• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde Kaldım :((

evlenmek için özgüvene ihtiyacın yok tatlım kadere ihtiyacın var..ne kadar saçma yahu özgüvenim yok pasifim evde kaldım..:15:çık dışarı bir etrafına bak.saç rengini,modelini değiştir.üstüne başına yeni birkaç şey al.28 yaşındaki insanın okulda,,işte,mahallede vs mutlaka 1-2 arkadaşı vardır..onlarla buluş onların arkadaş ortamlarına katılmaya çalış.pasifim dedikçe özgüvenin yerine gelmez zaten.:47:hem eski sözlünü neden bu kadar önemsiyorsun ki?hayatının merkezi yapmışsın.sanki ondan başkası sana bebek veremez,yuva kuramazmışsın gibi.

canım bence sen önce özgüvenini kazanmaya çalış inan gerisi gelicek sonra . sen evliliği hayatının merkezi haline getirdiğin için bukadar mutsuz oluyorsun .
okadar kurslar var dans kursu dil kursu vs. sosyal bir çevre için birerbir . git bir kursa karış insanların arasına emin ol sevdiğinin sevildiğinin farkına vardıkça kendine güvenin gelicek aşama aşama hersey yoluna girecek .
bukadar karamsar olma canım benim hayat dediğin çok kısa aldığımız nefesi geri verebileceğimizn bile garantisi yok.

Güzelim çok güzel cümleler kuruyorsun, kendini ve sıkıntını çok güzel anlatıyorsun.
Böyle güzel konuşabiliyorsan asosyal olmana imkan yok diyorum.
Seninle her konuda buradan sohbet edebiliriz.
Bir de insanlar kaderlerinde ne varsa onu yaşarlar.
Hayat her halukarda yaşamaya değer.
Kim bilir bir bakarsın hiç ummadığın bir anda biri gelir gönlüne giriverir.
İnanın günümüzde evliliklerin belki %70 i mutsuz bir şekilde devam ediyor.
Umarım her şey gönlünce olur.
selamlar

Simge, yaşıtız senle... sen evde kaldın, ben evlenmek istemedim:37:

hayırlısını iste....

yalnızlık çok zor. herkes sevdiğiyle tv izlerken sen annenle izlersin o da bik bik söylenir durur, tvden bile keyif almazsın

oysa tvyi izlerken yaslanacak bi omuz ararsın. uyurken bi nefes mesela... başka bi tene dokunmak, bi çocuk doğurmak istersin

sen hayal kurarsın başkaları yaşar

ayrılık seni derinden yaralamazken çevrenin dırdırı yıprratır seni.. hani bi silah olsa da sıksam kafama bu ne ya dersin içinden

ben.. son günlerde... diyorum bunları...

sorun evlenememek değil, sorun yalnızlık:31:

aman be canım ne takıyosun milleti. evlenmezsin evde kaldı derler. evlenirsin çocuk yapmazsın çocukları olmuyo derler. çocuk yaparsın çocugunada takıcak bir kulp bulurlar.

bende yeni sevgilimden ayrıldım. aman be tatlım boşver..üç günlük dünya doyur gözünü leyla:52::52:..keyfine bak:ssz:

yaşadıklarınız çoğu genç kızın yaşadığı bir sorun. şimdi nasılsınız, her şey yolunda mı merak ettim

tekrar merhaba, cevap yazan herkese tek tek teşekkür ediyorum.

kusura bakmayın, yapmam gereken şeylerden ötürü ancak bu saatte fırsat bulabiliyorum yazmaya.

bu evde kalma duygusu, evet canımı acıtıyor. hem de aile kurmayı ve bebek sahibi olmayı bu kadar çok isterken... ama daha da acısı neydi biliyor musunuz? sözlüm bile evde kaldığımın farkındaydı. biz ayrılmadan önce kavga etmiştik. ve sözlüm bana aynen şunları söyledi:

-ben evleneceğim kadını havada karada bulurum ! sen esas kendi derdine yan !

bu sözleriyle evde kaldığımı ima etti :(( ayrılmamak için yalvardım, intihar ederim dedim, kendimi arabanın altına atarım dedim, naparsan yap beni ilgilendirmez artık dedi :(( tabi ailem de böyle düşünüyor. babam bile anneme "bizim kızın koca bulma şansı artık bitti" diyormuş :((

tabi psikolojik destek almayı, bu ezikliğimi ve özgüvensizliğimi yenmeyi o kadar çok istiyorum ki anlatamam... ama korkuyorum kızlar. daha önce birkaç defa psikoloğa gitmeye teşebbüs ettim ama gittiğime gideceğime pişman oldum. beni azarlayanı da oldu aşağılamaya çalışanı da :((( şimdi korkuyorum psikoloğa gitmeye de.

merhaba kızlar, daha önceki konularımda sözlümde sorunlarımdan bahsetmiştim. olan oldu, söz atıldı :( o kadar üzgünüm ki.. belki de böylesi daha hayırlıdır ama kafam karmakarışık. dertleşmek istiyorum sizlerle.

28 yaşındayım, sözlüm benim aile kurmam, anne olmam için son şansımdı :(( içimi asıl yakan neden bu. annem de bunun farkındaydı, bana devamlı "sözlünü dört elle sıkı sıkı tut." derdi. biliyorum, diyeceksiniz ki 28 yaş nedir, 35'inde evlenenler var.. ama maalesefe ben hiçbir zaman 35'inde evlenen kadınlar gibi olamayacağımı biliyorum. 28 yaşımda özgüvenim sıfır, o yaşta daha beter olurum. sosyal ortamlarda pasifim, devamlı arka planda kalıyorum. doğru düzgün arkadaşım yok. arkadaş gruplarına girmek için yırtınıyorum, sessiz sakin olduğum için olmuyor :((

dolayısıyla benim aile kurmaya yönelik bütün özlemlerim, hayallerim bitti :(( anne olmayı, çocuklarım olmasını o kadar istiyorum ki anlatamam. bebeğim olsun, onun gözlerimin önünde büyüdüğünü göreyim, annelik duygusunu tadayım, o kadar çok isterdim ki... :( beni bekleyen gelecek gözümün önüne geliyor: 70 yaşına gelmiş, evinde yapayalnız yaşayan, sadece birkaç kedisi olan yapayalnız bir kadın.. içim acıyor, ölmek daha iyidir bundan diye düşünüyorum.

ayrıca günaha meyletmek istemiyorum. cinsellik, insanların yaşaması gereken duygulardan biri, ama evlilikle yaşanmasının doğru olacağını düşünüyorum. evde kaldığım için bunu da ömrüm boyunca yaşayamayacağım. :(( 70 yaşına geldiğimde, 15 yaşında çocukların bile "kız kurusu" diye dalga geçmelerine maruz kalacağım.

zaten akrabalar benle ilgili dedikoduya çoktan başladı. benim için "okudu, meslek sahibi oldu da ne oldu?? bir evlenemedi, çocuk sahibi olamadı, yuvasını kuramadı" diyorlarmış :(( napcağımı bilemiyorum. kızlar ben bu acıya nasıl dayanacağım?

Canım sen mutluluğu neden hemen evliliğe bağlıyorsun ki :) nedir bu eyvah ben yalnız mı ölücem korkusu.
28 yaş çok genç bir yaş bana göre bende 28 yaşındayım 2 yıllık bir ilişkim bitti benimde evlilikten döndüm :) Hayırlısı ne ise onu yaşayalım.
Akrabaların,ailenin,arkadaşlarının ne dedikleri hiç önemli olmasın bence.
Benim bir tanıdığım var 75 yaşında 5 çocuk sahibi ama şu an yalnız tek bir evladı bile uğramıyo, aramıyo sormuyo :(
Ben diyorum ki benim mutluluğum başka bir insana, bir olaya bağlı değil. Evlensemde bekarda kalsam her türlü hayatımdan memnun olurum ben :) Mutluluk insanın içindedir unutma :)

diyelim ki evlenemediniz ve yalnız yaşamak zorunda kaldınız.
Bu bu kadar utanç duyulacak ya da korkulacak bir şey mi?

Bir kadın öncelikle yalnız yaşamayı göze almalı ki mutlu olsun.
Yarın siz evlenseniz de başka şeyler için hayıflanırsınız.

Mesela ben evlendim bi kere boşandım sonra.
Şimdi yalnız yaşarım diyorum.
Çocuğumda yok.
Çocuk özlemimde yok mesela.

Çünkü evlenmek için evlenmek kadar saçma bir şeyin insanın kendine yapacağı en büyük kötülüğün olduğunu yaşayarak genç yaşta öğrendim.
Bazı şeyleri illa ki yaşayarak öğrenmek gerekmiyor bence kendinize çeki düzen verin, fikirlerinizi daha mantıklı bi raya oturtun.

Cinsellik demişsiniz.
Ben evlendim ve ayrıldım.
O günden beri de kimseyle cinsellik yaşamadım.
Bakire bir kız neler yaşıyorsa o kadar yaşıyorum sevgilimle.
Daha da ileri gitmek gibi bir isteğim yok.
Cinsellik o kadar peşine düşülecek birşey değil.
Cinsellik için evlenirsen malesef bir zaman sonra mutsuz olursun.

Sen nerden biliyorsun ki son umudun bu insan olduğunu ? Biz insanlar umudumuzu kaybetmediğimiz sürece yaşayabiliriz. Nerden belli belki sözlünden ayrılman seni çok daha güzel yerlere götürecek, iyiki bitmiş diyeceksin. Karamsar olmak için bi sebep göremedim. Çok arkadaşım var 32-35 yaşlarında (abla diyorum hatta) onlarda sosyal hayatta pek aktif değiller ama umudu kaybetmek yerine valla bi bulsam da evlensem diye bekliyolar :1:

sırf evlenmiş olmak için evleneceksin bu gidişle. önce kendine saygın olsun, bu dışarıya da yansır emin ol. evlenmeyi bu kadar önemseme ayrıca, dünyaya evlenmeye mi geldin yahu :) hayatta çok güzel tatlar var

Daha cok gencsin. Ben 38 ve bekarim. Yahu ben bile ümüdümü kesmemisim gercek aski bulcam diye, sen niye kesdin? ;-)

Evlenme teklifleri aldimmi evet aldim, ama sana birsey söylüyeyimmi? Evli olmak icin evlenmez. Esinle mutlu olmuyacaksan o evlilik hic birseye benzemez, cehenem olur sana. Ha evet millet artik susar, evlendi diye, ama bu senin hayatini etkilemiyecek.

Sakin sakin, sevmeden evlenme. Sadece evli olayim diye bu adimi atma. Hayat kisa, millet sussun diye evlenmez, ve sen artikda degilsin, önüne gelene beni birakma diye yalvarma. Seni seven ve seninde seveceyin bir insanla ömür gecirmege heveslen.

Bilmiyorum, belki türkyede durum farkli, ama misal yurtdisinda, bir cok türk bayan 40indan sonra evleniyor, yuva kuruyor.

Biraz bekarligin tadini cikarmaya basla, ve unutma, erkekler kendini ezik gören bayandan hoslanmaz. Kendini sevki, cekici olasin.

hahahaha daha yeni okudum 2012mi? ;-))))))) e umarim arkadas cok asik olmusdur, ve yuvasini kurmusdur ;-)

Son düzenleme:
Okumuşsun,meslek sahibi olmuşsun ama düşünce yapın annenin ve çevrenin kapasitesinde kalmış.Yazık 28 yaşında gencecik insanın düşündüğü şeye bak.Bu hayatta ki tek gayen tek amacın evlenip çocuk sahibi olmak mı? Hani o meslek sahibi oldu ama yuva kuramadı diyen millet var ya,herşeyin Allah tan olduğunu bilmeyen millete,sırf hasetlik olsun diye konuşan millete tenezül edip prim bile vermem.Bu zamanda kız kurusu diye birşey mi kalmış.Sen yaşlandığında o dönem 15 yaşında olan çocuklar şimdikiler gibi geri kafalı olmayacaktır emin ol.
Kaderinde yalnız ölmek varsa,10 çocuğunda olsa yalnız ölürsün.Allah neyi ne zaman vereceğini bilir.Senin daha yaşın ne ki.Ölmek daha iyi diyorsun da,evli çoluk çocuk sahibi olup nelerle uğraşan insanlar var.Allah ım hakkımda hayırlısını ver de.

Arkadaşlar şimdi evlilikle çevre genişliği arasında çok bağlantı var.Çevresi geniş olmayanlar güzel de olsa üni de okusa vs vs evlenmekte zorluk yaşıyorlar.Bu mesele kk da hep konuşulsa da buna değinene rastlamadım.Hoş bahsedilse ne olacak .Yine moralimiz bozulduktan sonra..Belki çevresini genişletebilenler bu şansı artırır..
Ya hiç evlenmemiş olanlar yine eninde sonunda evleniyor da boşanmışlar ne yapacak bacım:)Onların önü daha bir kapalı.Etrafta boşanmış yok.Bekarları da talip diye getirmiyorlar.Kazara biryerde rastlaşırsan sevilirsen kabul edilirsen artık..Ben 35 oldum.40 kadar vakit var çocuk için.Sanırım evlenemeyeceğim.Korkuyorum yalnız yaşlanmaktan ama başıma gelen geldi.Çekecem mecbur..Ayakta duracam,başımı kaderime eğecem.Yaşayacam tek başına.Depresyonu yensem şükredeceğim.Yaşasın yüksek doz antidepresanlar.:)Sonra ver elini yoğun tempolu işyerleri.Ver elini seyyahlık..Ver elini yollar..Ver elini aileyle iyi ilişkiler..Ver elini arkadaşlar..Ver elini kurslar..Değiştiremiyorsan yaşamını doldur bacım,boş kaldığın an vesveseler yanında.Tıka kulaklarını.

yani ben belli bir yasa kadar evlennemeyi evde kalma olarak düşünmuyorum benim bir suru kısmetim oldu peşimi birakmayan tek sözümle dugunum hazir olacaktı ama amac evlenmekk değil sonrasi onemli evlendigin insanla uyum yakalamak mutlu olmak beb sectigim icin kafama uymayan biriylede evlenmek zor geldi...yani evlenmek boşanmak zor birsey olsa gerek...kısmet bizim de cevremizde bayanlar ayy ben erken evlendim söyle oldu boyle oldu diyorlar ama erken evlenmek bir basari mi yani...nasip kismet hersey akisinda yasa 28 süper bif yas

merhaba kızlar, daha önceki konularımda sözlümde sorunlarımdan bahsetmiştim. olan oldu, söz atıldı :( o kadar üzgünüm ki.. belki de böylesi daha hayırlıdır ama kafam karmakarışık. dertleşmek istiyorum sizlerle.

28 yaşındayım, sözlüm benim aile kurmam, anne olmam için son şansımdı :(( içimi asıl yakan neden bu. annem de bunun farkındaydı, bana devamlı "sözlünü dört elle sıkı sıkı tut." derdi. biliyorum, diyeceksiniz ki 28 yaş nedir, 35'inde evlenenler var.. ama maalesefe ben hiçbir zaman 35'inde evlenen kadınlar gibi olamayacağımı biliyorum. 28 yaşımda özgüvenim sıfır, o yaşta daha beter olurum. sosyal ortamlarda pasifim, devamlı arka planda kalıyorum. doğru düzgün arkadaşım yok. arkadaş gruplarına girmek için yırtınıyorum, sessiz sakin olduğum için olmuyor :((

dolayısıyla benim aile kurmaya yönelik bütün özlemlerim, hayallerim bitti :(( anne olmayı, çocuklarım olmasını o kadar istiyorum ki anlatamam. bebeğim olsun, onun gözlerimin önünde büyüdüğünü göreyim, annelik duygusunu tadayım, o kadar çok isterdim ki... :( beni bekleyen gelecek gözümün önüne geliyor: 70 yaşına gelmiş, evinde yapayalnız yaşayan, sadece birkaç kedisi olan yapayalnız bir kadın.. içim acıyor, ölmek daha iyidir bundan diye düşünüyorum.

ayrıca günaha meyletmek istemiyorum. cinsellik, insanların yaşaması gereken duygulardan biri, ama evlilikle yaşanmasının doğru olacağını düşünüyorum. evde kaldığım için bunu da ömrüm boyunca yaşayamayacağım. :(( 70 yaşına geldiğimde, 15 yaşında çocukların bile "kız kurusu" diye dalga geçmelerine maruz kalacağım.

zaten akrabalar benle ilgili dedikoduya çoktan başladı. benim için "okudu, meslek sahibi oldu da ne oldu?? bir evlenemedi, çocuk sahibi olamadı, yuvasını kuramadı" diyorlarmış :(( napcağımı bilemiyorum. kızlar ben bu acıya nasıl dayanacağım?

Benim bir ablam olarak yorum yapmak istiyorum ben size çünkü 18 yaşndaym belki haddime değil yorum yapmak ama yazamadan duramadım . Neden bu kadar üzüyorsunuz ki kendinizi .. 28 çok geç bir yaş değil .. Bir işe girip çalışmaya başlaıdğınz zaman etrafınzla konuşsanzda konuşmasanz da elbet bir arkadaş ortamınız olacak bir çevreniz olacaktır . Bu işler belli olmaz nerede karşınıza çıkacağını kestiremezsinz ama böyle karamsarlıığa kapanıp kötü şeyler düşünürseniz olmaz ki .. Lütfen böyle düşünmeyin bence .. Elbet ççıkacaktır karşınıza birisi .. Olumlu düşünmelisiniz bütün bu olumsuzlukları silmelsinz aklınzdan..
Erkek arkadaşımın kuzeni var ingilizce öğretmeni kimseyi beğenmediiği çok seçici olduğu için şuan evli değil biraz yakınmaya başlamş 26 yaşnda .. Sanrm önceden çok seçici olmaktan ve büyüdükçe daha çok olgunlaştkça birşeylerin fakrında oldukça seçmek daha zor oluyor sanrm bundan kaynaklanıyor bu . Bence çok seçici de olmamalısnız karşısınza bir şans çıktığında değerlendirmelisinz .. Şans vermelisinz .. Örnek vereceğim benim kuzenim 27 yaşnda evli değil evlenmek de istemyor hala 2.ünisinden mezun olmak üzere btün ülkeleri gezdi parada biriktirdi . Ama kendi isteğiyle evlenmedi hala evlenmek istemiyor 30unda evlenirim diyor . 28inde böyle olumsuz düşünecelere kapılmamalısn o yüzden kendi isteğiyle bile 30una kadar evlenmeyenler 30undan sonra evlenenler varken böyle düşünceler kötü .. Bir tanıdığımz daha var akrabamız 30 yaşnda evlndi şimdi çok mutlu 2 tane çocuğu var :) 2 bebişi :)

oncelikle kendine takinti yaptigin sorunlarini bi uzmanla birlikte kurtul cunku sen kendine deger vermezsen karsindaki hic kimse sana zaten deger vermez ezdirme kendini kuralarin olsun evlenmek olsun diye evlenmk eminim sende istemesin ama belliki bu duruma takilmis durumdasin kısmet isi bu evlilik ins en yakin zamnda eşinle tanisrsn..sorunlarini hayatin merkezine koyma güclü isine gucune bak, varsa evlilik kaderinde o insan seni bulucak zaten

Sistemin dayattığı şeyler bunlar oku,evlen,çalış,çocuk yap,öl..Aslında kafalarımızdaki ideal yaşam biçimi bu olmadığı halde en doğrusu,olması gereken bu diye düşündürüldük.Mesela ben bana kalsa,hiç evlenmeyim, çocuk veya deli bir maceracı gibi yaşayım,ordan oraya koşayım istiyorum.Ama sırf "aa evde kaldı " lafını duymamak için bile insan hırs ve inadından bu herkesin seçtiği yaşamı istemediği halde seçmek zorunda hissediyor bilmeden.

Belki evlenip çocuk yapmak bile istemiyorsun.Sadece çevrene göre hareket ediyorsun,dediklerini duymamak için evlenmek,yuva kurmak istediğini düşünüyorsun belki de.Bence isteklerini tekrar gözden geçir.Etrafındaki boş tenekeleri de umursama.İşi olmayan kişiyle uğraşır.

Back
X