Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

ben geldim kıslar o kadar yoruldumki anlatamam Allah emeklerimin karşılığını verir inşallah çok zor Allah düşmanıma dahi vermesin
doktor iyi karşıladı pozitif biri kan verdik bissürü test yaptırıcaz baştan tekrar rahim filmi çekilecek 15 gün sonra tekrar gidicez hayırlısı bakalım rahmin kalın dedi bide önceki doktorlar öle bişey dememişti
bide şeker yüklemesi yapıcaz dedi bende korkuyorum şeker hastası olurmuyum diye Allah korusun

hoş geldin canım,bizde merak ettik epey seni.. iyisin ya maşallah diyelim.. şekere üzülme bişeycik olmaz allahın izni ile...
zor bir süreç çok haklısın ama katlanmaya değer...allah hayırlısını versin...

ben geldim kıslar o kadar yoruldumki anlatamam Allah emeklerimin karşılığını verir inşallah çok zor Allah düşmanıma dahi vermesin
doktor iyi karşıladı pozitif biri kan verdik bissürü test yaptırıcaz baştan tekrar rahim filmi çekilecek 15 gün sonra tekrar gidicez hayırlısı bakalım rahmin kalın dedi bide önceki doktorlar öle bişey dememişti
bide şeker yüklemesi yapıcaz dedi bende korkuyorum şeker hastası olurmuyum diye Allah korusun
Allah çifter çifter bebiş nasip etsin canım hepimize, inşallah tez zamanda olur :)

teyzeleri bakın yeni pıtırcıklarım :KK24:
akşam gezmeye gittik, gittiğimiz yerde yol üzerinde satıyordu bir çiçekçi, akşamdı, havada yağmurlu, ucuza verdi :) 3 tanesine 20 tl ödedik :)

Eklentiler

• IMG_0330.webp
    IMG_0330.webp
    33,6 KB · Görüntüleme: 97
hoş geldin canım,bizde merak ettik epey seni.. iyisin ya maşallah diyelim.. şekere üzülme bişeycik olmaz allahın izni ile...
zor bir süreç çok haklısın ama katlanmaya değer...allah hayırlısını versin...

Allah çifter çifter bebiş nasip etsin canım hepimize, inşallah tez zamanda olur :)

sağolun kıslar
yav istanbulda yaşıyorsanız siz ne çekiyorsunuz o trafikte Allahımmm yaşayamam ben orda o ne kalabalık öle

Canım orkide çok sık çiçek açmaz. Bakımı da özeldir her şeyi doğru yaptığına emin misin? Araştırmış ha
Canım orkide çok sık çiçek açmaz. Bakımı da özeldir her şeyi doğru yaptığına emin misin? Araştırmış mıydın?
Haftalik yarim cay bardagi su veriyorume, normal bir yerde tutuyorum.ne sicak ne soguk.baska ne yapmaliyim cnm

nilaycım yağlı mustafayı bende merak ettim bi bakim netten :)) yeni saksılar mı aldın ayy hadi hayırlısı canım. Renkli mi Saksılar?
Evet o resindeki arapsaçı değil ne yazıkki.
Gazelim nasılsın canım.
grapcım merhaba cnm ....
nette parlak mustafa diye geçiyo evet cnm yeni saksı aldım toprak alsam dikicem inşallah
gazelcim senide öpüyom tatlım burda var eşimin teyzesinde parlak mustafa isticem :)

hoşgeldin zeynep cim amin cnm çok zor olmalı haklısın sonu güzel olsun :)
şeker yüklemesinden korkma hamileyken bnde yaptırdım kızlarda biliyodur şeker gebeliğe engel değil zeynep cim
içini ferah tut dualarımız seninle.

gazel cnm haklısın soğanlı çiçekler az ömürlü oluyo oda sabır istiyo geçen sene soğanlı olarak aldığım çiçeklerim bu sene yeşerdi açmıyo mesela hormon felan veriyolar galiba
grap cnm arapsaçı buldunmu ?? yrn valideme gidicem kendime bi saksı ektiricem :)

çok güzel görünüyo new güle güle büyüt saksılar çok yakışmış :KK66:
teşekkürler canım, inşallah güzel olmuştur. çok deneme yaptım hangi saksıya hangi rengi koysam diye :) en son buna karar verdim. renk seçeneğim çok yoktu, bu 3 ü vardı sadece, bende aldım :)

teyzeleri bakın yeni pıtırcıklarım :KK24:
akşam gezmeye gittik, gittiğimiz yerde yol üzerinde satıyordu bir çiçekçi, akşamdı, havada yağmurlu, ucuza verdi :) 3 tanesine 20 tl ödedik :)

ayyy yerim ben bunları new'cim.. çok tatliş ve miniş bunlar yaa... renklerde çok hoş... bol ışık alan ama fazla güneş görmeyen bir cama koy canım.ışığı çok sever...
birde sakın sık sık sulama, haftada bir kere bir kahve fincanı versen yeter.. suyu fazla sevmiyor...kökü çürüyor..

sağolun kıslar
yav istanbulda yaşıyorsanız siz ne çekiyorsunuz o trafikte Allahımmm yaşayamam ben orda o ne kalabalık öle

ben Konya'dayım zeynebim :D İstanbullular düşünsün :D

grapcım merhaba cnm ....
nette parlak mustafa diye geçiyo evet cnm yeni saksı aldım toprak alsam dikicem inşallah
gazelcim senide öpüyom tatlım burda var eşimin teyzesinde parlak mustafa isticem :)

nilayım eşinin teyzesine benden çooook selam söyle o anlar :D
parlak mustafayı da pek bi severim yani:D he he he

ahsen1212 ahsen1212
Şeffaf saksıyla birlikte güneş vurmayan aydınlık bir yere al, su vereceğin zaman boş kalan saksıyı yarıya kadar doldurup orkideyi bu suda 1-2 saat beklet canım. Sonra yine aydınlık yere koyuyorsun. Kökleri ışık görsün. Ve o yarım çay bardağı nedense yaygın olarak kullanılıyor ama orkide için yetersiz kalır. Tüm kökler suya doyup tekrar ışığa dönmeli.

Zeynepciğim hoşgeldin Allah gönlünüze göre versin bundan sonrasını. İnşallah en kısa zamanda kavuşursunuz yavrunuza :)

Kızlar ben soğanlılar için şöyle bir şey duymuştum. Çiçek dönemi bittiğinde kuru kalıntıları söküp saksıyı karanlık bir yere koyup unutuyorsunuz :)
Mart ayı geldiğinde tekrar dışarı çıkarıp normal çiçek gibi bakmaya sulamaya başlıyorsunuz.
Ben inanılmaz bir şey yaşamıştım bununla ilgili.
Eski çalıştığım yerde dolabın birinde bir şey arıyordum. Köşelerine kadar baktım. Küçük bir saksı çıktı karşıma. İçinde bir yumru, yumrunun ağzında bembeyaz katmerli ve taze görünen bir oluşum :) kokladım, incecik mis gibi bir koku. Meğer tam zamanında bulmuşum tatlışı. Açmaya hazırlanıyormuş. Ne su gördü, ne ışık ama demek ki Allah tarafından baharın gelişi malum olmuş can gelmiş. Halen şaşırırım düşündükçe :)

hoşgeldin zeynep cim amin cnm çok zor olmalı haklısın sonu güzel olsun :)
şeker yüklemesinden korkma hamileyken bnde yaptırdım kızlarda biliyodur şeker gebeliğe engel değil zeynep cim
içini ferah tut dualarımız seninle.
yok gebelik engel için değilde açken bi anda veriyorlarya babamda şeker var bendede o şeker tetiklerse diye ama napalım mecbur artık
Zeynepciğim hoşgeldin Allah gönlünüze göre versin bundan sonrasını. İnşallah en kısa zamanda kavuşursunuz yavrunuza :)
amin canım

grapım iyiyim kuzum, çok şükür.. pardon yaseminim demeliydim :)
sen nasılsın, ben senin açelyayı çok merak ettim son durumu ne oldu? toparladımı, işyerindeki ne alemde??
)
Gazelim canım evet ismim yasemin isteyen ismimle de hitap edebilir canım arkadaşım :)
ah açelyayı sorma yengem aldı geçen akşam gördüm ama pek bir canlanma olmamış kurumaya yüz tutmuş vaziyette duruyordu orda da bakalım ne olacak. yani almayın açelya üzülürsünüz. güzel çiçekli bitkilerin bakımı zor bence.
zeynebim hadi gözün aydın ilk aşamayı atlattın, şeker yüklemesinden korma kuzum , Allah korusun olaki şeker çıksa bile sorun değil pek benim taa liseden bir rkadaşım vardı, lisedeyken başlamıştı şeker hastalığı ve evlendi 2 tne çocuğu oldu hiç tedaisiz hemde.
bence hamile kalmada etkli şeylerden biri doğal beslenmek, hayatından;
- hazır meyve sularını
- etsuyu tavuksuyu tabletleri ve diğer tüm hazır çeşnileri
pakete girmiş işlem görmüş herşeyi yani çıkart. ben bunu uyguladım gerçekten faydasını gördüm. vucuda kimyasal işlem görmüş gıdalar girmeyince ilaçlar ve tedaviler daha faydalı ve çabuk etki gösteriyor.

gazel cnm haklısın soğanlı çiçekler az ömürlü oluyo oda sabır istiyo geçen sene soğanlı olarak aldığım çiçeklerim bu sene yeşerdi açmıyo mesela hormon felan veriyolar galiba
grap cnm arapsaçı buldunmu ?? yrn valideme gidicem kendime bi saksı ektiricem :)
nilayımmm canım arkadaşım benim yok inanki yollarda yerlere hertürlü çalıların aralarına ble baktım yok...
eğer imakn bulupta fırsat bulduğunda gönderirsen gerçekten dünyalar benim olacak. zaten biliyorsun aadını koydum bile gelmeden arapsaçlı nilay olarak :) inanki saksısı bile hazır, sen gönderirrim dediğin günden beri bir tane güzel saksımı ona ayırdım. ben sana adres bilgilerimi atarım kuzum, karşı ödemeli olarak gönder, zaten kargo firması hemen işyerinin alt katında çabucak gelir. ayyy okadar heyecanlıyım ki anlatamam :KK19::KK68::KK19:
teşekkürler canım, inşallah güzel olmuştur. çok deneme yaptım hangi saksıya hangi rengi koysam diye :) en son buna karar verdim. renk seçeneğim çok yoktu, bu 3 ü vardı sadece, bende aldım :)
new ayyyy maşallah 41 kere çokk tatlı olmuşlar ve fiyatları inanılmaz iyi almışsın. inşallah yerlerinide sever sürekli açarlar sana teşekkür olarak.
Kızlar ben soğanlılar için şöyle bir şey duymuştum. Çiçek dönemi bittiğinde kuru kalıntıları söküp saksıyı karanlık bir yere koyup unutuyorsunuz :)
Mart ayı geldiğinde tekrar dışarı çıkarıp normal çiçek gibi bakmaya sulamaya başlıyorsunuz.
Ben inanılmaz bir şey yaşamıştım bununla ilgili.
Eski çalıştığım yerde dolabın birinde bir şey arıyordum. Köşelerine kadar baktım. Küçük bir saksı çıktı karşıma. İçinde bir yumru, yumrunun ağzında bembeyaz katmerli ve taze görünen bir oluşum :) kokladım, incecik mis gibi bir koku. Meğer tam zamanında bulmuşum tatlışı. Açmaya hazırlanıyormuş. Ne su gördü, ne ışık ama demek ki Allah tarafından baharın gelişi malum olmuş can gelmiş. Halen şaşırırım düşündükçe :)
ayy flores yaa nanılmaz bir mucize bu, güneşsiz, susuz bakımsız vaziyette resmen bir iklim uykuya geçip sonra Allahın diril demesi ile tekrardan canlanıyor. yarabbim ne büyüksün yaa:KK52:

kızlar bende evin içine koyduğum bazı çiçklerin gidişatını beğenmediğim için, yani sıcaktan memnun olmadıklarını gördüğüm için onları arka balkonumdak fazlalıkları kaldırıp, lazım olmayanları atıp düzenledim ve oraya koydum çok şirin oldular şimdi resim çekip paylaşacağım hemen ayy sürekli oraya gidip bakasım geliyor. Allahım çiçek sevgisi nekadar güzel birşeymiş...

Back
X