Evde sobam yok kestaneyi nasil pisiririm?

SILAM

anne
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
123
1
96
39
İstanbul
Ark.lar merhaba evimde eski sobam yok eskiden annem kestaneleri onda pisirirdi yerdik benim esimde cok seviyo ben ona nasil evde pisirebilirim şimdiden herkese tsklerr .....................

Ark.lar merhaba evimde eski sobam yok eskiden annem kestaneleri onda pisirirdi yerdik benim esimde cok seviyo ben ona nasil evde pisirebilirim şimdiden herkese tsklerr .....................

merhaba.... bizimde sobamız yok ama biz kestaneyi teflon tavada yapıyoruzz.aynı temizleyip tavaya koy sobadaki gibi oluyo aynııııı bende pek severim yaaa kestaneyicokacimcoook

Bennde kestaneleri bıçakla bikaç yerinden çizip fırınlıyorum.çok güzel pişiyor.

Ben mikro dalgada yapiyorum gayet lezzetli oluyo, hem zahmetsiz, hemde pratik... :1rolleyes:

ben de ya tavada ya da fırında yapıyorum ama fırındaysa çok çok az su serpiyorum üzerlerine kuru olmasınlar diye :)

geçen gün kestane aldım
ilk yarısını fırında yaptım.kurudu,yandı
dedim demek tavada olacak bu iş
diğer yarısınıda tavada yaptım
yine kurudu,yandı
kestaneler iyi değildi dedim çıktım işin içinden
kendime toz kondurmadım yani

kestaneleri artı şeklinde çizip suda 1 saat bekletiyorum . yumuşuyolar böylece pişince kabukları daha rahat çıkıyor ..
sonra suyunu süzüp fırına veriyorum ..harika oluyo .
. yalnız fırında fazla bekletmiceksin yoksa kuruyor..birde fırın önceden ısıtılmış olmalı..

bende kestaneye bayılıyorum çizip çizip suya koyyorum ama ben fazla bekletmiyorum sonra tepside mikrodalga fırına atıyom ole pişiyolar ama sobada ki giibi olmuyo yaaaaa

bıçakla uçtan kesip fırında pişirince lezzetli oluyor.

Tavada ve fırında kestane yapacaksınız, çizdikten sonra bir iki saat suda bekletirseniz daha bir şerbetli oluyor. Nefis, canım çekti gece gece...

haşlamasını sevmiyorum hiç, ama şekerine öellikle de çikolatalısına bayılırım

bende çizip teflonda soba üzerinde yapar gibi yapıyorum..Eğer tost makineniz varsa kapağını kapatmadan onun üzerinde de yapabilirsiniz, sobadaki tadın aynısını alabilirsiniz böylece...

merhaba giznur.ben yeni üye oldum:) bende kestaneleri çizdikten sonra üzerine biraz su serpip fırında yapıyorum çok lezzetli oluyor:))))))

ben kestaneleri uzununa kesiyorum güzelce yıkıyorum birazda suda durursa daha güzel oluyo sonra tefloerdeyse sobadaki gibi oluyo afiyet olsunn tavaya koyup kapağını sıkıca kapatıyorum arasıra karıştırıyorum iyice dışı hafif sobadaki gibi yanık olacak kısık ateşte pişecek biraz uzun sürüyo ama n

bende teflon tavada yapiyorum.cizip atiyorum teflona kisik ateste arasira ceviriyorum sahane olyuo.hatta sabah aldim simdi yapicam canim cekti

kestane için eski bir teflon tavamı ayırdım
çizip soğuk suda bekletiyoruz bir saat kadar sonra suyunu süzüp tavada ağır ağır pişiriyoruz çok da güzel oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…