Bizde de soba olmadığı için annem fırında yapar kestaneyi. Çok lezzetli oluyor ama ben pişirmeden kıtır kıtır yemeyi daha çok seviyorum. Kestane eğer iyiyse kabuğu hemen çıkıyor.
Ben Kestaneleri çizip bikaç dakika suda bekletiyorum.Sonra teflon tost kabında ocakta pişiriyorum..Yumuşacıkk oluyor... ayyy canım çektiiii..Evde de yokk kiii üfffff
kızlarr kestanee hastasıyımm :dance:benn çok seviyorumm ve mutlaka her akşam saat kaç olursa olsunn yerim. bende kestaneleri ilk önce yıkıyorum çiziyorum ve teflon tavada önceden 5 dk kadar boş tavayı kızdırıyorum 5 dk arkası 5 dkda ön tarafı derken kestanelerimm şahanee oluyooo:sm_cool::sm_cool:
bizde kestaneyi çok seviyoruz ve sık sık yapıyoruz,yeni öğrenip memnun kaldığım bir püf noktası da kestaneleri alüminyum folyoya sarıp fırına veriyoruz,hafif ıslak,haşlama ,ızgara arası oluyor...
kestaneleri enine komple çiziyorsunuz sonra yağlı tavada 2-3 dk haşlıyosunuz sonra çıktıgı gibi soguk suyla üzerinden geçirdiğinizde kabukları da çk kolay soyuluo..
bugün deryalı günlerde usta bu tarifi yaptı gerçekten de kısacık bir süre içerisnde oldu kestane hastasıyımdır ilk aldıgım gibi bu şekilde yapıcam sizinde fikriniz olsun
önce tümünü boydan boya çizin patates kızartır gibi bol yağda kabuklar ayrılma oluncaya kadar tutun delikli kepçe ile soğu k cuya atıp yıkayın ve sonucu görün ben birde 1 sb şekeri karamelize edip sulandırdıktan sonra kestanelerin üzerine döküyorum