- 31 Temmuz 2013
- 10.529
- 3.623
- 448
- Konu Sahibi redvelvetcake
-
Kimi insanlara işlemiyor bu kimyasallar canım.
Bir arkadaşım var.Kız tertemiz,bakımlı...En iyi parfümleri,roll onları kullanır ama kokuyor malesef.
Belki de ter bezleri ile alakalı bir durumdur bu.
Bu kadınların kaynalaları görümceleri koksa çekecekler sanki . :)Yine bir fakir edebiyatı başlamış.
Konu sahibi anlattığı kadarıyla yardımcı kadına hiçbir şekilde kırıcı ya da kaba davranmıyor, burada hakkında atıp tutmuyor, rahatsız olduğu bir konuda kırmadan nasıl söyleyebilirim diye fikir istiyor. “Kadın bütün gün sizin yapmadığınız işi yapıyor!!!” diye çıkışanlar bunun mutualist bir iş ilişkisi olduğunu düşünemiyorlar sanırım. Kadın yaptığı temizlik karşılığında parasını alıyor, iki taraf da bir fayda sağlıyor. Kaldı ki hareket ediyor tabii ter kokar diye bir şey yok, insanlar spor salonlarında yüzlerce kalori harcayıp su içinde kalıyor ve ter kokmuyor. Bu roll-on kullanımı, duş alma alışkanlığı, kirli kıyafetleri üst üste giymeme ile alakalı –sağlık problemlerini konu dışında tutuyorum-
Kibarca uyarmak, bir şekilde önlem almasını sağlamaya çalışmak saygısızlık değil aksine iyi ve olumlu bir davranış. Şu maddi durumunun çok iyi olmadığını düşündüğünüz insanlara karşı geliştirdiğiniz anlamsız demogojiyi bir bırakın, rica ederim.
Bence neden koktuguda onemli. Uzerindekileri degistiriyormu hergun yada ayni kiyafetlerimi giyiyor ? Hergun dus aliyormu acaba ? Bence bunu gozetleyip ogrenmeyr calisin ona gore arkadaslarinda dedigi gibi kendinizden ornekler verebilirsiniz. Ama unutmayin cok bakimli olup agir bir isde calismadigi ve terlemedigi halde kokan insanlarda var maaselef. Onada cok ozel deodorantlar var ben eczaneden ozel aliyorum.
katılıyorum. müdürüm patronum da benim yapamadıklarımı yapıyor o zaman her gün gelsin ağzıma .. töbe töbebende çalışıyorum ve eve temizlik için bir bayan geliyor.şimdi ben ona iş kapısı açmış olmuyormuyum ?
Evinde kendi temizliğini yapıyor diye daha kadın ,daha anne yada daha her ne ise o mu olunuyor?
Senin yapamadığını yapıyor gibi aşağılayıcı cümle kullanan arkadaşlara temzilik yaptı diye madalya mı takılıyor?
ter kokusu benim arkadaşımda çok kötüydü.temiz bir insandı ama kokardı.çalışmayla ilgisi yok.
uygun dille söyleyebileceğinize inanıyorum.
Bu kadınların kaynalaları görümceleri koksa çekecekler sanki . :)
İsmini yazabilir misiniz acaba ?
Daha önce çalıştığım iş yerinde bir ablamız vardı çay ve temizlik işlerini yapan evli cocuklu felan o da çok kötü kokuyordu herkes farkındaydı ve arkasından laf söylediklerini işittim sıkıla utana gidip ablacım özür dilerim neolur beni yanlış anlama ama dedorant kullanmıyorsun galiba dedim rahatsız olanlar var dedim bi kaç kezde özür diledim ama onu sevdiğim için söylediğimi yoksa umrumda olmayacağını söyledim ve abla da hiç birşey söylemedi sanırım utandı ama bir daha da hiç koktuğunu görmedim ve herkesin ağzından kurtuldu...
tahmin edebiliyorum, bizim de iş yerinde var biri böyle. yanıma gelip gittiği zaman resmen kokusu kalıyor.
Bir şekilde söylemen lazım gerçekten.
ben konu sahibinin uslubunda hiiç küçümseyici bir tavır görmedim. aksine o kadar samimi geldi ki bana. neden insanlara karşı bu kadar ön yargılıyız hiç anlamıyorum cidden?
konuya gelince. siz "abla" dediğinize göre, yaşça sizden büyük.
bence annenizin duruma el atması lazım. anneniz ile o çok sevdiğiniz ablanız bir kahve içerken, anneniz ona "xciğim evin işi çok, sen de canı gönülden hallediyorsun Allah razı olsun. bu kadar koşturmacada arada ter de oluyor, sen öyle bir şey hissettiğinde gir banyoya, elini yüzünü yıka, huzursuz olma hiç hatta redvelvetcake de sana deodorant filan alsın" filan diye yaklaşabilir, samimiyetinize göre.
Yogun calisan herkes pis olsun ozaman,bumudur? Hic bir sey temizlige engel degildir. Bir su bir sabun. Sevgiler ...
Eviniz sicaksa ki ev isleri cok terletir normaldir bu yuzden sizin evinizde ustunu degistirmesi icin ek kiyafetler bulundurabilirsiniz.
Banyoda dolabin bir kosesine ona ait deodarant roll on islak mendil vs alip ona bu kosenin ona ait oldugunu ihtiyaci oldukca kullanabilecegni soyleyebilirsiniz
Ne derece doğru bilmiyorum okuduğum bilimsel bir yazıydı: temiz ter kokmaz.
Yani bugün sabahtan akşama kadar çalıştın, terledin öyle leş gibi bir koku çıkmaz. Akşam duşunu almazsan ertesi güne kokarsın elbette. Beklemiş ter kokuyormuş kısacası.
Yani iş yapmanın, çalışıyor olmanın getirisi olmamalı bunlar. Zor şeyler değil, en kötü ihtimal saçını yıkamaz vücudunu yıkarsın, koltuk altlarını yıkarsın. Zaman ve para gerektiren şeyler değil bence.
Sen deodorant parfüm hediye ederek gorevini yapmışsın. Yani direkt soylesen kırmış olursun. Zor bi durum
Ya bu bebekken tuzlama olayi gercekten etkili bu konuda. Kayinvalidem esimi kırkı cikana kadar hergun tuzlamis. Hic ama hic ter kokmaz esim. Hatta cok hos bi ten kokusu oluyor.
Eger o bayanin cok agir bi kokusu varsa, bi saglik sorunu vardir mutlaka. Kilo problemi var mi mesela? Benim yegenim de oyle. Banyodan cikinca banyo bile felaket kokuyor. Mutlaka altinda yatan bi hastalik vardir.
benimde iş yerim ev temizliğine giden ablaların cok oldugu lüks bir semtte otobüse bindiğimde aksamları o kadar ter kokuyolar ki ama asla iğrenmem çünkü aksama kadar nasıl calıstıklarını tahmin ediyorum sizde biraz anlayıs gösterin bence...
Ben de tam böyle yazacaktim ama siz yazmissiniz, bravo...
Kadin calistigi icin ter kokuyor hanimlar...
Kadin her gun o evde yani ayda bir kadin alirsin da aksama kadar pestili cikarcasina calisir o zaman terler de kokar da anlarim.
Ama bu kadin o evde gun icerisinde cok fazla yorulmuyor o yuzden soylediklerinize katilmiyorum.
Yurtta bir arkadasim her gun banyo yapardi ama aksamina yine cok agir kokardi kililu da bir kiz degildi kisisel temizligine de cok onem verirdi ama kokardi.
Eg3r dusunu almiyor ve kisisel temizliginde eksiklikler varsa uyarin tabi diger turluyse de madem seviyorsunuz cok fazla zaman gecirmemeye calisin ne diyim.
bazı insanlar teni kokuyor bir ara kuzenimde öyle olmuştu söyledim dedim ya hergün yıkanıyorsun niye böyle oluyor oda bende bilmiyorum ya kokuyor dimi ama ne yapsam fayda etmiyor dedi sonra araştırdık eczanede deotak diye bir krem var onu koltuk altlarına sürdü ve kurtuldu bu dertten sizde denetebilirsiniz bence acık açık söyleyin zaten samimiymişsinizde bence sorun olmayacaktır tatlı bir şekilde söylerseniz başkalarının senin için böyle düşünmesini ,istemem ben sizin bir kardeşinizim yanlış anlamayın gibi söyleyebilirsin ama o kremi mutlaka alın zaten nohut tanesi kadar sürülüyor 6 ay gidiyormuş
Ben yurtdisindayim ama Turkiyedede vardir belki, odorex diye bir spray. Ilk sıkıldığında ilac gibi kokuyor
Bence ıse yaramayacak gıbı..cunku en yakın cevresınden bır kısı bıle soylemedı mı acaba boyle bırsey.en azından cevremde ter kokan ınsanlar yıllardır bu ozellıklerını muhafaza edıyorlar.Kızlar önerileriniz ve iyi niyetli yaklaştığınız icin tesekkur ederim zaten ben asla küçümseme amaçlı acmadım bu konuyu sag olun beni anladığınız icin. Abla az önce çıktı ben de çıkarken "xx abla ev cok sıcak oluyor cok terliyorum sürekli kötü kokmayayım diye de sürekli ıslak mendil kullanıyorum sagda solda cok bırakmış olabilirim kusura bakma, ha bu arada ıslak mendil pakedi de yukarıda sen de istediğin zaman al kullan çalışıyorsun sen hem terlersin kesin ev hamam gibi deodorant parfüm falan da var istediğin zaman kullan" dedim. Yoksa duş almayan pis biri de degil asla hani benim sacım yağlanır kirli hissederim ama o hep temizdir saçı eli yüzü. Bakalım yarın insallah degisim baslar diye ümit ediyorum ve önerileriniz icin tesekkur ederim (özellikle de köse konusundahannesli ye :) )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?