• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde Kaldım :((

merhaba kızlar, daha önceki konularımda sözlümde sorunlarımdan bahsetmiştim. olan oldu, söz atıldı :( o kadar üzgünüm ki.. belki de böylesi daha hayırlıdır ama kafam karmakarışık. dertleşmek istiyorum sizlerle.

28 yaşındayım, sözlüm benim aile kurmam, anne olmam için son şansımdı :(( içimi asıl yakan neden bu. annem de bunun farkındaydı, bana devamlı "sözlünü dört elle sıkı sıkı tut." derdi. biliyorum, diyeceksiniz ki 28 yaş nedir, 35'inde evlenenler var.. ama maalesefe ben hiçbir zaman 35'inde evlenen kadınlar gibi olamayacağımı biliyorum. 28 yaşımda özgüvenim sıfır, o yaşta daha beter olurum. sosyal ortamlarda pasifim, devamlı arka planda kalıyorum. doğru düzgün arkadaşım yok. arkadaş gruplarına girmek için yırtınıyorum, sessiz sakin olduğum için olmuyor :((

dolayısıyla benim aile kurmaya yönelik bütün özlemlerim, hayallerim bitti :(( anne olmayı, çocuklarım olmasını o kadar istiyorum ki anlatamam. bebeğim olsun, onun gözlerimin önünde büyüdüğünü göreyim, annelik duygusunu tadayım, o kadar çok isterdim ki... :( beni bekleyen gelecek gözümün önüne geliyor: 70 yaşına gelmiş, evinde yapayalnız yaşayan, sadece birkaç kedisi olan yapayalnız bir kadın.. içim acıyor, ölmek daha iyidir bundan diye düşünüyorum.

ayrıca günaha meyletmek istemiyorum. cinsellik, insanların yaşaması gereken duygulardan biri, ama evlilikle yaşanmasının doğru olacağını düşünüyorum. evde kaldığım için bunu da ömrüm boyunca yaşayamayacağım. :(( 70 yaşına geldiğimde, 15 yaşında çocukların bile "kız kurusu" diye dalga geçmelerine maruz kalacağım.

zaten akrabalar benle ilgili dedikoduya çoktan başladı. benim için "okudu, meslek sahibi oldu da ne oldu?? bir evlenemedi, çocuk sahibi olamadı, yuvasını kuramadı" diyorlarmış :(( napcağımı bilemiyorum. kızlar ben bu acıya nasıl dayanacağım?

siz kendinize bunları layık görürseniz başkaları nelr yapar bir düşünün.millet ne şeytan hemen anlarlar sizin bu güvensizliğinizi.nedir bu annenin yaptıkları ayrıca.yazık etmeyin kendinize.bence ailenizden ayrı bir şehirde yaşamak size iyi gelebilir.

yani ben belli bir yasa kadar evlennemeyi evde kalma olarak düşünmuyorum benim bir suru kısmetim oldu peşimi birakmayan tek sözümle dugunum hazir olacaktı ama amac evlenmekk değil sonrasi onemli evlendigin insanla uyum yakalamak mutlu olmak beb sectigim icin kafama uymayan biriylede evlenmek zor geldi...yani evlenmek boşanmak zor birsey olsa gerek...kısmet bizim de cevremizde bayanlar ayy ben erken evlendim söyle oldu boyle oldu diyorlar ama erken evlenmek bir basari mi yani...nasip kismet hersey akisinda yasa 28 süper bif yas

Canımmerhaba beş yıl önceki yorumunu okurumda bugün çok üzüldüm. Bişey öğrenmek istiyorum bende aynı dertten muzdaribim :( kilo verebildinmi acaba çok merak ediyorum :(

Arkadaşlar şimdi evlilikle çevre genişliği arasında çok bağlantı var.Çevresi geniş olmayanlar güzel de olsa üni de okusa vs vs evlenmekte zorluk yaşıyorlar.Bu mesele kk da hep konuşulsa da buna değinene rastlamadım.Hoş bahsedilse ne olacak .Yine moralimiz bozulduktan sonra..Belki çevresini genişletebilenler bu şansı artırır..
Ya hiç evlenmemiş olanlar yine eninde sonunda evleniyor da boşanmışlar ne yapacak bacım:)Onların önü daha bir kapalı.Etrafta boşanmış yok.Bekarları da talip diye getirmiyorlar.Kazara biryerde rastlaşırsan sevilirsen kabul edilirsen artık..Ben 35 oldum.40 kadar vakit var çocuk için.Sanırım evlenemeyeceğim.Korkuyorum yalnız yaşlanmaktan ama başıma gelen geldi.Çekecem mecbur..Ayakta duracam,başımı kaderime eğecem.Yaşayacam tek başına.Depresyonu yensem şükredeceğim.Yaşasın yüksek doz antidepresanlar.:)Sonra ver elini yoğun tempolu işyerleri.Ver elini seyyahlık..Ver elini yollar..Ver elini aileyle iyi ilişkiler..Ver elini arkadaşlar..Ver elini kurslar..Değiştiremiyorsan yaşamını doldur bacım,boş kaldığın an vesveseler yanında.Tıka kulaklarını.

Siz etrafta boşanmış yok diyorsunuz, belli bir yaşa gelmiş hiç evlenmemişler de hep karşımıza boşanmışlar çıkıyor bekar yok diyor.

Evliler eşlerinden memnun değil.

Herkes kendi durumundan şikayetçi.

Back
X