• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde eşinizi dinler misiniz?.

arzuca9432

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2009
4.030
8
116
56
İstanbul
Bir sorun olduğunda eşinizin dediğini dinleyip.,onaylarmısınız?
Yoksa kendi dediğinizde diretirmisiniz?...............................

Dediği mantıklıysa onaylarım tabii..Değilse red...
Yoksa ne olursa olsun onaylarım diye birşey yok..

Orta yol bulunur yani..

pek mantikli birsey konusmadigindan dinlememnaniknanik zaten ona bugun gicigim var, hatta bugun soyleyecegi en mantikli seyi bile dinlemem:dilcikar:

sorun dedıgımız sey tartısma boyutuna tasındıysa eger dınlemem haksızsam bıle ınat yapabılırım cunku tartısma benı cok gerıyor bu boyuta tasımaması lazımdı derım
ama guzel guzel konusuyorsa ve mantıklıysa dınlerım

anlamaya çalışırım...

eğer fikrine katılmıyorsam sağlam bir tezle çürütmeye çalışırım...

çok önemli bir konu değilse de "he" der geçerim....

ben bilmem beyim bilir dermisimyerimseniben
esime cok danirim ve fikir alisverisindede bulunuruz kessinlikle dinlerim esimi cünkü cokda yalnis kararlar vermez ve cok olgun mantikli düsünen biridir destegi yardimida sonsuzdur bana saolsun esimi seve seve dinlerim onunda beni dinledigi gibi karsilikli yaniyerimseniben

bende orta yolu bulmaya çalışırım kafama yatmıyorsa ve kendimden ödün vermem gerekiyorsa asla dinlemem

Aklın yolu birdir bazı şeylerde..

Eğer konu böyle bir şeyse , söz gelimi paramız pulumuz bellidir, ben tatile çıkmak istesem de o "çıkmayalım, sıkışıcaz .." derse anlarım ve sesimi de çıkarmam.. Çünkü gelirimiz belli , gider belli...

Ama ona katılmıyorsam ,ben haklı olduğumu düşünmüşsem, o zaman iş değişir:

Yine aynı örnekten gidelim; paramız var , tatile ayıracak miktarda ... Ben yaz tatiline gitmek istiyorum ama eşim " Gitmeyelim, ne gerek var.." diyor (demez ama misal) Ben ne yapar , eder onun

fikrini değiştiririm.. Ha değişmiyor mu, giderim ailemin yanına , onlarla giderim tatile..O kalsın evde tek derim..Yani o kadar ters tepki veririm...kötükedihüso

Bir de benim kabul edebileceğim türden şeyler var ki, eşim fubol maçı izlemek ister , ben de onunla oturup izlerim yerimseniben

NOT : Bunların hepsi örnekti , benimle , eşimle , evliliğimle alakası yok şükür , belirtmek isterim...

mutlaka orta yol bulunur bızım evlılıgımızde:asigim:
herseye he demem ole kafama yatmadıysa duydugum rahatsızlıgı anlatırım
anlar beni:asigim:

eşimle o haddeye gelmedik.ama bana mantıklı gelmiyorsa kabul etmem.eşimin dediği mantıklı geliyorsa tabii sonuna kadar onaylarım.ama değilse o da beni onaylar sonuna kadar.ortak karar veririz yani sonuçta.

eğer eşimle düşüncelerimiz aynıysa tabiki onaylarım yada ben kararsızsam eşimi yine onaylarım.zaten pek fikir ayrılığına düşmeyiza.s
ama kafama yatmayan bişey söylerse kendi istediğimi yaptırana kadar diretirim.genelliklede başarırımalkisalkisalkistabi pek nadirde olsa kafasının dikine gittiği zamanlarda oluyo:kızgın:

valla ben o bısey anlatırken sankı dunyanın en ılgınc seyını anlatıomusda yada dunyanın 8.harıkasını bulmusda onu anlatıyomus gıbı o kadar dıkkatlı ve heyecenlı dınlerım kı oda garıbım her soyledıgını onaylıyacagım zanneder.tabııkı mantıklı ve yapılacak bıseyse kafam yatarsa onaylarım ama yoksa agzıyla kus tutsa yaptıramaz bana

tabi ki onu anlamaya çalışırım hangi açıdan nasıl bir mantıkla çözüm üretiyor. ikimizin içinde makul çözüm yoluysa elbette o yoldan gideriz. ama benim mantığımla çelişiyorsa ikna edip diğer yolu anlatmaya çalışırım.

dınlerım tabıkıde..
zorlanmadığım taktırde
güzellikle sölenıyorsa dınlerım..
ötekı turlu benı bozar..

söğlediği şeylere bağlı.. ama zaten eşim konuşurken hiç anlamsız boş şeylerden bahsetmez ..
eğer gerçekten ben haklı isem diretirim biraz zaten ama hayır öğle değil dedimmi ben eşim hemen ..tamam senin doğrun bu ama böğle olsa filan der mesela ..sonuçta muhakkak ortak yol buluruz..
ama çok şükür fikir çatışmamız olmuyo bi adım ben, bi adım o gelir ortada buluşuruz...
eşimin engin tecrübesine zekasına ve olaylarla başa çıkmasına çok güvenirim ..onunla böğle tartışmak bile çok güzel gelir bana okadar mantıklı tarafsız şeylerle örneklendirerek anlatır ve asla bugüne kadar bu benim doğrum bu yapmak zorundasın demedi..tatlı dil yılanı deliğinden çıkarırmış ikimizde bu konularda öğle olmaya çalışırız ve sorunların üstesinden daha kolay geliriz..

genelde dinlerim
bir konuda uyuşmuyoruz onla ilğili birşey varsa yorum bile yapmam

ortak karar veririz ortak yaşarız .

Back
X