Maaş iyi demişsin ama bu maaş o kadar da iyi bir maaş değil. Özellikle şimdi,ki türkiye şartlarrında. Aslında geçinilebilir. Ama birikim yapamassınız bu para ile. Sen de çalışsan en azından senin maaşın birikim için alınmış olur Şahsen biz öyle düşünüyoruz.
bir biz beceremedik geçinmeyi.2,5 yıllık evliyim,14 aylık bir kızım var.eşim de ben de öğretmeniz.kızım doğana kadar hep borç ödedik,şükür planladığımız gibi oldu,borçlarımız bitti ben doğum yaptım ve ücretsiz izne ayrıldım,uzun zamadır maaş almıyorum.
ne olacak 2500 lirayla geçiniriz elbet dedik ama olmuyor.2 ay sonra işe başlayacağım,kızımdan ayrılmayı hiç istemesem de artık para kazanabilmek için gün sayıyorum,o kadar bunaldık.
standart masrafların haricinde mutlak abir şyler çıktı bizim başımıza.arabanız var mı bilmiyorum ama büyük masraf kapısı.yok bakımı,yok vergisi,yok arızası,bir de bu aralar üst üste gelen cezalar..
kızım için yaptığım hiçbir masraftan yüksünmem,ona aldığım bir çift çorap bile nasıl sevindirir beni.ama şu da bir gerçek ki bebek ciddi masraf oluyor.geçen yılkileri giysin diyemiyorsunuz,çünkü bir önceki senesi zaten yoksürekli büyüyorlar,sürekli kıyafet.e tabi heves de ediyor insan,şöylepırıl pırıl olsun istiyorsunuz.maması,bezi ayrı.
bir de gelen gideniniz çoksa,o bir aylık masrafı üst üste gelen birkaç misafirler birden yapıveriyorsunuz.
sonra bir bakıyorsunuz maaş bitmiş,kredi kartlarna yüklenilmiş...vs
evimiz yok,bu gidişle de zor olacak gibi.ne eşim ne ben o kadar kredinin altına girmeye cesaret edemiyoruz,çünkü hiç birikimimiz yok.burda 'oturulabilir' dediğimiz ev 120000 ve üzeri.e hpsi kredi çekilecek olunca ohooooo:26:
kısacası biz konu sahibinin bahsettiği tutarla geçinmeyi bilemedik,beceremedik.inşallah siz sıkıntı yaşamadan güzel güzel geçinip birikiminizi de yaparsınız.
asgari ücret alıp kirada olup çocuklarınıda okutan insanlara şaşıp kalıyorum ,onlar nasıl geçiniyor,ben çalışıyorum eşim çalışıyor iyi maaşlarda aldık zamanında ama ay sonu 0,babam emekli maaşıyla geçindiriyor evi o nasıl yapıyor ,sanırım birazda bizlere iş düşüyor,kendi adıma konuşuyorum ne kadar çok kazanırsam o kadar giderlerimi artırıyorum ,para kazanıp kenara koyup birikim yapanlara hayranım ..
merabalar kızlar...
bende yakında evliler kervanına katılacağım hadi hayırlısı
eşim çalışacak ben çalışmayacağım.
türkiye standartlarına göre maaş çok şükür iyi başka biyere geçiş yapacak ve maaşımız daha çok artıcak evimizde var.
şimdi merak ettiğim baştan düzeni koyarsan hep öyle gider bende öyle bir uygulama yapmak istiyorum.
çünkü ben harcamayı seven bi insanımama öyle savurganlık derecesinde olmaz bu sorumluluklarımı borçalarımıda bilirim.
nasıl düzenleme yapıyorsunuz maaşı alınca.
mutfak parası ayrı sizin kendi harçlıgınız ayrı vs?gibi birşeymi yapıyorsunuz.
fikir almak istiyorum sizlerden.
sayfaların tamamını okudum ve para biriktirebilenlere imrenerek bakıyorum
biz karı-koca çalışıyoruz ve aylık 4000 civarı gelirimiz var
ankarada oturuyoruz
ankara şartlarında ucuz bir evde oturuyoruz (450 tl kirası)
arabamız var ve aylık en az 300-400 benzine para veriyoruz
arabanın kaskosu sigortası vs söylemiyorum bile
araba birkere büyük masraf (tabi lüks de sayılır)
gıdaya aylık ne kadar harcarız bilemiyorum
evin altında market var, gelirken eksikleri alır çıkarım ben
ama epeyce harcadığımız muhakkak
balığıydı etiydi vs. derken dünyanın parası tutuyor
büyük markette alışveriş demişsiniz
biz büyük markete ne zaman girsek alacağım 2 parça şey bile olsa 100 tlden az ödemedik
çünkü insan gördükçe alıyor şunu da şunuda diye
artık mümkün olduğu kadar gitmiyoruz
faturalar derseniz elektrik 60 civarı, su 20-30, telefon 20, adsl 45, cep faturaları 60-70
bunun dışında kışın doğalgaz masrafı olacak, kimse bundan söz etmemiş mesela
aylık en az 200-300
bizim kredi kartlarımız da epeyce yüklü gelir
ilk zamanlar hep kendim için masraf yaparken şimdi doğacak oğlum için bol bol alıyorum (çocuğu olanın masrafı nerdeyse ikiye katlanır eminim ki, şimdiden bu kadar masraflıysa)
hadi hepsini geçtim kimse dışarda gezmekten yemekten söz etmemiş
biz çıkmıyoruz diyorsanız ya da çıksak da çok para harcamıyoruz diyorsanız bravo valla
biz haftada 2 kez falan dışarı çıkıyoruz
her çıktığımızda da 50şer tl civarı para gidiyor
şu durumda da maaşımız bize ancak yetiyor
sadece çok ufak birikimler yapabiliyoruz
ayrıca arkadaşların da dediği gibi her ay beklenmedik masraflar çıkıyor mutlaka
eğer istanbulda 2500 tl ile güzel birikim yapabilirseniz lütfen sırrını bana da söyleyin
umarım evdeki hesabınız çarşıya uyar
canım sanırım eşin ve sen öğretmensiniz, biz de yani eşim ve ben öğretmeniz. durumunu gayet iyi anlıyorum.sizin bu yıl yasadıgınız tayin durumunu biz gecen yıl yasadık. Ben gecen yıl il emrioldugu için il emrine kalarak eşimin yanına geldim, bizde sorun olmadı. ama yeni düzenlemede durum değişti, biliyorum.
o yüzden suan oldugumuz yerde cakılı hissediyoruz kendimizi bi daha yer değiştiremeyiz gibi..
insallah gittigin yerde acık olur da sen ücretsiz izin almak zorunda kalmazsın. cünkü gercekten bizim maaslarla iki kişi calıssan bile zor. tek maas zaten anca karın toklugu gibi geliyor bana. ilerde cocugum olunca mutlaka ücretsiz izne ayrılırım diyordum eskiden ama şimdi rapor fln alırım bi şekilde ayarlamaya calısırız diyorum.
umarım böyle bir durum olsa bile sizin için bu durum gecici olur ve bir ögretmen olarak da bu düzenleme insallah en yakın zamanda değişir diyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?