Evde calısan abla kötü kokuyor

tahmin edebiliyorum, bizim de iş yerinde var biri böyle. yanıma gelip gittiği zaman resmen kokusu kalıyor.
Bir şekilde söylemen lazım gerçekten.

ben konu sahibinin uslubunda hiiç küçümseyici bir tavır görmedim. aksine o kadar samimi geldi ki bana. neden insanlara karşı bu kadar ön yargılıyız hiç anlamıyorum cidden?

konuya gelince. siz "abla" dediğinize göre, yaşça sizden büyük.
bence annenizin duruma el atması lazım. anneniz ile o çok sevdiğiniz ablanız bir kahve içerken, anneniz ona "xciğim evin işi çok, sen de canı gönülden hallediyorsun Allah razı olsun. bu kadar koşturmacada arada ter de oluyor, sen öyle bir şey hissettiğinde gir banyoya, elini yüzünü yıka, huzursuz olma hiç hatta redvelvetcake de sana deodorant filan alsın" filan diye yaklaşabilir, samimiyetinize göre.

Yogun calisan herkes pis olsun ozaman,bumudur? Hic bir sey temizlige engel degildir. Bir su bir sabun. Sevgiler ...

Eviniz sicaksa ki ev isleri cok terletir normaldir bu yuzden sizin evinizde ustunu degistirmesi icin ek kiyafetler bulundurabilirsiniz.

Banyoda dolabin bir kosesine ona ait deodarant roll on islak mendil vs alip ona bu kosenin ona ait oldugunu ihtiyaci oldukca kullanabilecegni soyleyebilirsiniz

Ne derece doğru bilmiyorum okuduğum bilimsel bir yazıydı: temiz ter kokmaz.
Yani bugün sabahtan akşama kadar çalıştın, terledin öyle leş gibi bir koku çıkmaz. Akşam duşunu almazsan ertesi güne kokarsın elbette. Beklemiş ter kokuyormuş kısacası.
Yani iş yapmanın, çalışıyor olmanın getirisi olmamalı bunlar. Zor şeyler değil, en kötü ihtimal saçını yıkamaz vücudunu yıkarsın, koltuk altlarını yıkarsın. Zaman ve para gerektiren şeyler değil bence.

Sen deodorant parfüm hediye ederek gorevini yapmışsın. Yani direkt soylesen kırmış olursun. Zor bi durum

Ya bu bebekken tuzlama olayi gercekten etkili bu konuda. Kayinvalidem esimi kırkı cikana kadar hergun tuzlamis. Hic ama hic ter kokmaz esim. Hatta cok hos bi ten kokusu oluyor.
Eger o bayanin cok agir bi kokusu varsa, bi saglik sorunu vardir mutlaka. Kilo problemi var mi mesela? Benim yegenim de oyle. Banyodan cikinca banyo bile felaket kokuyor. Mutlaka altinda yatan bi hastalik vardir.

benimde iş yerim ev temizliğine giden ablaların cok oldugu lüks bir semtte otobüse bindiğimde aksamları o kadar ter kokuyolar ki ama asla iğrenmem çünkü aksama kadar nasıl calıstıklarını tahmin ediyorum sizde biraz anlayıs gösterin bence...

Ben de tam böyle yazacaktim ama siz yazmissiniz, bravo...
Kadin calistigi icin ter kokuyor hanimlar...

Kadin her gun o evde yani ayda bir kadin alirsin da aksama kadar pestili cikarcasina calisir o zaman terler de kokar da anlarim.
Ama bu kadin o evde gun icerisinde cok fazla yorulmuyor o yuzden soylediklerinize katilmiyorum.

Yurtta bir arkadasim her gun banyo yapardi ama aksamina yine cok agir kokardi kililu da bir kiz degildi kisisel temizligine de cok onem verirdi ama kokardi.

Eg3r dusunu almiyor ve kisisel temizliginde eksiklikler varsa uyarin tabi diger turluyse de madem seviyorsunuz cok fazla zaman gecirmemeye calisin ne diyim.

Bu ter kokusu maalesef bazılarında sağlıkla alakalı bir durum. Duştan çıkar çıkmaz 15 dkk. sonra terleyenlerde var. Abla dediğiniz bayan kilo, stres, şeker vs hastalığı varsa terlemeye yol açıyor.

Vee bunların dışında olan sempatiklik aktivitesi bu probleme yol açabiliyor.

evet, çalıştığı için ter kokuyor belki. napsınlar peki evimizin işini yapıyor diye rahatsız oldukları bir şeye katlanmak zorundalar mı? şöyle düşünün, otobüsteki adam sizin işinizi falan yapmamış ama ter kokusu burnunuzun direğini kırmak üzere. "çalışmış canım ne var bunda" mı dersiniz, yoksa "bu kadar terliyorsan yanında ıslak mendil bari bulundur be adam" mı dersiniz? sağlık sorunu varsa da doktora gider, çözüm arar. ama durup da kadın iş yapıyor diye kokmasına göz yumulmaz.

bana bir anımı hatırlattınız :) benim de yurttaki oda arkadaşım bakımlı olmasına rağmen ter kokardı. ben kırmamak için kendimden örnek vererek konuştum "şu deodorant da iyi değilmiş değiştireceğim" falan diye. kız ne dese beğenirsin "benim de vardı ter kokusu sorunum ama x ürünü kullandığımdan beri kesildi çok şükür" ne diyeceğimi şaşırmıştım

konu sahibine gelince, iyi niyetli ve terbiyeli bir insan olduğunuz çok belli. çabanız için de ayrıca kutluyorum. bence de annenizin konuşması çok daha yerinde olur. siz belki kızı yaşındasınız ama anneniz akranıdır. size kırılabilir ama annenizi dinler. bu arada haberlerde görmüştüm aşırı terleme şikayeti olanlar için ter bezlerinin bir kısmının etkisiz hale getirilmesi gibi bir operasyon çıkmıştı. isterseniz bundan da bahsedebilirsiniz.

Aramizdaki fark bu olabilir. Cok guzel bir örnek vermissiniz. Yazık Allah bilir ne kadar yorulmusta terlemis teri kokuyor derim. Burnumdan nefes almam olup biter çünkü 1 saatlik yol gidecegim onunla ama o ömür boyu bu şeyi üstünde tasiyacak, kim bilir....
Insanlarin ayiplarini paylasmayi asla sevmem. O yuzden tepkiliyim. Statü farki mi bu? Evinizde calisiyor diye her seyine hukmedebilme hakkini kendinizde görüyor musunuz? Belki siz de ter kokuyorsunuz ama o temizlikci bayan bunu soylemiyor, soyleyemiyor, çünkü sizden ekmek yiyor. Bunu ekmek yedigi kaba tukurmek olarak görüyor kimbilir.
Burası herkese açık bir forum ve eğer konu sahibi 'abla' diye bahsettigi yardimcilarini çok sevseydi ayibini burada herkese paylasip laf ettirmez gider güzelce soylerdi. Guzelce soylemekten alinmazdi o kadin, ama burada böyle konusuldugu duya alinir yerin dibine girerdi, eminim.
Benim arkadaslarim ter kokuyorsa hic cekinmem söylerim, ben onun ter kokusunu çekebilirim ama başkası ondan iğrenebilir, bu yuzden "aaa x ter kokuyorsun hemen deodorant falan sık" derim. O da çok teşekkür eder çünkü insanlarin içinde herkesin uzaklastigi bir koku canavari olmamak ister..
Benim fikrim budur....

Bi akrabamizin yardimci kadinlari var. Kadin hergun eve geldiginde dus aliyomus. Disardan geldigi kiyafeti de dgistirip o sekilde evle ilgileniyor. Cocuklara da bakiyor tabi. Ev sahibi cok titizdir. 2 tane kucuk cocuklari. Siz de oyle yapabilirsiniz.Cocugunuz varsa kibarca temizlige onem vermeniz gerektigini cocuklarin cok hassas oldugunu filan soyleyin. Sonucta sizin icin calisiyor,soylediklerinizi dikkate alacaktir.

Kesinlikle katiliyorum.her gun ewin icinde kosusturuyor ve kendi ewide degil.kendi ewi olsa ortaligi bi toplar supurur dusunu alip oturur kahvesini icer ama orda oylemi.otursa goze batar.bazi insanlarin terinin kotu koktuguda bir gercek. Ama bayan temizmis yani calismaktan terleyip kokmus.konu sahibesi sizde onun yaptigini bi yapin bakalim sonuc ne olacak

kendınden örnekler vererek anlat terk kokmaktan korktuğunu, sürekli duş aldığını, temizliğin önemli olduğunun ,kokunun bir çok hastalığı davet ettığını anlat oda anlar artık

Yine bir fakir edebiyatı başlamış.

Konu sahibi anlattığı kadarıyla yardımcı kadına hiçbir şekilde kırıcı ya da kaba davranmıyor, burada hakkında atıp tutmuyor, rahatsız olduğu bir konuda kırmadan nasıl söyleyebilirim diye fikir istiyor. “Kadın bütün gün sizin yapmadığınız işi yapıyor!!!” diye çıkışanlar bunun mutualist bir iş ilişkisi olduğunu düşünemiyorlar sanırım. Kadın yaptığı temizlik karşılığında parasını alıyor, iki taraf da bir fayda sağlıyor. Kaldı ki hareket ediyor tabii ter kokar diye bir şey yok, insanlar spor salonlarında yüzlerce kalori harcayıp su içinde kalıyor ve ter kokmuyor. Bu roll-on kullanımı, duş alma alışkanlığı, kirli kıyafetleri üst üste giymeme ile alakalı –sağlık problemlerini konu dışında tutuyorum-

Kibarca uyarmak, bir şekilde önlem almasını sağlamaya çalışmak saygısızlık değil aksine iyi ve olumlu bir davranış. Şu maddi durumunun çok iyi olmadığını düşündüğünüz insanlara karşı geliştirdiğiniz anlamsız demogojiyi bir bırakın, rica ederim.

Kimisinin teni ağır kokuyor terden değilde sanki kendi has kokusu gibi olmuş artık bizim iş yerindede var öyle wc ye ondan sonra girilmiyor öyle ağır bir kokusu var teninin .. ama pat diyede söylenmez güzel bi fikirle parfüm vermişsiniz bencede neden kullanmıyorsun filan diye sorun

Ne roll-on ne deodorant kullanirim koltuk altima .
İstersem yerden sirilsiklam olayim hic kokmam da.
Bu birazda ten ile ilgili sanirim.
Yorumlara gelince sanki o ablaya eziyet ediyormussunuz gibi yazanlar var.
Onları hic anlamıyorum.
Siz ona parasini veriyorsunuz neyin cabasi bu anlamadim kimse tüm gün annesi de olsa ter kokan biriyle olmak istemez.
Basi agrir ya hu !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…