Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

meraba grapcım, dün annemde kaldım, yazamadım.. ama aklım hep sizdeydi :) kesin coşmuştur topik dedim ve dediğim gibi de olmuş maşallah oku oku bitiremedim sayfaları
canım bilhassa sardunyan için yazayım dedim.. sardunyan gayet güzel ama mutlaka cam önüne koy güneşi çok seviyor tıpkı yaprak güzeli gibi :)
birde sararan yaprağı hiç sevmez bu çiçek, sarardığı anda dibinden kopar at...
bende bi tane sardunya aldım, başka ciciler de aldım ama henüz resim çekemedim, gece geldim geç saatte, saksılarına toprağına bi ayar çekip ekleyeceğim buraya :) bakalım beğenecekmisiniz??

geldim nilayım geldim
dün annemlerde kaldım o yüzden uğrayamadım buraya, merak edilmek ne güze bi duygu , çok teşekkür ederim canımmm

Nilayım süpersin en geç perşembe günü bende olur Allahın izniyle inşallah ayyyy bütün ekipmanlarım hazır bekliyorum, saksısı toprağı sıvı besin gübresi tam teşkilat vaziyetteyim :)))
11 ay çiçeği nasıl bişey yaa aa ilk defa duydum neler öğreneceğiz daha, ama isminden anladığım kadarı ile 11 ay çiçek açıyor galiba, öyleyse varya süperdir... inanılmazsın yaa 1 lira süper, 10 liraya 10 tane çiçiek harikaymış.

YAAA BİRDE NE DİYCEM, şu evdeki tüm çiçeklerinin hepsinin resmini çekip göndersene, 10'larca çiçeğin var ama hepsini görmedik biz, bi bakalım kimbilir ne model çiçekler görücez sende, mesela o büyük menekşeyi ne yaptın ayırdınmı duruyormu?
Birde mutfak işin ne oldu canım başladınızmı? gerçi başlamış olsanız seni pek göremeyiz galiba buralarda..
Ama mutlaka tüm çiçeklerinin resimlerini görmek istiyoruz topikçe bak.[/QUOTE]

ben yeni aldım 11 ay çiçeği
akşam eklerim resmini canım, biraz sardunyaya benziyor... sende de var ya hani, onu andırıyor biraz...
ama 11 ay kokmuyor... epey büyükçe almışım saksısı minnak kalmış, saksısınız değiştirip eklerim akşam, şuan pek hoş vaziyette değil aldığım çiçekler...çiçekçi biraz hoyrat davranmış..
bu arada koçtaşa uğradım ve şaşırdığım bişey oldu...
koçtaş biraz zarar görmüş veya hafif sararmış saksısı yırtılmış vs gibi durumda olançiçeklere başka bir tezgah açıp %40 indirimle satıyor... sardunyayı koçtaştan aldım mesela, diğer tezgahtaki iyi durumda olanlar 14 liraydı..
ama o indirimli tezgaha koydukları 8 lira civarıydı
hemen aldım bende.. sadece bir kaç yaprağı sararmış diye koymuşlar... adama sordum başka sıkıntı yok değilmii diye.. yok abla hafif sararmaya başlayanları buraya alıyoruz... müşteriler genelde capcanlı yemyeşil görmek almak istiyorlar, bizizmde sarararn yapraklarla uğraşacak vaktimiz olmadığından böyle bişey yaptık, hem ucuza veriyoruz müşteri yararlanıyor, hemde elimizde çiçek kalmıyor hemen satılıyor dedi..
yılbaşı çiçeğini falan 4 liraya veriyorlar..
hatta potps diye bi salon sarmaşığı varya, kocaman saksıda üstelik büyümüşde büyümüş, onu bile 7 liraya veriyorlar
benim salon çiçeğim olmasa kesin alırdım ama aynısı var bende...
çok ucuz yaa... artık o indirim tezgahın hep takip edicem...

gazelimmm hoşgeldin canım seni özlemez olurmuyuz hiç, topiğimizin 1 numaralı heyecanısın sen :))
çiçeklerin hayırlı olsun yaaa süper çok sevindim ve inanki çok heyecanlandım biran evvel görebilmek için. ayyy şu 11 ay çiçeğini çok merak ettim google dan bi bakim.
koçtaş süper bi indirim yapmış ayy inanamadım hele şükür güzel bir hareket yapmış yani.
sardunya için verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. ben kapalı balkonuma koydum şuanda direk güneş gelmiyor ama çokkk aydınlık bir balkon. birde soğuk baya inşallah orayı sever.

kızlar bende bi halsizim bir hastayım sormayın ya, ilaç içtiğim halde baya sarstı beni, hapşırık burun akıntısı halsizlik filan. aman bol bol meyve yiyin vitamin alın ortalık fena.

grapcım cnm evet bayağı bi çiçeğim oldu dün çoğunu yeni saksılara ektim bi kaçına toprak yetmedi birde soğanlı çiçeklerim büyümüyo onları bahçemize yollucam bende senin gibi bi düzenleme yapıcam elicem bi kısmını evde büyümeyenleri özellikle menekşemi hala değiştiremedim çok büyükkkkkkkkkkk tatlım valla tırsıyom o kadar genişki bugun eşime verip anneme yollasın orda beraber ayıralım dedim daha iyi olucak .çiçekleri düzenleme yapınca hepsinin fotosunu güzelce çekicem sözzzzzzzzz
inşallah çiçeklerin yrn elinde olur şimdi bnde sende görmek için sabırsızlanıyom
mutfak siparişini yrn halledicez cnm eşim aradı 1 ayda hazır olurmuş aynen bi başlasak epey yoğun olucam ama olsun yavaştan hallederiz :)
gazelcim tekrar hoşgeldin cnm 1 gün yoktun ama gözler hep seni aradı bklım senin 11 ayın nasıl.
rabia evet tatlım inan hepsi 1 liraydı çiçeklerin

Nilayyyy ayy yaprak güzelin harika maşallah. Seninki uzayan cins demekkki hakkaten. Ayy ngüzelne güzeller ya hepsi yerinden memnun maşallah belli. Benjamin coşmuş karanfil süper. 11 ay zaten yaprakları yukarı yukarı bakıyor maşallah. Fesleğen çok şirin. Küpeli bi açarsa bakmaya doyaamayız. Hepsine maşallah süperler.

kızlar bende bi halsizim bir hastayım sormayın ya, ilaç içtiğim halde baya sarstı beni, hapşırık burun akıntısı halsizlik filan. aman bol bol meyve yiyin vitamin alın ortalık fena.
geçmiş olsun canım Allah şifa versin
Bu gün balkonuma 2 tane diktim.
hadi bakalım çıkarsa bende dikerim
çiçeklerin çok güzel maşallah
Kızlar bende bir hareket yok ama selam vereyim dedim

öncelikle hoşbuldum yasminim :) hepinizi çok özlemiştim.. beni şımartıyorsun
çok geçmiş olsun evet herkes hasta etrafta, bol limon portakal suyuna dayan :)

nilaycım çok güzeller hepsi yaprak güzelin güzelliğinde ötesine geçmiş maşallah
rengi çok hoş.. benimkide böyle olurmu acep, henüz yavru ama olur inşallah :)
küpeli bende de var aynı seninkinin boyu kadar... bakalım nasıl açacaklar çok merak ediyorum
11 ayın da gayet canlı maşallah, bende akşama eklerim resimleri.. 11 aydan bir tane kök ayırıp ektim başka saksıya, ama akşama doğru yaprakları solmuş gibi ollmuş.. yeni ekildiği için sanırım değilmi, toparlarmı nedersin??

yasminim onun limon olduğuna eminmisin, belki saksı kenarlarında çıkan otlardan olabilir canım benim hayal kırıklığına uğrama
bu kadar erken çıkması pek mümkün değil gibi, ama inşallah çıkmıştır...

kıslar acilll kalanşomun kökleri yanmış
napıcam şimdi nasıl kurtarabilirimEki Görüntüle 1458662 Eki Görüntüle 1458663

canım kök çürümüş... pek kurtarma şansın yok...çürümüş kök tekrar canlanmaz, hücreleri ölüdür..
iki seçeneğin var, ya kenarlarındaki dal çeliklerinden başka saksılara çoğaltacaksın, ya da bu haliyle baya bir derine ekeceksin tekrar farklı yerlerinden kök salacak...
ikisinde de şansın yüzde 50.. tutabilir de tutmayabilir de.. kısmet artık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…