evde dul muhabbeti bıktım :((

canim konunu okudum bilraz bilgi sahibi oldum senin hakkinda...sen uvey evlatmisin önce bunu merak ettim...birde annemi dinlemedim ve hataya dustum demissin...ve tekrar hataya dusmemek icinde ayri eve cikmak istemiyorsun....fakat ailenden de huzur bulamiyorsun...ben inaniyorum ki bunlarin hepsini atlatacaksin...ins yeni bir ailen olur istedigin gibi bir es bulursun...ailen galiba bu evliligi istemedi ama sen evlendin anladigim kadariyla...aslinda buyuklerimiz bizim goremedigimiz seyleri gorurler bir anne baba cocugunun kotulugunu asla istemez yani iyi bir anne baba....ama hatalardan ders almak önemlidir...hayatta bazi istemedigimiz olaylar oluyorsa bu insanin kendisini gelistirmesi icin bir sebeptir...evliligin ne kadar surdu neden ayrildin...duzelme sansiniz yok mu bosanmak cok kolay eger duzelecek seyler varsa zoru basarmak da önemli birseydir...annen benim tahminim belliki cok uzulmus belki o da cok dolu...cocugunu sevmeyen anne olur mu hic...ilerde anne olunca anlayacaksin bunu...ben sana diger arkadaslar gibi ayri eve cik diye yazamam bunu yazmak buyuk bir sorumsuzluk olur diye dusunuyorum...cunku sen henuz cok gencsin...ve belliki hata yapabilecek durumdasin...daha dogrusu etraf yilan ve ciyanlarla dolu seni gorup kollayan bir aelenin yaninda durmak mi guzel yoksa kurtlar sofrasina dusmek mi Allah korusun ne hikayeler var buyuklerini dinlemeni tavsiye edebilirim sana...zorla seni evlendirme kotu yola dusurme bu tarz bir ailen yok anladigim kadariyla böyle bir ailede durum farkli olurdu tabiiki....yasadigin aile ve ortami sen daha iyi bilirsin....anneni karsina al ve guzellikle konusmaya calis bir bakima size terapi olacagina inaniyorum...her insana guvenme....özel seylerini ailende ablan abin annen ne biliyim onlarla paylas....hatta beraber iyi inancli bir uzmana gidin yararini goreceginizi dusunuyorum cunku bazan problemler icinde bogulmaya basladigimizda gercekleri goremeyebiliyoruz...iste o zaman disardan bir insan daha mantikli bir sekilde duruma yaklasip yol gosteriyor....bence siz benim tavsiyelerimi bir dusunun...bu arada ayri eve cik diyen arkadaslar cocugu yok ki konu sahibinin yasi kucuk bíraz dusunun de yorum yazin karsinizdaki 30 40 yasinda biri degil ki...cocugunuz gibi dusunun ....

erken evlenebilirsin, evden kaçabilirsin fakat erkenden çocuk yapmak neden? daha eşini tanımadan çocuk yapıp sonradan da babasıyla görüştürmem, babamı baba bilsin daha iyi demek neden? evlenirken ailene sırtını dönebilmek ama boşandığında onlara koşmak neden? bütün bu hataları yaptıktan sonra aileni suçlamaya hakkın yok ve seninki kader falan değil kendi hatalarının cezasını hem kendine hem de çocuğuna çektiriyorsun. ben de eşimle erken evlendim ve yaşım 23 çocuk düşünmüyorum, neden mi? ben de babamdan habersiz evlendim fakat barıştık beni de çok sever ama bana bile bakmakta zorluk çekmiş bir insanın çocuğuma bakmayacağını bildiğimden, eşimi çok çok sevdiğim halde eğitimimi bitirip meslek sahibi olmadan bebeğime yetemeyeceğimi düşündüğümden bekliyorum, bir yıl sonra belki diyorum, hepimizin bunları düşünecek beyni var, Allah düşünme yeteneğini vermiş biz insanlara, arada kullanalım ki sonradan keşke demeyelim.

Son düzenleme:

Yazacaktım ama sizin yorumunuzu okuyunca gerek kalmadı çünkü harfiyen katılıyorum. İnsanların yaptığı yanlışların faturasını ailelerine kesmelerinden sıkıldım hepimiz ailelerimizle sorun yaşıyoruz ama yaptığımız yanlışlar bizi bağlar aileniz sizi bir de çocuğunuzla hali hazırda 2 çocukları daha varken kabul etmişler madem kaçtınız şartlarınız kaçacak kadar zordu neden döndünüz madem döndünüz o zaman bunları göze aldınız demektir. Girin bir işe çocuğunuz çok küçük değilse kreşe filan verirsiniz akşamdan akşama ailenizi görür yük olmaz size yüklenmelerini de engellersiniz.

durumumu bılmeden yorum yapmak evet kaçtım ama esımle 3 sene cıktım ben evlendıkten sonra adam benı sokağa bıle cıkarmaz evde kac tane bardak var carsaf var ustume ne gıydım eve yenı bırsey alındığında bunu nerden nasıl aldın dıyen bır adamdı korunduğmu gorurse de çok kötu olacağını dıyordu benım bıle haberım yktu hamıle kaldığımdan 2 aylık olmus neredeyse ve ben yenı öğrendım aılem alınsın dedı bu sekılde olmaz ama allahın verdığı cana ben kıyamazdım ıkı kez sınır stres sorunlar yuzunden dusuk tehlıkesı gecırdım çocuk düşmedı bana sımsıkı sarıldı bende onu bırakmadım hiç ama esı çocuk nedir bılmedı yanında karnım buyuyee kadar durdum çocuk sevgısıne alıstırmak ıstedım ama yok cocuk ıçın yatırım gerek falan dedım yok cocugun butun esyalarını annem aldı geldım annemın yanında doğum yaptım ve doğduktan ıkı sonra geldı yuzune baktı gıttı ondan sonra da görmedı sormadı ve su anda 4.5 yasında bu saatten soruyorum senın baban bu dıye göstereyım mı yanı benım durumumu anlamanı beklemıyrum kendımım o kadar akıl vermek kolaydır ama yasananlar basına gelse anlardın

benım cocugum var tam bılgı alamamıssın durumumdan canım 4.5 yasında kız evlat öz evladım en buyuk evladım evet buyuk ders oldu gercekten ama bedelı ağır oldu işte yasamaya devam ediyoruz böyle

Daha bir anne veya baba ne yapsin evladina?
Kacan sen, 3 sene kactigin adami aslinda tanimasi gereken sen, sonra cocuk doguran sen, sonra cocuguna cok sevdigin ve üc sene ciktigin ve onun icin kactigin erkek yüzüne bile bakmasin ama annen senin herseyinle ilgilenmis, dogumunu annenin yaninda yapmissin, kadincagiz o coucuga bakmis yedirmis, giydirmis.

Eeee bu anne nasil kötü oluyor????

Asil senin davranislarin normal degil, sanki 100 sene öncelerinde yasiyorsun gibi olaylari anlatiyorsun?
Hangi zamanda yasiyoruz, bir es insana bu zulmü hangi hakla yapabilir?
Ailenle gurur duyablirsin, asil sende artik adimlarini dikkatli atki, onlarda seninle gurur duysunlar, böyle sacma sapan seyler yapip arkasindan anneyi kötülemek gibi düsüncelerin olursa bu hayatta kattiyen mutlu olamazsin.
Yaptigin hatalar var, bunlari kabul edip azimle ve cok büyük bir hirsla calisman lazim, cocuguna ve kendine ve ailene destek cikabilmek icin.
Hadi bakalim sagliklisin elin kolun tutuyor, hicde kötü bir hayatin yok.

Senin yerinde baskalari olsaydi ne anne nede baba yüzüne bakardi, cok cok merhametli ve iyi ailen varmis. Onlarin kiymetini bil ama kendi kiymetinide bil.
Sevgiler

Annen Para Canlısı bi Kadın herhalde Anne olmak kolay değil..! hem git hem kal muhalefeti yapıyor anladım kadarıyla... Anne olmak demek fedakar olmak demektir. Anne Çocuğuna sıkılmadan bıkmadan bir ömür boyu bakmak demektir! Annen in psikolojisi mi bozuk acaba ?

Yanlış kararlar vermişsin fakat hayat bu. Yanlışlarımızla olgunlaşıyoruz.
Okula gittin mi vs bilmiyorum ama kendine bir iş bul. Hiç okumadıysan bir yere temizlikçi-çaycı vs olarak bile girersin.
Bu ailenin yükünü azalatacaktır, ve aranız normale dönecektir.
Madem bir çocuk var ortada onun için kendini toparla, ayakların üstünde durmayı öğren.
Dert yanarak hayat geçmez.
Allah yardımcın olsun.

işim var çalışıyorum ailem ayrı eve çıkmama izin vermiyor demişsin ama o evde huzurun yoksa izin de bekleme ayrı eve çık derim ailen de eninde sonunda bu durumu kabullenir

Kullerinden dogan bir anka kusu gibi olmalisin.Sana yardim edecek kisi gene senin kendi ozbenligin, kisiligin. Bir an once dustun yerden kalk.... guclu ol bir plan yap ve herseyi arkanda birak.

Cok kolay yazması yapmasından cok daha kolay
Kiz annesini atamıyor daha yası küçük
Klavye basında sıcak evden yazması Cook kolay

İnsanları hataları ile yargılamak ne kötü bir kaç kişi yazmış e kactinda aileni üzdün ve gittin bide cocuk yaptın, düşmez kalkmaz bi mevla insanlar hata yapabilir.. Hatanın bedelini oduyorsun demek yerine.. Arkadasımıza ilerisi için yol göstersek daha guzel olmazmı, hepimiz hataya düşe biliriz hemde asla yapmam diyebileceğimiz hataya, sürekli hatalarıyla yargılamak yerine konu sahibine guzel sözlerle yol gösterelim gecmise değil geleceğe bakmali, hatasız insanmi var!!!

yok ama o zaman eglenceli olmaz dimi
kimi yorum sahibi kişiler utanmasa ıp den konu sahibini bulup dövmeye gidicek
cünkü o kişiler hayatlarında hiç hata yapmayan günahsız kişiler dimi
hata ayıp hiç onların basına gelmez
kız akıl istemiş bazıları sopa göstermiş ne hadlerineyse artık

konu sahibi arkadas,bak seni dövecek gibi yorum yapanları örnek al, annene şükret
basına bir iş geldimi burdan klavye şövalyeliği yapanlar değil annen yanında olucak
anneni al karsına konus ,ben bir hata yaptım artık beni affet de
sonra da hersey düzelmeye baslar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…