valla ben pazar gezmeyi severim ama seçtirmeyenden almam çürük çarık arkadan dolduruyorlar önde cillop gibiler tabi eve bi geliyon yarısı çöpe markette seç al istersen 2 tane al ama sağlam olsun pazar bu açıdan çokda ekonomik değil bence
valla ben pazar gezmeyi severim ama seçtirmeyenden almam çürük çarık arkadan dolduruyorlar önde cillop gibiler tabi eve bi geliyon yarısı çöpe markette seç al istersen 2 tane al ama sağlam olsun pazar bu açıdan çokda ekonomik değil bence
merabalar kızlar...
bende yakında evliler kervanına katılacağım hadi hayırlısı
eşim çalışacak ben çalışmayacağım.
türkiye standartlarına göre maaş çok şükür iyi başka biyere geçiş yapacak ve maaşımız daha çok artıcak evimizde var.
şimdi merak ettiğim baştan düzeni koyarsan hep öyle gider bende öyle bir uygulama yapmak istiyorum.
çünkü ben harcamayı seven bi insanımama öyle savurganlık derecesinde olmaz bu sorumluluklarımı borçalarımıda bilirim.
nasıl düzenleme yapıyorsunuz maaşı alınca.
mutfak parası ayrı sizin kendi harçlıgınız ayrı vs?gibi birşeymi yapıyorsunuz.
fikir almak istiyorum sizlerden.
Tatlım hayırlı olsun öncelikle umarım çok mutlu olursunuz.Bende dokuz aylık evliyim.Çok şükür şimdiden birikim bile yapmaya başladık Düğün borcumuz yoktu şükür. Hemde hiçbir şeyden kısmadık. :112: Sana tavsiyem paranı mutlaka bir şekilde değerlendir. Elinde kalınca insan bir şekilde harcıyor. Biz ikimizde çalışıyoruz. Aile bütçesini ben düzenliyorum. Bir maaşla giderimizi diğer maaşı bankadan açtırdığım altın hesabına yatırıyorum. Belli bir miktarın altında alınca kendimi borçlu gibi hissediyorum. Uzun lafın kısası her ay bütçenizden belli bir kısmı yokmuş gibi düşünün bir şekilde bir şeylere yatırım yapın. Mutluluklar dilerim..
konu sahibi arkadasşım kusura bakma konunu biraz sabote edicem
çocuklu hanımlar ..5 yıllık evliyim 2 ay sonra bebeğim olacak ve ılk aylar hiç birşey almadım şimdilerde alıyoruz bu ay baya gideri oldu karyolası arabası odası bez bile stokluyorum yeni doğan takımları aldım gercı gıysı cok almak ıstemıyorum zaten hedıye gelıyoryani su an yaptıgım hazırlıklarla evlenırken yaptıgım hazırlık gıbı al al eksık bıtmıyor neyse benım asıl sorum ...bebek dogduktan sonra ortalama olarak ne kadar masraf cıkabılr ben dogum ıznınde olacam yasal dönem boyunca 3200 maas alıcam ve 1 yıl ucretsız ızın kullanmak ıstıyorum bu dönemde devlet memuruyum bu 1 yılda maas alamıcam esımın aldıgı ile gecınıcez ki fazlasıyla yeter diye düşünüyorum ama bebek olunca sankı bebeğime istediğim şeylerı yapamayacakmısım gibi gelıyor gercı ufak bır bırıkım yaptım ben bebeğim için ama ne biliyim deneyımlı bayanların tavsıyesıne ıhtıyacım var bu arada eşim de 4000 cıvarı bi maaş alıyo daha doğmadan stres yaptım ben
4000 tl ile geçinebilirsiniz tabi, eşimle ikimizin toplam maaşı aşağı yukarı bu kadar, ben de bebeğim doğunca ücretsiz izne ayrıldım, hiç bir sıkıntı yaşamadık , şükür... Merak etme stres de yapma, hem çocuk kısmetiyle gelir derler...
Bu maaşla geçinilemeyecek olsa kimse geçinemezdi... Elinize geçen milli ortalamanın hayli üstünde bence.
canım evet kiramız yok bizim birde düğün borçlarımız olmayacak çok şükür iki tarafın aileleride üstüne düşenleri hep yaptılar.bize ödeyecek birşey yok.
şuan maaşımız 2000tl
yeni okula geçince 2500tl olacak inşallah.
geçim derdi çok zor sanırım bugüne kadar babamın evinde faturalar nezaman gelir bilmem.
ama şuan düzen şart ve baştan bi yol izlemem lazım ki öyle devam etsin.
tebrikler :)canım...
kiranızda olmaz inşallah ilerde.
bende şöyle bi düşündüm bi tablo çizeyim hemencecik.
aylık harcama.
400 tl market
400tl ben
300tl eşim :):)Haha burda bi kahkaha attım (sebebi onun sigara yemek ve yol parası yok :)kendisi diyor bana çok almam diye ama kıyamadım yinede
300tl faturalar
200tl benzin vs ekstra ihtiyaçlar
toplam:1600 tuttu
geriye kalan 900tl oluyor eee bunla napıcaz :)
canım evet kiramız yok bizim birde düğün borçlarımız olmayacak çok şükür iki tarafın aileleride üstüne düşenleri hep yaptılar.bize ödeyecek birşey yok.
şuan maaşımız 2000tl
yeni okula geçince 2500tl olacak inşallah.
geçim derdi çok zor sanırım bugüne kadar babamın evinde faturalar nezaman gelir bilmem.
ama şuan düzen şart ve baştan bi yol izlemem lazım ki öyle devam etsin.
Bu saydıklarına benzeri daha az parayla yapabilenler var, zaman ayağı yorgana göre uzatma zamanı... Bebek olunca gezme tozma, akşam yemeklere çıkma gibi masraflar kendinden ortadan kalkıyor zaten...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?