Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

Kızlar bunlar arapsaçı mı oluyor?
Biraz yolup toprağa koysam suladıkça tutar mı?

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    63 KB · Görüntüleme: 101
  • image.webp
    image.webp
    175 KB · Görüntüleme: 98
  • image.webp
    image.webp
    124,6 KB · Görüntüleme: 108
kızlar yeni bi çiçek almaya karar verdim yağlı mustafa bilirmisiniz
oda sarkık olur çabuk büyür şimdi ondan ekmeyi düşünüyom :)
bnm benjamın suya koyduğum köklensin diye yaprakları dökmüş malasef
yrn hava iyi olursa eşimle dağlara toprak almaya gidicez bi sürü saksı aldım

ben iyi bilirim o çiçeği nilaycım, ama eski bir çiçektir heryerde bulamazsın, çiçeklçilerde falan hiç sanmıyorum olacağını.. komşudan eş dosttan dal mı buldun? :) çok güzel olur yerlere kadar sarkar o...mutlaka ek..resim de isteriz :)

Kızlar limon çekirdeklerimi dikeceğim de siz nereye koydunuz dışarıya mı yoksa evin içine mi?
Birde üstünü kapattınız mı?

yok canım kapatmana gerek yok, sadece güneşli bir pencereye koy, mutlaka güneş alması lazım.. ne de olsa akdeniz iklimi bitkisi limon...sıcağı sever..

Kızlar bunlar arapsaçı mı oluyor?
Biraz yolup toprağa koysam suladıkça tutar mı?

canım bunlar arapsaçı değil maalesef.. ama illa ki aynısı olacak diye bir kural yok, bak buda arapsaçı gibi sarmış etrafını ... eminim tutar, biraz kopar hemen dik saksıya, koparırken köklü koparmaya çalış daha çabuk tutar... hatta değnek gibi bişeyle toprağı derinden kaldırarak direk öylece getirip ekebilirsin...

hayırlı akşamlar kızlar nasılsınız bugün buralar çok sessiz ya haftasonu diye mi acaba?
zeynep doktordan geldi mi naptı ki?
apartmanda merdiven kenarında duran çiçekten eşime dal koparttım :21:
Ama ismi ne biliyor musunuz? ağaç gibiydi büyüktü biraz

Eklentiler

• 20150314_205942.webp
    20150314_205942.webp
    23 KB · Görüntüleme: 113
internetten baktım gerçekten benziyor ama internette güzel kokuyor yazmışlar ben pek güzel bir koku alamadım :KK43:
yapraklarını önceden sütlaca batırıp çıkartıyorlarmış kokusu güzel diye :KK57:
Sütlacı duymamıştım. Yaprağını parmaklarınla hafif okşa eğer ıtır ise hemen eline kokusu gelir canım. Ama o kokuyu sevmeyen de var. Limon kokusunu andırıyor bana. Güneşi sever suyu sever bunlardan mahrum kaldıysa belki yitirmiştir kokusunu.

kızlar ya ne olur biliyorsanız cevap verin

orkıdem kaç aydır hala çiçek açmadı ne yapmam lazım :KK43:
Canım orkide çok sık çiçek açmaz. Bakımı da özeldir her şeyi doğru yaptığına emin misin? Araştırmış mıydın?

Sütlacı duymamıştım. Yaprağını parmaklarınla hafif okşa eğer ıtır ise hemen eline kokusu gelir canım. Ama o kokuyu sevmeyen de var. Limon kokusunu andırıyor bana. Güneşi sever suyu sever bunlardan mahrum kaldıysa belki yitirmiştir kokusunu.

Evet galiba ıtır şimdi dikkatli kokladım limon gibi kokuyor biraz tüylü gibi yaprakları :KK51:
Bakalım tutacak mı :KK53:
Sende var mı ıtır canım:KK24:

Evet galiba ıtır şimdi dikkatli kokladım limon gibi kokuyor biraz tüylü gibi yaprakları :KK51:
Bakalım tutacak mı :KK53:
Sende var mı ıtır canım:KK24:
Bende yok ama annem yıllarca baktı canım gerçekten küçük bir ağacı andırıyordu uzamıştı sonra başa çıkamadı verdi birine annem :D

Rabiacım ben Maydanoz a benzettim :KK48: büyük hali nasıl bişey acaba bi bakim netten.
Zeynepten henüz haber yok inşallah pozitif olarak döner aramıza.

Bende bugün bahçedeki yasemin sarmaşığından 1 metrelik bir dal kopartıp balkona saksıya diktim. Inşallah tutar. Çünkü benim ismimin çiçeği:KK68:
bu arada mutfağa diktiğim sukulentlerden bir çeşidi orayı sevmedi yumuşadı ve alt yaprakları sarardı. O yüzden soğuk odaya aldım onu ve Sardunyamı.

Rabiacım ben Maydanoz a benzettim :KK48: büyük hali nasıl bişey acaba bi bakim netten.
Zeynepten henüz haber yok inşallah pozitif olarak döner aramıza.

Bende bugün bahçedeki yasemin sarmaşığından 1 metrelik bir dal kopartıp balkona saksıya diktim. Inşallah tutar. Çünkü benim ismimin çiçeği:KK68:
bu arada mutfağa diktiğim sukulentlerden bir çeşidi orayı sevmedi yumuşadı ve alt yaprakları sarardı. O yüzden soğuk odaya aldım onu ve Sardunyamı.

yok kız maydanoz olsa tanırdım ki :KK53::KK53::KK53:

Çok arsız bir çiçeğe benziyor ya hiç bakmasam mı :KK53:

nilaycım yağlı mustafayı bende merak ettim bi bakim netten :)) yeni saksılar mı aldın ayy hadi hayırlısı canım. Renkli mi Saksılar?
Evet o resindeki arapsaçı değil ne yazıkki.
Gazelim nasılsın canım.

grapım iyiyim kuzum, çok şükür.. pardon yaseminim demeliydim :)
sen nasılsın, ben senin açelyayı çok merak ettim son durumu ne oldu? toparladımı, işyerindeki ne alemde??

hayırlı akşamlar kızlar nasılsınız bugün buralar çok sessiz ya haftasonu diye mi acaba?
zeynep doktordan geldi mi naptı ki?
apartmanda merdiven kenarında duran çiçekten eşime dal koparttım :21:
Ama ismi ne biliyor musunuz? ağaç gibiydi büyüktü biraz

rabiacım o çiçek ıtıra benziyor evet ama ıtır ağaca benzemez, normal saksı çiçeği tipindedir... ben senin o resimdeki yaprakları kasımpatı'na benzettim.. ağaç gibidir gövdesi.. büyür kocaman olur... eğer budanmazsa uzar da uzar..

G gazeldustubaglara canım dediklerini yaptım iki çekirdek koydum sadece bakalım sonuç ne olacak :KK9:

hoş geldin limon kardeşliğimize sende canım , inşallah tutar.. bakalım önce hangilerimizin ki filizlenecek çok eraktayım...:)

ben geldim kıslar o kadar yoruldumki anlatamam Allah emeklerimin karşılığını verir inşallah çok zor Allah düşmanıma dahi vermesin
doktor iyi karşıladı pozitif biri kan verdik bissürü test yaptırıcaz baştan tekrar rahim filmi çekilecek 15 gün sonra tekrar gidicez hayırlısı bakalım rahmin kalın dedi bide önceki doktorlar öle bişey dememişti
bide şeker yüklemesi yapıcaz dedi bende korkuyorum şeker hastası olurmuyum diye Allah korusun

kızlar yaa bu hafta A101'e çiçekler gelecek diye konuşmuştuk ya, ben kasiyer kıza sordum bugün, çeşitli çiçekler mi nasıl bişeyler dedim, yok ablacım soğanlı olanlar gelecek sadece, lale sümbül zambak falan dedi.. o resimdeki saksıda gördüğünüz çiçekler saksı tanıtımı için.. çeşitli saksılar gelecek ama çiçek olarak çeşit yok fazla dedi..
salı günü satışa çıkarmış... ben çeşitli çiekler sanmıştım, çok üzüldüm.. soğanlı bitki pek sevmem çünkü ömrü çok az :(
saksı falan bakıcaz artık, birde çiçek sulama kabı almak istiyorum 3 lira falanmış oda...
tohumlar da varmış ama hep bahçe ççiçekleriymiş... akşamsefası sarı papatya gibi... ben ev için saksı çiçeği sanmıştım..:(

Back
X