- 11 Mart 2013
- 33.686
- En iyi cevaplar
- 1
- 54.078
- 798
- 33
- Konu Sahibi stsareseven
-
Sen çıkabilirsin canım zaten ortada boş dolaşmaktan başka bisey yaptığın yok
Çok rahatım şuanRelax...
Deli yaaa sevdim bunuÇok rahatım şuan
Güle güleeeAy yeter ya wala yeter.Siz iyice zirvaladiniz artık Utanmadan hala kalbi durursa ebe işinin ehli dio ya.Sizde akıl terk.Kafayi yemissiniz.Wala yeter yazicam açık açık.Dayanamicam daha fazla.Siz de bırakın kizlar şunu ya naparsa yapsın.
Sırayla usenmeden beğenmedim atıyor birdeBeğenmedimin geç kalmıştı kız hatırım kalırdı
Bendede var karşılıklı empati yapıyoruz:))Beğenmedimin geç kalmıştı kız hatırım kalırdı
Önceden çok takardım abla şimdi çok ta fifi bana yapana ben 10 kere yapıyorumDeli yaaa sevdim bunu
Kk nın klişe sözlerini bilmenizde pek manidar.Evet egitimciyim ne oldu .nasıl bu cahillikle eğitimci olmuşum dimi .eğitm verdiğim çocuklara çok yazık dimi
Tamam ilk yardım bilen ve meşhur olan ebenizle başarılar size,allah bebeğinize şans ve sağlık versin. Versinde haklı cıkmayalım.Biraz akıl ve mantığınızı kullansanız linclemek yerine aklınızdaki sorulara cevap bulabilirsiniz. Denizden çıkarılan bir insana nasıl müdahale ediliyor. Veya yol ortasında boğazına bisey kaçan birisine Solunumu geri gelmesi için müdahale edilmiyor mu? Kimse oturup ambulans beklemiyor hanım efendi. İlk Yardım cahili misiniz nesiniz anlamıyorum. Size işinin ehli bir ebe olduğunu söylüyorum sizce ilk yardımı bilmiyor mu bu insan.Tek tek hepsine cevap veremiycem bebeğin kalbi durursa yok solunum olmazsa yok öyle yok böyle diyenlere gelsin bu yanıt.
Hak edene yapacaksın zaten.Önceden çok takardım abla şimdi çok ta fifi bana yapana ben 10 kere yapıyorum
madem konunuz dogumda bagırmak, evet tabi ki bagıracaksınız ve komşularınız rahatsız olacak, bunu akıl edemeyip burada konu acmanızın sebebi net polemik cıkarmak. insanlar iyi niyetle size evde dogumun tehlikesini anlatıyorlar ama o kadar sabit fikirlisiniz ki bu kadar insan karşı cıkıyor acaba bir yerde hata yapıyormuyum diye düşünmüyorsunuz bile. ha benimle de dalga geçeceksiniz canımlı cicimli, umrumda olmaz. biz burda bebeginize üzüldük, inşallah saglıklı sorunsuz bir şekilde dünyaya gelir, sizde de bir saglık sorunu olmaz. umarım acil durumda hemen hastaneye ulasımı planlamış olursunuz, zira dogumda doktor bile yok ebe dısında ayarladıgınız birşey yok gibi.Ay bu nasıl cahillik .cidden ben olmasam size hala evde doğumun varlığını hatırlatacak birisi yokmuş. Kız iyiki yetiştim sizi aydınlatmaya da ..yüzyıllar öncesinde var sanıyordun demek
madem hastanede dogurup basına ne işler gelenler var neden en ufak şeyde hastaneye gidebilirsiniz diye öneride bulunuyorsunuz? ozaman hastaneye de gitmesin çünkü hastanelere güven olmuyor sizin sözünüze göre. doktorun kontrollerde ne soyleyip soylemeyecegi konu sahibinin umrunda mı ki o bebek o evde doğacak?! varsa yoksa bu. yani yurtdısındaki prosedürle Türkiye bir mi Allah aşkına, koşulları hiç karşılaştırmayıp direkt cesaret vermeniz inanılmazBen Hollandada yasiyorum ve burda evde dogum cok normal bisey bu devirde olurmu diyenleri anlayamiyorum. Hastanede dogurupta basina nenisler gelenlerde var yani. Sonucta yaninizda ebe olacak ve tecrubesi olacak mudahale edenilir ve en ufak seyde hastaneye gidebilirsiniz. Riskiniz varsa zaten kontrollerde soyler doktor ona gore olup olmayacagina karar verirsiniz.
Bende evde dogumu cok istiyordum ama kilomdan dolayi maalesef hastanede dogum yapmak zorundayim. Eskiden dogum yapanlar nasil yapmissa bizde yapabiliriz dogamizda var bu sonucta. Bence nasil rahat ediyorsaniz oyle yapin. Ses konusuna gelince komsulariniza haber verin onceden evde dogum yapicam diye ses duyunca gelmezler ozaman.
Biraz önce diyorum ki Allahım sen aklımı koru benim oğlan da amin anne diyor yaHak edene yapacaksın zaten.
Yerim onu varya paşama bak sen neler demiş öyle annesiBiraz önce diyorum ki Allahım sen aklımı koru benim oğlan da amin anne diyor yasinir geldi
duygusaldan ziyade maddi gibi geldi bana, gerçekten mantıklı bir açıklama bulamıyorum bu evde dogurma merakına, sadece ebe ile inanılır gibi degil. ne ambulans olacak kapıda ne yanında bir doktor. konu sahibine cesaret verenler yurtdısından örnekler veriyor, koşulları da sizin dediginiz gibidir muhtemelen. kendisi icin gerçekleşlerle yüzleşme kısmı umarım dogum sonrasına kalmazHem avrupada yasadim, oradaki evde dogum surecini biliyorum. Hollandada ebe kapinin onunde ambulans bulunduruyor, hastaneye bilgi veriliyor dogumla ilgili. Hem kanadada. Kanadada da ilk secenek saglik kurumlari, ebeler de hastalarini hastanede dogurtuyorlar. Oncelikle turkiyede bu isi yasal olarak bile yapmayan bir ebe ile calisip bebegimi riske atmayi asla dusunmem. Basiniza bir sey geldiginizde karsinizda muhattap bile olmayacak.
Yillar yili kadinlar evde dogurdular ama hem olu dogum orani hem dogum komplikasyonlari orani daha fazlaydi.
Benim ilk dogumumda dogumhaneye kari koca 2 kadin dogum hekimi girmisti. Iceride 1 ebe 1 hemsire 1 dogum fotografcisi vardi. Bir sure sonra 2. doktor cikti. Ama sonra doktorum kanamayi durduramadi ve 2. doktoru geri cagirdi. Risk almamak icin. Ne kendi hekimligini ne de beni riske atmamak icin.
Size bunu onerip cesaretlendiren ebe net cahildir. Olumsuz kosullari dusunmedigi cok belli. Siz anne adayi olarak duygusal dusunuyorsunuz ancak gerceklerle de yuzlesmek lazim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?