• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde yayılan erkek nasıl düzelir?

Sinirli ve tepkili şekilde tartışmak değil de güzel güzel halinizi anlatarak konuşsanız nasıl olur ? Ben dilini kullanarak yani otobüste ve gün içinde yorulduğunuzu ve o size yardım etmeyince kendinizi kötü hissettiğinizi söyleseniz empati yapması için ? Hatta beraber yapın ilk olarak siz de onu teşvik edin mesela eline de yakıştı gibisinden :) hadi sen de sofrayı kaldır da birer kahve içelim diyebilirsiniz mesela...

Son düzenleme:
Bu cümleyi bana kendisi söylüyor ama uygulamada sıkıntı var,borç var çünkü.
O zaman siz de evde biraz daha rahat davranmaya çalışın. Meyvesini ıvırını zıvırını ayağına istediğinde çok yoruldum falan deyin. Yardım etmez zaten şu mantıkta bir insan size. Kalıplaşmış düşünceleri yıkmak çok zor çünkü. O yapmıyorsa siz de yapmayın çok hırpalamayın kendinizi.

Aynı dertten muzdaribiz. Hamileyken bile hafta içi işte hafta sonu ev işindeydim. koca koca halıları çırpmışlığım, koltukları çekmişliğim vardı. Arkadaşlarının evine gidince eşlerinin dolabın kapağını kapatmak için bile nazlanarak eşlerinden yardım istediklerini görünce kendimi aptal gibi hissettim. onca yaptıgım işin üstüne duyduğum hakaretler de cabası. baktım güzellikle anlamıyor ben de artık bi şey istese gecenin bi yarısı acıksa kalk kendin yap diyorum. işten gelince önce o yemeğini yiyor sonra bebeği ilgilensi diye ona verip ben yemegimi yiyorum ama ne zmn bitircem diye gözü tabağımda kalıyor bitirir bitirmez bebegi kucagıma veriyor bebek uyuyunca da sofrayı ben topluyorum :KK43: off yaramı deştin uyuz oldum yine :) ne yapsak bunlara nasıl bi ayar versek bilemedim ki ben onuu :KK35:
Allah yardımcımız olsun, belki işimize yarar öneriler gelir bakalım, çıkmadık candan ümit kesilmez :KK45:

Başak burcu biriyle evlenin deli titiz ve düzen meraklısı eşimden biliyorum:KK53:
içinde olduğuna inanıyorum bide yetiştirilme tarzında.hani "aman oğluşuma kıyamam oğluşum sen elleme ben yaparım" tipi anneler var ya hah onların yüzünden :KK45:
evliliğin ilk zamanlarında alıştı alıştı alışmadı yayılır gider.haa bide erkekler dürterek emirvaki söyleyerek iş yapmazlar.inceden işlemek lazım.
bana gelince maşallah diyeyim :nazar:eşim elinden geleni yapmaya çalışır.bayılır zaten düzene oda artı avantaj.hamileyim diye sakın yorulma ben yaparım gelince diye arar durur Allah bin kere razı olsun.birazda vicdan meselesi galiba:KK61:

Bende yeni evliyim, ikimizde çalışıyoruz, geçen eşimle temizliği birlikte yaptık, ancak bu sabah kahvaltıda akşama evini temizle olur mu dedi, bende akşama evimizi temizleyelim demek istedin heralde dedim, güldü hayır akşama evimizi temizle canım dedi, hani baştan nasıl alışırsa öyle devam eder diyorlar ya ne yapmalıyım acaba bende?

Hadi yardımcı olmaması bir derece de, kendi dokunmayıp yap et diyene uyuz oluyorum ben harbiden. Evin pis olduğunu ima edip temizliğinde senin ellerinden öpeceğini söylemesi hiç hoş değil.

Evlediğimde de çalışıyorum,şuan şikayet ettiğim konuları ozaman yapıyordu aslında ama ben de daha dinç oluyordum.İşim yakındı,cumartesileri de evdeydim.Şimdi o da ben de zor şartlarda çalışıyoruz,tek ben çekmek istemiyorum bu yükü.Kırmızıyla belirttiğiniz cümle şöyle, o benim mutfakta olduğumu düşündü sanırım,kendisi içerde kızımlaydı. Yarım saat kadar sonra geldi, yatakta ağladığımı ozaman farketti. Hep tartışırız bu iş konusunu ama ilk defa ağladım ve ilk defa kendini haklı görürken pişman olup üzüldüğünü gördüm.Konuyu açma sebebim buydu inş. düzelir:110:

Sinirli ve tepkili şekilde tartışmak değil de güzel güzel halinizi anlatarak konuşsanız nasıl olur ? Ben dilini kullanarak yani otobüste ve gün içinde yorulduğunuzu ve o size yardım etmeyince kendinizi kötü hissettiğinizi söyleseniz empati yapması için ? Hatta beraber yapın ilk olarak siz de onu teşvik edin mesela eline de yakıştı gibisinden :) hadi sen de sofrayı kaldır da birer kahve içelim diyebilirsiniz mesela... Ben eşime eğer yorgunsa ve bir şey yaptıracaksam "hadi güçlü erkeğim şunu yapıver" gibi şeyler söylerim genellikle tatlı tatlı yaptırırım istediğimi:D

O zaman siz de evde biraz daha rahat davranmaya çalışın. Meyvesini ıvırını zıvırını ayağına istediğinde çok yoruldum falan deyin. Yardım etmez zaten şu mantıkta bir insan size. Kalıplaşmış düşünceleri yıkmak çok zor çünkü. O yapmıyorsa siz de yapmayın çok hırpalamayın kendinizi.

Sanırım önceden yapıyormuş ama yanlış mı anladım yukardaki mesajdan bilemedim.

Sinirli ve tepkili şekilde tartışmak değil de güzel güzel halinizi anlatarak konuşsanız nasıl olur ? Ben dilini kullanarak yani otobüste ve gün içinde yorulduğunuzu ve o size yardım etmeyince kendinizi kötü hissettiğinizi söyleseniz empati yapması için ? Hatta beraber yapın ilk olarak siz de onu teşvik edin mesela eline de yakıştı gibisinden :) hadi sen de sofrayı kaldır da birer kahve içelim diyebilirsiniz mesela... Ben eşime eğer yorgunsa ve bir şey yaptıracaksam "hadi güçlü erkeğim şunu yapıver" gibi şeyler söylerim genellikle tatlı tatlı yaptırırım istediğimi:D

Kırmızı olan cümleyi söyleyemiyorum çünkü sinirlenmiş oluyorum.Ama deneyecem canım. Güzel güzel konuştuğumda hak veriyor,o gün için yapıyor hatta sabahları sandviç hazırlar bana,kendi içinden gelir ben demem ama akşam işe yardım konusunu 1gün sonra unutuyor.Ben söyleyince de suratı 5 karış 40 tane sorun çıkarark yapıyor,kavga çıkıyor. Ben erkeğim sen kadınsına dönüyor

Bu cümleyi bana kendisi söylüyor ama uygulamada sıkıntı var,borç var çünkü.

Mangalda kül bırakmazlar ama ödleri kopuyor çalışmayı bırakırız diye. Ajitasyon bile yaparlar.

Eşim yardımcı ama ilk zamanlar bu konuda artistlik yapmaya kalktı da aldı cevabını.

Benim kocam olacak herif beni robokop sanıyor kızlar:mad: Şaka bir yana bu aralar sıkıntıdayız ailecek

Eşleriniz ev işleri konusunda yardımcı oluyor mu?
İçlerin de mi var,yoksa sizin yönlendirmenizle mi yapıyor? Diye sorarak başlayayım önce,çünkü ben belki çözümü olmayan bir konu açmış olabilirim.

3buçuk yıllık evliyim.Kızım doğduktan ve işe başladıktan sonra o kadar yoruluyorum ki yemek işini annem yapıyor(evi aynı apartmanda) çünkü 8de geliyorum ve takatim kalmıyor.İşin stresini geçtim 2 saat boyunca kalabalık otobüs ve trafik beni süründürüyor resmen.Eve gidince kızımla ilgileniyorum,salata çorba yapıyorum sofrayı hazırlıyorum.Çok da abartmadan mutfak banyo temizliği,2-3 günde 1 süpürge derken zaman kalmıyor.Eşim bana yardımcı olsa yemeği bile 1 gün önceden yapacağım ama sofra kaldırmaya bile yardım etmiyor,benden meyve,içecek,kuruyemiş vs ne olursa istiyor.Bunu kaç kere güzellikle söyledim,en azından bu ufak işleri yap diye ama 1-2 yapıyor sonra yine devam.Bana hep ben erkeğim,bu işler senin görevin havasında. İster istemez tartışıyoruz çünkü ben de onun kadar çalışıyorum,o yan gelip yatarken benim bu işleri yapmam zoruma gidiyor.İşi de bırakamam. Ne kadar iyi bir koca olsa da bazı odunlukları var işte. Dünden beri sırnaşmaya çalışıyor telde bile farkediliyor,gece çok ağladım üzüldü galiba ama akşam ne yapayım sizce? Beraber yemek yapan,ev işi yapan arkadaşlarım var hatta eşi hamileyken cam,halı silen bile var; okadar yapsın asla istemem ama azıcık da olsa bişeler yapsa da ben de bukadar yıpranmasam keşke:KK43:

alışkanlık meselesi işte. babam da 70 yaşına gelmiş adam, kendi suyunu mutfağa gidip almış değildir. ona göre kadının görevi bu, ben "artık devir değişti" dediğimde "biz böyle gördük" diyor, annem de baştan alıştırmış tabii, zaten 70 yaşındaki adam nasıl düzelir bu saatten sonra? ama eşiniz için ümit var, her istediğini anında yapmayın, arada duymazlıktan gelin, yorgun olduğunuzu söyleyin, hatta bazen "ayaktayken bana da su getiriver" diye siz ondan bir şeyler isteyin. hem çalışıyorsunuz, hem çocukla ilgileniyorsunuz, hem ev işi-yemek yapıyorsunuz, üstüne eşinizin çayını meyvesini ayağına istemesi gururunuza dokunuyor, çok iyi anlıyorum sizi. hani yaparsanız da lütuf gibi yapın, görevinizmiş gibi bir hava oluşturmayın...

Benimde eşimin içinden gelerek yaptığını söyleyemem.Amir gibi kirliler sepete konmazsa yıkanmayacak derim(yıkamamışlığım vardır dediğimi yaparım),çayı demle hayatım,çocukla oyna hayatım vs.
Arada yumuşatma cümlelerini mutlaka kullanırım.
Bazen kendimi patron gibi hissetmiyor değilim:KK53:

Benimde eşimin içinden gelerek yaptığını söyleyemem.Amir gibi kirliler sepete konmazsa yıkanmayacak derim(yıkamamışlığım vardır dediğimi yaparım),çayı demle hayatım,çocukla oyna hayatım vs.
Şuan kıs kıs gülüyorum etrafımdakiler deli diyecek. İlk zamanlar eşim kirlilerini sepete atmıyordu,ortalıklarda bırakıyor diye ben de yıkamazdım,yine de yola gelmemişti.Camdan atacağım diye tehdit etmiştim bu geldi aklıma yazınızı okuyunca:KK53:Sonuç; o günden sonra sepete koymasa bile muhakkak banyoda olur o kirliler :KK45: Yumuşatma cümlelerini ben de deneyecem,sinirlenmemeye çalışarak. Ama bugün güzel bir konuşmam lazım,kırgınlığım gitmedi dünden dolayı

Şuan kıs kıs gülüyorum etrafımdakiler deli diyecek. İlk zamanlar eşim kirlilerini sepete atmıyordu,ortalıklarda bırakıyor diye ben de yıkamazdım,yine de yola gelmemişti.Camdan atacağım diye tehdit etmiştim bu geldi aklıma yazınızı okuyunca:KK53:Sonuç; o günden sonra sepete koymasa bile muhakkak banyoda olur o kirliler :KK45: Yumuşatma cümlelerini ben de deneyecem,sinirlenmemeye çalışarak. Ama bugün güzel bir konuşmam lazım,kırgınlığım gitmedi dünden dolayı

İşte olay orda kopmuş.Atacaktın 1-2 don atlet bak bakem yapıyormu?İlerisi içinde zemin olurdu.Hatun dediğini yapıyor diye:)
Yumuşatma dediysem çay koyyyy sinirli hayatım kısmı yumuşak ok?

Benim kocam olacak herif beni robokop sanıyor kızlar:mad: Şaka bir yana bu aralar sıkıntıdayız ailecek

Eşleriniz ev işleri konusunda yardımcı oluyor mu?
İçlerin de mi var,yoksa sizin yönlendirmenizle mi yapıyor? Diye sorarak başlayayım önce,çünkü ben belki çözümü olmayan bir konu açmış olabilirim.

3buçuk yıllık evliyim.Kızım doğduktan ve işe başladıktan sonra o kadar yoruluyorum ki yemek işini annem yapıyor(evi aynı apartmanda) çünkü 8de geliyorum ve takatim kalmıyor.İşin stresini geçtim 2 saat boyunca kalabalık otobüs ve trafik beni süründürüyor resmen.Eve gidince kızımla ilgileniyorum,salata çorba yapıyorum sofrayı hazırlıyorum.Çok da abartmadan mutfak banyo temizliği,2-3 günde 1 süpürge derken zaman kalmıyor.Eşim bana yardımcı olsa yemeği bile 1 gün önceden yapacağım ama sofra kaldırmaya bile yardım etmiyor,benden meyve,içecek,kuruyemiş vs ne olursa istiyor.Bunu kaç kere güzellikle söyledim,en azından bu ufak işleri yap diye ama 1-2 yapıyor sonra yine devam.Bana hep ben erkeğim,bu işler senin görevin havasında. İster istemez tartışıyoruz çünkü ben de onun kadar çalışıyorum,o yan gelip yatarken benim bu işleri yapmam zoruma gidiyor.İşi de bırakamam. Ne kadar iyi bir koca olsa da bazı odunlukları var işte. Dünden beri sırnaşmaya çalışıyor telde bile farkediliyor,gece çok ağladım üzüldü galiba ama akşam ne yapayım sizce? Beraber yemek yapan,ev işi yapan arkadaşlarım var hatta eşi hamileyken cam,halı silen bile var; okadar yapsın asla istemem ama azıcık da olsa bişeler yapsa da ben de bukadar yıpranmasam keşke:KK43:

Babası yapıosa kendisi annesine yardım etmişse evlenincede yapar
Kp yatağı toplar makinayı yerleştirir boşaltır yerleştirir çamaşırı asar toplar
Yeni evliyken eşim makinayı boşaltmaya kalkıyordu kovuodum mutfaktan ben alışkın değilim babamdan öyle şeylere ters Geliodu
Yardım edilecek bişey car mı die sor bana dedirt ooo paşam bende işten geldim yorgunun karını sor bakalım yardım edilecek bişey var mı die baktın sormuyo
Eline tutuştur onu götür bunu getir
Masayı toplama öylece bırak seni beklio de 3-5 burun kıvırır sonra alışır

İşte olay orda kopmuş.Atacaktın 1-2 don atlet bak bakem yapıyormu?İlerisi içinde zemin olurdu.Hatun dediğini yapıyor diye:)
Yumuşatma dediysem çay koyyyy sinirli hayatım kısmı yumuşak ok?
Aklıma geldi anlatayım bari;
Nevresimleri yıkadım makine de duruyor.Ben duştayım eşime seslendim şunları asarmısın canım?
El cevap üzerimde atlet le mi?
Sanki gecenin 23:00 de herkes cama çıkmış eşimin nevresim asmaını bekliyor:)
(İçimden diyom tabi)
Yok içeriden tişört al giy öyle as.
Düşün bunu diyorum yani.Neyse astı nevresimleri:KK53:

Bende yeni evliyim, ikimizde çalışıyoruz, geçen eşimle temizliği birlikte yaptık, ancak bu sabah kahvaltıda akşama evini temizle olur mu dedi, bende akşama evimizi temizleyelim demek istedin heralde dedim, güldü hayır akşama evimizi temizle canım dedi, hani baştan nasıl alışırsa öyle devam eder diyorlar ya ne yapmalıyım acaba bende?

Eline süpürgeyi ver o süpürsün sen banyoyu temizle eline viledayı ver silsin sen toz al

Amir olmak şart zaten. Tatlı sert konuşmak, eline sağlık demek bunlar işin püf noktaları.

Bizim de bir ara çamaşır mevzumuz olmuştu. Her akşam eve geliyorum evi toparlarken eşimin bir önce ki gün giydiklerini kirli sepetine atıyorum. Farketmem bir kaç haftamı aldı.
Ben nasıl üstümden çıkanı atıyorsam sen de koyacaksın kirli sepetinde olanlar yıkanacak dedim. Bir kaç kere giymek istediğini bulamayınca sorun çözüldü. Arada bir esnetiyor tabi.

Bir kaç kerede üstünden çıkarıp sepetin üstüne atmış olarak buldum. Yerinden kaldırıp çağırdım bu ne diye sordum. Hayır yani kapağı kaldırıp içine atmak varken üstüne savurmak ne?
Yardım eder ama arada böyle haytalıklar yapıyor sağolsun. :p

Babası yapıosa kendisi annesine yardım etmişse evlenincede yapar
Kp yatağı toplar makinayı yerleştirir boşaltır yerleştirir çamaşırı asar toplar
Yeni evliyken eşim makinayı boşaltmaya kalkıyordu kovuodum mutfaktan ben alışkın değilim babamdan öyle şeylere ters Geliodu
Yardım edilecek bişey car mı die sor bana dedirt ooo paşam bende işten geldim yorgunun karını sor bakalım yardım edilecek bişey var mı die baktın sormuyo
Eline tutuştur onu götür bunu getir
Masayı toplama öylece bırak seni beklio de 3-5 burun kıvırır sonra alışır
Canım babası hayatta değil ama ailede böyle gördüğü kesin.Benim oğlum olursa böyle yetiştirmem Allahın izniyle.
İnş. alışır ben yine devam edecem kavga da etse. İşçiyiz haklıyız kazanacağız:KK48:

benim kocam öyle yapacak varya agzina kürekle vururum onun!!! bende okuyorum hemde şehir dışına gidip geliyorum o benden önce gelirse yemeği hazırlar çayı demler (aksam 10 gibi geldiğim olur bazen ). valla erkeğin içinde olacak. ev hanımı olsan o ayrı başka işin yok der ama çalışan bir bayansın ve yardım etmesi lazım en azından banyoyu balkonu yıkasa bile makbule geçer.

ev supurme isini ustlendi esim. camasira yemek yapmaya asla karismaz. zaman zaman bulasik yikar, evi toplar. copleri cikarmak ve kileri duzenlemek de onun gorevidir.
ben tam zamanli calisirken cocugumuz yokken arada yemek de yapardi.
ama cok soyleniyor is konusunda aman bi is yapsin basima diktator kesiliyor yok mutfagi temizlemismis yemek yaparken dagitma, yok evi yeni supurmus dikkat et. sanki anam basimda :)

Back
X