- Konu Sahibi sonbaharyaGmurlari
-
Yalnız o erkek hocaya sinir oldum ben adam bildiğin kadınları aşağılamış,sanki biz erkek cinsine muhtacız,hayattaki tek amacımız o.Bazen merak ediyorum dünyada bizim Türk kadınları kadar birbirinden nefret eden var mı diye?Evlenip başının göğe erdiğini düşünen kadınlara da acıyorum,siz de belirtin bunları mutlaka.Bu tip kadınlar Türkiye'de kadın haklarıyla ilgili ters giden her şeyin sorumlusu bu erkeğe köle tavırlarıyla.Resmen utanıyorum bu tip kadınlardan bir kadın olarak,bir insan kendini bu kadar alçaltır erkek karşısında.Tek çözüm Feminizm
halbuki benim evlilikten önce başka planlarım ideallerim var hayatımı doya doya yaşamak sitiyorum
medeni durum:boşanmış
çocuk :yok
öğretmenler odasında oturduk knuşuyoruz.bir bayan hoca nişanlandı.neyse tam karşımda bir erkek hoca oturuyor ki bu adam evli bana dönmüüş ne o hocam kıskandınız mı hani bayanlar kendi arasında kıskanır ya böyle diyor.ben de salak salak açıklama yapıyorum yok hocam ne kıskanıcam herkes kendi kaderini yaşar diyorum .gerçekten de düşüncem bu herke kendi kaderini yaşar başımıza nelerin geleceği belli mi hayatta? neyse ben bu durumu gidip bir başka bayan hocaya anlatıyorum bana diyor ki kıskanabilirsin normal
türkiyedeki bu evlilik baskısındannefret ediyorum.evlen evlen evlen b.k var sanki.
geçende bir markete gittim orda öğrencim çalışıyor kız öğrencim bana diyor siz evde kaldınız hadi neyse onun çocukluğuna veriyorum.
cidden evlenen paçayı kurtarıyor gibi, bir algı var biizm süper ileri toplumumuzda.neyse sustum ben
EE ne var bu forumda da yok mu sırtını erkeğe dayamayı bir halt sanan kadınlar. "evin erkeği değil mi bakacak" , "ne çalışıcam ya, koca olan o eve para getirecek" , "koca parası yemek" vs vs daha pek çok örnekle, aslında kadındır kendine en büyük kötülüğü yapan.
Hakikaten öyle.Var burada da kocasının mesleğiyle hava atan,evlendiğinde bekar arkadaşlarına burun kıvırarak bakan,statüsünün arttığını zanneden,kadın haklarından bahseden tüm kadınların koca bulamadıklarını ya da çirkin olduklarını zanneden.Daha sonra neden Türkiye kadına şiddette bir dünya starı diye ağlıyoruz.Daha bizim kadınımız kendini erkeğin malı gibi görüyor erkeği bir tarafa bıraktım.Türkiye hayattaki tek emeli güzel olmak ve bu sayede koca bulabilmek olan ve etrafındaki tüm kadınları kendine rakip olarak gören kadınlarla dolu.Bugün Batı'da bir kadını aşağılasanız ilk tepkiyi kadınlar verir,bizim burada kadın düşmanlığında flamayı kadınlar taşıyor.Ben sırf bu nedenle Türkiye'ye geri dönüş yapmak istemiyorum bazen.Bir otobüse dizinizin biraz üstünde bir etekle bindiğinizde erkeklerden çok kadınların ters bakışlarıyla karşılaşıyorsunuz.'Vayy yollu,kimi baştan çıkaracaksın' şeklinde bakışlarla.
A tabi bir de apartmada ki yada mahallade ki evlenmiş boşanmış kadından kocasını kıskanan, boşanmış kadını potansiyel tehlike görüp her hareketini eleştiren kadınlar var ki, düşman başına
halbuki benim evlilikten önce başka planlarım ideallerim var hayatımı doya doya yaşamak sitiyorum
öğretmenler odasında oturduk knuşuyoruz.bir bayan hoca nişanlandı.neyse tam karşımda bir erkek hoca oturuyor ki bu adam evli bana dönmüüş ne o hocam kıskandınız mı hani bayanlar kendi arasında kıskanır ya böyle diyor.ben de salak salak açıklama yapıyorum yok hocam ne kıskanıcam herkes kendi kaderini yaşar diyorum .gerçekten de düşüncem bu herke kendi kaderini yaşar başımıza nelerin geleceği belli mi hayatta? neyse ben bu durumu gidip bir başka bayan hocaya anlatıyorum bana diyor ki kıskanabilirsin normal
türkiyedeki bu evlilik baskısındannefret ediyorum.evlen evlen evlen b.k var sanki.
geçende bir markete gittim orda öğrencim çalışıyor kız öğrencim bana diyor siz evde kaldınız hadi neyse onun çocukluğuna veriyorum.
cidden evlenen paçayı kurtarıyor gibi, bir algı var biizm süper ileri toplumumuzda.neyse sustum ben
evlenenler nirvanaya ulaşıyor, o yüzden nirvananın da suyu çıktı
toplum baskısı bitmez arkadaşım.. evlilik, çocuk.. o biter, eşinle dışarı çıkarsın laf ederler, eşsiz çıkarsın laf ederler.. özetle, çene dağıtırken bizim millet promosyondan yararlanmışyaw he he de geç, bozmakla da bitmez bu zombi sürüsü
Bosanmis olmaya evde kalmak denmiyor, zira bu insanlarin gozunde zor olani basarip 1 kere evlenebilmissiniz zaten.!
Cok isteyip , hic evlenememeye evde kalmak deniyor, bknz. ben
Çoookkk güldüm ya ben buna :)
gecen 14 yasinda kocaya kacmis suan 19 yasinda olan benden 7 yas kucuk bir kadin bana dediki sende evlen artik hemde dedemin cenazesi kalkarken mezarlik onunde kizim ben nisan attim.simdiye evliydim belki dedim...evleniyorlar baslari goge cikiyor sanki :)))
senin gibi koca delisi olsaydım
14 yaşında kocaya kaçardım deseydin
şaka bir yana öğrencinin sana evde kaldın diyebilecek cesareti bulması ilginç
sanırım fazla yumuşak yüzlüsün
öğretmenler odasındaki o adamın da kıskandın mı demesi seviyesizlik
insanlar senin özel hayatını ağzına bile alamamalı izin verme
30+1 yaşındayım.halbuki benim evlilikten önce başka planlarım ideallerim var hayatımı doya doya yaşamak sitiyorum
Sosyolojik açıdan sebebi şu ..çünkü türk kadınlarının(daha doğrusu baskı altındaki bu tarz oryantal kültür kadınlarının) kendine ait bir kimliği yok..hatta neredeyse kişiliğide..çünkü önce ailede babanın abinin baskılarına boyun eğip onların şstediği gibi yaşamak zorundalar sonrada evlendiklerinde kocalarının..bu sebeple kimliksiz kadınlar ancak birinin karısı ve özelliklede birinin annesi olarak bir kimlik oluşturuyorlar kendilerine..işte habire çocuğuyla ilgili şeyler anlatıp paylaşan 24 sa cocugun fotograflarını sosyal medyada paylaşanlar buna örnektir..ya da sürekli ayyy koçişimmciler..batıda herkesin kişisel hakları var ve ailelerde buna saygı duyuyor dolayısıyla birey gerçekten birey olup kimliğini bulabiliyor kendi şstediği gibi yaşayabiliyor o yüzden çoğu kadının(hepsi demiyorum) evlenmek umrunda bile değil zaten kendi başlarına kimlik sahibiler çünkü..
27 yaşındayım asla evlenmeyi düşünmüyorum hayatımı yaşayıp yapmak istediklerimi yapıcam önce..evlilik büyük bir sorumluluk..hele çocuk..düşüncesi bile korkunç şuan benim için..doğru zamanda doğru şartlarda ve doğru ruh haliyle çocuk yapıldığı zaman toplumumuzun halini görüyoruz işte :)
Diyeceğim o ki neden siz o cahil insanları önemsiyosunuz? Dünyaya aynı yerden bakmadığınız bir insana laf anlatmaya çalışacağınıza gidin evinizin duvarlarıyla konuşn daha iyi.:evlenmenizi önerenler sanki evliliklerinde çok mutlular :)
Misal ailenin dini görüşü neyse çocuklarınkide otomatikman o oluyor..mesela aile kapalı bir aileyse o kızın mini etek giymesi mümkün mü? Ya da ateist olabilmesi?
Ya da tam tersi çok liberal bir ailede kapalı ve dinini yaşayan bir bireye saygı duyuluyor mu? Hayır..
Aileler çocuklarına özelliklede kızlarına(malum erkek kadından üstündür anlayışı) saygı duyup bir birey olmasına izin vermiyorlar..aileler istiyorki çocuklar onların hayatını yaşasın onların doğrularını kabul etsin..bu kısır döngü kırılamazsa toplumsal açıdan biryere gidemeyiz çok yanlış bir kültürün içindeyiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?