nafaka davası açmak mı zor hayat mı zor bi karar ver suçu hayata atma kendinde bul o zaman herkes hayata sövsün Allaha isyan etsin bu yaşanılanların butun sebebi allah o zaman değil mi o istemezse olur muydu?
sen saadece hayat zor demeye gelmişsin buraya birşey yapmak yok neden çünkü korkaksın ve tembelsin
Ex kocandan bi zahmet dava acip nafaka almaya ne dersin ???
Sonucta o cocugu tek basina yapmadin ?
Afedersin de bisey sormak istiyorum,
sen pek bilgili degilsin sanirim bazi islerde ama
hic akil filan verende olmadimi sen ayrilirken ??
Ayrica annenden izin istemene gerek yok,
ben tuttum evi gidiyorum kizimla yasicaz hadi bye bye
bukadar yani,
cocugunu filanda alamaz, onun velayeti senin üzerindeyse,
bunu bilmiyormusun???
Bu arkadaşın sorunu manevi olarak yeterli güce sahip olmayışı kendine güvenini annesi sömürmüş elinden almış , şu na tek başına duramama sebebi zaten annesi.. Annesi kötü davrandıkça o daha çok küçülüyor ezikleşiyor kendine güvenini kaybediyor bu bir kısır döngü.. Her evde bir kurban vardır , yakınen bilirim..
nafaka davası açmak mı zor hayat mı zor bi karar ver suçu hayata atma kendinde bul o zaman herkes hayata sövsün Allaha isyan etsin bu yaşanılanların butun sebebi allah o zaman değil mi o istemezse olur muydu?
sen saadece hayat zor demeye gelmişsin buraya birşey yapmak yok neden çünkü korkaksın ve tembelsin
Hayat bi sana zor digil ... herkese zor sen saniyormusun biz gulluk gulistanlik yasiyoruz. Ben 7 yasindayken aile ici cocuk istismarina maruz kalmis biriyim, taciz bildigin, ayrica ergenligimde anneannesi tarafindan da sozlu psikolojik tacize ugramis kufurler yemis bir insanim, cunku annem duldu hep beraber yasadik, ben genc kizken ne zaman disari ciksam bana o... , vs her turlu hakareti saydirir gunlerce konusmaz bazen beni eve almazdi sagda solda kalirdim ve annem hic bisi yapamazdi bazen arada kalir kahrolurdu cunku annemde duldu isten azicik gec gelse kiyametler kopardi.Anneannem evdeki herkesi, annem ben kardesim kontrol etmek isterdi, Ne zaman evlendim o zaman gozunde aklandim. Ondan sonra hic hakaret etmedi. Klasik aile baskisi annem hic baski yapmasa modernde olsa bizde cektik. Ayrica annemin evlenmesinede hic izin vermedi,isteyenleri oldugu halde cunku bencildi ve yanliz kalmaktan korkuyordu ama bir o kadar da bizi seviyor koruyor kolluyor parasini bize harciyor yemegimizi yapiyor ,camasirimizi yikyior arkamizi toplayip, kahve pisirip onumuze getiriyordu,senin annen gibi bana beddua ederdi gozlerin kor olsun insallah, dilin tutulsun,topragina doyma derdi... en son Turkiye ye gittigimde artik o kadar gucsuz dusmus ki gece basinda bekledim artik altina surgu koyuyoruz akli gelip gidiyor, sadece yatiyor, yatalak resmen yuruyemiyor cok yaslandi 94 yasinda. Inanki gece 5-6 kez kalkip altina surgusunu koydum. Surekli yaninda durdum. O hali icimi yakti elimi tutup kizim donme artik ne var Amerikada gitme dedi...ben inaniyorum ki bizi seviyordu ama aileside onu toplum baskisiyla oyle kotu yetistirmis kendiside kotu bir anneye sahipmis ki anlatirdi hep farkinda olmadan ailesinden tek gordugu davranisi bize uyguladi farkinda olmadan.
Babam desen ben 10 yasinda iken bosandilar annem ile. Surekli bizi anneme ulasmak ve barismak icin kullandi. En sonunda da itiraf etti annen beni istemedigi icin size karsi sogudum dedi. Cocuklarindan vazgecti sogudu cunku reddedildi. Cok az gormusuzdur babamizi,Ayni sehirde oturuyoruz ne arar ne sorar tek korkusu o olurse oturduklari evini satmamiz cunku 3 cu evliligini yapti malum... bizi dusunen kim karisi sokakta kalmasin istiyor.
Universiteyi kazandim, sonra asik oldum salak gibi evlendim basimi yedim, hemde kazandigim yer hacettepe idi...
Evlendim gene yuzum gulmedi, cabaladim gir konularima bak oku istersen...esim sapik cikti cok uzuldum cok severek evlendim hemde nasil eli yuzu duzgun yakisikli hic beklemezsin oyle biriydi...Mal herifin biri cikti. Rezil rusva oldum kendimi calismaya verdim . Barlarda calistim hep cunku en cok parayi orda kazandim. Barda garsonluk yaptim,bartender lik yaptim, Turkiyede marmeid deniyor sanirim. Barda ickileri hazirlayan kisi bilmeyen varsa aciklayayim istedim. Magazada musteri hizmetlerinde calistim. Hatta gece klubunde danscilik bile yaptim haftasonlari ek gelir icin.Cok para kazandim ve aileme yolladim kendi hayatimi kurdum basimi dik tuttum.
Sonra karsima biri cikti birbirimizi cok sevdik ve isimi gucumu arkadaslarimi birakip beraber yasadigim erkek arkadasimla baska eyalete tasindim, tasindikdan iki ay sonra benden ayrildi hemde tam anneannem cok hasta Turkiye de onu ziyarete gitmeye kala yapti bunu. 5 aydir hayatimda kimse yok.Yanlizim.Nerdeyse gene evlenicektim ve psikoljim cok kez bozuldu .Neler yasadim.
Bunlardan sonra hastaliga yakalandim bipolar ,manik depresif hastasiyim ve insanin kendi beyninin kendine karsi olmasi cok aci birseymis. Hergun bu hastalikla mucadele ediyorum.Sinir hastasi oldum ciktim. Ama yilmadim asla yilmam . Belki size garip gelicek ama hani hep filmlerde izleriz ya savasci adam dayak yer yer nerdeyse kendini kaybedecek gibi olur ve yere yigilir sonra tam yikilacakken en gucsuz aninda kilicini yere saplar kalkar ve savasir ve kendini kuratarir , ve rakibini yener. Kendimi hep boyle motive ettim simdi yerdesin sende savascisin savasiyorsun seninde kilicini saplayip dogrulacagin an gelecek iste o an geldiginde eskisindende fazla gucle savasacaksin. Hayatta da hic savasmiyormuyuz zaten?
Simdi calisip,okuluma veriyorum kendimi arada egleniyorum hayat bayram yeri degil ha eski sevgilimi ozledigim anlar oluyor, eski kocama sitemim oluyor, bazen bana tacizcilik eden sapik aklima geliyor,bazen anneanem bazen digerleri.... gozumden bir damla yas geliyor... bazende gun doguyor egleniyorum aliyorum kahvemi elime sigarami tuturuyorum balkonda, hayvan barinagindan kurtardigim zavalli titreyen ama simdi kendine guvenen ve oyuncu kopegime bakiyorum, yuruyusler yapiyorum.Bazen gun dogarken renkler kizillasiyor cunku mevsim sonbahar renklerinde burada icim aciliyor.Bazen bir kac arkadasimin dostca sarilmasi ,bana uzaklardan bile guzel notlar yollamasi, arada bir disari cikip eglenmelerimiz yuzumu gulduruyor, dudagima pembe bir ruj suruyorum...saclarim da daginik degilse hos bir kiyafet giyiyorum ama gecmisim gibi kara degil asla renkli birseyler ve hayatima devam ediyorum. Umuyorum ki mutluluk benide bulacak o beni bulmazsa ben onu bir ucundan yakalayacagim.Yasim sadece 27 hayata gec kalmadim asil simdi basliyorum...
sevgiler.lutfen umudunu kaybetme
missplayful
hıkayenı okudum senın en sanslı halın ne bılıyor musun çocuğun yok sadece kendı sorumluluğun var baska sorumluluğun yok o en ıyı benımde öyle olsaydı ınan bende yapardım ama çok buyuk sorumluluğum var ANNEyım
Bencede, kacarak aileni üzdügün icin onlarda simdi sana böyle davraniyor.
Anneni burada kötüleyecegine sana gercekten kötülük yapmis olan adami, bu yasadigin hayatindan sorumlu tut.
İşte konunun özü bu annesin ! Ve anne olmak hele de yalnız bir anne olmak çok güç istiyor. Ben de boşanmış bir çiftin çocuğuyum. Çocuk için en kötü şey, aklı erdiğinde güçsüz bir ebeveyni olduğuna şahit olmak. Ailen için bir şey diyemem, çok kötü de olsalar et tırnaktan ayrılmıyor, ayrılma da zaten, onlarla diyaloğunu koparma ama sen ayaklarının üzerine bas. Çocuğun için sağlam bir düzen kur. Annen ve baban onu ne kadar severlerse sevsinler, senin vereceğin güveni ve sevgiyi veremezler. Çalış,birikim yap , çok acele etmeden kuracağın düzenin temellerini yap. Çok büyük bir avantajın var ki yaşın çok genç. Hayat herkes için zor ama zorluklar mücadele etmek için var. Hele ki yavrun için mücadeleden asla vazgeçmemelisin. Onun sağlıklı yetişmesi için mutlaka sizin hayatınız olmalı.
pekı kızlar sıze bır soru ben kızımı da alsam ıstanbula gıtsem ıstanbul bızı yutar mı yoksa bız mı onu yutarız akrabalarım var ama durabılır mıyım
Hic bir insanin hayati dört dörtlük degildir ama problemleri bahane edip kocaya kacmak kadar aptalca birsey olamaz.
Madem bu kadar cesaretliydin keske o azmini ve hirsini okulun icin harcasaydin, simdi okumus, ayaklari üzerinde duran, meslegi elinde bir bayandin.
Arkasindan evlenseydin bu zor zamanlari yasamayacaktin.
Benim hayatim seninkisinden daha beterdi, benim yüzüme ne annem nede babam bakiyordu, cünkü kiz cocuguydum ve erkek degildim.
Ama yinede isin kolayina kacmadim, yani aklimda güclenmem gerektigini biliyordum ve hep okudum, gelecekte güclü ve egitimli olabilmek icin, kimseye boyun egmemek icin. Kocaya kacmak hic ama hic aklimin ucundan gecmedi...
Kendi beceriksiziliginden gidip baskalarini suclama, her anne ve baba cocugunun mutlulugunu ister, ama koca meraklisini kimse istemez bu bir gercek.
Eger okuluna sadik, derslerine sadik bir genc olsaydin kesin ailende seni günün birinde takdir edecekti.
Demem oki, en kücük olayda millet kocaya kacarsa sonuc bu olur, ama tam aksine güclenmek istiyorsan egitimine deger vereceksin, seni senden baska kimse bu hayatta kurtarmaz. Bak kocan, cocugun oldugu halde sizi yari yolda birakmis, keske gelecegini düsünseydin ve okuyup kendi ayaklarinda duran bir genc kiz olsaydin. Ne geregi vardi bu kadar kücük yasta bu kadar büyük problemlere, degdimi sence???
Ilk önce kendine dürüst ol, kimseyi suclama senin yanlis secimlerinden annen sorumlu degildir. Herkesin bir derdi vardir bu hayatta, kimse sevgi yumaginda büyümüyor.
Bazi insanlar nankördür, ilk ömce kendisini suclayacagina, nedense baskalarinda sucu bulurlar yaptiklari yanlis kararlarindan.
KUSURA BAKMA da salak değilim ben ben kaçarak evlendım kendım yaptım tercıhı o da annemın yuzundendı ama anneme demedım tabı kı senın yzuunden diye velayeti bende tabıkı alamaz ama o buyuttu ben hep çalıstım bırakmaz bazen al git nereye gıdesen dyor bazende gıdemezsın benım eskı esım bıraz pislık kızı sırf ınat olsun dıye görmek ıster kız 4 yasında ve baba olarak benım babamı bılıyor onun öz babasına ihtiyaç yok bu zamana kadar cıkmadı bundan sonrada ıstemez zaten alırımnafakayı ama aklını doldururlar kacırırlar onun acısıyla yasayamam o benım hayattakı tek sevıncım anlatabıldım mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?