- 30 Mart 2009
- 14.695
- En iyi cevaplar
- 1
- 65.703
- 1.123
- Konu Sahibi stsareseven
-
Gecenlerde turkiyede bir bebek oldu bu sekilde evde dogumla, belki haberlerde denk gelmissinizdir. Evde dogum dusunulebilir ama turkiye sartlarinda degil bence, buyuk riskSelam arkadaşlar. Güvenilir bir ebe desteğiyle birlikte evde doğum planlıyorum. Evim hastaneye yakın. Aklıma takılan bi kac soru sormak istiyorum sizlere1Doğum sürecinde yanımda sadece eşim ve ebemin olmasını istiyorum . Sizce yeterli mi? 2 .sorum sitede oturuyorum bazen diğer dairelerden sesler geliyor bu beni endişelendiriyor. Yani benimde sesim gecenin Bi vakti giderse ne oluyor diye kapıya gelmelerinden korkuyorum. Ebemle olası olumsuz durumları da konuştuk içim rahat gibi hayırlısı bakalım.
Valla bence özenilecek bir şey asla değilTürklerin asimile edilme şekli 1. Bilimsel olmasa da Avrupadaki örnekler 2. Ünlülerdeki örnekler.. İkinci zaten birincinin sonucuÖzeneceksiniz madem biraz bilimsel şeylere özenip asimile olun
Hanımefendicigim, o halde siz doğan çocuk kesin saglikli olur ve acil müdahale gerekmez diyorsunuz. Allah' tan çevremde sizin gibi cahillerle doku değilde, ölü doğan bebegime müdahale yapılıp kurtuldu.Evde dogum bir risk degildir ve hamilelik/dogumda bir hastalik degildir dogal biseydir. Bence arastirmanizi yapin.. ben hastanede dogum olmaz yanlistir demiyorum ama anne ve bebek icin hic bir risk gorunmuyorsa evde dogum yapmak gayet normal bisey diyorum. Sonucta ebelerimizde okumus ogrenmis tecrube edinmis neyi nasil yapacaklarini cok iyi biliyorlar. Burda medikal bir durum olmadikca hastanedede dogumda iki tane ebe dogumu yaptiriyor hic bir doktor mudahale etmiyor.
Riske atmayip hastaneyi secmedim. Ebem ve doktorum bana secim yaptirmadi maalesef. Ve tek sorun kilo degil ben 2. Katta oturuyorum asansor yok en ufak birseyde ambulans geldiginde sedyeyle indiremezler diye evde dogum yapamiyorum. Sadece kilo olsa ben zaten karsi cikardim evde olmasi icin elimden gekeni yapardim. Ve yorumlarimi okuduysaniz risk yoksa anne bebek icin gayet olabilecek birsey diyorum. Eger bir risk varsa zaten banada dogru gelmiyor.Eskiden kilolu olanlar da evde doguruyormus. Neden kendinizi ve bebeginizi riske atmayip hastanede doguracakken; baskasinin bebeginin vebalini almaya hazirsiniz?
Akım gibi bu da yayılırValla bence özenilecek bir şey asla değil
Ya birde doğumdan sonra kanama oluyor mesela doktor dikiş atıyor vs sonra serum takılıyor anne kendini toparlasın güçlensin diye . Ben doğumdan sonra yorgunluktan vs tuvalette bayıldımAkım gibi bu da yayılır
Bilincli bir ebe, arabaniz hazirda duracak, onceden doktorla gorusulup kontroller yapilacak, acil durum plani hazirlanacak, evde dogumda gerekli olabilecek hersey bulunduruluyor (burda oyle yani onceden alinmasi gereken bir paket var icinde herseyin oldugu).Nasıl bir hazırlık bi anlatır mısınız bana da
Peki dogacak olan bebegin sagliksiz olacagindan nasil bu kadar emin olabiliyorsunuz? Ben mudahale gerekmez demedim duzgun okuduysaniz eger gerekirse ebelerinde bunun egitimini gordugunu ve tecrubesi oldugunu soyledimHanımefendicigim, o halde siz doğan çocuk kesin saglikli olur ve acil müdahale gerekmez diyorsunuz. Allah' tan çevremde sizin gibi cahillerle doku değilde, ölü doğan bebegime müdahale yapılıp kurtuldu.
Doğumun doğal bir süreç olduğunu ve bazı ülkelerde evde doğum yapıldığını biliyorum. ama günümüzde hamile kalmak bile bu kadar zorlaşmış ve hastalık çoğalmışken böyle bir riske girmek ne kadar doğru.Selam arkadaşlar. Güvenilir bir ebe desteğiyle birlikte evde doğum planlıyorum. Evim hastaneye yakın. Aklıma takılan bi kac soru sormak istiyorum sizlere1Doğum sürecinde yanımda sadece eşim ve ebemin olmasını istiyorum . Sizce yeterli mi? 2 .sorum sitede oturuyorum bazen diğer dairelerden sesler geliyor bu beni endişelendiriyor. Yani benimde sesim gecenin Bi vakti giderse ne oluyor diye kapıya gelmelerinden korkuyorum. Ebemle olası olumsuz durumları da konuştuk içim rahat gibi hayırlısı bakalım.
Zorla sizi hastaneye mi bağladılar? Ben evde doğum yapacağım deyin o halde evde yapın.Riske atmayip hastaneyi secmedim. Ebem ve doktorum bana secim yaptirmadi maalesef. Ve tek sorun kilo degil ben 2. Katta oturuyorum asansor yok en ufak birseyde ambulans geldiginde sedyeyle indiremezler diye evde dogum yapamiyorum. Sadece kilo olsa ben zaten karsi cikardim evde olmasi icin elimden gekeni yapardim. Ve yorumlarimi okuduysaniz risk yoksa anne bebek icin gayet olabilecek birsey diyorum. Eger bir risk varsa zaten banada dogru gelmiyor.
Ne gibi hazırlık mesela? Kuvez, entube takımı falan mı oluyor evlerde ?Neyse ki cenenizi degilde parmaklarinizi yoruyorsunuz..
Peki bana hastanede basina bisey gelmeyeceginin garantisini verebilecekmisiniz? Hastanede dogum yapipda olen olmuyor mu? Evde dogum pat diye olmayacak ona gore hazirliklar yapiliyor.
Evde dogum bir risk degildir ve hamilelik/dogumda bir hastalik degildir dogal biseydir. Bence arastirmanizi yapin.. ben hastanede dogum olmaz yanlistir demiyorum ama anne ve bebek icin hic bir risk gorunmuyorsa evde dogum yapmak gayet normal bisey diyorum. Sonucta ebelerimizde okumus ogrenmis tecrube edinmis neyi nasil yapacaklarini cok iyi biliyorlar. Burda medikal bir durum olmadikca hastanedede dogumda iki tane ebe dogumu yaptiriyor hic bir doktor mudahale etmiyor.
Demedigimi nerden biliyorsunuz?Zorla sizi hastaneye mi bağladılar? Ben evde doğum yapacağım deyin o halde evde yapın.
Siz evde dogurun. Bebek ölü doğarsa ya da oksijensiz kalırsa acil ebenizle hastaneye gidersiniz, bu arada 10 dakika falan geçmiş ve bebeğin beyninde hasar kalmış olur ama önemli değil.Bilincli bir ebe, arabaniz hazirda duracak, onceden doktorla gorusulup kontroller yapilacak, acil durum plani hazirlanacak, evde dogumda gerekli olabilecek hersey bulunduruluyor (burda oyle yani onceden alinmasi gereken bir paket var icinde herseyin oldugu).
Peki dogacak olan bebegin sagliksiz olacagindan nasil bu kadar emin olabiliyorsunuz? Ben mudahale gerekmez demedim duzgun okuduysaniz eger gerekirse ebelerinde bunun egitimini gordugunu ve tecrubesi oldugunu soyledim
Ne denediniz?Demedigimi nerden biliyorsunuz?
Kesi atmadan önce bana iğne yaptılar acım azalsın diye. Suni sancı almak zorunda kaldım. Susuz kaldım bir ihtimal sezeryana dönersem diye.. Hey yavrum hey çekmeyen ne bilirYa birde doğumdan sonra kanama oluyor mesela doktor dikiş atıyor vs sonra serum takılıyor anne kendini toparlasın güçlensin diye . Ben doğumdan sonra yorgunluktan vs tuvalette bayıldım
Peki hastanede 100% bunlar her dogumdan sonra kullaniliyor mu?Ne gibi hazırlık mesela? Kuvez, entube takımı falan mı oluyor evlerde ?
Risk risktir bence hastanede yada evde hersey olabilir. Benim karsi ciktigim konu evde dogumun olume sebep olmasinin dusunulmesi. Ayni seyler hastanedede olamaz mi? Hastanede hic mi olumsuz bisey olmuyor dogumda? Sadece evde dogumda mi bu risk olusuyor? Ben bu dusunceyi anlayamiyorum..Bu konuda ben de Gülnihal Bülbül'ün Doğal Doğum kitabını okumuş baya aydınlanmıştım. Dedikleriniz çok doğru hamilelik doğal bir süreç ancak günümüzde evde doğum yapmanız riski de göz ardı edilemeyecek kadar çok.
Siz komiksiniz sadece başka birşey değil. O zaman trafikte kırmızı ışıkta da beklemeyin her kırmızı ışıkta beklemeyen kaza yapmıyor sonuçtaPeki hastanede 100% bunlar her dogumdan sonra kullaniliyor mu?
Risk risktir bence hastanede yada evde hersey olabilir. Benim karsi ciktigim konu evde dogumun olume sebep olmasinin dusunulmesi. Ayni seyler hastanedede olamaz mi? Hastanede hic mi olumsuz bisey olmuyor dogumda? Sadece evde dogumda mi bu risk olusuyor? Ben bu dusunceyi anlayamiyorum..
Aynen benim 4 cm açılmam vardı ama sancım yeterli değildi doğum için bebek mikrop kapmasın diye suni aldım ve boynunda 2 tur kordon vardı . Kesi atıldı zaten atılmasa bozuk yırtılıyor yanlış kesi de olabilir tabi o zaman cinsel hayat etkileniyor vs vs .Kesi atmadan önce bana iğne yaptılar acım azalsın diye. Suni sancı almak zorunda kaldım. Susuz kaldım bir ihtimal sezeryana dönersem diye.. Hey yavrum hey çekmeyen ne bilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?