evde yemek yok

Babam bir ara kıyafet almıyordu. Anneme şikayet ettim dava açtı da. Şimdi kıyafet alıyor. Lisenin ilk senesi hiç kıyafet almadı mesela. Sonra dava açılınca duygu sömürüsü yaptı bilmiyordum diye. Halbuki para vermek istemedi bide uğraşmak istemedi. Utanıyorum açım demeye şuan. Babama dedim ki dürümle doymadım o da dediki dürüm doyurmaz ama yedikten sonra midene oturur tok hissedersin. Ee baba az bişey yiyip aç kalınca da insan bir süre sonra tok hisseder dedim olur mu öyle şey diyor. Bir kafeye gitsek kendine çay söylüyor bana içmezsin dimi diyor.

Annenizle neden kalmıyosunuz?
Babanızla yaşıyosanız sizin kıyafetiniz için neden anneniz dava açıyo ? Dava açmak yerine neden kendisi almıyo ?

Nerden alınırsa alınsın dışardan yemek almak evde pişirmekten pahalıdır 1tabak fiyatına 1tencere yemek pişer heke dürüm kaç tencere pişer

Evde köşe yastığı gibi durmak yerine tabiki çamaşır asmak bulaşık yıkamsk temizlik yapmak gibi şeyler yapmalısın ömrün boyunca yapıcaksın

Hamburger hiç yoksa 5lira vardır 2gğn paranı biriktirsen bimden tost ekmeği ve kaşar alırsın 1hafta hem okulda yersin hem okuldan gelince

Al babanı marketr götür makarna, dondurulmuş patates ( daha ucuza geliyo), salça, yumurta, peynir, zeytin, hadi bilemedin hazır çorba alın

Birde tabak alın masaya mikroplarınızı birbirinize geçirip duruyosumuz açım diyine kadar alıp tabağınıza koyarsınız

tamam gerçeksin de tüm alternatifleri reddediyorsun,
hani desen ki babama açım dedim yemek vermedi,
para istedim kabul etmedi,
tamam anlayacağım,
ama açım söylemeye utanıyorum,
2 tabak koymam kızabilir,
makarna alsam o da yer dersen anlaşılır tarafı kalmıyor.
diyorum ya sana, değil baban, komşun olsa insan açken kapısını çalıp bir tabak yemek ister, sen babama söyleyemem diyorsun, onu alamam, bunu yapamam, o zaman biz ne yapalım, bütün çözümlerin yolunu kapatıyorsun.

ya evet hiçbir girişimde bulunmamış ki
dese ki ben mutfağa gittim babam yemek yerken gördü kızdı beni dövdü falan diyeceğiz adam sayko manyak
ama adam mutfağa gidip bakmış diye alındım da alındım
ya alın ama aç kalma yani.

Babam bana yemek yedin mi diyince de alınıyorum neden? Çünkü babamın yanına gidiyorum ve baktım ki uyuyor baba ben yemek yicem diyorum bazen o yemek yemicem hastayım diyor tamam ye sen diyor. Bende yemeye gidiyorum bir bakmışım babam uyanmış mutfağa gırıp sonra tuvalete gidiyor ki ben buna alınıyorum sanki ne yemiş diye bakıyo. Bide mesela 2 çeşit yemek getiriyor diyelim pırasa ye diyor ben pırasa seviyorum biliyor ama belki ben diğer yemekten yicem. Neden akıl veriyor bana.

bence sen alınganlık ediyorsun. ben 21 yaşındayım ayrı evde yaşıyorum benim babam bile arar sorar ne yedin diye. evine gitsem yesem yine sorar. çocuğu şurda yemek yerken ne yiyor diye merak etmez mi insan? gereksiz alınganlık bu bence. orası senin de evin. evde yemek yok diyorsun ama bence karnını doyuracağın bir şey vardır yine de. hadi sana almadı diyelim babanın hiç mi gece karnı acıkmaz? adam çocuğa almasa kendine alır.

bu kizcagiz evden markete gidemiyor bankaya mi gidecek be yassy

abla bilmiyorum devletten burs alan öğrenciler isteğe bağlı ya kendileri çekiyor ya da idareciler onun adına çekip veriyor parayı. öyle bir durum mudur diye düşündüm ama bence konu fazla abartılı.

Hergün 7 lira mı bütçen yani,madem yemek olayı sıkıntılı 5 liraya hamburger değilde 1 simit yada pogaca al ye geri kalan paranla kendine makarna al,90 kuruş,bazı marketlerde tane ile yumurta satıyorlar kendine 2 tane alsan yersin.yarım kilo patates alıp odanda saklayabilirsin yarım kilosu en fazla 75 kuruş tutsun haşlayabilirsin,okula ekmek arası birşeyler götürebilirsin.
O aldığım yemeği evde babamın yanında yemeye utanırım işte ben. Sanki benim evim değilmiş gibi. Anlaşılmıyor olabilirim zaten hep böyle acayiptım

Yazdıklarınızda tuhaf ve yersiz bi tedirginlik var konu sahibesi. Maddi yokluğun ötesinde bi gariplik var ama çözemedim yani.

Liseye giden kızın bi yumurta kırmasına, bi makarna haşlamasına, ne bileyim bi hazır çorba kaynatmasına izin verilmeyen; en ucuzundan da olsa haftalık erzak alışverişi yapılmayan ev; acıktım demeye korkan, bunu babasına yük olarak gören kocaman bi kız bi tek bana mı bu kadar tuhaf geldi bilmiyorum.

Anne babanız ayrı anlaşılan o ki. Babanızın evinde istenmemeniz gibi bi durum var burada söyleyemediğiniz, hani bi şey istersem annenin evine git o zaman falan diyecek yapıda bi adam mı babanız?

Ya da makul konuşulamayacak bi adam mıdır? Hani "baba işyerinden alarak çözülcek gibi değil bu iş, benim midem almıyo, bak kilo verdim. Ucuzundan da olsa eve buzdolabı alışverişi yapsak" deseniz mesela. Sofrayı siz kursanız şu aynı tabaktan yeme işi çözülse mesela.
eski konularina bakarsaniz anlarsiniz
cahil bir aile , bastirilmis bir kiz cocugu , anne baba ayri , anne ruhsal olarak saglikli degil , baba cahilin onde gideni
kimliginden , cinsiyetinden utanan saf bir kiz
bize anormal geliyor kendi kosullarimizda ama onun yasadigi ve buyudugu ortamda boyle olmasi cok normal

bence sen alınganlık ediyorsun. ben 21 yaşındayım ayrı evde yaşıyorum benim babam bile arar sorar ne yedin diye. evine gitsem yesem yine sorar. çocuğu şurda yemek yerken ne yiyor diye merak etmez mi insan? gereksiz alınganlık bu bence. orası senin de evin. evde yemek yok diyorsun ama bence karnını doyuracağın bir şey vardır yine de. hadi sana almadı diyelim babanın hiç mi gece karnı acıkmaz? adam çocuğa almasa kendine alır.
Babam 5 de yemek yer benle sonra yemez

Ya arkadaşlar ben şunu anlamadım 3 günlük 5 günlük şey değil ki, hepimiz "corn flakes ye makarna ye noodle ye" falan demişiz. Bu çocuğun adam akıllı beslenmeye ihtiyacı var akşam 5te doymadan yemek yesem ben uyuyamam yani açlıktan.. baban sana atıştırmalık bi kuru yemiş meyve falan almıyor mu? Bu böyle olur mu ya

Bence babana söylemelisin artık evde pişirin yemekleri en azından haftasonu. Dışardan alınan şeyler ne kadar sağlıklı?
Ve açım demek AYIP DEĞİL yani asla değil. Sorun şuan babanda değil direk sende, istemeyi bilmiyorun açım diceksin doymadım diceksin. Ne olabilir ki en fazla neyden çekiniyosun

Yada hepsini geçtim gir part time çalış istediğini yer gelirsin dışarda

abla bilmiyorum devletten burs alan öğrenciler isteğe bağlı ya kendileri çekiyor ya da idareciler onun adına çekip veriyor parayı. öyle bir durum mudur diye düşündüm ama bence konu fazla abartılı.
yok abartili degil yukarida yazdim baska birine cevap olarak bize gore anormal ama onun icinde bulundugu kosullara gire normal

Okula yürüyorum. Bazen 5 liralık hamburger alıyorum bazen 4 liralık bide poğaça alıyorum sabah böyle

Offffff bastı bana he.
1 paket makarna alıp haşlayamamak nedir yani .
Iki patates alıp yumurtayla salata yapamamak
Baba napıyorsun dese yemek hazırlıyorum acım diyememek .
Yetmiyor bana bu yediğim iki ayrı tabak koyuyorum bundan sonra böyle yiyoruz bitti diyememek ..
Ezik ezik durma sesin çıksın biraz !
Içim şişti yeminle
Sandviç ekmeği bim de 2 lira mi ne
Al eve
Koy içine peynir domates yanina da bi sallama çay al sana kahvaltı
Inanmiyorum
17 yaşında koca kız
Ac kalsin

cahil bir aile , bastirilmis bir kiz cocugu , anne baba ayri , anne ruhsal olarak saglikli degil , baba cahilin onde gideni
bize anormal geliyor kendi kosullarimizda ama onun yasadigi ve buyudugu ortamda boyle olmasi cok normal

Katılıyorum, anne baba boşanmış çocuğu ellerinde oyuncak etmişler. Kızımızın da ruhsal durumunu pek iyi görmüyorum, ilgiyi başka yerlerde yanlış şekillerde arıyor, kolay alınganlık gösteriyor. Elimden bir şey gelebilse keşke ama biraz da kendisinde bitiyor. Sonsuza kadar başkalarına bağımlı yaşayamaz. Bir yerde hepimiz yalnızız ve kendi başımızın çaresine bakmak zorundayız.

Yaşın itibarıyla metobalizman hızlı çalışır, bizlerden daha fazla yemen normal, ayrıca senin sağlıklı doyurucu yiyeceklerle
beslenmen gerekir ,
Senin yaşlarındayken, hatırlıyorum kış geceleri uzun oluyor , erken akşam yemeği sonrası kek börek meyve ne varsa yerdik .
Aç kalıyorum diyorsun üstelik her gün dışarıdan sağlıksız seylerle besleniyorsun, bu böyle olmaz

annen mi , deden babaannen mi olur artık ona sen karar ver, aklı başında kim varsa konuş burada bize anlattığın gibi anlat

Haftalık ya da aylık alışveriş yapın sen de internetten videolu tariflere bak , sebze yemeklerini vs öğrenirsin

Gerçekten bazı ailelere akıl sır erdiremiyorum , amiyane olacak ama cidden kendi zevkleri için çocuk dünyaya getirip ardına bakmıyorlar , çok üzücü

Umarım en yakın zamanda çözüme ulaşırsın
Bizleri de haberdar eder misin buradan lütfen

Allah kimseyi annesiz bırakmasın inşallah

Katılıyorum, anne baba boşanmış çocuğu ellerinde oyuncak etmişler. Kızımızın da ruhsal durumunu pek iyi görmüyorum, ilgiyi başka yerlerde yanlış şekillerde arıyor, kolay alınganlık gösteriyor. Elimden bir şey gelebilse keşke ama biraz da kendisinde bitiyor. Sonsuza kadar başkalarına bağımlı yaşayamaz. Bir yerde hepimiz yalnızız ve kendi başımızın çaresine bakmak zorundayız.
haklisin tatlim ama bu kiz saf , ruhsal olarak da iyi degil , ciddi anlamda destege ihtiyaci var ama bunu gorecek akli basinda bir yetiskin yok etrafinda maalesef
cok uzuluyorum ya
keske herkes dogurmasa , gozumuzun onunde ziyan oluyor cocuk

Şu konuyla sınırlanamayacak daha büyük bi terslik olduğu belliydi. Yönlendirme için teşekkür ederim, biraz eskileri okuyayım ben en iyisi.:KK52:

ya evet hiçbir girişimde bulunmamış ki
dese ki ben mutfağa gittim babam yemek yerken gördü kızdı beni dövdü falan diyeceğiz adam sayko manyak
ama adam mutfağa gidip bakmış diye alındım da alındım
ya alın ama aç kalma yani.

Cocugunu aç birakan piskopat babalar yok mu var, ama benim anladigim kadariyla bu adam boyle bir tip degil sadece düşüncesiZ. E o zaman yemek yemekten utaniyorum diyip ac oturulmaz ki, once söyleyecek açım diye, adam ac kal banane derse çözüm uretelim.

Allah yardimcin olsun çok üzüldüm
Açım diyen ağlayan birilerine asla dayanamam :KK43:
Öyle baban gibi cimri insanlardan nefret ediyorum :sinirli:

madem sana bi fikir daha
evde yumurta vs var dedin.
bi gun haftasonu bi kahvaltı sofrası hazırla 2 yumurta kır ne varsa evde peynir zeytin çıkar ya da o gün harçlığını marketten yapabileceğin bişeyler alarak harca. basit bi sofra düzeni kur.
ayrı tabaklar koy baba bu sabah kahvaltı benden, baba kız yeriz diye kendim hazırladım de
bi çay demle falan.

adam da bence hasrettir evde yemek yemeye
bekar erkekler yemek falan yapmıyor ki.
onun da hoşuna gider, ben yarın sana kendim şunu yapıcam gibi tatlı tatlı gir madem.

aç kaldım doymadım diyemiyorsan
bunu dene bari.

bir kere sofrada yemek yoktu evde yemek kalmamış.3 domates kestik ekmekle yedik. Aç kaldık off ya dedim. Babam da kötü şekilde baktı yemek mi yokmuş gözün doysun dedi. Belki onun için normal ama ben alınıyorum. İlk sene babamın yanına geldiğimde kiloluydum ortaydım. O zaman istediğim yemekler geliyordu evde ekmek eksik olmuyordu. Ama şuan 2 yemek oluyor zaten ben 1 tencere pırasayı iki gümde yerım yani. Geri kalan nohut oluyor Onudq zor yiyorum babam daha çok yiyor onu

Back
X