Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

nilaycım, plastik bir tabağa biraz toprak koyup bahsettiğim gibi fesleğenden bir tutam serpiştirdim...
içinde tohum var gibi hissettim, minik minik kahverengi tohuma benzer şeyler vardı içinde.. sanırım onlar tohum.. ektim bakalım neler olacak, tohum varsa çıkar yoksa da bi kaybım yok nasılsa :KK70:
bu da resmi..

Eki Görüntüle 1453136
ayyyyyyyy cnm yaaaa gece gece nasıl heveslisin :D
bnde öyleyim sende canı çıkıklardanmasın yoksa
gel gelelim tohum işine içinde minikler varsa ben pek fotoda göremedim neyse tohumdur o zmn :)
bnde tohum işinden yeni anlamaya başladım koca bahçemiz var yazın herşey ekiliyo :)

ayyyyyyyy cnm yaaaa gece gece nasıl heveslisin :KK70:
bnde öyleyim sende canı çıkıklardanmasın yoksa
gel gelelim tohum işine içinde minikler varsa ben pek fotoda göremedim neyse tohumdur o zmn :)
bnde tohum işinden yeni anlamaya başladım koca bahçemiz var yazın herşey ekiliyo :)

tezcanlıyım ve sabırsızım canım :) aklıma takıldımı yapmadan duramam :D

Günaydın canım arkadaşlarım benim hayırlı cumalar hepinize, güzel bir gün olur inşallah hepimiz için :KK68:
bende dün akşam diktiğim benjamin bir an evvel tutsunda yeni yapraklar vermeye başlasın diye sabırsızlandığım için sevgili lacivert arkadaşımın taktidiğini uygulayıp saksının üzerine pet şişe kapattım:KK48: menekşelerde işe yarıyorsa benjamini bir benjamin ağacına dönüştürür bence :KK70:işte resmi :KK48:
benjamin.webp

bugünde eve giderken limon alıp akşam dikeceğim Allah nasibederse. ayy dün o hevesle parmağımı bir kestim ki nasıl sızlıyor, limon almayı unutmam imkansız yani sürekli sızlayıp hatırlatıyor bana parmağım :))

Nilayımmmmmm canım arkadaşım ayyy çok sevindim yaa, seni yormamak için bu haftasonuda araştırim soruşturim bakim ki büyük ihtimal bulamayacağım, ama son şansımı deniyim. Ümitlerim tamamen tükenince senden öyle bir ricada bulunurum hemde çiçek kardeşliğimiz başlamış olur, bende sana yollarım ne güzel olur yaa, benim işyerimin alt katı kargo firması, kim ne isterse yollayabilirim :KK66: çokkkk teşekkür ederim çok mutlu oldum valla. onu adını "arapsaçlı nilay" koyarım bende ozaman :)))

bu arada yeni içeklerin çokkkkk şirin yaa maşallah maşallah maşallah, hele o karanfilin toprağındaki çim mi ne tatlı yaa bayıldım:nazar: yaprak güzelide hakkaten değişikmiş yaprakları süper renk almış çok güzel, fesleğen hani yazın sivrisinek gelmesini engelleyen bitki değilmi??? daha önce böyle tatlı olduğu hiç dikkatimi çekmemişti çok güzel. kaktüs çok değişik yaa o üzerindeki onun çiçeğimi ayy Alllahım nekadar büyüksün sen yaa, kaktüsten çıkan güzelliklere bak sen. işte bir insanı hayvanı yada bitkiyi dış görünüşüne bakıp yorumlamamamız lazım olduğunu bu kaktüs bize öğretiyor bence. dıştan çiçeksiz halini görüp ayy ne dikenli ne sert bir bitki diye düşünenlere kapak olsun. kimseyi dış görünüşü ile yargılamamak adına bir ders çıkarttım sabah sabah :)

Gazelll ayyy süpersin yaaa akşam akşam fesleğen bile ekmişsin ben horlarken :)) dün uyuya kalmışım onun için bir anda aranızdan ayrılmışım kusura bakmayın.. süpersin ya çok coşkulu bir bitki sevgin var bayılıyorum sana maşallah :))

Mektup gibi zarflada gelir :KK70::KK70:bişey olmaz.
hakkaten yaa, bir ilaç kutusunun içine konsa yeter bencede. nilayım halleder o işi ;)
günaydın kızlar çekirdekleri sabırsızlıkla bekliyorum o resmide çok beğendim gerçekten bonzai gibi duruyo :KK73:
nasıl bekliycem bilmem bu sabırsızlıkla
ayy hele ben nasıl hevesliyim daha dikemedim bile parmağımı kestiğimle kaldım :)))

Gazelll ayyy süpersin yaaa akşam akşam fesleğen bile ekmişsin ben horlarken :)) dün uyuya kalmışım onun için bir anda aranızdan ayrılmışım kusura bakmayın.. süpersin ya çok coşkulu bir bitki sevgin var bayılıyorum sana maşallah :))
grap'cığım, bu mesajınla aklıma frenk yemişi'ni getirdin :)
Kendisi bir kaktüs meyvesidir ve tadı şeftaliyi andırır.
Senin için resmini de ekliyorum.
A0344DAC9F81D1AF.JPG

geçmiş olsun canım
ama benim kadar biyerini kesen bir insan olamaz gecen koca borcamı yere düşürdüm bi parçası bacağımı yardı geçti 2 tanecik iz kaldı bacağımda :KK61:
ayyy asıl sana geçmiş olsun canım benim ALlah hepimizi korusun inşallah :(
Bu mesajınla değil kaktüse övgüler yağdırdığın mesajınla :KK70:
Yanlış alıntılamışım :))))
ayyy ilk defa görüyorum vay anasını demek şeftali gibi hiç varya öyle birşeyin yeneceği aklıma gelmez, heleki tadınında öyle olacağı hiçmi hiç aklıma gelmezdi.
işte böyle dış görünüşle yorum yapmamak için bir güzel örnekte sen paylaşmışsın. Allah aslında düşünen insanlar için ne örnekler veriyorda biz ancak zerresini farkedebiliyoruz bu doğal ve gizli şifrelerin. ayyyy şuanda kendimi hani kuranı kerimde şifre arayan bir adam varya ömer çelakıl, aynı ona benzettim :)

ayyy asıl sana geçmiş olsun canım benim ALlah hepimizi korusun inşallah :KK43:

ayyy ilk defa görüyorum vay anasını demek şeftali gibi hiç varya öyle birşeyin yeneceği aklıma gelmez, heleki tadınında öyle olacağı hiçmi hiç aklıma gelmezdi.
işte böyle dış görünüşle yorum yapmamak için bir güzel örnekte sen paylaşmışsın. Allah aslında düşünen insanlar için ne örnekler veriyorda biz ancak zerresini farkedebiliyoruz bu doğal ve gizli şifrelerin. ayyyy şuanda kendimi hani kuranı kerimde şifre arayan bir adam varya ömer çelakıl, aynı ona benzettim :)
Katılıyorum canımm... Bana göre Allah'ı anlamak, ona zihinsel olarak ulaşmak doğayı sevmekle alakalı.
Yarattığı her şeyde imzasını gösteriyor en güzel çiçekten minicik sineğe kadar. Hepsine bayılıyorum valla :)

ayyy asıl sana geçmiş olsun canım benim ALlah hepimizi korusun inşallah :KK43:

sağol canım amin
bu arada cumanız mübarek olsun
Biz ne biliriz ki Cuma nedir? Cuma'yı kılarken Sahabe-i Kiramın sevinçten gözleri dolardı ve korkudan tir tir titrerdi ama öyle bir korkuyduki bu bir daha ki Cuma'da olmamanın korkusuydu. Biz ne biliriz Cuma günlericami önlerinde meleklerin beklediğini ve cumaya gelenlerin isimlerini gümüş kalemlerle defterlere yazdığını...Her Müslümanın amel defterlerinini gümüş kalemlerle yazılması dileğiyle Hayırlı Cumalar.

Günaydın canım arkadaşlarım benim hayırlı cumalar hepinize, güzel bir gün olur inşallah hepimiz için :KK68:
bende dün akşam diktiğim benjamin bir an evvel tutsunda yeni yapraklar vermeye başlasın diye sabırsızlandığım için sevgili lacivert arkadaşımın taktidiğini uygulayıp saksının üzerine pet şişe kapattım:KK48: menekşelerde işe yarıyorsa benjamini bir benjamin ağacına dönüştürür bence :KK70:işte resmi :KK48:
Eki Görüntüle 1453239
bugünde eve giderken limon alıp akşam dikeceğim Allah nasibederse. ayy dün o hevesle parmağımı bir kestim ki nasıl sızlıyor, limon almayı unutmam imkansız yani sürekli sızlayıp hatırlatıyor bana parmağım :))

sana da hayırlı cumalar canım arkadaşım :KK60:
rabbim bütün dularımızı hayırla kabu etsin inşallah.. günahlarımız aksın gitsin üzerimizden bu günün hürmetine...
evet dün gece nilay'ın tavsiyeleri ile hemen kalkıp ektim... inallah tohum vardır içinde de tutarlar...
elin için geçmiş olsun tatlım.. aman dikkat et.. bende pek sakarım, çok kesmişliğim vardır biyerlerimi..:)
benjamini kapatmakla iyi etmişsin, çünkü yavrular toprağa tutunabilmek için neme ihtiyaç duyuyorlarmış.. bende menekşe çeliklerini poşetledim...
bugün direksiyon dersim var oraya gidecem inşallah gelince görüşelim kızlar...
hepinizi öpüyorum...:KK60:

Back
X