• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde Kaldım :((

Ruhum daraldı, madem öyle anneni dinleyip sıkıca yapışsaydın sözlüne, nişan falan yapmadan direk nikah masasına oturtsaydın

aYY benmde ruhum daraldı, içim şişti ama konu sahibesine değil size ve bu forumda sizin gibi yazan diğer üyelere. Bu ne ya??? Ne kadar empatisiz, duygusuz,k ötü kalpli bir millet olmuşuz. Karşımızdaki insan derdini anlatıyor bin pişman ediyorsunuz anlattığına. Madem içiniz daralıyor yazmayın efendim. Ayrıca 28 yaş nedir ki diyenlere diyecek tek sözüm şu siz kaç yaşına kadar hamile kalabilirsiniz? bir doğurganlık yaşı var neden onu düşünerek konuşmuyorsunuz? Yada bebeği boşverelim sen evinde kocanla güzel vakit geçirirken bu arkadaşımız neden bunları yaşamayı istemesin ki?? Ben 27 yaşımda evlendim ama 27 yaşına kadar sadece yaz tatillerinde ailemle vakit geçirdim buna rağmen sanki zaman hiç geçmiyordu sanki 35yaşındayım ve sürekli ailemle yaşamışım gibi hissediyordum. İnsanın da ailesiyle yaşayabilmesi bir yere kadar.. Biraz düşünceli olalım lütfen.

Son düzenleme:
aYY benmde ruhum daraldı, içim şişti ama konu sahibesine değil size ve bu forumda sizin gibi yazan diğer üyelere. Bu ne ya??? Ne kadar empatisiz, duygusuz,k ötü kalpli bir millet olmuşuz. Karşımızdaki insan derdini anlatıyor bin pişman ediyorsunuz anlattığına. Madem içiniz daralıyor yazmayın efendim. Ayrıca 28 yaş nedir ki diyenlere diyecek tek sözüm şu siz kaç yaşına kadar hamile kalabilirsiniz? bir doğurganlık yaşı var neden onu düşünerek konuşmuyorsunuz? Yada bebeği boşverelim sen evinde kocanla güzel vakit geçirirken bu arkadaşımız neden bunları yaşamayı istemesin ki?? Ben 27 yaşımda evlendim ama 27 yaşına kadar sadece yaz tatillerinde ailemle vakit geçirdim buna rağmen sanki zaman hiç geçmiyordu sanki 35yaşındayım ve sürekli ailemle yaşamışım gibi hissediyordum. İnsanın da ailesiyle yaşayabilmesi bir yere kadar.. Biraz düşünceli olalım lütfen.

Vallaha yuregine saglik canim. Insan yazmaya korkuyor yaa

merhaba kızlar, daha önceki konularımda sözlümde sorunlarımdan bahsetmiştim. olan oldu, söz atıldı :( o kadar üzgünüm ki.. belki de böylesi daha hayırlıdır ama kafam karmakarışık. dertleşmek istiyorum sizlerle.

28 yaşındayım, sözlüm benim aile kurmam, anne olmam için son şansımdı :(( içimi asıl yakan neden bu. annem de bunun farkındaydı, bana devamlı "sözlünü dört elle sıkı sıkı tut." derdi. biliyorum, diyeceksiniz ki 28 yaş nedir, 35'inde evlenenler var.. ama maalesefe ben hiçbir zaman 35'inde evlenen kadınlar gibi olamayacağımı biliyorum. 28 yaşımda özgüvenim sıfır, o yaşta daha beter olurum. sosyal ortamlarda pasifim, devamlı arka planda kalıyorum. doğru düzgün arkadaşım yok. arkadaş gruplarına girmek için yırtınıyorum, sessiz sakin olduğum için olmuyor :((

dolayısıyla benim aile kurmaya yönelik bütün özlemlerim, hayallerim bitti :(( anne olmayı, çocuklarım olmasını o kadar istiyorum ki anlatamam. bebeğim olsun, onun gözlerimin önünde büyüdüğünü göreyim, annelik duygusunu tadayım, o kadar çok isterdim ki... :( beni bekleyen gelecek gözümün önüne geliyor: 70 yaşına gelmiş, evinde yapayalnız yaşayan, sadece birkaç kedisi olan yapayalnız bir kadın.. içim acıyor, ölmek daha iyidir bundan diye düşünüyorum.

ayrıca günaha meyletmek istemiyorum. cinsellik, insanların yaşaması gereken duygulardan biri, ama evlilikle yaşanmasının doğru olacağını düşünüyorum. evde kaldığım için bunu da ömrüm boyunca yaşayamayacağım. :(( 70 yaşına geldiğimde, 15 yaşında çocukların bile "kız kurusu" diye dalga geçmelerine maruz kalacağım.

zaten akrabalar benle ilgili dedikoduya çoktan başladı. benim için "okudu, meslek sahibi oldu da ne oldu?? bir evlenemedi, çocuk sahibi olamadı, yuvasını kuramadı" diyorlarmış :(( napcağımı bilemiyorum. kızlar ben bu acıya nasıl dayanacağım?

canım bak bir kadın için en önemli şey okumak meslek sahibi olmak bence,sonra ne güzel demişsin ya evlenmeden önce cinselliği yaşamam diye..artık bu devirde böyle kızlar bulmak çook zor..bnde sen gibiyim.Okuyorum son sınıfım bu yıl inşallah güzel bir işim olacak ve bnde öyle cinselliği evlenmeden asla yaşamak istemem:)Yani bunlar güzel şeyler..Bırak boş boş konuşanlardan olacağına az ve öz konuş..sessiz,hanım hanımcık olmak iyidir tatlım..Bu kadar dert edinme kendine.Çevreneyse hiiiç bakma onların dediklerine,onlar cahil insanlar 28 yaş nedir ki..Hem sen nerden bileceksin kısmetinin ne zaman geleceğini yukarda Allah var,ona dua et,namaz kıl,Allahım bende yuva kurmak istiyorum de..Allah açtığı eli geri mi çevirecek..İllaki vardır seni de beğenen biriler,sevecek olan biirleri..Dünyada kaç milyon insan var çinlisi,japonu,müslümanı,hristiyanı..Bunlar evlenmişler,sen neden evlenemeyeceksin..Allah'a bol bol dua et..Bende zor günlerden geçtim hep dualarla ayakta durdum..Allah'a bırak biraz bence..Veee kendine özen göster,bakmlı ol,arkadaş grubun olmasa da olur şöyle üç kız,iki kız çıkın gezin..Alışveriş yapın..:))İçini ferah tutt cnmmm:)))

zor bir süreçte olduğun kesin yalnız yapılacak o kadar çok şey var ki hayatta..
bunları düşünüp tamam artık benden bişey olmaz gibi düşünme..
belki de dönüm noktan bu senin ?

bulunduğun il/ilçe koşullarına göre kendini fazlasıyla doldurabilirsin..
bu çekingenlik olayını önce çözmelisin kendine güvenin sonsuz olmalı bunun için psikologtan destek al derim ben..
faydalı olacaktır..

hayat tüm zorluklara acılara rağmen gerçekten güzel...
sevgiler

evlenmek için evlenilmez, önce bir silkelen kendine gel, kendine saygısı olmayana başkası hiç saygı göstermez. 28 te evdekaldım diye ağlarsan dışardan da öyle gözükürsün, kendine güvenin olsun. 28 yaşında tanıştım ben eşimle , bilhassa aman evlenmem lazım diye bir düşüncem yoktu, hep o ısrar etti evlenmek için, 3 ay sonra evlenme teklif etti annemler gelsin hemen dedi, ben istemedim, tanıyalım birbirimizi aceleye gerek yok dedim, 30 umda evlendim. Önemli olan sevdiğinle mutlu bir evlilik yapmak

Başkalarının senin hakkında ne düşündüklerini umursama. Eğer öyle düşünürsen kendin için değil başkaları için yaşarsın. Allahın yazdığı olur. Kısmetse gelir yemenden, kısmet değilse ne gelir elden demişler... Gerçekten öyle. İnsan kısmetinden ötesini yaşayamıyor. Ayrıldığın kişi senin kısmetin değilmiş. İnsanın karşısına kısmetinin ne zaman çıkacağını da Allah bilir. Allah'a isyan ediyorsun. O böyle uygun görmüş demekki. Ayrıca evlilik öyle çok özenilecek bir şey değil. Evlendiğin adamla anlaşamayacaksan, evde sürekli birbirinizi yiyecekseniz evlenme daha iyi. Akrabaydı, eşti dostu onlar evlenmeyecek, sen evleneceksin. Onların sözlerine kulak asma. Başkaları için değil ken:20:din için yaşa.

pardonda ne yazacaktık aman çok iyi düşüncelerin var harika birisin falan mı dicektik.yazılalanların çoğu çok mantıklı.bir insan tabikide evlenmek çocuk sahibi olmak ister bu çok doğal ama olmuyorsada vardır bir hayır bu kadar yakınmak niye hiç anlamam.ya evlenipte eşi hayırsız bebeği sağlıksız olsaydı daha mutlu olucaktı bide bu açıdan bakmalı insan.mutluysa bir kişi evlenmek şart mı bunu hiç anlamam.aile buya tabiki ömrünün sonuna kadar yanında kalabilr bundan doğal ne varki.ayrıca 35 hatta 40 yaşında doğuran bile var tıp artık çok gelişti.önce allahtan hayırlısını isteyin bence.

Olur gider canım hiç sıkıntı etme, hele uyuz akrabaların lafını hiç takma, Banada neler demediler ki... Hep hor gördüler hemde güzelliğime okumuş olmama rağmen ben hiç tınlamadım.. Sürekli durumumu düzelttim, çalıştım atandım sonrada eşimle tanıştım.. Ve hepsine inat çok güzel bir düğünle en güzel şekilde güzel bir insanla evlilik yaptım hepside şaştı kaldı.. tabi ben onların nazıarında evde kalmalık kızdım.. Ama kalmadım işte, çünkü hep Allahtan istedim ne istediysem hiç birine yaranmaya uğraşmadım, Elştirilerileride bir kulağımdan girdi bir kulağımdan çıktı.. Sende sağlam dur hayata karşı canım... Bir sözlün gider, başkası çıkar, demekki gerçek kısmetin o değilmiş ilerde daha güzel bir insan seni bekliyor kalbini temiz tut..

Son düzenleme:
pardonda ne yazacaktık aman çok iyi düşüncelerin var harika birisin falan mı dicektik.yazılalanların çoğu çok mantıklı.bir insan tabikide evlenmek çocuk sahibi olmak ister bu çok doğal ama olmuyorsada vardır bir hayır bu kadar yakınmak niye hiç anlamam.ya evlenipte eşi hayırsız bebeği sağlıksız olsaydı daha mutlu olucaktı bide bu açıdan bakmalı insan.mutluysa bir kişi evlenmek şart mı bunu hiç anlamam.aile buya tabiki ömrünün sonuna kadar yanında kalabilr bundan doğal ne varki.ayrıca 35 hatta 40 yaşında doğuran bile var tıp artık çok gelişti.önce allahtan hayırlısını isteyin bence.

Cnm neden herşeye kötü yönüyle bakıyorsunuz? Neden empati kuramıyorsunuz? Aşk yaşamak evlenmek eşiyle güzel vakit geçirmek konu sahibi arkadaşımızın hakkı değil mi? Sen erken evlendiysen tabiki deee anlayamazsın konu sahibini. Lütfen konu sahibiyle aynı durumda olanlar bir cvp versin. Ama sizin gibiler yüzünden onlarda açıkça dile getiremiyorlar yalnızlıklarını. Çünkü bu gibi kişilerin karşısında hep sizin gibi empati kuramayan kişiler cvp verecektir ve hepside aynı şeyi diyecektir 28 yaş da ne ki? kimi kandırıyorsunuz? 28yaş bir insanın yaşaması gereken en özel, en güzel yaşlardan biri ve bu yaşları eşiyle başbaşa tv izleyerek geçirmek arkadaşımıznda hakkı. Zira kesinlikle erken bir yaş değil. Olması gereken bir yaş. Konu sahibi arkadaşım gördüğün gibi burda sana fayda yok. Allaha sığın.Rabbim yar ve yardımcın olsun.

Herkes gibi bende sevgi,aşk kelimesini sizden duymadığım için şaşırdım ve üzüldüm.Bence evlilik aşksız,sevgisiz olmaz.Ben düşünemiyorum bile sırf saygı duyduğum bir insanla evlenmeyi.Yok yani ben yapamam sanırım.Onu görünce heyecanlanmalıyım,kalbim onunla buluşmadan önce küt küt atmalı,evleneceğimizi sırf onu sevdiğim için hayal etmeliyim.Tabi benim görüşüm.
Siz benden büyüksünüz.Neden bu kadar özgüvensizsiniz ki.Geçmişte birini çok sevdiniz ve karşılık mı alamadınız veya başka birşey mi oldu?
Herşeyin bir zamanı vardır bence doğru kişi sizi eninde sonunda bulucak.Hani bazen deriz bazı kişilere bunu kim alır ya diye şakaya vururuz ve ileride bir bakarız ki gayet güzel birini bulmuş evlenmiş.
Ümidinizi yitirmeyin.Herşeyi akışına bırakın.Elbet karşınıza evleneceğiniz kişi çıkacaktır,bebeklerinizde olucaktır inş.

İnşallah , inşallah hepimize :) Kızlar ben 25 yaşındayım ama ben de evde kalma psikolojisindeyim maalesef. Bu yıl birine aşık oldum , karşılık alamadım , çok acı çektim, simdi şehir değiştirdim. Yeni şehirde yeni bir işe başladım, yeni bir çevre edinicem, daha huzurluyum. Lakin şöyle bir şey de var: Bir kere sevip karşılık alamayınca (bknz. ben) insan başka birinden hoşlanmaya, onunla yakınlaşmaya korkuyor. Azıcık birine ilgi duysa bile kendini dizginliyor, ya bu da benden hoşlanmazsa , ya bu da karşılıksız kalırsa diye. Ben başımdan geçen felaketi unuttum , ama bilinçaltım unutamaz gibime geliyor. Ben bir daha kimseye aşık olamicam galiba. Etrafımdaki mutlu çiftlere, çocuklu ailelere, bebeklere baktıkça içim sızlıyor. Evde kalmak bana dda kader oldu galiba.

Bence 30 lu yaşlar evlilik için daha uygun. 20 sinde evlenip çocuk yapıp boşansan daha mı iyi idi?

Erkekler aslına bakarsan çok konuşan kadınları sevmezler. Kedi sever onlar. Geyşa ruhlu olsun , hanımefendi olsun , çok konuşmasın , beni dinlesin .....

Sen kendine bak. Saçına başına , kaşına . Dişlerinde problem varsa onları yaptır. Hayattan huzur iste.

Günlük 30 dk spor yap.

Yediklerine dikkat et . Yemek yapmakla uğraş. Kendine bir tarif defteri oluştur.

Zihnini bir düzene koy. Kötü düşünceleri uzak tut.

EMİN OL O AKRABALARININ YAPTIKLARI ÖVÜNECEKLERİ TEK İYİ BİR ŞEY YOK VE OTURUP DEDİKODU YAPIP İNSANLARI KÖTÜLEYEREK MUTLU OLMAYA ÜSTÜN OLMAYA ÇALIŞIYORLAR. ASIL SEN ACI ONLARA.

Mutlu ol. Seni mutlu edecek beyefendiyi bekle. Ortalık adam olamamış çocuklarla dolu. Herhangibiriyle evlenip mutsuz etme sağlam adımlar at.

Cnm neden herşeye kötü yönüyle bakıyorsunuz? Neden empati kuramıyorsunuz? Aşk yaşamak evlenmek eşiyle güzel vakit geçirmek konu sahibi arkadaşımızın hakkı değil mi? Sen erken evlendiysen tabiki deee anlayamazsın konu sahibini. Lütfen konu sahibiyle aynı durumda olanlar bir cvp versin. Ama sizin gibiler yüzünden onlarda açıkça dile getiremiyorlar yalnızlıklarını. Çünkü bu gibi kişilerin karşısında hep sizin gibi empati kuramayan kişiler cvp verecektir ve hepside aynı şeyi diyecektir 28 yaş da ne ki? kimi kandırıyorsunuz? 28yaş bir insanın yaşaması gereken en özel, en güzel yaşlardan biri ve bu yaşları eşiyle başbaşa tv izleyerek geçirmek arkadaşımıznda hakkı. Zira kesinlikle erken bir yaş değil. Olması gereken bir yaş. Konu sahibi arkadaşım gördüğün gibi burda sana fayda yok. Allaha sığın.Rabbim yar ve yardımcın olsun.

Ben konu sahibinden tam 7 yaş büyüğüm; insan tabi ki ister iyi bir eşi,mutlu bir evliliği,çoluğu çocuğu olsun. Ama yok, evlenmedim işte, kendimi çatıdan mı atayım ne yapayım ?
Anlatmaya çalıştığımız önce kendini sevmek, evlilik hayatın tamamı değil, insanın önce kendisini sevmesi ve sayması gerek. Başkaları için, ya da toplumda onanmak için evlenilmez. Biz diyoruz ki her şeyin bir zamanı var, herkesin bir alın yazısı var. Sadece evliliği düşünüp kederlenmek doğru değil, kendini bu kadar depresyona sokmak doğru değil.

Bence asıl sizin bakışınız insanın moralini bozuyor, evet arkadaşım geç kaldın, vah vah herkes kocasının koynunda keyif yaparken sen yalnızsın, acele bacıya helva kavur belki çabuk gelir kısmetin , olur mu böyle hiç. Bizler istedik ki konu sahibi kendisinin farkına varsın, üzülmesin. Meslek sahibi pırıl pırıl genç bir hanım, densiz sözlüsü yüzünden zaten üzülmüş, yok kaç yaşına kadar doğuracaksın, yok eşinle başbaşa tv izleyemiyorsun diye dövünmesini sağlamak mıdır destek ? Bence değil.

Ve çok samimi söylüyorum 28 yaş hiç bir şeye geç kalınmış bir zaman değil. Konu sahibi arkadaşım, umarım hayırlı biri çıkar karşına ve çok mutlu olursun. Rabbim hayırsız eş ve hayırsız evlat üzüntüsünden korusun seni.

neden bukadar karamsarsın canım ya böyle düşündüğün için olmaz asıl.çakralarıını aç ,umudunu kaybetme,hayatına birini çağarmak senin elinde :34:

Ben konu sahibinden tam 7 yaş büyüğüm; insan tabi ki ister iyi bir eşi,mutlu bir evliliği,çoluğu çocuğu olsun. Ama yok, evlenmedim işte, kendimi çatıdan mı atayım ne yapayım ?
Anlatmaya çalıştığımız önce kendini sevmek, evlilik hayatın tamamı değil, insanın önce kendisini sevmesi ve sayması gerek. Başkaları için, ya da toplumda onanmak için evlenilmez. Biz diyoruz ki her şeyin bir zamanı var, herkesin bir alın yazısı var. Sadece evliliği düşünüp kederlenmek doğru değil, kendini bu kadar depresyona sokmak doğru değil.

Bence asıl sizin bakışınız insanın moralini bozuyor, evet arkadaşım geç kaldın, vah vah herkes kocasının koynunda keyif yaparken sen yalnızsın, acele bacıya helva kavur belki çabuk gelir kısmetin , olur mu böyle hiç. Bizler istedik ki konu sahibi kendisinin farkına varsın, üzülmesin. Meslek sahibi pırıl pırıl genç bir hanım, densiz sözlüsü yüzünden zaten üzülmüş, yok kaç yaşına kadar doğuracaksın, yok eşinle başbaşa tv izleyemiyorsun diye dövünmesini sağlamak mıdır destek ? Bence değil.

Ve çok samimi söylüyorum 28 yaş hiç bir şeye geç kalınmış bir zaman değil. Konu sahibi arkadaşım, umarım hayırlı biri çıkar karşına ve çok mutlu olursun. Rabbim hayırsız eş ve hayırsız evlat üzüntüsünden korusun seni.

Yaa arkadaşım. Ben konu sahibi arkadaş 28yaşında ve geç kalmış demiyorum zaten. Ben sadece zamanı dedim.Dikkatli okumanı öneririm. Ben zaten Çok erken evliliğe karşıyım. Ama bu yaşlar ve 30un başları evlenmek için ideal zamanlar.Benim demek istediğim şu: Ben burda insanların konu sahibi arkAdaşa ruhum daraldı,içim şişti, ayy off psikolojik sorunların var, psikologdan destek alman gerekiyor. Ayy sağlıklı değilsin tarzında yapılan yorumları kınıyorum. Siz herzaman çok mu mükemmel yaşadınız hayatı? Hiç sorunlarınız olmadı mı? Hiç yalnız kalmadınız mı? Biraz empati kurun lütfen. Bu tarz yorum yapanlar sanal da olsa bir kalp kırdıklarının farkına varsınlar. İnsanlık vasfımızı unutmayalım

Son düzenleme:
Doğurganlık konusunda bir sözüm olacak. Kısmette varsa mutlaka oluyor zaten. Babamın eşinin karısı yumurtalık kanseri oldu, rahmini aldılar. Kadın 50 yaşından sonra rahmi olmadığı halde hamile kalmış. Rabbim tekrar rahim yaratmış ve o bebek dünyaya geldi. :16:

bence evlilik çok erken yaşlarda yapılmamalı .senin yaşın evlilik için uygun bir yaş aslında .evde kalmak nedir yaa allahaşkına bu devirde evde kaldım falan bilmiyorum bana saçma geliyor .okumuşsun çalışan birisin sonuçta evlenip çocuk sahibi olmak hakkın tabi ama biraz büyütüyorsun gibi geldi .özgüvenin olması gerek bi kere bana evde kaldın diyolar üzülüyorum falan bırak desinler .bende evlenmeden önce banada diyorlardı ve henüz 24 yaşındaydım düşün .çoğu arkadaşım daha okuldayken nişanlanmıştı falan benim erkek arkadaşım bile yoktu .yani insanlar sürekli konuşur bilip bilmeden .o yüzden çok takılma bu konulara .kaderinde ne zaman varsa o zaman gelir kısmetin dua edebilirsin mesela içini ferah tut .hayatta kimsenin dediklerini kendinden fazla önemseme .senin için en önemli sensin .doğruganlık yaşına gelince 40 yaşından sonra bile anne olanlar var artık tıp ilerledi .genelde çoğu kişi 30 lu yaşlarda anne oluyor artık .

eskişehire gelin alalım seni kızz bizde kız arıyoruz:34:canım kimseye bakma sen hayatın ne süprizler getırdığıne inanamazsın öyle değersiz insanlar için kendini yıpratmaya değmez:20:

simgem, canım :)
sen üzülme allahım bi kapıyı kapatır diğer kapıyı açar..
bak senin burda onca ablalar yazıyor mutsuzlugunu onları görüpte biraz da olsa ders alman gerekmiyor mu sen kendini boşuna yıpratıp ta kahrediorsun..
benm kuzenim de 30yasında ve daha evlenmedi oda senin gibi çok istiyor ama kader nasip bu işler daha belli ki nasibin açılmamış ve ben eminim ki sen tertemiz kalbi olan birisin çünkü yazdıkların temizliğini gösteriyor..
sana diyeceğim onca boşanan, aldatılan, dayak yiyen yada hiç evlenmeden daha onca acıyı çeken insanlar var böyle olsan daha mı iyi?
he hani olunca dört dörtlük mü olacak orasını da bilemem ama insallah allahım en yakın zamanda dermanını o temiz yüreğine yakısacak birini karsına cıkartır canm üzme kendini dua et rabbimden yardım eli uzanacaktır..

Doğurganlık konusunda bir sözüm olacak. Kısmette varsa mutlaka oluyor zaten. Babamın eşinin karısı yumurtalık kanseri oldu, rahmini aldılar. Kadın 50 yaşından sonra rahmi olmadığı halde hamile kalmış. Rabbim tekrar rahim yaratmış ve o bebek dünyaya geldi. :16:

:44: :26: ...................

Evde kalmissin sen! Uzulmekte serbestsin cunku toplumun sana dayattigi birseyi yasamak zorunda hissediyorsun kendini. Insan kendini hissettigi yasta evlenmeli, hissettigi yasta anne olmali. Herkes evlenmek ister ama kimse iyi bir anne , evlendigim adam iyi bir baba olabilir mi diye dusunmez. Sevgisiz ve siddetle buyuyen cocuklar gelecegin babasi oldugunda karisini cocuklarini dover. Daha da hastalikli durumlarda hayvanlara taciz ve siddet uygular. Sen dogru zamanda , dogru kisiyle evlen. Kaybettigini sandiklarin, kazanacagini sandiklarindan cok daha az olacaktir.

Back
X