- Konu Sahibi redvelvetcake
-
Tuz al işine daha çok yarar ne demek peki ? Temizlik yaparak,bütün gün ayakta kalan bir kadından bahsediyoruz.
Bir bakın sizden başka böyle bir yakıştırma yapan olmuş mu ?
Kadın hastada olabilir arkadaşlar tiroit ve gizli şeker terleme yapabilir.
Tiroit hastasıyım hastalığım çıkmadan önce oturduğum yerde terliyordum gayet temiz ve tertipli bir insanım ama oturduğu yerde insan terler mi ben terliyordum kış günü bile tedaviye başlayınca geçti çok şükür,keza annemde şeker hastası oda şeker hastalığından ötürü terliyordu.ter kokmayı vücudun gerekli şekilde temiz tutulmamasına çok bağlıyorum fakat gerçekten de bazı hastalıklar daha doğrusu aşırı ilaç kullanımı ter kokusuna sebep oluyor.
deodorant falan bir işe yaramaz ki.
temizlik yaparken koşturup duruyor ve ciddi şekilde terliyor insan.ben kendim de temizlik yaparsam evde terliyorum.kokmayan ter de olmaz kusura bakmayın..temizlikten hemen sorna girip duş alıyorum.kadının böyle bir şansı yok maalesef.o ter üstünde kuruyacak.
siz tğm ev köçe bucak temzilik yaparken terlemiyor musunuz? koltuk çek,yer sil,perde tak süpür sil bakalım..
Benim bir tanıdığım da var bir doktorun evinde temizlik işleri yapıyor
hep merak etmişimdir nasıl kabul ediyorlar diye
bu ter kokusunun temizlikle ilgisi var ama
bazı insanlarda ne yaparsa yapsın kokuyor
Ya şöyle bir durum aslinda. Yukarida annemi de ornek verdim.
Açıkçası ben de bütün gun taş tasisam eger önceden deodorant kullandiysam, gunun sonunda yine durum aynıdır. Terden sirilsiklam olsam dahi.
Ama bazisi da sadece yer silse dahi terler ve koku oluşur.
Acaba yenilen, icilen seylerle alakali olabilir mi?
yeme içmeyle de ilgili olabilir,mesela bahratlı yağlı birşeyler yendikten sonra ter kokusu bile değişir insanın.
bazı insanın ter bezleri çok çalışır.hormonlarla ilgili olabilir.
mesela giyilne kıyafetle bile ilgili.polyamid veya polyester koku yapar çoğu bünyede..
bazı insanların teri öyle kokarmış her insan aynı değil
Hayali bir temizlikci abla uydurun.. Ve diyin ki;
"Amaaaniinn falancanin yardimcisi çok kötü kokuyor. Sen mis gibisin abla. Al bu parfumler de senin olsun. Hergun dusunu almaya devam et. Butun gun is yapıp terliyosun. Öbür kadin gibi olma. Millet de bizim aramızdan konuşmasin"
Öyle demeyin birbirini sevmeyen iki insan var ortada evinize gelen hanım bunu yanlış anlayıp o kişinin dedikodusunu yapabilir ve sonra iş sizin başınıza kalabilir.Bugun biraz çıtlatmaya çalışacağım. Anneme de söyleyeyim tekrar bak böyle böyle demeyi dusunuyorum sence uygun mu, yanlıs anlar mı diye soracagım. Ben dün aksam uyumadan deodorantımı parfümü sürdüm bugun sabah spora gittim geldim simdi tekrar dışarı çıkacağım ve hicbir sey yok. Bünyeden bünyeye değişiyor. Aa mesela bize eskiden gelen abla bizim şimdiki ablanın komşusu ve birbirlerini hiç ama hiç sevmiyorlar. Bir gün laf arasında eskisinin konusu geçerse o da kötü kokuyordu deodorant kullanmıyordu falan mı desem acaba. Belki böyle ne bileyim onun gibi olma mesajı verir alttan.
Allah razı olsun gercekten okuduğunuz icin, aynen öyle... Her gün geldigi icin sürekli koltuk yatak çekip silmiyor her gün cam silinmiyor. Genelde ütü, makine bosaltma, genel toz alma, cay kahve falan. Hani her gün asırı agır is yapmıyor zaten. Teşekkür ederimAbla her gün geliyorsa sana habire koltuk çekip silmiyordur heralde. Her gün cam da silinmez. Topla,toz al,sil süpür sonuçta. Her ev kadınının rutin yaptığı işler. O yüzden ter koktuğunu sanmıyorum. Ama kimi insanın ağır kokar işte. Benim kuzenim duş alır inanır mısınız banyo ter kokar. Çok acayip bişey.
Demogoji yapmanin anlamida yok konu sahibi kadini sevdigi icin kirmadan cozun aramis burdaki bayanlarada fikir soruyor
konu sahibi kirmamak icin acik acik soyleyemez ama baska birisi yuzune vurursa diyede korktugu icin kendisi kirmadan cozum istiyo ne var bunda
Arkadasim bu koku meselesi cok kotu bi durum isterse gunde 3kere dus alsin kokar koku her zaman temizlikle alakali olmaz tenlede alakali bir durum
Zor bir durum ya. İş yerindeki tuvalete bile ter kokan biri girdiği zaman nasıl oluyorsa siniyor koku. Girme süreleri kısa ise kesinlikle anlaşılıyor. Hatta iş yerinde böyle biri varsa direkt nokta atışı yaparak senden önce kimin girdiğini anlıyorsun.Kızlar gunaydınnn... Size bir sey danışmak ıstıyorum. Bızım evde yardımcı bır abla var ama sorun su kı cok fena ter kokuyor. Coook sevıyorum gercekten asırı tatlı bir ınsan, pazar yok Cumartesi yarım dıger gunler bızde yeri gelir ben ona kahve yaparım abla gel otur bırlıkte ıcelım derim, eşi de bahçe işleriyle ugrasıyor cok guvenılırler cok memnunuz. Gel gör ki abla cok fena ter kokuyor. Daha önce ona torba verdiğimizde (kıyafet ayakkabı falan) icine parfüm, deodorant da koymustum abla bak dedım benım parfümüm gıbı sen beğeniyordum kokusunu sana da aldım dedım. Muhtemelen kızına verdi cunku fayda etmedine yapabilirim hic pis bir insan da değil sadece ter kokuyor. Söyleyemem de asla oyle bır sey. Ne yapsam bılemedım Annem de durumun farkında bana sen hallet dedi ama aklıma bir sey gelmiyor
Yani ter kokarken parfüm sıksa dahada fena dayanılmaz bir koku oluşur. Parfüm deodorant bence fayda etmez.
Temiz tene sıkılır zaten parfüm vs.. şimdi kadın birde kokorken bunları sıksa iyice kokorca gibi dolaşır.
Bence açık açık kırmadan abla ter kokusu var sende, rahatsızlık olabilir. Bence çaresine bak gibi şeyler söylenmeli..
Cok teşekkür ederim insallah :)İyi niyetli olduğunuz belli,inşallah ablayı da kırmadan halledersiniz.
Ne varsa eski toprakta var. : )
Belki bir rahatsızlığı vardır ama insan bunu nasıl der,kadın kırılabilirde.
Kadın hastada olabilir arkadaşlar tiroit ve gizli şeker terleme yapabilir.
Ama hatun calisiyor, terliyor..yani o yuzden kokuyordur.
ter kokmayı vücudun gerekli şekilde temiz tutulmamasına çok bağlıyorum fakat gerçekten de bazı hastalıklar daha doğrusu aşırı ilaç kullanımı ter kokusuna sebep oluyor.
Tiroit hastasıyım hastalığım çıkmadan önce oturduğum yerde terliyordum gayet temiz ve tertipli bir insanım ama oturduğu yerde insan terler mi ben terliyordum kış günü bile tedaviye başlayınca geçti çok şükür,keza annemde şeker hastası oda şeker hastalığından ötürü terliyordu.
Cok sag olun tesekkur ederim insallah çözeceğiz sorunu bakalım :)konu sahibi tebrik ederim seni ablayı incitmeden bu kadar hassas davranman çok nazik bir davranış
umarım sorun çözülür
Öyle demeyin birbirini sevmeyen iki insan var ortada evinize gelen hanım bunu yanlış anlayıp o kişinin dedikodusunu yapabilir ve sonra iş sizin başınıza kalabilir.
Zor bir durum ya. İş yerindeki tuvalete bile ter kokan biri girdiği zaman nasıl oluyorsa siniyor koku. Girme süreleri kısa ise kesinlikle anlaşılıyor. Hatta iş yerinde böyle biri varsa direkt nokta atışı yaparak senden önce kimin girdiğini anlıyorsun.
Kadına bakıyorsun evli barklı, işi var, parası var ama nasıl kokuyor. Hiç mi akıl edemiyor?
Kocası falan rahatsız olmuyor mu? Diye düşünüyorum.
Bir şekilde söylemen lazım. Hadi iş yerindeki arkadaşını tolere edesin ama evinde çocuğa bakan kadın çok önemli.
Ter kokan biriyle ve çalıştığım yerdeki kişilerin kokan kişiye müdahale ettiği ortamda bulundum. Bunun hiçbir çözümü yok, çocukken tuzlamaya bağlı yada teni böyle kokuyor. Parfüm, dedorant , rolon, duş hiçbir işe yaramıyor... İşe yaramayacak fikirler yerine konuyu renklendirmek istedim. Bu sözlerime kalkıpta her zamanki gibi atlayıp rencide etmenizin hiçbir anlamı yok, karşımda ki konu sahibesini rencide etmiyorum sonuçta ve siz kim oluyorsunuz pardon ?
Evet sürekli acıyor o da camları, belki o da farkında diyeceğim ama temiz bir insan temiz insan zaten rahatsız olur bu kokudan. Allahtan sürekli ev havalanıyor da evin icinde bir sıkıntı olmuyor her yer acık su an hile hava buz ama camlar hep acık oluro temizlik yaparken,içeri biraz temiz hava girsin temizliğin üzerine hmm miss diyerekten cam kapı açıp havalandırın bence içerisini belki o da farkındadır koktuğunun ama terleyince napsın kadın işi bitene kadar kokucak yani eşi kızı falan mutlaka söylüyodur ama elden ne gelir kadıncağız işini bitirene kadar öyle kalmak zorunda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?