evde yemek pisiyor mu ?

Aileden gördüğü bu şekildedir başka türlüsünü düşünemiyorum.
O yemese bile siz mutlaka kendinize pişirin bebeğiniz doğduktan sonra çok zorlanırsınız yoksa.
Biz de et düşkünü bir aileyiz mesela yani sebze hiç pişmese neden diye sormaz eşim ama haftada 1-2 mutlaka sebze yapmaya çalışıyorum,başka türlü sağlıklı olamayız yoksa.

Bende çok yemek sevmem olursa tek çeşit sebze eşimde annesinden çorbasından salatasına üstüne tatlısına kadar alışmış(tı) şimdi garibim ne bulsa onu yiyor yokluktan yaparsam o da

tabi ki her insan istedigini yer
ama surekli kizaa vs yemek onun ileride yasayacagi rahatszliklari gormeme engel olamaz .

en axindan bi kase corba yemeli
doydumu doymafimi o bilir ona brsey diyemem

Doktor bi tanıdığınız ya da eşinizin sevip saydığı bi büyüğü varsa onunla bu sağlıksız beslenmenin zararlarını, ileride oluşabilecek sorunları konuşabilirsiniz belki

Hiç dışarda yemez mi yani her önüne gelen yerde yemem ama dışarda yerim valla. Hem dışarda yemiyor,evdede yemek yemiyor. Kızartmayla ömür geçer mi

Eşim kırmızı etli tim yemekleri sever. Bende severim . Hergün yapmaya çalışıyorum. Mesela bugün tavuklu patates yemeği yapicam sulu okadar.

Hiç dışarda yemez mi yani her önüne gelen yerde yemem ama dışarda yerim valla. Hem dışarda yemiyor,evdede yemek yemiyor. Kızartmayla ömür geçer mi
Buyrun benim!!!
Dışarıda yemek yemekten hiç hoşlanmam.
Çok özel bir yerdir,kıramayacağım insanlardır. Anca o zaman yine menüyü didik didik eder,öyle yerim.
Evdeki gevrek peynirin tadı hiç bir yerde yok.
Dışarıdaki kahvaltıya da gıcık olurum.
2 dilim peynir mi yenir kahvaltıda ayol?

Alışkanlıkla belkide titizlikle alakalı bilemiyorum ki :) öğrencilikte evde kim uğraşır ki yemekle,ben uğraşmıyodum en azından :)
Evde yemek iyide kim uğraşacak toplamayla yıkamayla off :) çok tembelim galiba.
Kahvaltıyada bayılırım bu arada

2 dilim peynir,3.sinif zeytin ve recellere yanina domates salatalikla kisi basi 25 lira veren var koy kahvaltisi adi altinda Hic anlamadim anlamayacagim bu furyayi sanirim.

2 dilim peynir,3.sinif zeytin ve recellere yanina domates salatalikla kisi basi 25 lira veren var koy kahvaltisi adi altinda Hic anlamadim anlamayacagim bu furyayi sanirim.
Aynen!
Zaten çok iştahlı bir insanım.
Öyle tek tek görünce peynirleri tüm iştahım kapanıyor.
Parasında da değilim he önüme düzgün bir yiyecek gelsin. Helali hoş olsun.
Köy kahvaltısı değil kocam kahvaltısını tercih ederim.

Acaba ailesinden böylemi gördü,yemek filan pişmediyse evlerinde..
Bu cok etkili. Alistirmak lazim.
Kayinvalidem yemek yapar ama tarzlarimiz cok farklı. Kabak pisirecekse kizartir ustune yogurt doker, ispanaksa kavurur yumurta kirar. Ya da ne bileyim tavuk varsa illaki kizartilir o.
Esim ilk zamanlarda zorlandi farkındayim ama sagolsun huysuz biri olmadigindan ses etmedi. Az yedi ama yemem demedi.
Simdi dereotlu kabak yemegini de kiynali ispanagi da oturup yer. Annesine soyler her seyi kizartip durma diye.
Ama her es uyumlu olmuyor.
Yalniz evde cocuk varsa mutlaka sulu yemek yapilmali.

senin işinde zormuş kardeş allah kolaylık versin:)
şımartma adamı bukadar:)

yok sebze yiyor ama sulu yemek yemiyor

sebze yapsanda kizartma yada kahvaltilik yiyor
makarna hic yemez pilav fln

aileden ne görürse öyle oluyor işte,seninki bişey göremedıgı için böyle olmuş:)
öyle böyle idare edin:)
şaka bı yana ılk defa makarna sevmeyen bırını duydum yaw
bende bir ömür makarnayla yaşayabılrıım heralde degısık hallerını yaparak:)

serpmeden zıyade acık büfe kahvaltı hastasıyım bende..
özellıkle hacıseyid haftasonu açık büfelerine hayranım..
diyetisyenden kilo alarak cıktıgım bigün eşim hacıseyıde sokup gel ben sana kahvaltı menusu hazırlıycam dıyıp 2 parca peynır 3 zeytın bol yeşıllıkle gerı dondgundenmıdır nedır yeri hep ayrıdır bende hacının:)
bi dene derim:)

Bir de affedersiniz kıç kadar mekanlar oluyor...Ama halkımız "ehihiihih çok otantik" diyor.

Kabak kızatmasınada yoğurt çok lezzetli oluyor.

ay valla Allah yardımcın olsun :) ben dayanamam herhalde. benim eşimde zavallım ne koysan yer önüne hazır gıdalardan pek hoşlanmaz gerçi. yemek yapmak bana zor geliyor çalıştığımdan olsa gerek ama yapmadanda duramam. bende alışık değilim. 6 yıldır dayanmışsınız valla. bende de özellikle çorba olmasa olmaz. önceleri benim eşimde diyordu yapma gerek yok atıştırırız falan diye ama ısrarla yapmaya ve yemeye zorladım. birkaç kez senin dediğin gibide oldu işete ne biliyim söylenmeler, kalkıp dolaptan bişeyler atıştırıp bak doydum falan demeler ama yılmadım çünkü ben alışamazdım dediğin gibi dert yok ama düzende olmuyo öyle. ısrarcı olmayı denedin mi peki yada durumu kendi açından ona özetlemeyi?

Offf yemek konusu beni de sinir ediyor ben hic yemek seçmem eşim taze fasulye ve patates dışında yemek bilmez. Kayınvalideme her gittiğimde sofrada mutlaka fasulye ve patates haşlama olur ha bir de tarhana çorbası.
Eşim de alışmış çoğu sebzeyi yemez eti tavuğu da sevmez arada bi balık çeşidi vardır sadece onu yer.

İstanbul'a yolum düşerse diye inan ki hemen notumu aldım.
Çok teşekkürler,tavsiye için.

hayir bnm esim cok titiz bildigi bi iki mekan didinda bi yere gitmez
gitaede yone kizarma kofte vs yer

Alışkanlıklar kolay kolay değişmiyor eşinizi de çocuk gibi zorlamayın, ama anlaşma yapın çocuğunuzun güzel bir yeme alışkanlığı kazanması için deyin. Yine onun sevdiği yemeklerle sizinkileri kombinleyerek yemek yapın. eşinizle anlaşmanız da şöyle olabilir, yapılan yemek ne olursa olsun , sevmesen de azar azar yemek zorundasın ama her öğüne senin yiyeceğin bişey yapıcam deyin. çocuk senin yemediğini görmesin deyin. sadece çok nefret ettiği bişey varsa onu muaf tutun. Ama yemeği de mesela çorba yanina köfte salata yapın , az çorba içmesini söyleyin, ertesi gün mücver yapın yanına yoğurt makarna, başka bi gün sulu ıspanak yanına fırında tavuk gibi, yavaş yavaş yemeğe başlarsa ilerde siz de rahatlarsınız ama beslenmesi çok sağlıksız değil sebze de yiyor salata da diyorsunuz. Sulu yemek alışkanlığı yoksa napsın adam. fırın yemeklerine yönelin hem sağlıklı hem de yiyeceği türden. Ama bazen de ön yargılardan da yenmeyebiliyor bazı yemekler mesela eşim yayla çorbasını yemezmiş evdeyken, ama benim yaptığıma bayıldı.hatta bi kere onlarda yaptım, evdeki herkes çok sevdi, annesi tarifini aldı şimdi sık sık yapıyormuş. Veya sulu ıspanak ya da yeşil fasulye yemiyordu. Şimdi severek yiyor. Ve ya ben çocukluğumdan beri karnabahar , bamya yemezdim. Bi kaç sene önce tadını bile bilmediğimi farkettim. Denedim şuan çok sevmesem de yiyebiliyorum.Öyle besleniyor diye hasta olacak diye düşünmeyin. Tek çeşit gıdayla beslenmiyor. Ama yağda kızartmak yerine fırında kızartmak daha sağlıklı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…