- 19 Ağustos 2010
- 4.604
- 3.550
- 448
- Konu Sahibi sonbaharyaGmurlari
-
Bosanmis olmaya evde kalmak denmiyor, zira bu insanlarin gozunde zor olani basarip 1 kere evlenebilmissiniz zaten.!
Cok isteyip , hic evlenememeye evde kalmak deniyor, bknz. ben
Evet, erkek öğretmenin de seviyesizliği. Nasıl bir bayana böyle diyebilir? Edepsiz.Yalnız o erkek hocaya sinir oldum ben adam bildiğin kadınları aşağılamış,sanki biz erkek cinsine muhtacız,hayattaki tek amacımız o.Bazen merak ediyorum dünyada bizim Türk kadınları kadar birbirinden nefret eden var mı diye?Evlenip başının göğe erdiğini düşünen kadınlara da acıyorum,siz de belirtin bunları mutlaka.Bu tip kadınlar Türkiye'de kadın haklarıyla ilgili ters giden her şeyin sorumlusu bu erkeğe köle tavırlarıyla.Resmen utanıyorum bu tip kadınlardan bir kadın olarak,bir insan kendini bu kadar alçaltır erkek karşısında.Tek çözüm Feminizm
Bir üst mesajımda anlatmaya çalıştığım buydu.Ah keşke bozabilsen böylelerini. Ama bozamazsın ki. Bozmak için söyleyeceğin her lafa "bak bak nasıl da kıskanmış deliye dönmüş bana laf söylüyor" der böyleleri.
Evet, bunu hep diyorum. İnsanlara "boş laf" lazım.Boyle insanlar heryerde
Üniversite kazanirsin niye o bölüm , ise giremezsin neden girmedin, evlenmek istemezsin evde mi kaldin , hadi evlendin cocuk istemiyosun , nerde cocuk, olmuyo mu... diye uzar gider.
Kimseyi memnun edemezsin.
Başı bala mı ermiş?Gecen 14 yasinda kocaya kacmis suan 19 yasinda olan benden 7 yas kucuk bir kadin bana dediki sende evlen artik hemde dedemin cenazesi kalkarken mezarlik onunde kizim ben nisan attim.simdiye evliydim belki dedim...evleniyorlar baslari goge cikiyor sanki :)))
28 yasında evde kalmak mı olurmuş
öğretmenler odasındaki o muhabbetleri çok iyi bilirim. eylülde seminer başlardı,insanlar 'merhaba' demeden 'ooo parmaklar hala boş' derdi.
hele bir gün hiç unutmam, 3-4 bayan öğretmen oturuyoruz (hepsi evli, ben 25-26 yaşlarındayım) bana evlenmeyi düşünmüyor musun diye sordular
(öğretmenlik yaptığım yer küçük bir ildi ve asla ordan biriyle evlenmeyi düşünmüyordum ) o ilden birini ayarlamaya kalkmasınlar diye 'hayır' dedim. kadın aynen şunu dedi :
ben de senin gibiydim. Annem bana ya senin aklında biri var ya da sende bir şey var dedi. hepsi güldü. ben anlamadım önce. sonra birkaç kişiye sordum. ilginç yorumlar geldi. sizce ne demek istedi bu hatun kişi?
sanki bütün derdimizi çözüdk de bi tek evlenme sorunumuzu çözemedik
nedir bu millette evleme meraklısı olmak anlamış değilim
hadi evlendin diyelim ne olacak başın göğe mi erecek
annem hep der evlenince gideceğin bi koca ona da doyulacak evlenene kadar hayatını yaşa der
evlenene kadar hayatını yaşayacaksın nasılsa evlendikten sonra yapmak istediklerini yapamayacaksın bile
halbuki benim evlilikten önce başka planlarım ideallerim var hayatımı doya doya yaşamak sitiyorum
medeni durum:boşanmış
çocuk :yok
öğretmenler odasında oturduk knuşuyoruz.bir bayan hoca nişanlandı.neyse tam karşımda bir erkek hoca oturuyor ki bu adam evli bana dönmüüş ne o hocam kıskandınız mı hani bayanlar kendi arasında kıskanır ya böyle diyor.ben de salak salak açıklama yapıyorum yok hocam ne kıskanıcam herkes kendi kaderini yaşar diyorum .gerçekten de düşüncem bu herke kendi kaderini yaşar başımıza nelerin geleceği belli mi hayatta? neyse ben bu durumu gidip bir başka bayan hocaya anlatıyorum bana diyor ki kıskanabilirsin normal
türkiyedeki bu evlilik baskısındannefret ediyorum.evlen evlen evlen b.k var sanki.
geçende bir markete gittim orda öğrencim çalışıyor kız öğrencim bana diyor siz evde kaldınız hadi neyse onun çocukluğuna veriyorum.
cidden evlenen paçayı kurtarıyor gibi, bir algı var biizm süper ileri toplumumuzda.neyse sustum ben
halbuki benim evlilikten önce başka planlarım ideallerim var hayatımı doya doya yaşamak sitiyorum
öğretmenler odasında oturduk knuşuyoruz.bir bayan hoca nişanlandı.neyse tam karşımda bir erkek hoca oturuyor ki bu adam evli bana dönmüüş ne o hocam kıskandınız mı hani bayanlar kendi arasında kıskanır ya böyle diyor.ben de salak salak açıklama yapıyorum yok hocam ne kıskanıcam herkes kendi kaderini yaşar diyorum .gerçekten de düşüncem bu herke kendi kaderini yaşar başımıza nelerin geleceği belli mi hayatta? neyse ben bu durumu gidip bir başka bayan hocaya anlatıyorum bana diyor ki kıskanabilirsin normal
türkiyedeki bu evlilik baskısındannefret ediyorum.evlen evlen evlen b.k var sanki.
geçende bir markete gittim orda öğrencim çalışıyor kız öğrencim bana diyor siz evde kaldınız hadi neyse onun çocukluğuna veriyorum.
cidden evlenen paçayı kurtarıyor gibi, bir algı var biizm süper ileri toplumumuzda.neyse sustum ben
Boşver tatlım ya maalesef bizim meslekte ,erkek öğretmenlerde kadın gibi oluyolar,saçımızın rengi kilomuz ,herşeyimiz onları ilgilendiyo,öğrenci milletide bi alem zaten,geçenlerde matematik sorusu çözüyorum münasebetsiz bi tembel öğrencim öğretmenim kaç kilosun merak ettim dedi şu anda bunu mu merak ettin dedim ,öyle çokk kilolu da değilim ama balıketli ve iki çocuk doğurmuş bi anneyim dersi kaynattı çocukların ,dikkati dağıldı ve benim şarteller attı senin üstüne mi vazife diyince hani kilolusunuz ya merak ettim dedi bende hiçç yapmzadım ama salak ve ayağı aksayan bi annesi var hergün okulda ben hiçç senin annen çok zayıf ve engelli hiçç sordum mu sana dedim bozuldu... Bazen ağızlarına tıkamak gerekiyor arakadaşım inan sende cevabını ver hasta ediyolar insanı ne meraklılar ya....
Yani konu sahibesinin etrafindakiler yanlis biliyor, konu sahibesi teknik olarak evde kalmamis.
Ille de yaftalamak istiyorlarsa dul kadin-kocamizi calacak-sevgilimizi ayartacak-apartmanda mahallede istemeyiz bence daha uygun bir etiket, kendileri burayi okuyorlarsa lutfen yanlislarini duzeltsinler.
Bilemedim, bunca deniz insan varken konu sahibesi dul kadin olarak etiketlenmedigine sukret gec bence. Evde kalmis damgasi dul kadin damgasina kiyasla o kadar kotu degil.
konu tam da bana hitap ediyor.ben de sınıf öğretmeni olarak görev yapıyorum.burdan biriyle düşünmüyorum bi ilişki.arkadaş yok doğru düzgün adam.kafamdaki kişi bu tipler değil ee ben güneydoğudan da gitmek istiyorum.hala evlenmiyo musun? soruları baydı artık.karpuz kavun mu alcam manavdan.takmayın kafanıza
Cnm bende 30 yaşındayım yeni nişan attım arkadaşlarımdan biri aa yine evde kaldım desene dedi evet evde kaldım sen evlendinde başın göğemi erdi dedim sende pat diye yapıştır lafı üstelik evde kalmışta diiliz zaman değişti artık 30 unda 35 inde evlilikler yapılıyor yeterki sağlıklı bir beraberlik olsun evli olan herkes çokmu mutlu sanki Allah sağlık versin önce nasip vakti saati gelince zaten bulur üstelik bir kere evlilik yapmışsın ikinci evliliğini yapıp daha mutlu olan çok insan tanıyorum.ben nişan attım nikahıma 3 gün kala çok zor günler geçirdim ama elalem bilmez bizim sıkıntılı günlerimizi iki gün sonra unutur birde laf sokarlar işte onlara sende sakince akıllıca laf sokucaksın.ayrıca o alıngansın diyenede kızdım ne alınganlıgı ya karşımızdakiler patavatsız!! Hele o öğrencinin ne haddine sana laf söylemek ya Rabbim inşallah bize hayırlı bir nasip verirde millet gıpta ile bakar! Bizde gelenle şükrederiz gidenin yokluğuna!
30:30
bu arada dul kadınlık meselesi hakkında bi yorum yapıcam,bunu inanın bana artık kafasına takan çok az erkek var.nerden biliyosun dersen erkeklere güzel alımlı,aklı başında bi hatun ver,çoğusu hayır demez.yeter ki sen güçlü ol.herkese iyi akşamlar.bana katılanların yorumların bekliyorum.
gerçekten de öyle mi düşünüyorsun? benim karşıma çıkanlar ben boşandığım için beni istemediler.
gerçekten de öyle mi düşünüyorsun? benim karşıma çıkanlar ben boşandığım için beni istemediler.
Ben de maalesef türk erkeklerinin boşanmış kadınlara bakış açısının değişmediğini düşünüyorum.onlar için nedense namus sadece ilk evlilikte oluyor..erkeğin ailesi için de böyle..ben inanmıyorum ki,bekar bir erkek evlenip ayrılmış bir bayan ile beraber olmak istediğinde ailesi karşı çıkmasın..hala bu bakış açımızı değiştiremedik ne yazkki..çok mu karamsarım?
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?