Arsa almak parayı katlamak demek canım fikrimce neden diycek olursan sana hemen bi ufak örnek veriyim. Dedem vefat edince arsa çocuklarına miras kalmış. Onlarda hiç para vermeden arsayı müteahhite kat karşılığı verip bina yaptırdılar.. kişi başına bi daire düştü müteahhite de teras katı ve dükkan. Sadece bi kişiye ait olmuş olsaydı arsa 6 daire var diyelim 1 tanesini kendine alsan 5 tanesini kiraya versen kolay kolay sırtın yere gelmez bi daha
Sanal ortamda maddi birikimlerin veya varlıkların bu kadar detaylı paylaşılmasına karşıyım...
Ne gereği var ki altın gramajına kadar tanımadığınız insanlara burada paylaşıyorsunuz.
Nasıl güvenebiliyorsunuz sanal ortama da bu kadar aleni şekilde altınınızın gramajı kadar yazabiliyorsunuz.
Açıkcası kişisel olarak özel bilgilerin bu kadar paylaşılmasını doğru bulmuyorum.
I.P adresinizden yer tespiti bile yapılır; hırsızlara davetiye çıkartıyorsunuz.
Çok teşekkür ederim canım .
bu anasının gözü olmam daki fikrine sonuna kadar katılıyorumama şundan kaynaklanıyor böyle olmasam şu ana kadar elimde avucumda eminim hiçbirşeyim olmazdı .
insanları içerisinde bulundukları şartlar , insanlar, çevresel etkiler bir şekilde etkiliyor ve ona göre hayata karşı tedbir tavır almasına neden oluyor.
bir de %90 -95 gördüğüm erkek kadın ilişkilerinde kadın erkeğe verse verse hep verse erkekler daha yok mu diyecek neredeyse her halikurda erkeklere göre bu kadınlar hep savruk hep aklı ermez vs ya ben olumsuz örneklere denk geldim hep ya da gerçekten durum bu bilemem ama sonuçta bana farkında olmadan hayattan kazık yemeden hayatı öğrettiler sağolsunlar
nimrel evet canım sebze ve meyve için taze ve az almak yediğimiz kadarı daha mantıklı olur ve israf olmaz bukadar aç insan varken çeşit çeşit meyveler göremeyen insanlar varken biraz sağduyulu olmak lazım.
bu arada pazardakiler marketlere göre dahamı taze?
nimrelin dedikleri doğru ben de çarşıya çıktığımda kilolarca birşey alıp israf etmemeye çalışırım.
şimdi ne güzel heryerde elektronik terazi ister gramla al ister taneyle
ben küçükken büyüklerimiz en az bir şeyi 1 kilo alırlardı manava karşı ayıp olmasın diye ne saçma değil mi?
çok teşekkürler canım
çok fazla pinpirikli biri değilim bu konuda
burada ki kadınlara ders versen hayır demeyiz sanırım
Kesinlikle öyle.. Benim şansım yok o konuda :/// pzar yok etrafımda olsada ben gidemiyorum zaten .. O yüzden eşimi bekliyorum .. Gerçi az az aldığım için pazara da gerek kalmıyor. Aldığım gibi hazırladığım için.. Taze bişi kalmıyor
nimrelin dedikleri doğru ben de çarşıya çıktığımda kilolarca birşey alıp israf etmemeye çalışırım.
şimdi ne güzel heryerde elektronik terazi ister gramla al ister taneyle
ben küçükken büyüklerimiz en az bir şeyi 1 kilo alırlardı manava karşı ayıp olmasın diye ne saçma değil mi?
estağfirullah ders vermek ne haddime
ama şuna inanırım her zaman herkesin birbirinden öğreneceği çok şey var çünkü herkesin hayatta yaşadıkları farklı farklı işte bu farklılıklar paylaşıldıkça bizleri daha zenginleştirir bilgi tecrübe açısından. ( her zaman dediğim gibi istişarede mutlaka hayır vardır)
pazar ortamına girmeyi küçüklüktenn beri hiç sevmedim nedense /bazı çocuklar heveslidir ya anneleriyle gitmeye ben hiç gitmezdim ama evlendikten sora tazelik açısından ve çeşit çokluk açısından gitmeyi düşünüyorum oyüzden sordum canım.
peki sebze ve meyve pazarda dahamı taze?
ama eskiden meyve sebze bu zamanki gibi değildi .. Buda gerçek ve daha kalabalıktık.. İsraf olan pek bir şey olmuyordu ... Bu sene az da olsa aldığımız çoğu meyve israf oldu bizim çünkü en basiti don gördü eve getirdiğimiz anda ertesi günü görmedi ...
eskiden bizim evde 3 kişiydik biz ( ben annem ve rahmetli babam)
şimdi eşim ve 2 çocuğumla beraber 4 kişiyiz
değişen tek şey annemle benim pazardaki alışveriş mantığımız
eskiden patatesi çuvalla elmayı kasalarla alırlar ve de çoğunu çürütüp atarlardı.
ben şimdi yeterince alıyorum gram israf etmemeye çalışıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?