Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

kızlar bakın limon ekenler aşamaları resimlemişler :)
ağaçlar. net'de buldum... çabuk filizlenirmiş...
ama unutulmaması gereken bir nokta varmış.. flizledikten bir süre sonra derin bir saksıya aktarılmalıymış.. çünkü kök kısmı yanlara doğru değil, diklemesine kök salarmış... o yüzden derin bir saksı olsa daha canlı ve güzel olurmuş.. ayy resimlere baktıkça içim gitti :) resmen bonzai olmuşlar... :)bakın resimlere, ilk filizlendikten bir süre sonra bakın ne hale gelmiş.. hemen coşmuş.. pırıl pırıl parlıyor yapraklar...

1760d1148162431-l.webp
1761d1149776135-dscn0019.webp

kızlar bi alemsiniz valla:KK70::KK70::KK70:
ben yokken limon kardeşliği heeeeee oku oku bitiremedim yawwwwwwwww
tmm birzdan atarım foto
bnm limon fidanım vardı yediverendi çiçek açtı ama yapmadı çok güzel kokar mis gibi
eşimin teyzesi ekmiş köyde çekirdekten onunkide büyümemiş

kızlar bi alemsiniz valla:KK70::KK70::KK70:
ben yokken limon kardeşliği heeeeee oku oku bitiremedim yawwwwwwwww
tmm birzdan atarım foto
bnm limon fidanım vardı yediverendi çiçek açtı ama yapmadı çok güzel kokar mis gibi
eşimin teyzesi ekmiş köyde çekirdekten onunkide büyümemiş

bekliyorum resimleri çatlyayacam nilaycım :KK71::KK71::KK71:

Nilayım canımsın yaa Allah razı olsun kuzum ama nasıl göndereceksin? ahhh biz neden uzağız yaa keşke hepimiz komşu olsaydık apartmanda botanik bahçe olurdu heralde.

2015-03-12 23.15.34.webp
ben bugun aldım hemide 1 lira :)

nilaycım şimdi baktım mutfağa, bak resmini koydum... içinde tohum varmı bilemedim.. açıkçası fesleğen tohumu nasıl olur onu da bilmiyorum...
acaba şöyle bir tutam alsam saksıda toprağa serpiştirsem, içinde tohum varsa belki çıkarmı?
ne dersin...??? yokmudur sence bu fesleğen ufalamasının içinde tohum??
birde toprağa serpiştirince hemen sulayacakmıyım??
yoksa önce sulayıp toprağı, sonra mı tohumları serpeceğim??

Gazelcim inanki biyerim şişecek yaa canım çekti bende limon ekmek istedim ama çekirdeğim yok. Şöyle ballandora ballandıra anlatma kuzum :) yarın eve gelirken mutlaka alacağım hemde en doğalını bulayım bari. Istanbul'da kiler resmen mandalinaya benziyor

Gazellll bu akşam düşündüm daha limon ekmeyi bu nasıl rastlantı :) evde limon yok malesef :( kardeşliğe sonra katılacağım. Bir de şu kaynanam gitsin öyle ekicem her şeye karışıyor limonumda anısı olsun istemem :63:
Bu arada limon diğer narenciyelerden daha hassas diye biliyorum. Ben Akdeniz'deyim umarım şansımı iyi kullanırım :KK68:

Gazelcim inanki biyerim şişecek yaa canım çekti bende limon ekmek istedim ama çekirdeğim yok. Şöyle ballandora ballandıra anlatma kuzum :) yarın eve gelirken mutlaka alacağım hemde en doğalını bulayım bari. Istanbul'da kiler resmen mandalinaya benziyor

kuzum benim kıyamam :KK60:
bende de iki tane kalmış :KK48: birini ben kestim, diğerini sana yollayım mı hemen :KK66:
yarın ek mutlaka... ama unutma şimdilik bardağa ekersen bile, filizler çıkınca derin bir saksıya alınmalıymış.. kökü yanlara değil, dikine inermiş.. o yüzden.. bakalım inşallah filizlenirler..:KK66:

Gazellll bu akşam düşündüm daha limon ekmeyi bu nasıl rastlantı :) evde limon yok malesef :KK43: kardeşliğe sonra katılacağım. Bir de şu kaynanam gitsin öyle ekicem her şeye karışıyor limonumda anısı olsun istemem :63:
Bu arada limon diğer narenciyelerden daha hassas diye biliyorum. Ben Akdeniz'deyim umarım şansımı iyi kullanırım :KK68:

portakal varsa onu ek canım, yada greyfurt, mandalina hepsi olur... zaten meyve verecek değiller ya :D
bizim için bonzaisi ve çiçekleri önemli olan.. tabiki mis kokusu da...:KK66:
ektik bakalım tutarsa tutar, tutmazsa da bi kaybımız olmayacak :D

Eki Görüntüle 1453086

nilaycım şimdi baktım mutfağa, bak resmini koydum... içinde tohum varmı bilemedim.. açıkçası fesleğen tohumu nasıl olur onu da bilmiyorum...
acaba şöyle bir tutam alsam saksıda toprağa serpiştirsem, içinde tohum varsa belki çıkarmı?
ne dersin...??? yokmudur sence bu fesleğen ufalamasının içinde tohum??
birde toprağa serpiştirince hemen sulayacakmıyım??
yoksa önce sulayıp toprağı, sonra mı tohumları serpeceğim??
bildiğin tohum cnm ufak ufak olmalı içinde varsa mutlaka çıkar eğer tohumdan yapıcaksan tohumu ekip üstüne az toprak hmmn çıksın diye ve azda can suyu ama acele etme gazelcim şimdi hazırı satışı çıkar küçük çimli olandan çokta ucuz

Nilayım canımsın yaa Allah razı olsun kuzum ama nasıl göndereceksin? ahhh biz neden uzağız yaa keşke hepimiz komşu olsaydık apartmanda botanik bahçe olurdu heralde.
grap cnm kargoyla yollarım arkadaşım eğer bulamazsan inan çok ciddiyim ztn çok arsız kutuda bişey olmaz heralde

bildiğin tohum cnm ufak ufak olmalı içinde varsa mutlaka çıkar eğer tohumdan yapıcaksan tohumu ekip üstüne az toprak hmmn çıksın diye ve azda can suyu ama acele etme gazelcim şimdi hazırı satışı çıkar küçük çimli olandan çokta ucuz

tohumdan ekmek daha bi hoşuma giderdi :)
o yüzden heveslendim...
kendim yetiştirmiş olacam ya ondan :KK66:
bir pet bardağa şöyle bir tutamcık serpiştireyim bakayım varmıymış tohum yokmuymuş.. varsa bir haftaya kadar çıkar heralde dimi?

siz yazın ben dönüş yapıcam canlarım

nilaycım, plastik bir tabağa biraz toprak koyup bahsettiğim gibi fesleğenden bir tutam serpiştirdim...
içinde tohum var gibi hissettim, minik minik kahverengi tohuma benzer şeyler vardı içinde.. sanırım onlar tohum.. ektim bakalım neler olacak, tohum varsa çıkar yoksa da bi kaybım yok nasılsa :D
bu da resmi..

2015-03-12 23.53.08.webp

tohumdan ekmek daha bi hoşuma giderdi :)
o yüzden heveslendim...
kendim yetiştirmiş olacam ya ondan :KK66:
bir pet bardağa şöyle bir tutamcık serpiştireyim bakayım varmıymış tohum yokmuymuş.. varsa bir haftaya kadar çıkar heralde dimi?
cnm hevesin varsa mutlaka dene ;)
tohum karıştıysa mutlaka çıkar

ay nilaycım yerim ben bunları yaa, ne şirin şeyler bunlar :KK68:
en çok da kaktüse ve yaprak güzeline bayıldım... kaktüs çok değişikmiş, üzerindeki sarı kısmı düşüverecek gibi aman dikkat et :KK70:
yiyesim geldi çiçeklerini çok tatlı hepsi güle güle büyüt hayatım :KK60:
sağol cnm arkadaşım sana bahsettiğim kaktüs anca foto çektim
kaktüsün yavruları düşünce olduğu yerde patlarmış işte ondan

Back
X