Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

sorma canım inan çok üzgün haldeyim.. koçtaşa gidip menekşe alalım diyor eşim belki üzüntün geçer bu kadar üzüleceğin hiç aklıma gelmezdi diyor.. ama anlatamıyorum ona, ben kendim üretmek istiyordum.. şuan 10 saksı menekşe alsam bile bişey ifade etmez ki.. sıfırdan yaprak çeliği koparıp suda köklendirip eksem mi acaba?
ama btün hevesim kaçtı.. okadar moralsizim ki kesin o çeliklere yansır tutmazlar bu enerji düşüklüğümden .. ağlayacam yaa.. hala inanamıyorum nasıl yaptım bu haltı ben.. aptal kafam...:KK42::KK42::KK42:
kuzum ama açıkçası bende direk güneşten yanacağını bilmiyordum şimdi senden ve lacivert arkadaşımızdan öğrendim. hatta bana yengem cammın önüne koy güneşi severler demişti iyiki koymamışım, bende üzülüyordum mutfakta direk güneş almıyorlar diye, ALlah acımış banada demekki.

sorma canım inan çok üzgün haldeyim.. koçtaşa gidip menekşe alalım diyor eşim belki üzüntün geçer bu kadar üzüleceğin hiç aklıma gelmezdi diyor.. ama anlatamıyorum ona, ben kendim üretmek istiyordum.. şuan 10 saksı menekşe alsam bile bişey ifade etmez ki.. sıfırdan yaprak çeliği koparıp suda köklendirip eksem mi acaba?
ama btün hevesim kaçtı.. okadar moralsizim ki kesin o çeliklere yansır tutmazlar bu enerji düşüklüğümden .. ağlayacam yaa.. hala inanamıyorum nasıl yaptım bu haltı ben.. aptal kafam...:KK42::KK42::KK42:
Suda köklendirmeye gerek yok direk çam pürü toprağına dik tutar.

çok şükür nilaycım topik canlandı, havalar güzelleştikçe insanların çiçeklerede eğilimi artıyor, gerçi burdaki arkadaşlar eskiden beri çiçek sevenler. şu a101 dekileri şimdi internet sitesinden bi bakim belki resimleri vardır çok merak ettim yaa 10 lira süper fiyat.
o dev menekşeni inanılmaz merak ettim en kısa zamanda resim paylaş canım mutlaka. bizde maşallahlarımızı ileterek bakalım :KK66:
bu arada yeni çiçek almaktansa aslında bende hani böyle başka bir çiçeğin dalından kırıp kendim yetiştirdiğim çiçekleri çok ayrı seviyorum, onların en ufak gelişimini bile takip edip heyecanlanıyorum muhteşem bir duygu.
bende yaprak güzelinden resmen seri üretime geçtim, birsürü koparttım suya koydum, köklenenleri saksılara alıyorum, artık gittiğim misafirlik yerlere hep çiçek götüreceğim öyle karar aldım.

canımsınnnnnn çok severek alıp, itina ile saksılara koyuyorum çok mutlu oluyorum, sizlerle paylaşmak mutluluğuma mutluluk katıyor varya iyiki varsınız, iyiki tanışmışız burda nilayım :KK36:

zeynepcim canım okudum cevabını merak etme :KK66: dualarım seninle olacak inşallah yine bizi haberdar et gitmeden önce istanbula.

Öncelikle çiçeklerine bayıldım 41 kere maşallah diyorum süper canlı ve sağlıklılar :nazar:
seni gerçekten bu topiğin menekşe kraliçesi ilan ediyorum yaa süper bilgilisin bu konuda, ah birde farklı renk üretimi filan yapıyorsun yani bu işin pirisin maşallah sana.
MENEKŞE = benlacivert :KK66:

zeyneppp oyyy çok tatlıymış yaaa, ben okadar çiçek aldım da bi kalanşo almadım hakkaten benim için büyük eksiko_O
güle güle büyüt canım hayırlı olsun çok şirin hep çiçekli ne güzel bir çiçektir kalanşo.
teşekkür ederim canım

tamam canım haberdar ederim sizi

Ben toprağınıda çam diplerinden topluyorum.Pencere kenarlarım dolduğu icin alt kat ablamın pencerelerini de doldurdum menekşeyle hızımı alamadım komşu pencereleri kiralıycam yakında :KK70: .Bi ara gidince onlarıda çekiym .

Suda köklendirmeye gerek yok direk çam pürü toprağına dik tutar.

işte canım bak, sanki sıcak su dökmüşüm de haşlamışım gibi yapraklar , hele kuçuk sarı bardaktaki resmen büzüşmüş haşlanmış :KK61:

2015-03-04 15.40.26.webp
2015-03-04 15.40.53.webp
2015-03-04 15.41.24.webp

çok kötüler değilmi :KK61:
ağlayacam resmen Zeynep yaa , ne kadar aptalım yaa, ne diye koyuyorsun oraya, dursun işte yerinde.. tam filiz verecek kıvama geldiler , ne demeye kurcalıyorsun aptal gazel aptal :cry:
o kadar üzülme canım insan değil sonuçta tekrar yaparsın napalım elden bişey gelmez bende kaç koca menekşe öldürdüm dün anlattımya

Telefonumda varmış bir tane onu ekleyeyim aklıma gelmişken :)
Bu miniği migrostan almıştım. Yeni saksısı ise biten yüz peelingimin kabı olmuştu :D kapağı da tabak yaptım altına. Eşimin kullanmadığı bilekliği de vahşi batı havası katmak üzere yerini almıştı :) şimdi biraz büyüdü boy attı yeni halini de eklerim. Kaktüs ve sukulent benim için tutku adeta :KK68:

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    26,3 KB · Görüntüleme: 95
ahhh ahhh ben sana ne dedim güneş asla istemez dedim ama yapacak bişey yok çok üzüldüm

10 dakkacık sabah güneşi alıversin dedim, unuttum sonra...
öğleye doğru bu hale gelmişler...
güneşi sevmediklerini biliyorum da annem sabah güneşinden 10 dakka alırsa daha çabuk filizlenir demişti... keşke dinlemeseymişim... ama suç onda değil ki.. unuttuğum için öğle güneşinde haşladım çiçeklerimi..:(

Telefonumda varmış bir tane onu ekleyeyim aklıma gelmişken :)
Bu miniği migrostan almıştım. Yeni saksısı ise biten yüz peelingimin kabı olmuştu :KK70: kapağı da tabak yaptım altına. Eşimin kullanmadığı bilekliği de vahşi batı havası katmak üzere yerini almıştı :) şimdi biraz büyüdü boy attı yeni halini de eklerim. Kaktüs ve sukulent benim için tutku adeta :KK68:

çok canlı çok sağlıklı maşallah...

Ben toprağınıda çam diplerinden topluyorum.Pencere kenarlarım dolduğu icin alt kat ablamın pencerelerini de doldurdum menekşeyle hızımı alamadım komşu pencereleri kiralıycam yakında :KK70: .Bi ara gidince onlarıda çekiym .

tek saksıda üç beş çelik mi çoğaltıyorsun canım?
ne kadar su veriyorsun, kaç günde bir mesela?
biraz anlatırmısın, bugün üzüntüm geçerse tekrar ekerim belki... birde menekşe çeliklerini kopararak kırarak mı alıyorsun, yoksa jiletle keserek mi?

Back
X