Evde sobam yok kestaneyi nasil pisiririm?

bir kilo kestaneye bir bardağa yakın şeker ve üzerini iki kat geçicek kadar su ilave edip, düdüklü tencerede 40 - 45 dk pişiriyorum..
nefis oluyor nefis..

Ark.lar merhaba evimde eski sobam yok eskiden annem kestaneleri onda pisirirdi yerdik benim esimde cok seviyo ben ona nasil evde pisirebilirim şimdiden herkese tsklerr .....................

canım be fırında tepside pişiriyorum.:sm_confused:

suda çok çabuk pişiyor 10-15 dkkikada hazır kestaneleriniz

bende bildiğimiz saplı tost makinaları varya ona koyuyorum kestaneleri
ocakta 5 dk da oluyo biz çok pişmiş sevmiyoruz ama çok güzel oluyo
tabi kıtır kıtırda olmuyo:)

kestaneleri önce şekerli-tuzlu (şekeri daha fazla) suda bekletiyorum sonra enine bıçakla kesiyorum közlemeçte pişiriyorum çok lezzetli oluyor közlemeçi ben bir marketden almıştım ama hafta sonu Beşiktaşdaydım tüm züccaciyelerde vardı hemde cok ucuza onda patlıcan falanda közleyebiliyorsun çok güzel oluyor....

çarşıda saç satılıyor.bir adet saç alıp ocağın üstünde yapabilirsiniz ve kıtır kıtır sobada yapılmış lezzette oluyor.

Kestane pişirmek için 2-3 senedir uyguladığım bir yöntem var
Çok lezzetli oluyor
Pİşirmek için teflon tava yada küçük tepsi ne kullanacaksanız
Kestaneyi ateşeş dayanıklı öukur bir kaba koyun
Pişireceğiniz tava/tepsiye ters çevirin Kapta üzerinde kalsın
Kestaneyi koyduğunuz kabın alacağı miktarda su ekleyin
Ve ocakta suyunu çekene kadar öylece tutun
Sonra kestanelerin üzerien çevirdiğinzi kabı alıp kestaneleri yayın
Pişmelerini bekleyin
Önce haşlanıp yumuşuyor Sonrada tam kıvamında pişiyor
Tam bir soba üstü kestane lezzeti elde diyorsunuz
Deneyin tavsiye ederim
Ben bunu dayımdan öğrendim

hanımlar kestaneyı kesın onu yıkayın az su koy teflon tavaya koy kapakla kapat ara sıra karıştır cok güzel olur

eşimde tost makinasini bi tarafin çikartip ocakta yapti ama yapmadan önce yikayip biçakla çizikler atmalsiniz ve süper olmuştu sobaya gerek yok
denemeniz isterim afyet olsun

teflona at delipte mikrodalğan varsa onda pişirebilirsin haslayabilirsin farklı bir tat kesip normal fırına bile atabilirsin ayyy canım çekti şimdi

Daha dün yaptim.Mikrodalgaya uygun bir kabin icine atip üzerine sicak su koyup orta büyüklükteki kestaneler icin 12 dk da pisiriyorum.

Ben elektirikli ocak üzerinde yapıyorum soba misali:jeyyar:yerimsenibensengözlerimebaksanab

Ben kestaneleri biçaklada birazcik kesip firina atiyorum, arada bir çeviriyorum, sobayi arastirmaz yanii. çokta lezzetli, hele kisin sicacikk misss gibi ohhhhhhhh

valla ben fırında denemedim çok ama elektriğe gelen zamlardan sonra denemeyide düşünmüyorum. yıllardır teflon tavada yapıyorum yiyenler şu sokakta satılan çıtır çıtır olanlardan sanıyor. önce iki yanınada iki çizik atıyorum kestanenin sonra tamamen suyun altına sokuyorum. süzdükten sonra tavaya koyuyorum bi kaç kere karıştırıyorum şahane oluyo valla.cokacimcoook

kızlar ben hem kestane toplamaya giden hemde çok yiyen biri olarak nasıl yapıldıgını anlatayım önce kestaneleri tümsek olan yerinden artı işareti şeklinde kesin sonra kestaneleri suda yarım saat kadar bekletin sonra kestaneleri teflonda deyil normal tencereye koyun ve kapanı açmayın o buharında kabukları acılıyo suyada koydukya ondan sonra kavurun ve cıtır cıtır oluyolar ve fırında kuru oluyo

çiz ve teflon tancereye koy fırına mikrodalğaya haslardı annem eskiden suda o da değişik bir tat oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…