evde dul muhabbeti bıktım :((


Lütfen hakarette bulunmayalım! Arkadasımız bize buraya derdini acmış zaten yeterince ailesi tarafidan dışlanıyor bizim ona destek olamamiz lagzim gereksiz yere hakaret edeceğinize korkak ve tembel diyerek guzel söylerle yol göstere bilirsiniz!!
 
Canım çok üzüldüm bence bi iş bulmaya çalış evden uzakta olunca kafan dağılır biraz. Hayat bu kimsenin başına ne geleceği belli olmaz.
Kim 23 yaşında evlenip boşanmak ailesinin evine geri dönmek ister ki. Rabbim yardımcın olsun dualarım seninle.
 

KUSURA BAKMA da salak değilim ben ben kaçarak evlendım kendım yaptım tercıhı o da annemın yuzundendı ama anneme demedım tabı kı senın yzuunden diye velayeti bende tabıkı alamaz ama o buyuttu ben hep çalıstım bırakmaz bazen al git nereye gıdesen dyor bazende gıdemezsın benım eskı esım bıraz pislık kızı sırf ınat olsun dıye görmek ıster kız 4 yasında ve baba olarak benım babamı bılıyor onun öz babasına ihtiyaç yok bu zamana kadar cıkmadı bundan sonrada ıstemez zaten alırımnafakayı ama aklını doldururlar kacırırlar onun acısıyla yasayamam o benım hayattakı tek sevıncım anlatabıldım mı
 

benı anladın sen kucuklukten berı hep hor görülürdum hiç takdır eden annemın bana bır kere kızım dedığını duymadım hep hakaret sıddet ama onlara sorsan elınden gelen herseyı yapmıslar hala da öyleler benım bu evden ayrılmam gerek tek korkum kızım daha kucuk ve onu kımseye emanet edemem muhtac edemem yoksa tek olsam çoktan tavrımı koymustum
 

bana bu sekılde hakaret edemezsın ben burada yasadıklarımı anlatıyorum yasayan anlr senın basına gelmediği için bılemezsın düşmez korkmaz bır ALLAH unutma senın ne olacağında bellı olmaz nafaka talebınde bulunduk evet ama adam pislık kıza her pislığı yaparlar onun psikolojısını bozamam bu zamana kadar hep babamı baba bıldı bu saatten sonra öz babasını bılmesede olur arkamda kımse yok destek cıkan yok anladın mı tekım tek olmakla beraber kızımın sorumlulukları var yanımda bır ınsan daha olsa boyle olmaz belkı dayanağım yok tamam mı
 

hıkayenı okudum senın en sanslı halın ne bılıyor musun çocuğun yok sadece kendı sorumluluğun var baska sorumluluğun yok o en ıyı benımde öyle olsaydı ınan bende yapardım ama çok buyuk sorumluluğum var ANNEyım
 
Kaçarak evlenmen aileni üzmüş. Tabi sana biraz kırgınlıkları var. Onlar senin ana-baban kötülüğünü düşünmezler. Dua et sağlığın yerinde ve ailen yanında.
Yarın bir gün onları kaybedersen anlarsın kıymetlerini. Sağlığın yerinde ise dert etme. Sonuçta her ailede küçük problemler var.
 


İşte konunun özü bu annesin ! Ve anne olmak hele de yalnız bir anne olmak çok güç istiyor. Ben de boşanmış bir çiftin çocuğuyum. Çocuk için en kötü şey, aklı erdiğinde güçsüz bir ebeveyni olduğuna şahit olmak. Ailen için bir şey diyemem, çok kötü de olsalar et tırnaktan ayrılmıyor, ayrılma da zaten, onlarla diyaloğunu koparma ama sen ayaklarının üzerine bas. Çocuğun için sağlam bir düzen kur. Annen ve baban onu ne kadar severlerse sevsinler, senin vereceğin güveni ve sevgiyi veremezler. Çalış,birikim yap , çok acele etmeden kuracağın düzenin temellerini yap. Çok büyük bir avantajın var ki yaşın çok genç. Hayat herkes için zor ama zorluklar mücadele etmek için var. Hele ki yavrun için mücadeleden asla vazgeçmemelisin. Onun sağlıklı yetişmesi için mutlaka sizin hayatınız olmalı.
 
Bencede, kacarak aileni üzdügün icin onlarda simdi sana böyle davraniyor.

Anneni burada kötüleyecegine sana gercekten kötülük yapmis olan adami, bu yasadigin hayatindan sorumlu tut.
 
Bencede, kacarak aileni üzdügün icin onlarda simdi sana böyle davraniyor.

Anneni burada kötüleyecegine sana gercekten kötülük yapmis olan adami, bu yasadigin hayatindan sorumlu tut.

evet onu da suçluyorum kendımı de herkesı de annemın kucuklukten berı bana tavrı böyle ama onun yuzunden kaçtım ben o adamda benı yıktı eve geldım tabı daha kötu oldu ama daha ne yapayım ben ki kımse değerlı olduğumu hıssettırmedı kımseden de bunu bekledım annem versın yeterdı ama o da yapamdı
 

yanımda bır tane güvenebıleceğim ınsan olsa bayan bay fark etmez sağlam helal sut emmıs bırı aılemden veya normal hayatta korkmadan adımı mı atacağım bırıkım yapıyorum ama ben anlıyorum kı bu sehırden gıtmessem burada huzurum yok bunu bılıyorum anladım ayrı sehırde kızımla yenı bır dunya
 
pekı kızlar sıze bır soru ben kızımı da alsam ıstanbula gıtsem ıstanbul bızı yutar mı yoksa bız mı onu yutarız akrabalarım var ama durabılır mıyım

Allah yardımcın olsun.

Öncelikle,İstanbul fikrinden vazgeç derim.İyi bir eğitimin yoksa,İstanbul'da da 1000 tl den fazla maaş alamazsın.
Artı kira ve geçim masrafların artacaktır.
Düşük kira olsun diye,küçük bir semtte oturacaksın ve oralarda da dul kadın tabuları geçerlidir.
İstanbul'un heryeri modern değil,dışarıdan görüldüğü gibi değil maalesef.

Yine de yakın fakat imkanları daha çok olan bir şehirde yaşamayı düşünebilirsin.
Aileni tamamen kesip atmadan,bu şekilde devam edemeyeceğini,onların yine ailen olduğunu ama kendi hayatını kurmak istediğini anlatabilirsin.
Sözlü anlatım tartışmayla sonuçlanıyorsa,mektupla duygularını yazabilirsin.

Şimdilik,belki çocuğun okula başlayana kadar bekleyebilirsin.Bu arada maaşından bir kısmını biriktirebilirsin.
En azından zam veya prim alınca annene söyleme veya yol masrafının arttığını söyle mesela.
Ya da be bileyim,markete 20 lira verdiysen,30 deyip 10 lirayı kenara atabilirsin.Az da olsa bir birikim yapmanı öneririm.
Hatta bence açıkça söyleyebilirsin.Kızımın geleceği için birikim yapacağım,maaşımın şu kadarını biriktireceğim diyebilirsin.

Kira paylaşabileceğin bir arkadaşın varsa,onunla irtibata geç.Veya uzağa tayin olmuş bir arkadaşın olabilir.

Son olarak,kaçmış olman senin suçun değil.Şu an 23 yaşındasın,çocuğun 4 yaşında olduğuna göre,18-19 yaşında kaçmışsın.
Ailen sevgi dolu ve anlayışlı bir aile olsaydı,kaçmayacağından eminim.
Evliliğini bir suç olarak görmekten vazgeç.Evet bir hataymış ama bu hatanın sorumluluğu sadece sana ait değil.
Ne mutlu ki çok geç olmadan,henüz yeni bir hayat kurabilecek yaştayken hatadan dönmüşsün.

Bundan sonrası sana ve senin kararlılığına bağlı.
Ailene karşı duracağın noktalarda,şimdiden çekinmeden sınırını çiz derim.Seni evden kovacak veya dövecek halleri yok.
Manevi baskı altındasın ve hiç hayır demediğin için herşey imkansız sanıyorsun.
Ufak adımlarla kendini alıştırmaya çalış bence.Mesela,bugün işten sonra çarşıya gideceğim gibi...
 
Hic bir insanin hayati dört dörtlük degildir ama problemleri bahane edip kocaya kacmak kadar aptalca birsey olamaz.

Madem bu kadar cesaretliydin keske o azmini ve hirsini okulun icin harcasaydin, simdi okumus, ayaklari üzerinde duran, meslegi elinde bir bayandin.
Arkasindan evlenseydin bu zor zamanlari yasamayacaktin.

Benim hayatim seninkisinden daha beterdi, benim yüzüme ne annem nede babam bakiyordu, cünkü kiz cocuguydum ve erkek degildim.
Ama yinede isin kolayina kacmadim, yani aklimda güclenmem gerektigini biliyordum ve hep okudum, gelecekte güclü ve egitimli olabilmek icin, kimseye boyun egmemek icin. Kocaya kacmak hic ama hic aklimin ucundan gecmedi...
Kendi beceriksiziliginden gidip baskalarini suclama, her anne ve baba cocugunun mutlulugunu ister, ama koca meraklisini kimse istemez bu bir gercek.
Eger okuluna sadik, derslerine sadik bir genc olsaydin kesin ailende seni günün birinde takdir edecekti.

Demem oki, en kücük olayda millet kocaya kacarsa sonuc bu olur, ama tam aksine güclenmek istiyorsan egitimine deger vereceksin, seni senden baska kimse bu hayatta kurtarmaz. Bak kocan, cocugun oldugu halde sizi yari yolda birakmis, keske gelecegini düsünseydin ve okuyup kendi ayaklarinda duran bir genc kiz olsaydin. Ne geregi vardi bu kadar kücük yasta bu kadar büyük problemlere, degdimi sence???

Ilk önce kendine dürüst ol, kimseyi suclama senin yanlis secimlerinden annen sorumlu degildir. Herkesin bir derdi vardir bu hayatta, kimse sevgi yumaginda büyümüyor.
Bazi insanlar nankördür, ilk ömce kendisini suclayacagina, nedense baskalarinda sucu bulurlar yaptiklari yanlis kararlarindan.
 
Ailenin tutumu çok yanlış,teyzen,halan yok mu,onları uyarsın,birine dert yakın,yardım iste bu durum için....

Ben de boşanmışı biriyim,böyle dul lafları geçmedi,boşanma başıma kakılmadı ,ama şu var ki; para kazanmasam ben de şuanki değerimi göremezdim..iş bul ,çalış..çocuğun var mı?Yoksa daha kolay..Yeteri kadar paran olunca küçük,ucuz bir eve çıkmayı(bir arkadaşınla) deneyebilirsin,tabi kendini erkeklerden koruma şartıyla..
 
Son düzenleme:
tulipa konusahibinin yazdiklarini okumadan burada yorum yaparsan, sacma sapan olur.
Konusahibinin cocugu var ve zaten calisiyor.
 
Oy evet,dalgınlığım üstümde:)Bazı konuları iyi okuyorum ama bunu iyi okumamışım,yada aklımdan çıkmış:)zaten kafa başka yerde okuyorum:)
Çalışıyorsa iyi,aile daha ne istiyor?
 
Son düzenleme:

siz herseyı kolay sanıyorsunuz bu kadar ağır konusmaya gerek yok bızım cevreyı aıleyı bılmediğin için konusuyorsun ama bos bos konusmana gerek yok bılmediğin seylere yorum yapma bence kararlarımdan kendım sorunluyum ama benı aılem ıttı anladın mı zor gunumdeyım ustume gelme
 
ahh canım ya ALLAH yardımcın olsun İNŞALLAH AMİN
anneler kıyamaz evlatlarına düzelir elbet canım sabır
hem boşanmayı sen istememişsin ki nasip kısmet herşey kader yani
 
aileniz sizi itti, siz de evladınızı iteceksiniz öyle görünüyor. kimse çocuklu biriyle ayrı eve çıkmaz ya tek başınıza çıkacaksınız ya da oturup çekeceksiniz
 

1. ben sana salak demedim, sadece bazi konularda bilgin olmadigini düsündügümü söyledim
2. kacarak evlenmissin bu senin sorunun bu konuda bi yorumda bulunmadim, senin tercihin.
3. Velayeti sende olduguna göre, isterse padisahin torunu büyütmüs olsun senin cocugu, cocugunun bütün haklari sende,
istedigin yere alir götürürsün, istiedigin vakit alir geri getirirsin, buna annende karisamaz kimsede karisamaz :)
4. BU nasil sacma birseydirki, senin babani cocugun babasi olarak biliyor ??? Bu durumda sen cocugunun ablasi oluyorsun farkindasin dimi :)
Cocugunun kafasini niye karistiriyorsunuz siz böyle cahilce seylerle ? O onun dedesi, babasi degil,
baban uzaklarda dersin yinede cocuguna böyle bir yalan söyliyemessin, cocugun psikolojisini bozacaksiniz iyiden iyiye, büyüyünce hicbisey anlamiyacak artik, kim kim bilemiyecek resmen.
5. Eski esin kötü biri olabilir, gayet anlarim, cocugunuda görüstürmek istemiyor olabilirsin, kaciracak korkusuyla, bunuda anlarim,
ama nafaka alip, cocuguda yaninda gidip 1-2 saat göstersen mesela olmazmi ? Yani bunu tam bilmiyorum ama göstermessen sanirm nafakayi kesme hakki var babanin, bu konuda tam bilgim yok suan, hakli olabilirsin yani.

Yanlis anlasilmak istemem, seni kötülemek yada acina tuz basmak filan degil niyetim, sadece gözünü acmak.
Ailen seni sindirerek güvenini almis diye düsünüyorum.
Calisan bir bayansin, normal bir ilde oturursan bu parayla bir eve cikip kizinlada gecinebilirsin.
Mesela bizim konyada bir evimiz var merkezde, ve babam orayi 300 e mi ne kiraya vermis, hemde 4 odali kocaman ev düsün yani,
bazi illerde kiralar ucuz
2 odali eve bile ciksan yeterli olurdu ama senin buna niyetin yok sanirim,
sadece annenin seni ezdigini anlatmak istemissin, niyetin nasihat alip tasinmak degil, bunu anliyorum ben.
Ozaman allah yardimcin olsun, ailenide islah etsin insallah
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…