evde geçim düzenini nasıl sağlıyorsunuz...

hay eline yüreğine sağlık canım benzer bir örneği verecektim.
ben de birkaç birşey eklemek isterim oturacak eviniz olduktan sonra sakın kiraya vermek için ev düşünmeyin kiracı çıktıktan sonra kira geliriniz evin tadilatına vereceğiniz paraya yetme( evini kiraya veren ev sahiplerinin feryadını gördüğüm için yazdım)
bence kiracı istiyorsanız dükkan almak en cazip olanı dükkanın zarar görecek çok birşeyi olmaz.

Sanal ortamda maddi birikimlerin veya varlıkların bu kadar detaylı paylaşılmasına karşıyım...

Ne gereği var ki altın gramajına kadar tanımadığınız insanlara burada paylaşıyorsunuz.

Nasıl güvenebiliyorsunuz sanal ortama da bu kadar aleni şekilde altınınızın gramajı kadar yazabiliyorsunuz.

Açıkcası kişisel olarak özel bilgilerin bu kadar paylaşılmasını doğru bulmuyorum.

I.P adresinizden yer tespiti bile yapılır; hırsızlara davetiye çıkartıyorsunuz.

Son düzenleme:
Biz başta deli gibi görmemişler gibi dolu dolu alıyorduk ay sürekli yemekteyiz :)) Canımız başka bişi istiyor .. İster istemez israf oluyor ..Taze taze olması bence daha doğru gibi geliyor.. Birde düşünsenize iki kişisiniz taze taze yapmak.. Bunu genelde sebzee meyve açısından söylüyorum...
Diğer yandan zaten evin düzeni oturdukça evde en çok tükettiğiniz şeyi fark ediceksinizdir..Ona yöneleceksinizdir..

Bilmiyorum ama kayın validem söylemişti akşam sekizden sonra çamaşır makinesini çalıştırdığınızda vs elektrik faturasını etkiliyormuş öyle duydum yani..

çok teşekkürler canım
çok fazla pinpirikli biri değilim bu konuda

nimrel evet canım sebze ve meyve için taze ve az almak yediğimiz kadarı daha mantıklı olur ve israf olmaz bukadar aç insan varken çeşit çeşit meyveler göremeyen insanlar varken biraz sağduyulu olmak lazım.

bu arada pazardakiler marketlere göre dahamı taze?

burada ki kadınlara ders versen hayır demeyiz sanırım

nimrelin dedikleri doğru ben de çarşıya çıktığımda kilolarca birşey alıp israf etmemeye çalışırım.
şimdi ne güzel heryerde elektronik terazi ister gramla al ister taneyle
ben küçükken büyüklerimiz en az bir şeyi 1 kilo alırlardı manava karşı ayıp olmasın diye ne saçma değil mi?

Kesinlikle öyle.. Benim şansım yok o konuda :/// pzar yok etrafımda olsada ben gidemiyorum zaten .. O yüzden eşimi bekliyorum .. Gerçi az az aldığım için pazara da gerek kalmıyor. Aldığım gibi hazırladığım için.. Taze bişi kalmıyor

peki sebze ve meyve pazarda dahamı taze?

burada ki kadınlara ders versen hayır demeyiz sanırım

estağfirullah ders vermek ne haddime
ama şuna inanırım her zaman herkesin birbirinden öğreneceği çok şey var çünkü herkesin hayatta yaşadıkları farklı farklı işte bu farklılıklar paylaşıldıkça bizleri daha zenginleştirir bilgi tecrübe açısından. ( her zaman dediğim gibi istişarede mutlaka hayır vardır)

pazar ortamına girmeyi küçüklüktenn beri hiç sevmedim nedense /bazı çocuklar heveslidir ya anneleriyle gitmeye ben hiç gitmezdim ama evlendikten sora tazelik açısından ve çeşit çokluk açısından gitmeyi düşünüyorum oyüzden sordum canım.

ama eskiden meyve sebze bu zamanki gibi değildi .. Buda gerçek ve daha kalabalıktık.. İsraf olan pek bir şey olmuyordu ... Bu sene az da olsa aldığımız çoğu meyve israf oldu bizim çünkü en basiti don gördü eve getirdiğimiz anda ertesi günü görmedi ...

illa 1 kilo alacaksın diye birşey yok 2 kişiye yarım bile yeter. ben öle yaptım. halada yarım ki,lo aldığım sebzeler var. 30 a cıkarım pazardan

bilgi paylaşarak çoğalır.

çok bilmişlik havası yapacağımıza bilmediklerimizi sormak istişare yapmak en doğrusu .insan hiç tanımadıgını insanlardan ne çok şeyler ögreniyor.
kk sayesinde :)

Yakınında varsa muhakak git canım fark ediyor market pazar arası farkı görüyorsun..

peki sebze ve meyve pazarda dahamı taze?

elbette hem daha ucuz hem de daha taze.

dediğim gibi ilçede yaşıyorum burada bir de etraf köyde yaşayanların organik ürünlerini çok daha taze ucuza bulmak gibi bir şans var.

büyük marketlerin manav reyonlarında aynı ürünler mutlaka kuruş farkıyla bile olsa daha pahalı oluyor.

eskiden bizim evde 3 kişiydik biz ( ben annem ve rahmetli babam)
şimdi eşim ve 2 çocuğumla beraber 4 kişiyiz

değişen tek şey annemle benim pazardaki alışveriş mantığımız

eskiden patatesi çuvalla elmayı kasalarla alırlar ve de çoğunu çürütüp atarlardı.
ben şimdi yeterince alıyorum gram israf etmemeye çalışıyorum.

ya da biz çok kalabalıktık :// ister istemez kalmıyordu pek bişi :)) Bende almıyorum az az her şey ..

valla ben pazar gezmeyi severim ama seçtirmeyenden almam çürük çarık arkadan dolduruyorlar önde cillop gibiler tabi eve bi geliyon yarısı çöpe markette seç al istersen 2 tane al ama sağlam olsun pazar bu açıdan çokda ekonomik değil bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…