evde dul muhabbeti bıktım :((

MAYDIN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2011
121
0
66
35
Zonguldak
ben 23 yasındayım kız kardeşim 20 erkek kardesım var bırde 8 yasında ben evlendım bosandımve evde hep ben dul üvey evlat düşman muhabbetı var bu canımdan bezdirdi artık annem ben sevmiyor hep ileniyor bana kalbım kırıldı onurum kadınlığım kendımden bıktım artık evde yokmusum gıbı davranıyor hepsı annem öl diye beddua edıyor psikolojım yerle bır tek basıma içimde taşımak yordu benı ağlamak ıstıyorum dertleşmek ıstıyorum bır arkadasım bıle yok hep arkdaslarım arkamdan iş çevirdi herkes sırtımdan vurdu bır tane dayanak buldum dedım o da pislık çıktı HAYAT BENI NEDEN YORUYORSUNN

Canım ailenin yaptığı çok yanlış...

Çalışıyor musun? Eğer çalışıyorsan biraz birikim yap ve ayrıl evden. Çalışmıyorsan iş bul ve kendi hayatını kur.
Neden ayrıldın eşinden?

Anneniz bildiğiniz toplum psikolojisiyle aynı düşünceye sahip.

Toplumumuz'un bir kısmı için konuşuyorum ;boşanan kadınlara bakış açısı gerçekten çok farklı oluyor.Hepimiz biliriz az çok

Annenizin manevi anlamda sizin yanınızda olmasını beklerdim;hayırlısı böyleymiş diyip, beddua etmemesini beklerdim

Üzülmekte haklısınız ama ayakta dimdik durma vakti

Üzül üzül bir yere kadar ;birşeyler yapmak için çabalamalısınız.Zor olacak belki ama siz kulak asmayın söylenenlere

kendini geliştiriceksin başka çaresi yok canım.bende buna yakın bi baskıyı görüyorum 6 senelik ilişkim var daha evlenmedik 26 yaşına girdim hala evlenmediğmiz için bskı var
ama ben hiç aldırış etmyiom canım sende öle yapıcaksın.sen bir bireysin kimsenin söledikleriyle hayatını yönlendirmiceksin.sen karar vericeksin attığın adımdan sen sorumlu olucaksın

boşanmış kadın kimsenin yanına sığamıyor..

aile güzel şey ama hele bide çocuğun varsa tekrar o evde bekarmış hayatı yaşamak zor ..

ben boşandıktan sonra daha fazla çalıştım kızımla beraber evimde mutluyum.
hiç kimsenin hayatımda söz hakkı yok

en güzeli çalışıp kendi ayakları üstünde durabilmek

tek göz odan olsun senin olsun açlığın tokluğunuda kimse bilmesin..

EVET çalışıyorum ama annem ayrı eve cıkmama ızın vermıyor işimde iyi ama vermiyor sadece benım ömruöu yıyor evde sıddetlı gecımsızlık eve bakmaz borç eve gelmez bır cok sebep hayatım bıttı kaderım kötu

bızım apartman var annemlere aıt ıkı ev var onlara bıle ız<ın vermedı o parayı bana ver niye çıkıyorsun dıye sadece benı yıyor evde baska yaptığı bırsey yok izin vermıyor ıste

Klasik toplumsal bakış maalesef... Aileniz çevreden korkuyor el alemcilik yüzünden ve maalesef evlenip boşanan kadınlarınbi bir kısmı rahatlığı yüzünden herkes aynı kalıba iliştiriliyor.

Ekonomik özgürlüğünü kazanmaya bak sabır et duymazlıktan geleceksin zor evet ama böyle olmalı.

eğer gerçekten huzursuzsan ayrı eve çıkmak için izin istemene gerek yok..

olmuyor yapamıyoruz der çıkarsın ..

yetişkin bir kadınsın sen

Çalışmıyorsun sanırım...Bence hemen bir iş bulup çalışmaya başla.Hem evde söylenilenleri duymazsın hem para biriktirirsin...Evde kimseye kendi işini yaptırma herşeyini kendin yap.Yorulacaksın,sıkılacaksın ama huzurlu olacaksın....İnşallah kendine güzel bir yuva kurarsın....

eğerki sen hayatım bitti diyosan yapabilcek hiç bişey yok önce senin istemen lazım.allah büyük konuşturmasın ben bu duurmda olsam bu şekilde davranıyosanız o zman karışmayın bana der başımın çaresine bakarım
önemli olan senin kendine güvenmen canım

İzin almak zorunda değilsin ki. Madem işin iyi, paran var.. İzin alma. Evini tut, yavaş yavaş al eşyalarını ve habersiz git yerleş. Sonra da ben taşındım dersin. Bana kızacak bazı arkadaşlar ama evde gördüğün psikolojik şiddetin sebebi annen. O seni korusa kimse bir şey diyemez. Korumadığına göre, izin istemene onay almana gerek yok bence.

Biraz güçlü dur ve rest çek. Ne yapacak odaya mı kilitleyecek seni?
Lütfen izin vermiyor diye kandırma kendini, gitmek istesen çeker gidersin, kimse de bir şey diyemez, sende biliyorsun bunu.

Canım neden dinliyorsun ki...Senin hayatını mahvediyorlar...Sana karışmaya hakları yok ki.Ev bul düzenini kur sonra ben gidiyorum de git.Vrsa bir arkadaşın onunla çık eve daha kolay olur senin için....Valla yoksa sürekli aynı şeyi yaşarsın.Gidiyorum istesenizde istemesenizde de ve git o evden....

Ailene pes! Ne yapsaydın yani boşanmasaydın da istemediğin bir hayatı mı yaşasaydın, koca kahrımı çekseydin; oldu canım. Hiç aldırma bir önce iş bul, hayatını kur. Kimseye minnet etme.

annemın oyle yapması çok zoruma gidiyor anlatamam bunu bende çalısıyorum ama baskı göruyprum eve cıkmama katıyen ızın vermıyor[/QUOTE]

İZİN ALMAK ZORUNDA DE-ĞİL-SİN......

canım aılene sırtını don dıyemem ama ,o zaman oda soyledıgı sozlerı cumlelerı tartsın

oyle konussun .hem evde zından hayatı yasatıp hem de ayrı eve cıkmana karısmasıda

bı garıp .anneme ozellıkle babama cok baglı bırıyım .boyle bı durumla karsı karsıya

kalsam ,ızın bıle almam valla ayrı eve dırek cıkarım ben .

Son düzenleme:

canım aıleme ben bı kere sırtımı döndum tekrar nasıl döneceğim senı reddedıyorum annem sonucta uzumlesını de ıstemıyorum ama o öl dıye beddua edıyor kendı evlatlarına gösterdiği şefkatı sıze anlatamam ama ben hep dayak yedım hep hor göruldum :2:

Eve çıkmama katiyen izin vermiyor demişsin bir sonraki mesajında. İzin alman mı gerekiyor tekrar soruyorum. Yerinde ben olsam kırk kere çeker giderdim o evden.

Annen hatalı ve sen onun sözünü dinlemek zorunda değilsin, bu kadar basit. Anneni bahane ediyorsan, ayrı eve çıkmaktan korkuyorsan bir şey diyemem... Gidip yavaş yavaş eşyalarını alsan, evini tutsan habersiz yerleştirsen ve gidip taşınsan söylemedikten sonra nereden bilecekler?

İşlerini halledince ben ev tuttum, yerleştirdim, gidiyorum dersin. Bu kadar basit bence. Sen güçlü olduktan sonra kimse duramaz karşında. Sen sana eziyet etmelerine izin veriyorsun. Çektiğin eziyetten bir tek annen sorumlu değil, sende sorumlusun.

Biraz otur düşün, sana eziyet etmelerine izin verme artık. Yazık değil mi sana ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…