evde kalmışım haberim yok.

EE ne var bu forumda da yok mu sırtını erkeğe dayamayı bir halt sanan kadınlar. "evin erkeği değil mi bakacak" , "ne çalışıcam ya, koca olan o eve para getirecek" , "koca parası yemek" vs vs daha pek çok örnekle, aslında kadındır kendine en büyük kötülüğü yapan.

Öğrencinizin küçüklüğüne veriyorum da şu kıskanabilirsin diyen ve kıskandınız mı diyen tam bir gerizekalı. Nasıl böyle bir şeye cesaret ederler ya. Cevap verin dicem daha da kıskandığınızı düşünücekler. Ne denir bilmiyorumama çok keskin ve zekice cevap vermeniz gerekiyor. Herkes haddini bilsin be demek kıskandın mı ya. Alıngansın diyenler falan olmuş birde bu kadar geri kafalılık olmaz. Öğretmensiniz bol bol boş vaktiniz ve maaşınız var size tavsiyem bu densizlere bakıp üzmeyin kendinizi hayallerinizi yaşayın gezin tozun eğlenin onlar kıskansın.

Hakikaten öyle.Var burada da kocasının mesleğiyle hava atan,evlendiğinde bekar arkadaşlarına burun kıvırarak bakan,statüsünün arttığını zanneden,kadın haklarından bahseden tüm kadınların koca bulamadıklarını ya da çirkin olduklarını zanneden.Daha sonra neden Türkiye kadına şiddette bir dünya starı diye ağlıyoruz.Daha bizim kadınımız kendini erkeğin malı gibi görüyor erkeği bir tarafa bıraktım.Türkiye hayattaki tek emeli güzel olmak ve bu sayede koca bulabilmek olan ve etrafındaki tüm kadınları kendine rakip olarak gören kadınlarla dolu.Bugün Batı'da bir kadını aşağılasanız ilk tepkiyi kadınlar verir,bizim burada kadın düşmanlığında flamayı kadınlar taşıyor.Ben sırf bu nedenle Türkiye'ye geri dönüş yapmak istemiyorum bazen.Bir otobüse dizinizin biraz üstünde bir etekle bindiğinizde erkeklerden çok kadınların ters bakışlarıyla karşılaşıyorsunuz.'Vayy yollu,kimi baştan çıkaracaksın' şeklinde bakışlarla.

Son düzenleme:

A tabi bir de apartmada ki yada mahallade ki evlenmiş boşanmış kadından kocasını kıskanan, boşanmış kadını potansiyel tehlike görüp her hareketini eleştiren kadınlar var ki, düşman başına

A tabi bir de apartmada ki yada mahallade ki evlenmiş boşanmış kadından kocasını kıskanan, boşanmış kadını potansiyel tehlike görüp her hareketini eleştiren kadınlar var ki, düşman başına

Evet bir de sonra deniyor ki:'Bakın Türkiye'de boşanma oranları düşük,Batı'da ne kadar yüksek;çünkü bizim kadınlarımız değer görüyor.'Eee senin kadının boşanmaya cesaret edemiyor o yüzden düşük.
Yani işin özü konu sahibi direkt azarla böyle insanları ve hatta aşağıla mümkünse,diğer türlü bizim gibi düşünenler susup sineye çektikçe bu çark dönmeye devam eder Türkiye'de.

ne kadar patavatsız bir söz bu böyle
-kıskandınızmı
neden ağzının payını vermediniz de açıklama yaptınız

ve bu düşünceyi taşıyan bunu dillendiren öğretmenler öylemi
pessss diyorum
evlilik zorunlu ve vadesi gelen yapılması zorunlu bir eğlem sanki

kişi mevcut hayatından daha mutlu olacağına ikna olmuş buna inanmış ise evlenir
evlilik bir iş olduğu ve bu işi yapmak zorunda kaldığı için değüil

işte buna güldüm..evlenmek isteyen evlenir..vakti gelir hepsi olur..olmuyorsa bu suç değildir..eksiklik değildir..evlilik kıskanılacak birşey değildir..kocası tarafından sevilip saygı duyulmak kıskanılabilir(gıpta etmek anlamında)
ama bizim memleketimizde okul okumak için sınava girersin kazanmanı beklerler ,kazanırsın bölümü beğenmezler, okursun okumana konuşurla,r bitirirsin ne zaman evlenecen, evlenirsin ne zaman çocuk, çocuk olur ikincisi..off bu silsile mezara kadar gider..çok yaşadın öl artık bile diyeni duydum..:)))

Gecen 14 yasinda kocaya kacmis suan 19 yasinda olan benden 7 yas kucuk bir kadin bana dediki sende evlen artik hemde dedemin cenazesi kalkarken mezarlik onunde kizim ben nisan attim.simdiye evliydim belki dedim...evleniyorlar baslari goge cikiyor sanki :)))

Ogretmen arkadaslariniz ve ogrencileriniz sizin medeni durumunuzla ilgili konustuklari zaten hadlerini bildiriverin bir zahmet...
Sacma bir baski var ve bunun icin cok fazla insan yanlis evlilikler yapiyor, kimseye kulak asmayin, millete kulak assak bu yasa kadar bitmistik biz...

Yahu biz de böyle şeylerin şakası dahi yapılmaz, ne demek siz evde kaldınız hadi neyse? Evde kalmakta ne?
Hele ki bir erkeğin bayana ne o hocam kıskandınız mı demesi çok daha abes..

Son düzenleme:
Çoookkk güldüm ya ben buna :)

Yani konu sahibesinin etrafindakiler yanlis biliyor, konu sahibesi teknik olarak evde kalmamis.

Ille de yaftalamak istiyorlarsa dul kadin-kocamizi calacak-sevgilimizi ayartacak-apartmanda mahallede istemeyiz bence daha uygun bir etiket, kendileri burayi okuyorlarsa lutfen yanlislarini duzeltsinler.

Bilemedim, bunca deniz insan varken konu sahibesi dul kadin olarak etiketlenmedigine sukret gec bence. Evde kalmis damgasi dul kadin damgasina kiyasla o kadar kotu degil.

Son düzenleme:
İnsanlar boyle olmus artik sz ciddi dursanizda oyle bir dengesz laf eden oluyor..ben bundan 1yil once calisiyorum bi yerde kz is arkadaslarim senin yasin gecmis artik ayy oyle istemem diyorlardi..yasim 31 aradigimi bulursam evlenicem.eskiden komsum olan bir abla vardi yasi 40 kusur hic evlenmedi hatta konu actim burda oda benim kismeterime mani olmaya calisiyor oda kalsin birlikte gezelim diye sanirim cunki benim isim gucum yok

Aynen katiliyorum benin sevgilim var 2 yilldur. Evlenmek sadece ccocuk doğurmak için istiyorum ve mümkün mertebede geç olsun istiyorum. Offf evlilik yok sen koca pl ben kari tenrece tavamiz olsun. Çok dikici geliyor.....

Ben diyorum cine gideceğim fuara ben izin verdim mi diyor hadi ordan diyorum üzülüyor ve kiziyor çoğunlukla..

Hosteskige başvuru yappip mulakata gittiğimde bir arkadasim demişti bana

Ne güzel evlenmeden hayatına mudahele eden ya da ona bagli olmadigin biri yokken
Boyle şeyleri deniyirsun .... Bu herşeyi acikliyor sanirim :)

bokluboğazlar konuşmasa ölürler. o erkek öğretmen saçmalamış dert anlattığınız bayan öğretmen iyice saçmalamış ne demek kıskanmak yahu. sen kıskansan ne olacak ki? ayrıca birine böyle şeyler söylenirmi ayıp birde öretmen oluyorlar. öğrencinize birşey diyemeyeceğim öğrenci milleti bazen acımasız kelimeleri en olmadık yerlerde söylerler. siz boşverin gezin tozun hayatı yaşayın evlilik pek matah değil tadına bakmışsınız zaten.

senin gibi koca delisi olsaydım
14 yaşında kocaya kaçardım deseydin
şaka bir yana öğrencinin sana evde kaldın diyebilecek cesareti bulması ilginç
sanırım fazla yumuşak yüzlüsün
öğretmenler odasındaki o adamın da kıskandın mı demesi seviyesizlik
insanlar senin özel hayatını ağzına bile alamamalı izin verme

Keske aslinda dilimin ucuna geldim ya sabir dedim mezarlikta aglamaktan yorgun dusmusum zaten insanlar cok tuhaf ya..

Sosyolojik açıdan sebebi şu ..çünkü türk kadınlarının(daha doğrusu baskı altındaki bu tarz oryantal kültür kadınlarının) kendine ait bir kimliği yok..hatta neredeyse kişiliğide..çünkü önce ailede babanın abinin baskılarına boyun eğip onların şstediği gibi yaşamak zorundalar sonrada evlendiklerinde kocalarının..bu sebeple kimliksiz kadınlar ancak birinin karısı ve özelliklede birinin annesi olarak bir kimlik oluşturuyorlar kendilerine..işte habire çocuğuyla ilgili şeyler anlatıp paylaşan 24 sa cocugun fotograflarını sosyal medyada paylaşanlar buna örnektir..ya da sürekli ayyy koçişimmciler..batıda herkesin kişisel hakları var ve ailelerde buna saygı duyuyor dolayısıyla birey gerçekten birey olup kimliğini bulabiliyor kendi şstediği gibi yaşayabiliyor o yüzden çoğu kadının(hepsi demiyorum) evlenmek umrunda bile değil zaten kendi başlarına kimlik sahibiler çünkü..

27 yaşındayım asla evlenmeyi düşünmüyorum hayatımı yaşayıp yapmak istediklerimi yapıcam önce..evlilik büyük bir sorumluluk..hele çocuk..düşüncesi bile korkunç şuan benim için..doğru zamanda doğru şartlarda ve doğru ruh haliyle çocuk yapılmadığı zaman toplumumuzun halini görüyoruz işte :)

Diyeceğim o ki neden siz o cahil insanları önemsiyosunuz? Dünyaya aynı yerden bakmadığınız bir insana laf anlatmaya çalışacağınıza gidin evinizin duvarlarıyla konuşn daha iyi.:evlenmenizi önerenler sanki evliliklerinde çok mutlular :)

Misal ailenin dini görüşü neyse çocuklarınkide otomatikman o oluyor..mesela aile kapalı bir aileyse o kızın mini etek giymesi mümkün mü? Ya da ateist olabilmesi?

Ya da tam tersi çok liberal bir ailede kapalı ve dinini yaşayan bir bireye saygı duyuluyor mu? Hayır..

Aileler çocuklarına özelliklede kızlarına(malum erkek kadından üstündür anlayışı) saygı duyup bir birey olmasına izin vermiyorlar..aileler istiyorki çocuklar onların hayatını yaşasın onların doğrularını kabul etsin..bu kısır döngü kırılamazsa toplumsal açıdan biryere gidemeyiz çok yanlış bir kültürün içindeyiz

Son düzenleyen: Moderatör:
30+1 yaşındayım.
Maalesef bizim toplumumuzda var bu. Zorla kıskandıracaklar ya da zorla üzülüyormuş gibi görecekler. Sonra "Ah yazık, üzülüyor o da." diyecekler...

Bir de "bayanlar bayanı çok kıskanır, içten içten süzer vs. " derler.
Allah'ıma şükür, kimseyi hiçbir konuda kıskanmıyorum.
Herkes kendi kaderini yaşar sonuçta...

Aynen katiliyorum cok dogru...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…