evde geçim düzenini nasıl sağlıyorsunuz...

Bende aylardır bunun hesabını yapıyorum nişanlım öğretmen 2.300 maaş alıyor.
550 ev kirası
50 kapıcı aidatı
20 su faturası(aylık böyle gelirmiş)
100 elektirik fat.
500 mutfak masrafı
950 araba kredisi
150 benzin
100 telefon fat.
elde kalan 0 maaşı karşılamıyo bile evlenmeden hesabını yapıyorum ama hesap tutmuyo sanırım bende çalışmak zorundayım

%10 bilinmeyen gider koyunmayı unutmayın.

Azıcık hasta olduğunuz dr.la ne uğraşacağım dediniz ilaç aldınız , o ay çok misafir geldi tüp erken bitti, kış sert geçti doğalgaz arttı, ailevi sorun oldu telefon ft. fırladı vs vs vs

Valla bi şekilde oluyor eşimde bende çalışıyoruz çok yüksek mebla almıyoruz evimiz kendimizin ama yemin ederim şu 3 ayda 200 tl'den aşşağı fatura ödemedim elektirik su dahil yani hepsi ayrı ayrı 200 geliyo çokta kullanmıyoruz ama ev yeni diye sanırım böyle geliyo ama bi şekilde halediyoruz 300 tl aylık taksidimiz var ben haftalık olarak aldığım için rahatız kenara pek bişey koyamıyoruz ama yinede yetiyo.Market alışverişimide ben genelde günlük olarak yapıyorum pazara filan çıkma alışkanlığım yoktur.Tabi yağ deterjan gibi ihtiyaçlarımı metro diye biyer var belki duymuşsunuzdur kozyatağında toptan gibi fiyatları uygun oluyo oradan alıyoruz.

bir biz beceremedik geçinmeyi.2,5 yıllık evliyim,14 aylık bir kızım var.eşim de ben de öğretmeniz.kızım doğana kadar hep borç ödedik,şükür planladığımız gibi oldu,borçlarımız bitti ben doğum yaptım ve ücretsiz izne ayrıldım,uzun zamadır maaş almıyorum.
ne olacak 2500 lirayla geçiniriz elbet dedik ama olmuyor.2 ay sonra işe başlayacağım,kızımdan ayrılmayı hiç istemesem de artık para kazanabilmek için gün sayıyorum,o kadar bunaldık.
standart masrafların haricinde mutlak abir şyler çıktı bizim başımıza.arabanız var mı bilmiyorum ama büyük masraf kapısı.yok bakımı,yok vergisi,yok arızası,bir de bu aralar üst üste gelen cezalar..
kızım için yaptığım hiçbir masraftan yüksünmem,ona aldığım bir çift çorap bile nasıl sevindirir beni.ama şu da bir gerçek ki bebek ciddi masraf oluyor.geçen yılkileri giysin diyemiyorsunuz,çünkü bir önceki senesi zaten yoksürekli büyüyorlar,sürekli kıyafet.e tabi heves de ediyor insan,şöylepırıl pırıl olsun istiyorsunuz.maması,bezi ayrı.
bir de gelen gideniniz çoksa,o bir aylık masrafı üst üste gelen birkaç misafirler birden yapıveriyorsunuz.
sonra bir bakıyorsunuz maaş bitmiş,kredi kartlarna yüklenilmiş...vs
evimiz yok,bu gidişle de zor olacak gibi.ne eşim ne ben o kadar kredinin altına girmeye cesaret edemiyoruz,çünkü hiç birikimimiz yok.burda 'oturulabilir' dediğimiz ev 120000 ve üzeri.e hpsi kredi çekilecek olunca ohooooo:26:
kısacası biz konu sahibinin bahsettiği tutarla geçinmeyi bilemedik,beceremedik.inşallah siz sıkıntı yaşamadan güzel güzel geçinip birikiminizi de yaparsınız.

biz küçük şehirde yaşamamıza rağmen şu an bu parayla geçinemiyoruz,ama geçici bir dönem diye dişimizi sıkıyoruz.eşim de ben d ehayret ederiz zaten nasıl yapıyor herkes diye,hatta artık bizim evin bereketi yok demek ki diyorum.ve arkadaşa da katılıyorum,çocuk vs yokken,nede çalışmayı düşünmüyorsunuz??asgari ücret bile olsa çalışılır yani,birikimi de ordan yaparsınız.

asgari ücret alıp kirada olup çocuklarınıda okutan insanlara şaşıp kalıyorum ,onlar nasıl geçiniyor,ben çalışıyorum eşim çalışıyor iyi maaşlarda aldık zamanında ama ay sonu 0,babam emekli maaşıyla geçindiriyor evi o nasıl yapıyor ,sanırım birazda bizlere iş düşüyor,kendi adıma konuşuyorum ne kadar çok kazanırsam o kadar giderlerimi artırıyorum ,para kazanıp kenara koyup birikim yapanlara hayranım ..

canım bizde beceremedik nasıl oluyor anlamıyoruz sorsan çok lüksümüzde yok bende kamudayım eşimde kamuda hemde maaşlarımız 2000 üzeri dışardan bakıldığında evimize 4500 giriyor ev,kira, doğalgaz, elk, adsl ,su ,aidat mutfak kredi kartları yol paraları (ki eşime ücretsiz benimde işyeri servisim var)çünkü evden markete yada çarşıya gitmek otobüsle oluyor ve daha bisürü ekstra gider.

mesela bu ay kilit kılrıdı çelik kapı başka sorunda çıktı al sana göze görünmeyen 50 tl. ben rahatsızlandım özele giriş + ilaç parası arabamız yok taksi parası derken 100 tl.,kayınvalide geldi ufak tefek hediyeler ve onun otobüs biletini aldık 200 tl.çamaşırlık kırıldı yanına eksik bikaç şey vardı onlarıda aldım leğen vs 100 tl. başkada aklıma gelmedi.
yani şu ki biz evdeki hesabı hiç çarşıya uyduramadık inşallah sizin planladığınız gibi olur.
bu arada evlilik çok güzel Allah sizleride çok mutlu etsin bir yastıkta kocayın inşallah.

Asgari ücretle geçinenler haftada bir kilo meyve alıyor, atıyorum bizlerin evinde hergün en az 3 çeşit meyve oluyor. Biz evin her yerini ısıtıyoruz, düşük maaş alan sadece oturduğu odayı vs vs başka açıklaması yok.

Ben market canavarıyım çoğu kadın gibi ekmek almaya gider 3 poşetle çıkarım :) Büyükşehirlerde var sanıryorum ben büyük parçaları Migros Sanal Marketten alıyorum hem kapıya kadar geliyor, hem yorulmuyorum. Hemde fiyatları bildiğim için karşılaştırma yapabiliyorum. Gereksiz harcama düştü mü derseniz yok düşmedi mahalle marketlerine sardım bu ara :)

Ama temel ihtiyacı alayım markete gitmem bile diyenlere önerebilirim.

konu sahibi arkadaşım ekonomi-finans başlığında kirli çıkılar topicimiz var. orda ablalarımız çok güzel ev geçindirme-para arttırma yöntemlerini paylaşıyorlar. incelemeni tavsiye ederim.

Bizim evin muhasebecisi benim :) Hesap defterimiz var ve gelirleri giderleri teker teker yazarım.
Kasım'da evlendik. Düğün borçları henüz bitmedi, dolayısıyla sadece ev geçimini sağlamak değil para da biriktirmek zorundayız.
Bizim giderlerimiz şöyle:

Kira+aidat: 520
Yüksek lisans öğrenim kredisi geri ödeme : 399 ( üç ayda bir 399 artı 560 oluyor artı lisans kredisiyle alırken geri ödemesini düşünememiştim tabii :))
Eşimin kredi kartı ödemesi: 1000 tl. Mobilyaların bir kısmını bu karttan almıştık. Hayırlısıyla Haziran'da mobilya taksidi bitecek geriye çok az bir ödeme kalıyor.
Benim kredi kartımın asgarisini ödüyoruz o da 200 e denk geliyor en fazla.
Eşim ve benim harçlığımız: 300+300: 600
Mutfak masrafımız: 300
Elektrik, su, doğalgaz faturamız: 150
cep telefonu faturamız: 70
internet:60

Aylık giderimiz bu tabloda: 3300 oluyor . Toplam gelirimizden 900 lira kadar kalıyor onu da Haziran'da elden ödememiz var, onun için biriktiyoruz.
Borçlar bitince de inşallah ev için birikime başlayacağız. Ama siz şanslıymışsınız hem eviniz varmış hem de düğünden borç kalmayacakmış. Dolaysıyla hemen birikime başlamanız daha olası.
Mutluluklar diliyorum, Allah tamamına erdirsin :)

EVLENMEDEN ÖNCE BENDE PLAN PROGRAM YAPARIM DİYORDUM AMA MAAŞ GİDERLERİ KARŞILAMAYINCA PLAN YAPMAK ZOR OLUYOR :d. EVLİLİĞİN BAŞINDA HEM KİRADAYDIK HEM DÜĞÜN BORCU HEM BENİM ÖĞRENİM KREDİM VARDI. ZAR ZOR GEÇİNİYORDUK. ŞÜKÜR ONLARI BİTİRDİK. SONRA EV KREDİSİ İŞİNE GİRDİK. DAHA EVİN İLK TAKSİTİNDE EŞİM İŞSİZ KALDI. ŞİMDİ TEK MAAŞLA GÖTÜRMEYE ÇALIŞIOZ. GİTMİO TABİ. KREDİYİ HEP GECİKTİRİOZ. KREDİ KARTINA YÜKLENİORUZ. SAĞDAN SOLDAN BORCA YANİ TAŞIMA SUYLA DEĞİRMEN DÖNÜRMEYE ÇALIŞIORUZ. İNŞALLAH EŞİM İŞE GİRERSE RAHATLARIZ. AMA ŞUNU İYİ BİLİYORUM EVE ÇOK PARA GİRMESİ BEREKET VE GEÇİNME ANLAMINA GELMİYOR. HOŞ BİZİM EVE ÇOK PARA GİRMİYOR AMA YİNEDE BEREKETSİZ. BİR ARKADAŞIM VAR. EŞİ 1000 ALIYOR. KENDİSİDE 800 FALAN ALIYOR. O KADAR RAHAT GEÇİNİYORLAR Kİ HAYRET EDİYORUM. ÇOK BEREKETLİ GELİYOR BANA GEÇİMLERİ. GERÇİ ONLARIN EV KREDİSİ ÇOK DÜŞÜK. 500 MÜ NE ÖYLE ÖDÜYORLAR. BEN KENDİ MAAŞIMDAN 200 FAZLA EV KREDİSİ ÖDÜYORUM. BENCE İNSANIN KENDİ EVİ OLDUKTAN SONRA GEÇİNMEK KOLAY OLABİLİR. KİRADA OLSA KREDİDE OLSA EV KENDİNİN DEĞİLSE GEÇİNMEK ZOR.

geçim zor ekmek artık aslanın ağzındada değil midesinde ne kadar kazanıyosan o kadar da gidiyo hatta daha fazlası. valla paranın adı var değeri yok:44::44::44:

Son düzenleme:
sayfaların tamamını okudum ve para biriktirebilenlere imrenerek bakıyorum
biz karı-koca çalışıyoruz ve aylık 4000 civarı gelirimiz var
ankarada oturuyoruz
ankara şartlarında ucuz bir evde oturuyoruz (450 tl kirası)
arabamız var ve aylık en az 300-400 benzine para veriyoruz
arabanın kaskosu sigortası vs söylemiyorum bile
araba birkere büyük masraf (tabi lüks de sayılır)
gıdaya aylık ne kadar harcarız bilemiyorum
evin altında market var, gelirken eksikleri alır çıkarım ben
ama epeyce harcadığımız muhakkak
balığıydı etiydi vs. derken dünyanın parası tutuyor
büyük markette alışveriş demişsiniz
biz büyük markete ne zaman girsek alacağım 2 parça şey bile olsa 100 tlden az ödemedik
çünkü insan gördükçe alıyor şunu da şunuda diye
artık mümkün olduğu kadar gitmiyoruz
faturalar derseniz elektrik 60 civarı, su 20-30, telefon 20, adsl 45, cep faturaları 60-70
bunun dışında kışın doğalgaz masrafı olacak, kimse bundan söz etmemiş mesela
aylık en az 200-300
bizim kredi kartlarımız da epeyce yüklü gelir
ilk zamanlar hep kendim için masraf yaparken şimdi doğacak oğlum için bol bol alıyorum (çocuğu olanın masrafı nerdeyse ikiye katlanır eminim ki, şimdiden bu kadar masraflıysa)

hadi hepsini geçtim kimse dışarda gezmekten yemekten söz etmemiş
biz çıkmıyoruz diyorsanız ya da çıksak da çok para harcamıyoruz diyorsanız bravo valla
biz haftada 2 kez falan dışarı çıkıyoruz
her çıktığımızda da 50şer tl civarı para gidiyor
şu durumda da maaşımız bize ancak yetiyor
sadece çok ufak birikimler yapabiliyoruz

ayrıca arkadaşların da dediği gibi her ay beklenmedik masraflar çıkıyor mutlaka

eğer istanbulda 2500 tl ile güzel birikim yapabilirseniz lütfen sırrını bana da söyleyin
umarım evdeki hesabınız çarşıya uyar

ütopya,
evet dışarda yemekten bahsetmemişim ben de.şu sıralar zaruri olarak azaltsak da bize ciddi masraf açan bir durum.biz dehaftada muhakkak 2 kez dışarı çıkarız.e çıkınca şöyle bir olaşalım der,bebek eşyalarına falan bakarız.aa bu kazak uygunmuş,kızımıza şu eteği de alalım bak şöyle böyle derken her çıkışımız 100 liraya mal olur,belki dah afazlasına...yani hiçbir zaman yaptığımız hesaba uymayız.

Kendi hesabıma göre konuşmam gerekirse benim 150 liralık fatura giderimin içinde doğalgaz da var kış ayları için. Geçtiğimiz kış mevsiminde, 70- 80 liralık doğalgaz faturaları geldi sadece annemlerin bizde kaldığı ay 119 lira gelmişti epey şaşırmıştık :)))
Dışarı da çıkıyoruz ama havalardan dolayı çok sık olmadı açıkçası, sahile yakın oturduğumuzdan yürüyüp bir hava alıp bir çay içip eve dönüyoruz :) Dışarda yemek yiyeceksek de harçlıklardan yiyoruz, çok pahalı yerlere gitmiyoruz :) Hesabın dışına çıkmamaya çalışıyoruz açıkçası , çünkü zorunlu olarak para biriktirmemiz gerek.

Son düzenleme:
arkadaşlar ben ve eşim memur maaşlarımızda rütkiye standartlarına göre her birimizin maaşı bi ev geçindirebilcek kadar toplamda 4300 lira ediyo
anlatım hemen sistemi paranın tamamı eşimin hesapta toplanır ordan kira aidat faturalar kredi kartı çıkar son dönem bi kaç borcumuz vardi iki ay önce düğün olduda:)
yazim hemen
500 kira
72 aidat
1109 arabanın taksidi
1100 kredi kartı bu ayn böle eylüldede bu kadar ekimde 450 ye düşcek:)
faturalar:250
mutfak (market bimden pazarda içinde):400
geri kalan 250 harçlık bana 250 ona kalanda altın hesabımıza yaztıyo:) henüz yatıramadık ama ben her ay bi küçük altn alıorum:)
her ayın 15 inde yemege çıkarız ayda bi defa:)
ayda bi kerede sinemeya gideriz
zaten vaktimiz yokki eşim nöbetle çalışıo hafta sonu bi günümüz var ondada naparsak artıkın:)
gezcezmi? evdemi geçircez? arkadaşlarlamı buluşcaz?

arkadaşlar bu konuda dertliyim

aslında çift maaşız ve çok rahat geçiniyoruz elimize 4500 e yakın para geçiyor. ama taki bu zamana kadar
çünkü taşındık ve ben eş durumu isteyeceğim. ve açık yok. eğer açık yoksa atanamazsam sağolsun devletimiz ya ücretsiz izin alıp eşinin yanına gel dyor ya da okulunda eşinden ayrı çalışmaya devam et diyor. ayrı duramayız ve ben ücretsiz izin seçeneğini değerlendireceğim mecburen. ve tek maaşa düşeceğiz zorunlu olarak. hani derler ya devlet garantisi onu bile kaybettim yani

eşimin şuan maaşı 2300 aslında 2500 ama vergi diliminden düştü sene sonuna daha da düşecektir

ve bizim araba kredimiz var 800
kiramız 700
faturalar da 150-200 tutar
1700 giiti bile
kredi kartı borcumuzda aylık 750 taksit var. yeni taşındık masraflar var
ee ne yiyip ne içeceğiz
gider geliri aşacak
babam biraz katkı vereceğini söyledi 500 kadar

zorlanıcaz ama geçinmek zorundayız

benim derdim şu ana kadar 2 maaşa iyi standarta alıştık yedik içtik gezdik.ama şimdi bunların hiçbirini yapamayacağız
1 yıldır çocuğum olmadı doktora gidip eşimle testleri yaptırmak istiyoruz. şimdi onlardan bile vazgeçtim. bi de çocuk olursa daha da zorlanacağız. beni memuriyet hakkımı kazanmışken bu duruma düşürenlere hakkımı helal etmiyorum

canım sanırım eşin ve sen öğretmensiniz, biz de yani eşim ve ben öğretmeniz. durumunu gayet iyi anlıyorum.sizin bu yıl yasadıgınız tayin durumunu biz gecen yıl yasadık. Ben gecen yıl il emrioldugu için il emrine kalarak eşimin yanına geldim, bizde sorun olmadı. ama yeni düzenlemede durum değişti, biliyorum.
o yüzden suan oldugumuz yerde cakılı hissediyoruz kendimizi bi daha yer değiştiremeyiz gibi..
insallah gittigin yerde acık olur da sen ücretsiz izin almak zorunda kalmazsın. cünkü gercekten bizim maaslarla iki kişi calıssan bile zor. tek maas zaten anca karın toklugu gibi geliyor bana. ilerde cocugum olunca mutlaka ücretsiz izne ayrılırım diyordum eskiden ama şimdi rapor fln alırım bi şekilde ayarlamaya calısırız diyorum.
umarım böyle bir durum olsa bile sizin için bu durum gecici olur ve bir ögretmen olarak da bu düzenleme insallah en yakın zamanda değişir diyorum...

eşim değil de ben öğretmenim canım.zaten bundan öncede eş durumuyla gittim 2010da, o zamanda beni gelişgidiş 3 saatlik yola verdiler, şimdi ona bile razıyım

benim bildigim kadarıyla iki es de öğretmense bu madde gecerli ama ben mi yanlıs biliyorum? eşiniz özel sektörde calısıyorsa her türlü sizi onun yanına atamak zorundalar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…