Evde köpeği olanlar

Benim 5 yaşında bir jack russellım var. Amman Ya Rabbi, böyle bir heyecan, aktiflik, şımarıklık, yaramazlık yok. Ben mutfaktayken kapıdan geliyor kafasını uzatıp bakıyor ben oradayım, salona gidip kemiğinin başında havlamaya başlıyor. Meali, buraya gel, kemik yiyeceğim senin kucağında. Ama evladım o benim. 3 tane annesi 3 tane babası var. Ben evlenip ayrıldığımdan beri geceleri annem ve babamın yatağında yatıyor. Koynuna giriyor babamın,burnunu boynuna yaslıyor. Hafta sonları ve izinlerde bizim evimizde kalıyor. Öğlenleri anneannemin koynunda öğle uykusunu uyuyor. Yani anlayacağınız bunlar hayvan değil, bebekler.

Sizinki de bebek daha. Aynen dediğiniz gibi, annesi sanıyor sizi. Bir köpek eğitim kitabı alıp okuyun. Gerekli eğitimi verin. Ben günde 10 saat çalışarak yalnız verdim bu eğitimi ailemle aynı eve çıkana kadar. ilk sene eğitimi falan biraz zorlar. Sonra zaten sizin evladınız ile oynamaya başlar, her gün size ve çocuğunuza bahane olur yürüyüşler yaparsınız, parka gidersiniz. Evladınızla kardeş gibi büyür. Almakla en doğru kararı vermişim dersiniz. Biraz dayanın. havladığı zaman "SUS"deyin. susunca sevin. böyle böyle eğitim vereceksiniz. bırakın peşinizde dolaşsın. Benimki hala dolaşıyor. Onu kucağınıza almak,sevmek sizin için de çok iyi. İnanın ben şu ana kadar kafayı yememişsem, işten eve geldiğimde beni bu kadar heyecan ve sevgi ile karşılayan, ağladığımda yanağımdaki yaşı yalayan karşılıksız sevginin ne demek olduğunu bana öğreten o 8 kiloluk can sayesinde. Pişman olmayacaksınız, ve o çok daha akıllı uslu bir köpek olacak yaşlandıkça. Dayanın. Ah benim evladım olsa da benim bebeğimle abi kardeş büyüse keşke.

1 yaşında cavalier king charles köpeğimiz var bizimde o dönemleri yeni geçirdiğimiz için. Küçükken daha bağımlı oluyolar sahiplerine büyüdüğünde daha kendi başına takılır ama öyle çok büyük bir değişiklik beklemeyin :)))
Yani bizimki büyüdü hala akşamları mesela koltuğa uzanıp kolumu açmazsam uyumuyor oyuncağınıda alıp oraya gelip kıvrılıp uyuyor :)
Evde sürekli ben nereye o oraya takip durumunda :) Bi zaman sonra alışıyosun ama hatta peşimden gelmediğinde neden gelmedi bu diyorum filan :))
Kesinlikle vazgeçmeyin o size siz ona alışıcaksınız zamanlar daha çok :)

Ahh canim benim sevin onu bol bol hepsini atlatacaksiniz :)

Endişelenmeyin geçecek. Şuan korkuyordur yalnızlıktan.
Biraz büyüdüğünde sizin uyku saatlerinize de alışacak. Siz uyudugunuzda uyuyup uyandığınızda uyanacak.
Şuan daha bebek. Az daha sabır gösterirseniz dünyanın en iyi arkadasına sahip olacaksınız.

Kızlar valka cok tesekkur ederım
Verelım dıyorum ama ne ben ne rşim yapamıyoruz
Eşim hayvan sever ama elleme srvme konudunda biraz mıçuzdarip
Tıtızfır kendısı
Adlında hayvanda temuz ama kendını kıtlı hissefiyor işte
Buna ragmen hef aksam kıyabılecrkmıdjn , verebılrcrkmudın dıyr soykemlerı var
Suan benım dvladımdan farksız
Nasıl kı ben kızkma gecede on kere kalkıyorsam buna on brş sefer kalkıyorun
Niye umuyısun aglıyosun ddmeye hakkım yok bebek cunku
Bızkmle yatmak istiyot
Yataga almıyorum yatagını karyolamın yanıns koyup rşımı yada ayahjmı koyuyorum yanına sarılıp sokulup uyuyor
Kokumj istiyor sıpa

Yazım hataları için özüt ama rahat vermıyor kıpırdanmaktan :)

Benim 2 kangalim var. Bahcede bakiyoruz tabii evde degil. 14 aylik oglum var. Kucukucularimiz kardes 8 aylik.
Hic minnos bi tur degiller ama benim 2 katim kadar kopek yine de kucagima gelmek istiyor. Basini gogsume dayiyor.
Oglumu arabasina koyup kopekleri de alip sahile atiyorum surekli kendimi.
Yanyana yuruyoruz aile saadeti modunda

Bir tişörtünüzü yatağına koyun, onun için çok önemli kokunuz. Eşiniz de alışır, hatta titizliği biraz olsun azalır alıştıkça. Benim babam ilk gördüğünde ortalığı ayağa kaldırdı istemiyorum bu iti diye. Şimdi sabah uyandıkları pozisyonu foto çekip instagrama koyuyor "en küçükle yatak keyfi yapıyoruz"diye. 1 sene sıkın dişinizi. Çocuğunuzun gelişimi için o kadar güzel olacak ki.

benim değil kız kardeşim var 2 tane dişi olan golen erkek dogo küçüklrdi büyüdüler ve kardeşim kısmetse 25 doğum yapcak napcaz bilmiyorum

Çocuğunuzu başka birine verebilir misiniz?
Köpeğinizi neden veriyorunuz?
Sahiplenirken bunu bilmeliydiniz. Sizden ayrılırsa ya barınağa ya da zorla çiftleştirileceği yerlere düşebilir.
En fenası da intihar etmeye kalkabilir.
O izin çocuğunuz nasıl gözden çıkarıyorsunuz.
Bir kedim var onun kadar sevemem diye çocuk istemiyorum.

Benim bebişimde ilk geldiğinde öyleydi birkaç ay boyunca onu bebek gibi büyüttm her sabah uyandı uyuttum yemedi agzına kadar yedirdim sürekli oyun isterdi oynardık dişleri kaşınırdı çıkarken elimi ısırırdı tırmalardı herseyine katlandım o benim dünyam ve suan 2 bucuk yasında bunlar bebeklik döneminde oluyor sonra geçiyor merak etmeyin bir kaç ay boyunca böyle :)) sonra zaten istesenizee o şekilde olmuyorlar şuan canı isterse gelir sevdirir kendini yada ödül verirsem yoksa biraz oyun oynarız gider odasında uyur çok tatlılar :)) resmen bebek gibiler herşeyi anlıyorlar ben aglasam oda aglar biri bana dokunsun hemen korur havlar ısırmaya çalısır bambaska bir duygu

Evcillerin de insanlar gibi karakterleri vardır, kimi çok nazlı ve ilgi odağı olmak ister, kimi özgür ruhludur evdekilerin bile dokunmasını istemez, kendi kendine yetebilir.

Henüz 3 aylıkmış ama eğer karakteri gereği ilgi isteyen, sürekli sevilmek isteyen bir köpekse büyüyünce de bu huyları değişmez, biz de Pekinez var, 2,5 aylıktı evimize geldiğinde, sürekli kucak istedi, evde yalnız kalmaya korkup ağladı, şimdi 3 yaşında ama huyu değişmedi, evde tek kalırsa deliriyor, devamlı kucakta olmak istiyor, eşime hepimizden daha düşkün, o evden gidince dönene kadar kucağımda ağlıyor, bildiğiniz bebek gibi ağlama sesleri çıkarır, biz olmadan uyumaz, illa bizimle yatar.

Karakteri gereği de inatçıdır, eğitip tek başına olması, bizim istediklerimizi yapması için çabalasakta o kendi istediklerini yapmaktan geri kalmadı, biz de evin neşesi diye çok zorlamadık işin açıkçası.

French Bulldog'lar genel karakteri itibariyle duygusaldırlar, en çok sizden ilgi bekliyorsa sizle özel bir bağ kurmuştur ondandır, bağlandıkları kişiyi sahiplenirler ve sürekli ondan sevgi, şefkat beklerler.
Evde yalnız kalmaya dayanamazlar psikolojileri bozulur, Pekinez'lerin karakteristik özelikleriyle benzeşiyorlar, kendilerini köpek gibi görmezler :)) girdikleri aile de hemen kendilerini aile ferdi ilan edip en çok sevdikleri kişiyi paylaşmaktan hoşlanmazlar, sizi annesi gibi görmesi bu yüzden.

Evet beni kıskanıyor :)
Eşimle de anlaşıyor ama eger kucagımdaysa ve yanıma gelfıyse ona hırlar ustune atlar:) kıskanç ve ınatcı
Çöpe çıktım akşam evın kapusını aralayıp aglıyordu avaz avaz benı merdıvende gorunce başladı koyun gobı zıplayıp delırmeye :)

:))))
Erkek mi? genel birşey değildir değişkenlik gösterir ama şimdiye kadar baktığım erkek köpekler beni, dişilerse eşimi aşırı sahiplendi, Pekinezimiz dişi, eşime çok düşkün, bazen sırf onu kızdırmak için eşime sarılıp ooo çok tatlıymış bu baba derim hemen eşimin kucağına atlar
Bizleri isim olarak bilmiyor, anne baba denilince bakar yüzümüze :))

Hayır dişi ama sanırım ben ilgilendığim için bakımıyla benı sahıplendi :)
Aynı bebekler gıbı ıstedıgını aglayarak yaptırma huylafı da basladı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…