . Ekmek koydum diye kavga ettik komsuyla. Cekemem dedim.
Lafa gelince herkes dunya iyisi, yapmiyorsunuz bari karismayin.
Kapısının önü kirlenir lütfen ! Bende anlamıyorum, kendisinin yasama hakkı varken hayvanlara bu hakkı görmüyorlar bu kafalara anlam veremiyorum ben ...
Hatırlıyorsan bir aralar köpek saldırıları haberleri çıkıyordu hayvanların açlıktan kemikleri görünüyor, biri de demedi ki bu hayvanlar " açlıktan insanlara saldırıyor" ! Öyle körler öyle vicdansızlar ! Öyle duyarsız kafasızlar!
Eskiden bu kadar haber alma yolumuz yoktu, geçmiş zamanlarda da vardır ama bize ulaşması çok kısıtlıydı şimdi herkesin elinde kameralı telefonlar var sosyal medya zaten yetiyor da artıyor haber almamız için .. bir de su hayvanlarn yasaları değişse daha iyi olacak ... Para cezası ile kimse kurtulmamali sonuçta onlar da canlı ve yaşama hakkı var
Acliktan saldiriyorlar tabi ya da kotu davrandiklari icin. Onu demezler. Islerine gelmez. Aslinda eskiden bu kadar degildi. Son senelerde boyle oldugunu goruyorum.
Cok fazla dusmanlik var. Kedi kuyruguna teneke baglayan cocuklar, tecavuz edenler sapiklar. Gercekten mide bulandirici.
Eskiden bu kadar haber alma yolumuz yoktu, geçmiş zamanlarda da vardır ama bize ulaşması çok kısıtlıydı şimdi herkesin elinde kameralı telefonlar var sosyal medya zaten yetiyor da artıyor haber almamız için .. bir de su hayvanlarn yasaları değişse daha iyi olacak ... Para cezası ile kimse kurtulmamali sonuçta onlar da canlı ve yaşama hakkı var
canım benim orada tek misin ailenden birileri gelse ya yanına o durum da depreştiriyor acını bence..yalnızlıki
En azindan aci cekmeden olmus. Baska bir hayvan sahiplenirsin belki.
Kucucuk bir bocek icin bile agladigimi bilirim. Kac ariyi kurtarmaya calistigimi. Hayvanlar arasinda ayrim yapmam ben. Sadece beslemeyince pek bilgin olmuyor.
Simdi ben bir konu acsam sevgilimden ayrildim diye onlarca mesaj gelir ki ben onlara da yorum yapiyorum.
Insanlarin ne kadar vefasiz oldugunu gordum.
Ben tek basinayim bir de ve gurbetteyim.
Her gun mutlaka bi kere agliyorum, biraz KK ye giriyorum kafam dagilsin diye.Hala depresif bir halde cekiyorum.
Bazen tek kalmak kalabalikta yalniz olmaktan daha iyidir.canım benim orada tek misin ailenden birileri gelse ya yanına o durum da depreştiriyor acını bence..yalnızlık
Aynı zamanda kaybetmiştik kedilerimizi. Ben yeniden sahiplenmem diyordum ama bi şekilde çıktı karşıma bir minik sokakta bir göz tamamen kapalı enfeksiyon hat safhada bırakamazdım öyle aldık veterinere gözü daha iyi oldu görmesinde sıkıntı yok ateşi de düştü. Ama o kadar korkuyorduki bi süre yanımıza gelemedi şimdi evin içinde koşturuyor. İlk düşüncem tedavi ettirip yuvalandırmaktı ama hem insanlara güvenemediğim hemde tekir bir kedinin sahiplenmesi zor olduğu için artık bizimle. Her hareketini inceliyorum yemek ne kadar yedi suyu ne kadar içti. Kuağına dokunuyorum ateşi varmı karnına bakıyorum şişmi kumuna bakıyorum tuvaletini yapmış mı? Paranoya başladı resmen çok korkuyorum.Bu gun kedimsiz gecen 18. Gecem.
Alisamiyorum. Yoklugu her gun biraz daha buyuyor.
Bilegimde ve gogsumde tirnaginin izi kaldi gecmeyecek gibi. O izleri seviyorum. Olsaydi bastan asagi tirmalasaydi beni. Kalbim agriyor. Oglumu cok ozluyorum.
Ne iyi yapmissin bakmasaydin belki de olecekti.Aynı zamanda kaybetmiştik kedilerimizi. Ben yeniden sahiplenmem diyordum ama bi şekilde çıktı karşıma bir minik sokakta bir göz tamamen kapalı enfeksiyon hat safhada bırakamazdım öyle aldık veterinere gözü daha iyi oldu görmesinde sıkıntı yok ateşi de düştü. Ama o kadar korkuyorduki bi süre yanımıza gelemedi şimdi evin içinde koşturuyor. İlk düşüncem tedavi ettirip yuvalandırmaktı ama hem insanlara güvenemediğim hemde tekir bir kedinin sahiplenmesi zor olduğu için artık bizimle. Her hareketini inceliyorum yemek ne kadar yedi suyu ne kadar içti. Kuağına dokunuyorum ateşi varmı karnına bakıyorum şişmi kumuna bakıyorum tuvaletini yapmış mı? Paranoya başladı resmen çok korkuyorum.
Bende bazen saçma bi kıyaslamaya gidiyorum sonra kedime kızıyorum. Bu minik öyle korkmuşki bir yere saklanıyor çıkmıyo kendini sevdirmiyor bizde daha çok korkutmamak için biraz mesafeliyiz. Ama ben sürekli oğlum böyle değildi kucağımdan inmezdi bizimle yatardı falan diyorım kendime kızıyorum sonra. İlk gördüğümüzde gözü çok kötüydü onu halde bıraksaydım asla kendimi affademezdim. Düşünsene isim bile veremedim henüz bu seferki minik bir kız eşim aslanım oğlum diyor ben uyarıyorum o bi hanımefendi diye ama alışkanlık işte bende bazen oğluş diyorum.Ne iyi yapmissin bakmasaydin belki de olecekti.
Ben yeniden alabilir miyim bilmiyorum sokak kedilerini beslemeye cikiyorum bir tanesi cok sirnasiyor dun kucagima cikti oglum gibi alip gogsume bastirdim onu. Ama yeri dolmuyor ki. Gecen gun mama almaya veterinere gittim ordaki sedyeyi gorunce cok kotu oldum elim ayagim titredi. Videolarini izledim oyle gercek ki sanki elimi uzatsam tutucam. Hayatimin en guzel rengini kaybettim. Bir ay olacak ama alisamadim alisamiyorum sabah kalkinca yine aklima ilk o geliyor acikmistir mama vereyim diye sonra hatirliyorum ki o artik yok
Bence sen o minigi artik birakmayacaksin. Insallah acini bi nebze de olsa hafifletir.
Baglanmaktan korkmani cok iyi anliyorum Ama bi yerden sonra insan o sevgiyi tekrar yasamak istiyor. Annem sokakta kedi sevdigimi gorunce tedirgin oluyor kendisi de sevmek istemiyor ama kayitsiz kalamiyor. Ne kedili oluyor yani ne de kedisiz. Forumda kedi konularinda insanlar kedim 10 yasinda falan yazinca cok uzuluyorum kendi kedim icin neden sadece bir yil yasayabildi diyeBende bazen saçma bi kıyaslamaya gidiyorum sonra kedime kızıyorum. Bu minik öyle korkmuşki bir yere saklanıyor çıkmıyo kendini sevdirmiyor bizde daha çok korkutmamak için biraz mesafeliyiz. Ama ben sürekli oğlum böyle değildi kucağımdan inmezdi bizimle yatardı falan diyorım kendime kızıyorum sonra. İlk gördüğümüzde gözü çok kötüydü onu halde bıraksaydım asla kendimi affademezdim. Düşünsene isim bile veremedim henüz bu seferki minik bir kız eşim aslanım oğlum diyor ben uyarıyorum o bi hanımefendi diye ama alışkanlık işte bende bazen oğluş diyorum.
Aynı şeyi inann be de düşünüyorum ben nerde hata yaptım bu kadar erken göçüp gitti diyorum insanların o kadar uzun yaşayan kedilerini görünce. Allah yardımcımız olsun çok acı birşey. Sokaktaki canlarda bizim çocuklarımız besleme yapıp onların doyduğunu düşündükçe acın hafifleyecek. Belki ilerde seninde karşına hayır diyemeyeceğin bir çocuk çıkacak. Tekrar başın sağolsun.Baglanmaktan korkmani cok iyi anliyorum Ama bi yerden sonra insan o sevgiyi tekrar yasamak istiyor. Annem sokakta kedi sevdigimi gorunce tedirgin oluyor kendisi de sevmek istemiyor ama kayitsiz kalamiyor. Ne kedili oluyor yani ne de kedisiz. Forumda kedi konularinda insanlar kedim 10 yasinda falan yazinca cok uzuluyorum kendi kedim icin neden sadece bir yil yasayabildi diye
O minik size sans getirir umarim.
Tesekkur ederim umarim oyle olur. Sizin de basiniz sag olsun.Aynı şeyi inann be de düşünüyorum ben nerde hata yaptım bu kadar erken göçüp gitti diyorum insanların o kadar uzun yaşayan kedilerini görünce. Allah yardımcımız olsun çok acı birşey. Sokaktaki canlarda bizim çocuklarımız besleme yapıp onların doyduğunu düşündükçe acın hafifleyecek. Belki ilerde seninde karşına hayır diyemeyeceğin bir çocuk çıkacak. Tekrar başın sağolsun.
Canım oğlum, bu baslığa yazmak yerine senle ilgili konu açmayı o kadar çok isterdim ki.
Geçen gün sana çok benzeyen bir yavru kedi gördüm fotoğrafını çektim ama anneme gösteremedim çünkü ağlamasını istemedim. Biliyorum benden gizli hala ağlıyor biri seni sorunca hemen gözleri doluyor.
Geçen hafta bir yavru kedi bulduk hastaydı. Sonunda korktuğum oldu. Kilerden annemin sakladığı boxını çıkartmak zorunda kaldım. İçinde üzerinde kala pamuk tüylerinin olduğu tarağın duruyordu. Bir tarağa sarılıp ağlamam eksikti o da oldu. Keşke yaşasan keşke yine ishal olsan da üstüme kakan değse. Utansan kaçmaya çalışsan. Veterinere gittik senin son kez yattığın sedyeyi görmek orada olmak çok canımı acıttı. Veteriner hekim de seni hatırladı seni kim unutabiliyor ki zaten? Küçük kuzenime öldüğünü söylemedik sana hediye üç tane fare getirmiş. Dokunmadım hala fareler kutunun içinde.
Üç ayı geçti ama her gün aklımdasın seni çok özledim.
Pencereden bakmıyorum artık. Sensiz bakmak keyif vermiyor.
Avuçlarım boş kaldı, seni çok özledim melek oğlum....
Çok teşekkür ederim hassasiyetiniz için. Aklımızdan bir gün olsun çıkmıyor zaten. Biz de sokak hayvanlarına yardım ederek kendimizi avutmaya çalışıyoruz. Kedimin çok sevdiği bir kedi vardı ona da bahçede bakardık beraber oynarları hep. Öldüğü gün arkadaşı da sırra kadem bastı kayboldu aradık her yeri bulamadık. Hissetti bence.İçimi parçaladınız. Ben de sokak hayvanlarına elimden geldiği kadar yardım etmeye çalışırım. Mama su gibi. Umarım başka alemlerde tekrar birlikte olursunuz. Eski evimden bahçede baktığım mama verdiğim kedileri bile özlüyorum sizin evladınız gibi olmuş. Allah sabır versin
Çok teşekkür ederim hassasiyetiniz için. Aklımızdan bir gün olsun çıkmıyor zaten. Biz de sokak hayvanlarına yardım ederek kendimizi avutmaya çalışıyoruz. Kedimin çok sevdiği bir kedi vardı ona da bahçede bakardık beraber oynarları hep. Öldüğü gün arkadaşı da sırra kadem bastı kayboldu aradık her yeri bulamadık. Hissetti bence.
Size de sokak canlarına yaptığınız yardımlar için binlerce teşekkür
Çok teşekkür ederim hassasiyetiniz için. Aklımızdan bir gün olsun çıkmıyor zaten. Biz de sokak hayvanlarına yardım ederek kendimizi avutmaya çalışıyoruz. Kedimin çok sevdiği bir kedi vardı ona da bahçede bakardık beraber oynarları hep. Öldüğü gün arkadaşı da sırra kadem bastı kayboldu aradık her yeri bulamadık. Hissetti bence.
Size de sokak canlarına yaptığınız yardımlar için binlerce teşekkür
Evet o şiiri ve Didem Madak'ı çok sevdiğim için.Bu arada rumuzunuz çok güzel. Didem Madak'ın Ahlar Ağacı şiirinden sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?