- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.232
- 498
- Konu Sahibi redvelvetcake
-
Bu ter kokusu maalesef bazılarında sağlıkla alakalı bir durum. Duştan çıkar çıkmaz 15 dkk. sonra terleyenlerde var. Abla dediğiniz bayan kilo, stres, şeker vs hastalığı varsa terlemeye yol açıyor.
Vee bunların dışında olan sempatiklik aktivitesi bu probleme yol açabiliyor.
evet, çalıştığı için ter kokuyor belki. napsınlar peki evimizin işini yapıyor diye rahatsız oldukları bir şeye katlanmak zorundalar mı? şöyle düşünün, otobüsteki adam sizin işinizi falan yapmamış ama ter kokusu burnunuzun direğini kırmak üzere. "çalışmış canım ne var bunda" mı dersiniz, yoksa "bu kadar terliyorsan yanında ıslak mendil bari bulundur be adam" mı dersiniz? sağlık sorunu varsa da doktora gider, çözüm arar. ama durup da kadın iş yapıyor diye kokmasına göz yumulmaz.
bana bir anımı hatırlattınız :) benim de yurttaki oda arkadaşım bakımlı olmasına rağmen ter kokardı. ben kırmamak için kendimden örnek vererek konuştum "şu deodorant da iyi değilmiş değiştireceğim" falan diye. kız ne dese beğenirsin "benim de vardı ter kokusu sorunum ama x ürünü kullandığımdan beri kesildi çok şükür" ne diyeceğimi şaşırmıştım
konu sahibine gelince, iyi niyetli ve terbiyeli bir insan olduğunuz çok belli. çabanız için de ayrıca kutluyorum. bence de annenizin konuşması çok daha yerinde olur. siz belki kızı yaşındasınız ama anneniz akranıdır. size kırılabilir ama annenizi dinler. bu arada haberlerde görmüştüm aşırı terleme şikayeti olanlar için ter bezlerinin bir kısmının etkisiz hale getirilmesi gibi bir operasyon çıkmıştı. isterseniz bundan da bahsedebilirsiniz.
Bi akrabamizin yardimci kadinlari var. Kadin hergun eve geldiginde dus aliyomus. Disardan geldigi kiyafeti de dgistirip o sekilde evle ilgileniyor. Cocuklara da bakiyor tabi. Ev sahibi cok titizdir. 2 tane kucuk cocuklari. Siz de oyle yapabilirsiniz.Cocugunuz varsa kibarca temizlige onem vermeniz gerektigini cocuklarin cok hassas oldugunu filan soyleyin. Sonucta sizin icin calisiyor,soylediklerinizi dikkate alacaktir.
kendınden örnekler vererek anlat terk kokmaktan korktuğunu, sürekli duş aldığını, temizliğin önemli olduğunun ,kokunun bir çok hastalığı davet ettığını anlat oda anlar artık
Kimisinin teni ağır kokuyor terden değilde sanki kendi has kokusu gibi olmuş artık bizim iş yerindede var öyle wc ye ondan sonra girilmiyor öyle ağır bir kokusu var teninin .. ama pat diyede söylenmez güzel bi fikirle parfüm vermişsiniz bencede neden kullanmıyorsun filan diye sorun
Parfüm vererek bunu çok kibarca belli etmişsiniz zaten. Bilemedim ki daha ne yapılır.
Ne roll-on ne deodorant kullanirim koltuk altima .
İstersem yerden sirilsiklam olayim hic kokmam da.
Bu birazda ten ile ilgili sanirim.
Yorumlara gelince sanki o ablaya eziyet ediyormussunuz gibi yazanlar var.
Onları hic anlamıyorum.
Siz ona parasini veriyorsunuz neyin cabasi bu anlamadim kimse tüm gün annesi de olsa ter kokan biriyle olmak istemez.
Basi agrir ya hu !
Ne derece doğru bilmiyorum okuduğum bilimsel bir yazıydı: temiz ter kokmaz.
Yani bugün sabahtan akşama kadar çalıştın, terledin öyle leş gibi bir koku çıkmaz. Akşam duşunu almazsan ertesi güne kokarsın elbette. Beklemiş ter kokuyormuş kısacası.
Yani iş yapmanın, çalışıyor olmanın getirisi olmamalı bunlar. Zor şeyler değil, en kötü ihtimal saçını yıkamaz vücudunu yıkarsın, koltuk altlarını yıkarsın. Zaman ve para gerektiren şeyler değil bence.
Aramizdaki fark bu olabilir. Cok guzel bir örnek vermissiniz. Yazık Allah bilir ne kadar yorulmusta terlemis teri kokuyor derim. Burnumdan nefes almam olup biter çünkü 1 saatlik yol gidecegim onunla ama o ömür boyu bu şeyi üstünde tasiyacak, kim bilir....
Insanlarin ayiplarini paylasmayi asla sevmem. O yuzden tepkiliyim. Statü farki mi bu? Evinizde calisiyor diye her seyine hukmedebilme hakkini kendinizde görüyor musunuz? Belki siz de ter kokuyorsunuz ama o temizlikci bayan bunu soylemiyor, soyleyemiyor, çünkü sizden ekmek yiyor. Bunu ekmek yedigi kaba tukurmek olarak görüyor kimbilir.
Burası herkese açık bir forum ve eğer konu sahibi 'abla' diye bahsettigi yardimcilarini çok sevseydi ayibini burada herkese paylasip laf ettirmez gider güzelce soylerdi. Guzelce soylemekten alinmazdi o kadin, ama burada böyle konusuldugu duya alinir yerin dibine girerdi, eminim.
Benim arkadaslarim ter kokuyorsa hic cekinmem söylerim, ben onun ter kokusunu çekebilirim ama başkası ondan iğrenebilir, bu yuzden "aaa x ter kokuyorsun hemen deodorant falan sık" derim. O da çok teşekkür eder çünkü insanlarin içinde herkesin uzaklastigi bir koku canavari olmamak ister..
Benim fikrim budur....
Kesinlikle katiliyorum.her gun ewin icinde kosusturuyor ve kendi ewide degil.kendi ewi olsa ortaligi bi toplar supurur dusunu alip oturur kahvesini icer ama orda oylemi.otursa goze batar.bazi insanlarin terinin kotu koktuguda bir gercek. Ama bayan temizmis yani calismaktan terleyip kokmus.konu sahibesi sizde onun yaptigini bi yapin bakalim sonuc ne olacak
Benim de vardı arkadaşım, serviste yanıma otururdu ve hareket ettikçe leş gibi kokardı. Bir gün "ayy roll-onum bitmiş eskisi de pek güzel kokmuyordu, marketin orada ineyim de alayım" dedim, "roll-on ne ki, kaça satılıyor" diye sordu banaAbla hergun, ic camasirlarini deyistirmiyor olabilir.
Ya da giydigi kiyafeti yikamadan tekrar giyiyordur.
Bu durumda ne yaparsan yap kokar.
Sorununa cozum bulabilecegini sanmiyorum.
Acik acik karsina alip bu konuyu konusmaya yuregin varsa konus derim, ama sanmam yapabilecegini.
Cunku insan utanir bunlari baska bir insana soylemeye.
Burda da bir bayan var cevremde, koltuk alti oyle kotu kokuyor ki.
Soylemek istiyorum, sonucta kotu birsey kokmak, ama soyleyemem.
Biliyorum ki koltuk altina rollon surmuyor, ve kiyafetlerini tekrar tekrar giyiyor yikamadan.
Nasil soylenir ki ?
Kardesim deyil, annem deyil.
Benim de vardı arkadaşım, serviste yanıma otururdu ve hareket ettikçe leş gibi kokardı. Bir gün "ayy roll-onum bitmiş eskisi de pek güzel kokmuyordu, marketin orada ineyim de alayım" dedim, "roll-on ne ki, kaça satılıyor" diye sordu bana
Yine bir fakir edebiyatı başlamış.
Konu sahibi anlattığı kadarıyla yardımcı kadına hiçbir şekilde kırıcı ya da kaba davranmıyor, burada hakkında atıp tutmuyor, rahatsız olduğu bir konuda kırmadan nasıl söyleyebilirim diye fikir istiyor. “Kadın bütün gün sizin yapmadığınız işi yapıyor!!!” diye çıkışanlar bunun mutualist bir iş ilişkisi olduğunu düşünemiyorlar sanırım. Kadın yaptığı temizlik karşılığında parasını alıyor, iki taraf da bir fayda sağlıyor. Kaldı ki hareket ediyor tabii ter kokar diye bir şey yok, insanlar spor salonlarında yüzlerce kalori harcayıp su içinde kalıyor ve ter kokmuyor. Bu roll-on kullanımı, duş alma alışkanlığı, kirli kıyafetleri üst üste giymeme ile alakalı –sağlık problemlerini konu dışında tutuyorum-
Kibarca uyarmak, bir şekilde önlem almasını sağlamaya çalışmak saygısızlık değil aksine iyi ve olumlu bir davranış. Şu maddi durumunun çok iyi olmadığını düşündüğünüz insanlara karşı geliştirdiğiniz anlamsız demogojiyi bir bırakın, rica ederim.
Sevgili konu sahibi...Yasemin bitkisi de ter için birebir,şimdi aklıma geldi.
Çayı,parfümü vs.varsa alabilirsiniz. :)
Yıkanmadan o er kokusuna parfüm sıksa daha kötü olur.Kadın hiç mi fark etmiyor bu durumu acaba?Yani insan ter kokunca fana olur . ://
Bence neden koktuguda onemli. Uzerindekileri degistiriyormu hergun yada ayni kiyafetlerimi giyiyor ? Hergun dus aliyormu acaba ? Bence bunu gozetleyip ogrenmeyr calisin ona gore arkadaslarinda dedigi gibi kendinizden ornekler verebilirsiniz. Ama unutmayin cok bakimli olup agir bir isde calismadigi ve terlemedigi halde kokan insanlarda var maaselef. Onada cok ozel deodorantlar var ben eczaneden ozel aliyorum.
Sizin yapmadığınız işi yapıyor saygılı olun biraz !!!1!!1 diyen arkadaşlar farkında mısınız ama bütün çalışanlar birilerinin yapamadığını yapıyor; biz yapamıyoruz ekmek alıyoruz, kıyafet alıyoruz, doktora gidiyoruz. Yani aslında herkes başkalarının yapamadığı işleri yapıyor bu kadar demogoji yapmaya gerek yok, burda kaç tane konu var oda arkadaşım/ iş arkadaşım / arkadaşım kokuyor diye. Demek ki insanların beraber vakit geçirdikleri kişilerin kokularından rahatsız olması normal.
haklısın bazı insanların kokusu ne kadar hijyenik olsalar da gitmiyor,
benim bir arkadaşım vardı böyleydi o kadar bakımlıydı ama kokardı .
bende çalışıyorum ve eve temizlik için bir bayan geliyor.şimdi ben ona iş kapısı açmış olmuyormuyum ?
Evinde kendi temizliğini yapıyor diye daha kadın ,daha anne yada daha her ne ise o mu olunuyor?
Senin yapamadığını yapıyor gibi aşağılayıcı cümle kullanan arkadaşlara temzilik yaptı diye madalya mı takılıyor?
ter kokusu benim arkadaşımda çok kötüydü.temiz bir insandı ama kokardı.çalışmayla ilgisi yok.
uygun dille söyleyebileceğinize inanıyorum.
Konu sahibesi iyi niyetiyle konu açmış. Zaten kıracak kınıyacak olsa yüzüne söylerdi!
Bu kadınların kaynalaları görümceleri koksa çekecekler sanki . :)
Emekçi mi provokatör mü bilemiyorum :)Offf kaçırmışım, emekçiler gelmiş çoktan.
Canım benim kardesim aldı bir tane adı tereson (Sprey)İsmini yazabilir misiniz acaba ?
katılıyorum. müdürüm patronum da benim yapamadıklarımı yapıyor o zaman her gün gelsin ağzıma .. töbe töbe
Yok yahu hiç çekerler mi, kimse ter kokusuna düzenli olarak maruz kalmak istemez.
bazı insanlar teni kokuyor bir ara kuzenimde öyle olmuştu söyledim dedim ya hergün yıkanıyorsun niye böyle oluyor oda bende bilmiyorum ya kokuyor dimi ama ne yapsam fayda etmiyor dedi sonra araştırdık eczanede deotak diye bir krem var onu koltuk altlarına sürdü ve kurtuldu bu dertten sizde denetebilirsiniz bence acık açık söyleyin zaten samimiymişsinizde bence sorun olmayacaktır tatlı bir şekilde söylerseniz başkalarının senin için böyle düşünmesini ,istemem ben sizin bir kardeşinizim yanlış anlamayın gibi söyleyebilirsin ama o kremi mutlaka alın zaten nohut tanesi kadar sürülüyor 6 ay gidiyormuş
Bence ıse yaramayacak gıbı..cunku en yakın cevresınden bır kısı bıle soylemedı mı acaba boyle bırsey.en azından cevremde ter kokan ınsanlar yıllardır bu ozellıklerını muhafaza edıyorlar.
Kimi insanlara işlemiyor bu kimyasallar canım.
Bir arkadaşım var.Kız tertemiz,bakımlı...En iyi parfümleri,roll onları kullanır ama kokuyor malesef.
Belki de ter bezleri ile alakalı bir durumdur bu.
Bazıları gereksiz polemik yaratmış. Konu sahibesi çok düşünceli ve kibar birisi belli mesajlarından tedirgin olarak açmış konuyu bile... Emekçinin terine kurban olurum gibi şeyler hoş olmamış. Hepimiz bir şekilde emekçiyiz, kimi evde çocuğuna emek verir; kimi başkasının evinde , kimimiz de bir plazada gece yarılarına kadar sunumlarla bütçelerle projelerle uğraşırız. Yani evde çalışan insan da işini yapıyor, başkası da bu kadar fakir edebiyatı yapmaya gerek yok.
redvelvetcake bazı insanlar ne yapsa kokuyor. Çalışan ablanız her gün çok ağır işler yapmıyor zannederim, sonuçta haftanın 5-6 günü sizde olan bir insan her gün koltukları çekip halı silmiyordur. 1 gün ağırsa geri kalan günler evin düzenininden tozundan sorumludur yani üstün efor yüzünden terliyor olamaz. Vücutta alüminyum fazlalığından ötürü insan teninin koktuğunu duymuştum yıllar önce. Böyle bir sorunu olabilir. Ya da her gün duş alınsa da koltuk altındaki tüyleri almıyorsa insan kokuyor istediği kadar roll-on ,deodorant sıksın kazak vs. giyerse kokar. Bir de şu durum var; pamuklu kumaş yerine polyester ürün giyerseniz istediğiniz kadar temiz olun o polyester leş gibi koku yayıyor. Ülkemizdeki çoğu makul fiyatlı tekstil ürünleri polyester maalesef. Ben polyester konusunda aşırı takığım, mağazada alışveriş yaparken hep bakarım kumaş cinsine hakikaten iğrenç kokuyor temiz kokusuz terlediğinde bile terin o kumaşa değer değmez aşırı kötü koku yayılıyor.
Parfüm sıkmasını önermeyin, zira kokuyu kokuyla bastırmak bir felakete yol açar. Koltukaltı tüylerini almıyorsa yada polyester giyiyorsa illa ki kokacak duş jeli vs kar etmiyor. Aranızdaki samimiyeti lehinize çevirerek bir konu açın bu çerçevede ona öneriler yapın. @adeninannesi başka bir çalışan üzerinden örnekleme yapabileceğinizi söylemiş, bence de bu tarz bir konu açabilirsiniz.
O tuzlama olayını hıc bilmiyorumBebekken tuzlanmadıysa kokar parfümde çare değil birde çok et yiyenler genelde kokuyor
Insallah oyle olur.bızı de guncellemeyın unutma sakın:)Yani benden önce kızı falan söyler bence kızı da küçük degil lisede cunku. Baska bir care bulamadım bugun de söylerken biraz utandım ama en azından biraz teşvik edici olmuştur diye dusunuyorum
O tuzlama olayını hıc bilmiyorum
Ben yurtdisindayim ama Turkiyedede vardir belki, odorex diye bir spray. Ilk sıkıldığında ilac gibi kokuyor
Canım benim kardesim aldı bir tane adı tereson (Sprey)
Sorma ben o tuzlama olayini cok iyi biliyorum.
Annem tuzlamisti benim kizimi, yavrumun poposunun bir yeri pisikmis sanirim, bir icli icli agladi ki gidip hemen yikadim.
Anneme cok kizmistim.
Esimin de haberi yok hala.
Bebek tuzlanmadıysa kesinlikle kokar yabancılarda ondandır kokuları pisdir ve parfüm kullanmaları bundan dolayıdır , tuzlanmamış bebek yoktur diye düşünüyorum benim kızımıda kaynanayla eşim tuzlamış ben o vakit işyerindeydim ve 40 taş toplanıp suyun içine konur ve bu suyla yıkanır hayatta bedensel güçlü ve sağlıklı olması içinmiş benim kaynana çok bilmiş ,bebekkende kızımı arap rimeli sürerdi kaşları güzel olsun diye , birde ayakları eğri olmasın diye 1 ay bebeği bana sardırdı kız olunca (kendisinin kızı yok)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?