evde kalmışım haberim yok.

28 yasında evde kalmak mı olurmuş
öğretmenler odasındaki o muhabbetleri çok iyi bilirim. eylülde seminer başlardı,insanlar 'merhaba' demeden 'ooo parmaklar hala boş' derdi.
hele bir gün hiç unutmam, 3-4 bayan öğretmen oturuyoruz (hepsi evli, ben 25-26 yaşlarındayım) bana evlenmeyi düşünmüyor musun diye sordular
(öğretmenlik yaptığım yer küçük bir ildi ve asla ordan biriyle evlenmeyi düşünmüyordum ) o ilden birini ayarlamaya kalkmasınlar diye 'hayır' dedim. kadın aynen şunu dedi :
ben de senin gibiydim. Annem bana ya senin aklında biri var ya da sende bir şey var dedi. hepsi güldü. ben anlamadım önce. sonra birkaç kişiye sordum. ilginç yorumlar geldi. sizce ne demek istedi bu hatun kişi?

sankı evlenınce millete evlenıyorsun '' evde kaldın'' ne demektır ? sankı insan gercekten istese evlenemıyor..
heee,,,,, ama bazıları ıcın evlılık farklı bır kurum tabi
aşka, saygıya, sevgıye ne gerek var onlar ıcın.
bır koca olsun başlarında, hükmetsın onlara yeter ..

Kendimden bir örnek veriyim ve sakın bu konuyu dini olarak algılayıp tartışmaya dönüştürmesin kimse sadece somut örneklerimden biri..

Benim ailemde babanem ananem dahil kapalı kimse yoktu herkesin saçlar sapsarı..inançları çoktu ancak dini yaşayan kimse yoktu..bana çocukken dini hiçbişey öğretilmedi..kendileride bilmiyodu zaten..

Ben şuan gayet modern ve açık giyinen bakımlı ama oldukça dindar bir insanım..bu gibi dogmatik meseleler aileden öğrenilmez içinde kendin keşfetmelisin onu..ha aile tabiki çocuğuna dini tamamen objektif olarak anlatsın ama asla dahasına karışmasın zorlamasın..
Ben şuan baskıyla büyüyen arkadaşlarımda. Çok daha gerçek yaşıyorum dinimi ..annem 49 yaşından sonra benden öğrendi şuan zikrlerini duasını aksatmaz kuran okur.. :)

Mesela kitap örneğide var..benim ailem öyle kitap okuyan kendini geliştiren bir aile değildi nerdeyse her türk ailesi gibi..annem ben çocukken roman(bunu kitaptan saymıyorum) okurdu sonra onuda bıraktı..bense çocukluğumdan beri binlerce kitap okuyan ve 1 günde 400-500 sayfalık kitabı bitiren bir insandım/insanım..

Benim eski erk arkadaşım acaip entellektüel ve kültürlü tanınmış bir aileden geliyordu ve çocukluğu boyunca kitap okunmaya zorlanmış ve hep nefret etmiş okumazmış..sonra büyüyünce kendisi farketmiş kitap okumayı sevdiğini ve şuanda inanılmaz kültürlü ve kitap okuyan bir insan..

Diyeceğim o ki çocuklarınızı rahat bırakın onlar kendi doğrularını bulsunlar zorlamayla o iş olmaz

Bosanmis olmaya evde kalmak denmiyor, zira bu insanlarin gozunde zor olani basarip 1 kere evlenebilmissiniz zaten.!

Cok isteyip , hic evlenememeye evde kalmak deniyor, bknz. ben

Evet, erkek öğretmenin de seviyesizliği. Nasıl bir bayana böyle diyebilir? Edepsiz.

Ah keşke bozabilsen böylelerini. Ama bozamazsın ki. Bozmak için söyleyeceğin her lafa "bak bak nasıl da kıskanmış deliye dönmüş bana laf söylüyor" der böyleleri.
Bir üst mesajımda anlatmaya çalıştığım buydu.

Boyle insanlar heryerde
Üniversite kazanirsin niye o bölüm , ise giremezsin neden girmedin, evlenmek istemezsin evde mi kaldin , hadi evlendin cocuk istemiyosun , nerde cocuk, olmuyo mu... diye uzar gider.
Kimseyi memnun edemezsin.
Evet, bunu hep diyorum. İnsanlara "boş laf" lazım.

Başı bala mı ermiş?

Boşver tatlım ya maalesef bizim meslekte ,erkek öğretmenlerde kadın gibi oluyolar,saçımızın rengi kilomuz ,herşeyimiz onları ilgilendiyo,öğrenci milletide bi alem zaten,geçenlerde matematik sorusu çözüyorum münasebetsiz bi tembel öğrencim öğretmenim kaç kilosun merak ettim dedi şu anda bunu mu merak ettin dedim ,öyle çokk kilolu da değilim ama balıketli ve iki çocuk doğurmuş bi anneyim dersi kaynattı çocukların ,dikkati dağıldı ve benim şarteller attı senin üstüne mi vazife diyince hani kilolusunuz ya merak ettim dedi bende hiçç yapmzadım ama salak ve ayağı aksayan bi annesi var hergün okulda ben hiçç senin annen çok zayıf ve engelli hiçç sordum mu sana dedim bozuldu... Bazen ağızlarına tıkamak gerekiyor arakadaşım inan sende cevabını ver hasta ediyolar insanı ne meraklılar ya....

Su evlenmeyi düsünmüyomusun sorusuna deli oluyorum! Sanki evlenilcek biri cikti da biz yok dedikk!

sanki bütün derdimizi çözüdk de bi tek evlenme sorunumuzu çözemedik
nedir bu millette evleme meraklısı olmak anlamış değilim
hadi evlendin diyelim ne olacak başın göğe mi erecek
annem hep der evlenince gideceğin bi koca ona da doyulacak evlenene kadar hayatını yaşa der
evlenene kadar hayatını yaşayacaksın nasılsa evlendikten sonra yapmak istediklerini yapamayacaksın bile

konu tam da bana hitap ediyor.ben de sınıf öğretmeni olarak görev yapıyorum.burdan biriyle düşünmüyorum bi ilişki.arkadaş yok doğru düzgün adam.kafamdaki kişi bu tipler değil ee ben güneydoğudan da gitmek istiyorum.hala evlenmiyo musun? soruları baydı artık.karpuz kavun mu alcam manavdan.takmayın kafanıza

ne boşboğaz ne düşüncesiz insanlarmış boşver ne derlerse desinler. boz hemen... gerçi ozamanda kıskandı galiba derle. aman de sanki evlenenler çok mutlu ne kısaknıcam de kapat konuyu..

Cnm bende 30 yaşındayım yeni nişan attım arkadaşlarımdan biri aa yine evde kaldım desene dedi evet evde kaldım sen evlendinde başın göğemi erdi dedim sende pat diye yapıştır lafı üstelik evde kalmışta diiliz zaman değişti artık 30 unda 35 inde evlilikler yapılıyor yeterki sağlıklı bir beraberlik olsun evli olan herkes çokmu mutlu sanki Allah sağlık versin önce nasip vakti saati gelince zaten bulur üstelik bir kere evlilik yapmışsın ikinci evliliğini yapıp daha mutlu olan çok insan tanıyorum.ben nişan attım nikahıma 3 gün kala çok zor günler geçirdim ama elalem bilmez bizim sıkıntılı günlerimizi iki gün sonra unutur birde laf sokarlar işte onlara sende sakince akıllıca laf sokucaksın.ayrıca o alıngansın diyenede kızdım ne alınganlıgı ya karşımızdakiler patavatsız!! Hele o öğrencinin ne haddine sana laf söylemek ya Rabbim inşallah bize hayırlı bir nasip verirde millet gıpta ile bakar! Bizde gelenle şükrederiz gidenin yokluğuna!

30:30

annesine mi salak dediniz...
olmamış

dul kadın damgasını yapıştıramadılar çünkü boşandığımı söylemedim bilmiyorlar.

koca almak karpuz kavun almaktan daha zor en azından karpuzu seçebiliyon ama kocayı seçemiyon
seçiyon da hani iyi mi kötü mü sana uygun mu bilemiyorsun yıllardır tanıdığın birisi bile gün geliyo tanıyamamışım diyorsun
bide evlenince ne olacak hani sırf evlenmek için evlenilmez

arkadaşlar bi arkadaşım vardı,kızda büyük bir evlenme arzusu,ölüyor bi koca bulsam da evlensem diye,açıkçası kimse de yüzüne bile bakmıyodu neyse kesinlikle bu kızı hor görmüyorum.ama bi laf her kö,topalın bir alıcısı olurmuş.neyse bu kız aniden nişanladı,ardından evlendi,damat da kıza göre baya iyi.meğersem damat aile baskısıyla babasının bazı çıkarları yüzünden kızı kabul etmiş.kızın kocası kızı sevmezmiş,kız bunu anlamış.hatta kızı aldatmış da.sonra kız küsüp evini terketmiş,aferin dedim gururlu kızmış.ama yanılmışım kız tekrar döndü kocasına,adam hala sevmiyor,çoluk çocuk yok.ayrılmadı kız,o kadar evlenme etiketini istiyor ki anlatamam bazı tipler,ama yalnızlık allaha mahsus,herkese allah sevdiğini buldursun

bu arada dul kadınlık meselesi hakkında bi yorum yapıcam,bunu inanın bana artık kafasına takan çok az erkek var.nerden biliyosun dersen erkeklere güzel alımlı,aklı başında bi hatun ver,çoğusu hayır demez.yeter ki sen güçlü ol.herkese iyi akşamlar.bana katılanların yorumların bekliyorum.

gerçekten de öyle mi düşünüyorsun? benim karşıma çıkanlar ben boşandığım için beni istemediler.

25 yaşındayım okuyorum ki okuyorum derken yüksek lisans yapıyorum görüştüğüm biri de var ama diğer bayanlar gibi evlencez falan demiyorum kısmet hayırlısı diyorum hani o hayallerden kurmuyorum ne bilim görüştüğüm insan da iş durumu vs olduğu için bir 5 senr sonra diyor o yüzden hani çok seviyor olsam da bel bağlamıyorum bu yüzden evlilik bana çok uzak geliyor sanki mesela abim evleniyor yengem annem çeyize bakıyorlar bahsediyorlar ama ben çok sıkılıyorum nedense bana göre degil kimbilir yarın evlenirim ahaha kısmet

gerçekten de öyle mi düşünüyorsun? benim karşıma çıkanlar ben boşandığım için beni istemediler.

Ben de maalesef türk erkeklerinin boşanmış kadınlara bakış açısının değişmediğini düşünüyorum.onlar için nedense namus sadece ilk evlilikte oluyor..erkeğin ailesi için de böyle..ben inanmıyorum ki,bekar bir erkek evlenip ayrılmış bir bayan ile beraber olmak istediğinde ailesi karşı çıkmasın..hala bu bakış açımızı değiştiremedik ne yazkki..çok mu karamsarım?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

hangi şehirdesiniz de istemediler? çocuğunuz olmadıktan sonra ne fark eder?
boşanmış kadınların istenmemesi midemi bulandırıyor, düşünüyorum sebep bulamıyorum. bekaret gibi sığ bir şeyle karşılaşıyorum sadece duşundukce.
evlenmemiş kızların ne olduğu belli mi?

bence karamsar değilsin tam da toplumumuzun düşüncelerini yansıtmışsın.islamı kendine önder edinmiş süper ileri zihniyete sahip toplumumuzu.kimin umrunda? bu düşünce yüzünden boşandığıma pişman mıyım? asla.aynen geçmişe dönsem yine boşanırdım.toplumun düşüncesi umrum değil.önemli olan benim iç huzurum. yalnız evlendmeden önce çok samimi olduğum bir ark.vardı.evlendi görüşmeyi kesti.boşandığımı biliyordu.sanırım onun kocasını elinden alacağımı düşündü başka bişeye yoramıyorum.ölüyordum senin kocan için ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…