Doğuma Hazırlık Evde doğum düşünmek

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Gecenlerde turkiyede bir bebek oldu bu sekilde evde dogumla, belki haberlerde denk gelmissinizdir. Evde dogum dusunulebilir ama turkiye sartlarinda degil bence, buyuk risk

Türklerin asimile edilme şekli 1. Bilimsel olmasa da Avrupadaki örnekler 2. Ünlülerdeki örnekler.. İkinci zaten birincinin sonucu Özeneceksiniz madem biraz bilimsel şeylere özenip asimile olun
Valla bence özenilecek bir şey asla değil

Hanımefendicigim, o halde siz doğan çocuk kesin saglikli olur ve acil müdahale gerekmez diyorsunuz. Allah' tan çevremde sizin gibi cahillerle doku değilde, ölü doğan bebegime müdahale yapılıp kurtuldu.

Eskiden kilolu olanlar da evde doguruyormus. Neden kendinizi ve bebeginizi riske atmayip hastanede doguracakken; baskasinin bebeginin vebalini almaya hazirsiniz?
Riske atmayip hastaneyi secmedim. Ebem ve doktorum bana secim yaptirmadi maalesef. Ve tek sorun kilo degil ben 2. Katta oturuyorum asansor yok en ufak birseyde ambulans geldiginde sedyeyle indiremezler diye evde dogum yapamiyorum. Sadece kilo olsa ben zaten karsi cikardim evde olmasi icin elimden gekeni yapardim. Ve yorumlarimi okuduysaniz risk yoksa anne bebek icin gayet olabilecek birsey diyorum. Eger bir risk varsa zaten banada dogru gelmiyor.

Akım gibi bu da yayılır
Ya birde doğumdan sonra kanama oluyor mesela doktor dikiş atıyor vs sonra serum takılıyor anne kendini toparlasın güçlensin diye . Ben doğumdan sonra yorgunluktan vs tuvalette bayıldım

Nasıl bir hazırlık bi anlatır mısınız bana da
Bilincli bir ebe, arabaniz hazirda duracak, onceden doktorla gorusulup kontroller yapilacak, acil durum plani hazirlanacak, evde dogumda gerekli olabilecek hersey bulunduruluyor (burda oyle yani onceden alinmasi gereken bir paket var icinde herseyin oldugu).
Hanımefendicigim, o halde siz doğan çocuk kesin saglikli olur ve acil müdahale gerekmez diyorsunuz. Allah' tan çevremde sizin gibi cahillerle doku değilde, ölü doğan bebegime müdahale yapılıp kurtuldu.
Peki dogacak olan bebegin sagliksiz olacagindan nasil bu kadar emin olabiliyorsunuz? Ben mudahale gerekmez demedim duzgun okuduysaniz eger gerekirse ebelerinde bunun egitimini gordugunu ve tecrubesi oldugunu soyledim

Doğumun doğal bir süreç olduğunu ve bazı ülkelerde evde doğum yapıldığını biliyorum. ama günümüzde hamile kalmak bile bu kadar zorlaşmış ve hastalık çoğalmışken böyle bir riske girmek ne kadar doğru.

Koskoca medeniyet evde doğurmayın diye gelişti ama hâlâ aramızda evde dogururum, zaten eskiler de tarlada doguruyormus diyen var benim yengem ilk bebeğini ısrarla evde doğursun dedikleri için kaybetti. Ebe beni ve kardeşlerimi dogurtan çok tecrübeli bir ebeymiş üstelik. Hastane yakın da o hâlde ambulans bilmem ne peşine düşme fikri bile hoş değil. Siz aşı da yaptirmazsiniz şimdi. Israrla modern tıbba düşman bir kitle var ben anlamıyorum ya. Of bana ne. Sağlıkla kucağınıza alın çocuğunuzu. Kendiniz için en iyisini siz bilirsiniz

Zorla sizi hastaneye mi bağladılar? Ben evde doğum yapacağım deyin o halde evde yapın.

Neyse ki cenenizi degilde parmaklarinizi yoruyorsunuz..
Peki bana hastanede basina bisey gelmeyeceginin garantisini verebilecekmisiniz? Hastanede dogum yapipda olen olmuyor mu? Evde dogum pat diye olmayacak ona gore hazirliklar yapiliyor.
Ne gibi hazırlık mesela? Kuvez, entube takımı falan mı oluyor evlerde ?

Bu konuda ben de Gülnihal Bülbül'ün Doğal Doğum kitabını okumuş baya aydınlanmıştım. Dedikleriniz çok doğru hamilelik doğal bir süreç ancak günümüzde evde doğum yapmanız riski de göz ardı edilemeyecek kadar çok.

Siz evde dogurun. Bebek ölü doğarsa ya da oksijensiz kalırsa acil ebenizle hastaneye gidersiniz, bu arada 10 dakika falan geçmiş ve bebeğin beyninde hasar kalmış olur ama önemli değil.

Ya birde doğumdan sonra kanama oluyor mesela doktor dikiş atıyor vs sonra serum takılıyor anne kendini toparlasın güçlensin diye . Ben doğumdan sonra yorgunluktan vs tuvalette bayıldım
Kesi atmadan önce bana iğne yaptılar acım azalsın diye. Suni sancı almak zorunda kaldım. Susuz kaldım bir ihtimal sezeryana dönersem diye.. Hey yavrum hey çekmeyen ne bilir

Ne gibi hazırlık mesela? Kuvez, entube takımı falan mı oluyor evlerde ?
Peki hastanede 100% bunlar her dogumdan sonra kullaniliyor mu?
Risk risktir bence hastanede yada evde hersey olabilir. Benim karsi ciktigim konu evde dogumun olume sebep olmasinin dusunulmesi. Ayni seyler hastanedede olamaz mi? Hastanede hic mi olumsuz bisey olmuyor dogumda? Sadece evde dogumda mi bu risk olusuyor? Ben bu dusunceyi anlayamiyorum..

Siz komiksiniz sadece başka birşey değil. O zaman trafikte kırmızı ışıkta da beklemeyin her kırmızı ışıkta beklemeyen kaza yapmıyor sonuçta

Kesi atmadan önce bana iğne yaptılar acım azalsın diye. Suni sancı almak zorunda kaldım. Susuz kaldım bir ihtimal sezeryana dönersem diye.. Hey yavrum hey çekmeyen ne bilir
Aynen benim 4 cm açılmam vardı ama sancım yeterli değildi doğum için bebek mikrop kapmasın diye suni aldım ve boynunda 2 tur kordon vardı . Kesi atıldı zaten atılmasa bozuk yırtılıyor yanlış kesi de olabilir tabi o zaman cinsel hayat etkileniyor vs vs .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…