evde yemek yok

Tatlım Bim'de makarna bir lira
Bir liran da mı yok?
Bir tencerede su kaynat (birazcık yağ ve tuz kat-1 yemek kaşığı kadar)
O böyle fokur fokur kaynayınca içine yiyebileceğin kadar makarna at. Onbeş dakikaya kalmadan yenecek hale gelir. O zaman da suyunu süz. Miss gibi makarnan hazır :) evde ne varsa da üstüne koy , mayonez-ketcap vs... 1 paket sana 3 gün yeter
Bunu yapmamak için hiçbir sebebin yok
Ama bir makarna yapmaya bile bahane uydurup aç kalıyorsan belki de sadece soylenmeyi seviyorsundur.
Ayrıca babanın çamaşırları as, çöpü at demesini neden yadirgiyorun ki?
Evde bir iş bölümü vardir. Erkek ya da kadın, kim evde daha uzun vakit geçiriyorsa bu tarz işleri o yapar. Yani akşamları çöpü kapı önüne koymak otuz saniyeni almaz. Aynı şekilde çamaşırları aşıp kaldırmak da beş dakikalık bir iş...zaten kar kış geldi. Sabahtan koltukların üstüne koyarsın -kurur
Akşamları da topların.
Sana tavsiyem küçücük olayları gözünde büyütüp canını sıkma. Bak birkaç seneye üniversiteyi kazanıp yurda gideceksin. Böyle herşeyden alınganlık yaparsan, çözüm üretmek yerine problemlerine aglarsan yurtta odada da büyük sıkıntılar yaşarsın.

Ablacım yaşın çok küçük ama evin kontrolünü eline alman gerek. Baban belki eve geldiğinde çamaşırları ve evi temiz görmek istiyor. Sonuçta o da işyerinde yoruluyor. Ve erkekler için yaşı kaç olursa olsun ev işi dişilerin görevidir :) Bu konuda babana yardımcı ol. O eve gelmeden evi süpür çamaşırları yıkarsan evle ilgili sorumluluğu almış olursun ve babanın sana şunu yap demesine gerek kalmaz. Akşam baban gelincede sofraya iki tabak koy. Ne kadar istiyorsan o kadar ye. Ayrıca sen ne istediğini söylemezsen baban bunu asla bilemez.

Babamla yaşıyorum. Çok sık acıkan biriyim. Ama evde yemek olmuyor babam iş yerinden alıyor yemekleri ucuza geliyor zaten. Ama artık hiç benim sevdiğim yemekler Yok. Bende yiyemiyorum. Asıl dert bu değil. Babam sanki yediklerimi sayıyor gibi hissediyorum bir yemek yediğimde anlamasını istemiyorum. Lise okuyorum ben okuldan gelince hemen diyor ki çamaşırları as atletlerimi dür çöpü at . Bir sürü iş çıkarıyor başıma oysa karnım aç. Sanki önce yemek yemeyi hak et der gibi geliyor. Okulda bir hamburger yiyorum. Eve geliyorum akşam yemeği Saat 5 de yiyoruz. Aynı tabaktan yediğimiZ için o hızlı yiyor bana yetmiyor. Sonrada sen az yemek yiyorsun ondan kilo alamıyorsun diyor. Geçen yemek yedik aç kaldım herzaman ki gibi çünkü o yine hızlı yedi ben aç kaldım bir daha yicem dedim azcık yemek koydu. Bide 5 de yedğimiz için 11 de yatıyorum aç kalıyorum o ara. Kilo da alamıyorum çok üzgünüm resmen depresyondayım. Çirkin oldum . Bugün dürüm almış ama doymadım. Şuan açım ama evde yemek Yok. Kendisine büyük dürüm almış . Bana da büyük alsaydı şuan bende yerdim ama az almış. Yemek yapamam çünkü bana güvenmez yemez elimden. Öyle işte korkumdan da yiyemiyorum bişey. Yedin mi diye soruyor hayır yesem niye soruyorsun?
Baban ne işle meşgul geliri ne kadar ?bak canım yemekleri sen yapmaya çalış bütçenizi sarsmadan hamburger yerine döner ye eve gelirken de kalan parayla makarna vs al akşam çok acikinca pişir ye yada kurabiye bisküvi vs al oranda ye sabah okula giderken de paketleri çöpe at

1 liraya hazır noddle lar var, bardakta yapılan çabuk çorbalar var, ben işyerinde yemeğe çıkmak için vakit kaybetmek istemediğimde bunları yiyorum,
yine 1-3 liraya ekmek, aç bitir, üçgen peynir falan alabilirsin.
bimin abur cuburları çok ucuz 50 kuruşa bisküviler var, hiç yoktan iyidir.
hayatım boyunca en parasız kaldığım zamanda bile hiç aç kalmadım, çok pisboğazım galiba, hiçbir şey bulamazsam çayla ekmek yer yine karnımı doyururum :KK64:
Aynen bende çok çaresiz kaldım zamanında ama makarna erişte bazen Şehriye pilavı yedim

Teşhisi koyuyorum küçük emrah sendromu... Benim karnim ac abla biliyor muuusuuun sadece hamburger yedim çok açım abla modunda gelmişin buraya.. Len benim okul harcligim 3 liraydi 3... 2 lirası yol parasiydi zaten ben bide birikim yapıyordum o paraylan.. Ayrıca kendine neyin acitasyonunu yapiyosun baban ne dicek sana yeme mi diyecek çok yedin bana kalmadı mi diyecek ac agzinida söyle doymadim de daha çok getir de.. Kazik kadar kizsin bi makarna da mi yapamiyorsun ki okul çıkışı "hamburgerinden" kalan paraya bi paket alamicak durumda da degilsin.. Dolaptan bir tabak daha alıp önüne koymak o kadar mi zor bulaşık çıkar diye mi almiyorsun.. Kusura bakma ama kizdim sana güzelim sen ac filan değilsin kendine bunu layik gördüğün için bu haldesin... Acitasyonu bırak kaldır koca kicini git mutfakta ne varsa ye elinden alanmi var.. Babanın adına düşünüp kafanda saçma sapan -mış -miş gibi geliyo diye kurmayida bırak..

Evde yemek malzemesi Yok. Olsada babam yaptırmaz heba edersin der para vermez cimri biraz
“ ben bunları yemek istemiyorum artk de alışverişe çıkın pirinç bulgur hazır çorba fln alın... babam istemez diyorusun ama bnce en çok adam sevinir.. beceremezsin fln derse “ deneyim zamanla olur de..
Özellikle sağlığın için yap bunu... markete babanla beraber git abur cuburda al aralarda yersin..

tamam giderim.
sende şimdi git babana yeter ulen anlamıyor musun açım aç de.
bak yapabiliyorsun.
Ya bence babasina da cevap verebiliyor burdaki gibi.Bir mesajinda surtusmelerinden bahsetmisti.Bana biraz huysuz bir ergen gibi geldi.Baba da normal bir baba iste.Harcligini eksik etmesidigi eve hazir yemek getirdigi asikar.Kizindan beklememis disardan getirmis.Bu bile luks bir genc kiza.Cunku kendi de yapabilir.Cunku bu durumda olan ergenler yapiyor.is basa dusunce neler yapilmiyor ki.Ev temizligine yardim ediyor mu acaba konu sahibi?Nihayetinde bu adam da evde az vakit geciriyor olsa gerek isinden dolayi.Sanki biraz babaya gicik oluyor.Onu da burda paylasiyor.Gozunde fazla buyuttugunu dusunsuruyor hersey.Babayla arada atisip baba ben bunla doymuyorum , baba evde su yok baba iki tabaga koyalim demek niye zor.Yemek de seciyor bir de.

Konu sahibi :Oglen icin simit ayran almani oneririm.Hatta ayrani evden getirmeni evden peynir domates biber salatalik falan dilimleyip koymani.Diger market onerileri verildi .Menemen yapabilirsin sık sık. Sebzeli(kirmizi-yesil biber sogan havuc yada domates) dograyarak hatta kiymali;bulgur pilavi yada pirinc pilavi yaninda yogurtla.Sevdigin sebzeleri de yag sogan salcayla ve domatesle kavurarak.Makarna yogurtlayarak.Bimde hazir manti var onu haslayip yogurtlayarak yaninda hazir corba.Hadi kolay gelsin.

Son düzenleme:
Birsey daha koyde oturup liseyi ablasinin teyzesinin vs yaninda kalarak okuyanlar var.Yurtta kalanlar var.Onlar da genc onlar da ergen.Onlardan daha rahatsin.Kapi gibi baban var basinda.Elde kalmiyorsun konu sahibi.

Birsey daha koyde oturup liseyi ablasinin teyzesinin vs yaninda kalarak okuyanlar var.Yurtta kalanlar var.Onlar da genc onlar da ergen.Onlardan daha rahatsin.Kapi gibi baban var basinda.Elde kalmiyorsun konu sahibi.
Ben iki yil halamin yaninda kalip bitirdim okulu o iki sene yasadigimi bir Allah bir ben bilirim yine de kimseye kendimi eziklemedim dik durmaya guclu olmaya calistim hanimefendi burda emrah modundan cikmayi basarirsa birseyler yapmaya baslayacak diye umuyorum

Back
X