evet benim kara kedi kadife sahibi olan..
ya øzledim simdi kadifemi, cok uzuldum gece yaptigim icinde cok pismanim, bidaha kapamiyacagim kapiyi.. yavrunun kuru mama yiyemediginide bilmiyordumi:1no2:
ilk isim ona konserve mama almak eve giderken, bidahada patisiyle yuzume ellemesine izin vercem.
Cokcok tesekkurler nevbaharcim, gercekten cok yardimci oldun. a.s.
Dita ne güzelde yazmışsın:asigim:
Bende konserve vermiyorum hatta kuru mama harici hiçbirşey vermiyorum birkez sevinsin diye sütü suyla karıştırıp verdim genede ishal oldu:çok üzgünüm:
Ditacım ya size sorabilir miyim? Şimdi biz mutfaktayken tabi sıpa hep peşimizde yalnız kalmaya yahammülü yok sürekli ağlıyor annemde dayanamıyor farklı gıda versek bişi olur mu diye ? Kuru mama harici az da olsa vereceğimiz farklı bir gıda var mı? Mesela haşlanmış tavuk filan versek birşey olur mu şuan tam 3,5 aylık oldu.
Buarada benimde elim çizikler içinde ama ben çok mutluyum halimdemsırnaşık şey
Ayrıca yavru kedilerde sürekli mama degiştirmek iyi degildir ..hangi mamayla başlarsanız onunla devam edin ..ama lütfen market maması vermeyin...arada sırada peynir verin..haftada 1 de 1 yumurtayı haşlayarak ver....
arada balık verebilirsin ama balııgın iyi pişirmen lazım...
Çünkü balık kafası ve iç organları ciddi bozukluklara yol açan bir antivitamin içerirler. Bu toksik madde pişirme ile bozulur....
Et olarak günlere göre yağsız dana eti,tavuk eti, balık v.b verilir. .Günlük yiyeceklerinin yarısının protein ( yani et ) olması gerekir. Bu kıyma şeklinde verilmektense kuşbaşı şeklinde verilmelidir. Kediler obur hayvanlar değillerdir. Yiyeceklerini çiğneme ve bunları parçalama zamanı bulurlar. Küçük parça halindeki etleri parçalamak için gösterdiği gayret dişlerinin sağlıklı olmasını sağlar. ......
Kedi karaciğeri sever bununla birlikte haftada bir seferden fazla verilmemesi gerekir. Karaciğer önemli bir A vitamin kaynağıdır : Fazla vitamin A zararlıdır.
Eğer kedinizi sevindirmek istiyorsanız ona zaman zaman zeytin vermen iyi olur... Bütün bu gıdaları ilgi çekici kılmak için tabağına birkaç damla mısır yağı ve bir tutam bira mayası ilave ediniz. Gelişmesi boyunca yani bir yaşına kadar kediye günde bir kez süt verebilirsiniz. Kedi yavrularının süte çok ihtiyaçları vardır. Fakat ona inek sütü vermeyiniz. Çünkü inek sütü kedi için sindirimi güç ve dengesiz bir gıdadır. Kedilerde ayrıca ishal nedenidir. Kediye yağsız süt veya en iyisi süt tozundan ılık su ile süt hazırlayıp veriniz. Kediler yoğurt ve peynire de bayılırlar bunları da zaman zaman verebilirsiniz. Bu gıdalar aynı zamanda kemiksel gelişim içinde gereklidir. Kediye günlük öğün sayısı olarak 2 aylık kediye güde 4 kez,5 aylık bir kediye 3 kez, ve ergin yaşa gelinceye kadar ve sonraki yaşantısında 2 kez yemek vermek gerekir....
Canım market mamaları petshoplardada var özellikle adı lacat miydi ne onlar filan hiç iyi değiller:1no2:Ben royal canin aldım bayada büyük bir paket zaten biraz pahalıda herşey onlar için sonuçtasırnaşık şey
Birde birkaç gün sonra oyunlara başlar koridorda pusuya yatar tam sen geçerken üstüne atlar kaçar sakın korkma bu da oyundur seni oyuna davet ederyerimsenibenBiz evde artık çok dükkatli yürüyoruz çünkü saklanıp bizi bekliyor ve birden atlıyor sonra saklanıyor bende onu arayıp buşuyorumsırnaşık şeyDaha aranızda türlü türlü oyunlar çıkartır ay anlattıkça eve gidesim geldi yasırnaşık şey
Canım market mamaları petshoplardada var özellikle adı lacat miydi ne onlar filan hiç iyi değiller:1no2:Ben royal canin aldım bayada büyük bir paket zaten biraz pahalıda herşey onlar için sonuçtasırnaşık şey
Birde birkaç gün sonra oyunlara başlar koridorda pusuya yatar tam sen geçerken üstüne atlar kaçar sakın korkma bu da oyundur seni oyuna davet ederyerimsenibenBiz evde artık çok dükkatli yürüyoruz çünkü saklanıp bizi bekliyor ve birden atlıyor sonra saklanıyor bende onu arayıp buşuyorumsırnaşık şeyDaha aranızda türlü türlü oyunlar çıkartır ay anlattıkça eve gidesim geldi yasırnaşık şey
Oyun oynamaya cok duskun bizim yaramaz=) simdiden baslamis bu tur seylere aslinda
Petshopda calisan adam beni kendi uyardi aslinda, ben bilmiyordum market mamalarinin aslinda verilmemesi gerektigini,birkac cesit icerisinde en iyi olanini kendi ønerdi bende onu aldim, umarim dogru secimdir:sm_confused:
Aynen benimde eve gidesim geldi, benim birde kayinim var kedi hastasi, bizde kalmasi icin ikna ettim bugun geliyo, ilgilensin biraz bizde iyice alisana kadar:asigim:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?